Canım çok sağol ama hiç açlıktan ağladığını hatırlamıyorumki anlayamiyorum ben inanSen kendini sıkışmış hissettikce bu döngü devam edecek.
Mesela bigunde 2 saat dururken 3 saate gecmiyorlar.Gecis donemleri degisikliklerde olur.Bide mama anne sutu gibi cabuk hazmedilmiyor.
3 saatte 1 60 dene mesela.
Ama saat doldu vereyim degil.
Emzirmede bile saat tutmak reddetmeye sebep olabilir.
Bebeginin aclik sinyallerini dinle canim.
O istediginde istahla ictiginde inan ona da daha cok yarar.Biz bile zorla yiyemeyiz.
Ben biberon kullanmıyorum canım bende de avent var arada süt sağıp vermeyr çalışıyorum ama almıyor benimki. Başka da denemedim açıkçası gerek yok şu an diye.
İtiyor diyince o geldi aklıma başka biberonu alır mı acaba bilemedim.
4-7-10 genelde. 7 çok erken olduğu için kaldırmıyorum bi posta daha uyuyoruz 10’a kadar. Ondan mı acaba geç uyuması?
Bacakları açıp kucağıma alıyorum canım dediğin gibi ama kanguruya öyle koymam pek mümkün değil şu an. Altına minik bi yastık koysam poposunu desteklemesi için aynı etkiyi gösterir mi acaba?
Canım çok sağol ama hiç açlıktan ağladığını hatırlamıyorumki anlayamiyorum ben inan
Bende sendenim sanırım günde toplasan 10saat uyuşa şükür edicem ama nerde bazen diyorum uyumayan çocuk yapmışlar onu dA bana vermişler diye ne gece uyur ne gündüz bi uyumaya 3saat uyusa Bayram edicem rekorumuz tam 13 saat uyanık kalmak
Parmağını dişlerinin çıktığı yerlere hafifçe surttur ancak dış çıkan yerlerin beyazladigini görecek kadar baskı yap. Ben her gün yapiyorum arada parmağımı da çiğniyor yaramaz.:)
Sanki beni anlatmışsın canım benim oğlum da aynı bende sadece memede uyumak istiyor çok içince gaz yapıyor uyuyamıyor bir gün eşimi gece yataktan kaldırdım biraz da sen dene diye daha ben yatmaya geçemeden uyudu diye getirdi 5 dk nın içinde. Oğlum da bende mümkün değil kucakta yatıp gezmez babaya hayran hayran bakarken uyuyakalır:)
Bence dogru diyorsun cunku anne karnindan itibaren baba zamanini cok iyi biliyorlar.Bazen sebepsizce agliyor mesela esim alinca susuyor.Alisiyorlar.
Az oncede yazdigim gb onun kucaginda yatar vaziyette uyuyor bende asla :) Hic uyumadi yani o anlattigim pozisyon haricinde.
Dun gecede esim uyutuyordu bnmde arkadaslarim gelecek isim bitti odaya gittim uyumus ama öptüm gozunu aralayip gulumsedi bi ic cekti rahatlar gibi uyudu yine ya :) kokumuzda cok etkiliyor bazi seyleri.Ama kucakta koku cok yakin olunca galiba memeyi cagristiriyor:))))))
Gergin olma yeter ki.Uyumayacaginida dusunup stres yapmadan.
Mesela ben bazen uykusu geldigini anliyorum ama mama sandalyesinde oluyor.Hic alip yataga gotureyim diye ugrasmiyorum.Aspiratoru acip isim yoksa bile dolaplara bisy koyuyorum fln dolaniyorum oyle bana bakarken uyuyor.Ama bazende imkansiz durmuyor :))))
Mesela esimin kolunda uyuyor ama benim kucagimda uyumaz hic.Sadece sol koluma yaslayip sirti bana yaslanmis seklinde tek kolumla,elimlede bacak arasindan tutarak hafif hafif sallattirinca uyuyor o da gunduz bazen.Yani cok degisiyor.
Zamanla omuza yaslanip uyuma cabalari daha cok olacak.Cok anlik geliyor o uyku.Kacirinca gidiyor malesef.Insan sasiriyor nasil dayaniyorlar diye ama 10 dk bile bazen dinlendiriyor sanirim.Ozellikle gece uykusu iyi olanlarda galiba.
Gerci uyku uykuyu getirir derler ama :)))
Gecesi iyiyse yine de guzel
Bir de meningok un b tipi varmış bir ay olmuş Türkiye ye geleli doktor tavsiye etti. Bu ay icin rota ve meningok un iki çeşit aşısını soyledi.Ben yaptiracam ama ilkindeki gb 2 yas sonrası tek doz dusunuyorum.
Çok geçmiş olsun inşallah sonuçları temiz çıkar. Bizde evde dört farklı ilaç kullandık hala devam ediyor öksürüğü. İlaca da devam ediyoruz bir gün arayla hastanedeyiz. Zayıflama da var bizde. Rabbim beterinden korusun yavrularimizi hepsine şifa versin.Kızlar okumaya bile yetişemiyorum. Kaldı ki yazayım. Görünce yazmak istedim hemen. Bizimki 27 gün yoğun bakımda kaldı. Akciğer enfeksiyonu vardı. 18 gün entube dedikleri şekilde ağzından boru ile solunum desteği verdiler. Çıktıktan sonra da 2 kere üst üste bronşiolit oldu. Toplamda 11 gece hastanede yattık. Bir de abisi var. Yavrum orada burada helak oldu. Şimdi çapa da tetkiklerini yaptırıyoruz. Bağışıklık sistemi düşükmüş. Sonuçlarının tamamı çıkmadı. Bekliyoruz bakalım.
Haftaya da endoskopik olarak bakılacak. Burundan girip soluk borusuna bakılacak. Ağzında boru ile uzun süre kaldığı için oralarda deforme olmuş olabilir diye.
Artık evden çıkmaz oldum. Antibiyotik ve günde 3 kere hava veriyordum. Çapadaki bırak onları. Sonuçlara göre gerekirse veririz dedi. Şimdi günde 1 kere hava veriyorum. Dün vermedim. Bugün bi baktım biraz hırıltılı. Hemen verdim.
Allah yardımcımız olsun. Bizimkiler de inşallah bir daha karşılaşmasınlar.
Çocuğumun hayatı hastanede geçti resmen. @atatepe sizinkini de okumuştum. Sizinki de bir an evvel geçmiş olsun inşallah .
Canim benim bebegim bugün 7 kere yapti kakasini.sulu sari ve ici pütürlü.Bir de meningok un b tipi varmış bir ay olmuş Türkiye ye geleli doktor tavsiye etti. Bu ay icin rota ve meningok un iki çeşit aşısını soyledi.
bizim bebegin 2 aylik oldugundan beri yani 20 gundur hep oyle sulu sari ve puturlu.gunde 5-6kere.Canim benim bebegim bugün 7 kere yapti kakasini.sulu sari ve ici pütürlü.
Senin bebeginde ishaldi galiba.sebebi ne ògrendin mi?
Sence benim bebegimde ishal mi olmus?
Benim oğlum da gürültü li yapıyor. İki haftadır da 5gun arayla oldu. Sırtına omuzlarına kadar yapıyor. Sizde de öyle mi? İki hafta öncesi sık sık bu şekilde yapardı. Her gün kıyafetlerini yikardim. Ne renk oluyor kakası, mukus var mı, koku var mı? Bizim gazimiz bile kokulu malesefYa benim kızım çok gürültülü yapıyor kakasını bi anda pörtletiyor yerimden sıçrıyorum :) normal mi bi sorun değildir inşallah
Kilo alimi nasil peki.benimki çik huzursuz.hala yatiramadim.agliyor surekli.bi sürü gaz cikardi ama hala var.bizim bebegin 2 aylik oldugundan beri yani 20 gundur hep oyle sulu sari ve puturlu.gunde 5-6kere.
Canım bu cihazı sigorta karşılıyor mu? Eşim pahalıya almış o yuzden sordum.Cok tesekkur ederim canim Rabbim hepimizin evlatlarini korusun. Nebulizator diye bir alet ile veriyoruz havayi. ilacli bir karisim hazirlayip aletin hazensine koyuyoruz o buhar sekline getiriyor ilaci maske ile bebegin burnuna dogru veriyoruz. Belki senin bebeginin gece burnu cok kuruyordur bogazi kuruyordur ondan oksuruyordur. Bizim gitgide kotulesmisti yaklasik 5 gun icinde bu duruma geldik biz. ama oksurugu dolu dolu olupta nefes almasi zorlasirsa hic bekletme derim
Bizim Dr alerji doktoruyla görüşecek bu konuyu. Bir de bu çıktı. Yaptırmazsak ilerde ateşli ishal olursa Allah korusunBu rota asisi icin inet sutu alerjisi olan bebeklere yapilmadigini okuyorum hep kizlar.Aklinizda olsun.Doktorunuza bu sekilde bi danisin bebeginin alerjisi olup yaptirmayi dusunenler
1 ay sonra işe başlayacağım mecbur erken kalkacağız şimdi o uyanmadan bende kalkmıyorum ama daha erken uyuması için daha etken uyanması gerekecek sanırım daha önce düşünmemiştim bunu. Kalkma saatini 9a çekeyim yavaştan bakalım değişiklik olacak mı :)Gonul ister ki 9'da yatip 9'da kalksin :)))))
Kulaga ne hos geliyor degil mi? :)))))
Yani deneyebilirsin canim.Yarim saat olarak yavas yavas cekmek onerilir genelde.Mesela 09:30 sonra 09:00 gb.
Kanguru icinde evet bedenin ön kismi daha genia kaliyor.Totonun tam oturup,bacaklarin oturusu saglamasi zorlayacak gibi duruyor.
Aparat mi yok sadece sende?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?