Bizde olunca kokumuzu alıyorlar süt içmek akıllarına geliyor biz verene kadar kuduruyorlar babadayken böyle bir beklenti yok tabi:) ya ilginç belki ama oğlumun benle ve eşimle diyaloğu çok farklı bana da gülüyor sesler çıkarıyor ama eşim gelir gelmez gözler onda hem konuşuyor babaya bir şeyler anlatıyor hem de gözünün içine bakıyor benimle ilgilensin diye kızın da tam tersi bana düşkün babayla bana yaklaşımı farklı düşkünlük durumları bizde farklı sanırım kız anneye oğlan babaya:) tabi işin esprisi bakalım büyüyene kadar neler değişecekAaa ben bizimki kiz diye saniyordum demek ki oglan cocuklarida ayni :) inan bugun esim evdeydi 3 uyku uyudu kiz biliyomusun saka gibi. Nasil uyuttun diyorum reflu yatagina koydum hafifce salladim diyo dalga gecer gibi :)
Bir de meningok un b tipi varmış bir ay olmuş Türkiye ye geleli doktor tavsiye etti. Bu ay icin rota ve meningok un iki çeşit aşısını soyledi.
Bizim Dr alerji doktoruyla görüşecek bu konuyu. Bir de bu çıktı. Yaptırmazsak ilerde ateşli ishal olursa Allah korusun
1 ay sonra işe başlayacağım mecbur erken kalkacağız şimdi o uyanmadan bende kalkmıyorum ama daha erken uyuması için daha etken uyanması gerekecek sanırım daha önce düşünmemiştim bunu. Kalkma saatini 9a çekeyim yavaştan bakalım değişiklik olacak mı :)
Evet canım yenidoğan aparatını almadım 1 ay sonra kullanmayacağız diye ama beklediğimden geniş çıktı alt kısmı. Daha erken alacak olsam aparatı da alırdım mutlaka geçn indirime denk geldim aparatsız bi şekilde alayım nasılsa kullanacağız dedim ama şu an kullanamıyoruz onsuz :)
İki haftadır beş gün arayla yapıyoruz canım. Bizimki kalayım hep yeşil ve mukuslu yapiyo günde üç kez olsa bile. Pediatri doktoruna alerji doktoruna gidiyoruz bu ay da gastroenteroloji doktoruna gideceğiz. Araştırıyorlar. İki aydır da diyet yapıyorum.Canim benim bebegim bugün 7 kere yapti kakasini.sulu sari ve ici pütürlü.
Senin bebeginde ishaldi galiba.sebebi ne ògrendin mi?
Sence benim bebegimde ishal mi olmus?
Kızlar okuyorumda bi çoğunuz bebeğini uyutma telaşında.. bizim doktor 4 aya kadar uyku düzeni olmaz istediği zaman uyur istediğinde uyanir dedi.. ben günde kaç saat uyuduğuna bakmiyorum bile.. bazen gece 3 te uyuyor bazen 12 de.. bazi gün gündüzleri cok uyuyor bazen az uyuyor.. o uyuyunca bende uyuyorum yorgunsam.. emme konusuda öyle doktor isteyince ver dedi.. ne saate bakiyorum ne cc hesabi yapiyorum.. gerçi mama vermiyorum.. anne sütü verdikce artiyor zaten.. süt arttirici biseyde içmiyorum.. inanmıyorum onlara sütü arttiran tek şey sudur.. siz stres yaptikca bebek onu hisseder akışına bırakın bazı şeyleri bence.. doktor kontrolünde kilo alimi normalse gerisi boş..
Aslinda bebek az cok kendini belli eder.
Ya gecede sık sık uyanir ya da gece uykusu uyanmadan ilk uyanisa kadar surer.
En azindan gece uykusu uzun olanlarin ilk uyanisla ufak bi dokunus yapilabilir gece uykusuna.Biz bile erken kalkinca gec kalkinca farklilasiyor durum.
Evet rahat olmak ve nelere inandigin onemli bence de :)
Bende mesela suyun etkisinede inaniyorum ama beslenme seklime gore sutude bariz goruyorum :) Sevdigimiz seylerinde etkisi olurmus :) moral gb mutluluk gb belki de :))))))
Aslinda bu konularin konusulmasi cogu insani bilinclendirirken bi yandan buyuk bir kitlede de 'sutum olmazsa','sutum az mi' sorularina neden oldugundan kotu etkilenende cok insan var.
Arkadaşlar merhaba size bir sorum olucakti arkadaşım gebe ve suan 10+1olmasi gerekirken 8+6 kan uyusmazligi var sizce sorun ne olabilir (ilk defa yazıyorum bir yanlısı varsa kusura bakmayın lütfen)
Gunler ileri ya da geri 2 hafta farkli cikabilir.2 haftayi gecerse dikkat ederler genelde.Ozellikle baslarda boyle oluyor genelde.Zamanla degisecektirde.Reglden sayilir ama yunurtlama zamanina gore dolleme degistigi icin 2 haftalik pay koyuyorlar.
Hatta sonlara dogruda bas cevresi,katin cevrwsi vs birbirinden farkli haftalarda cikiyor
Yani suan hersey normalse bu duruma takilmasina gerek yok
Yalnız şöyle birşey var onu belirtmemisim bir hafta önce doktora gitti 8+5 Bu hafta tekrar gidince 8+6 diyor arada 1hafta zaman var doktor bebekte sorun yok dedi ama bilmiyoruz çok teşekkür ederim cevapladiginiz için
Cok mm hesabi ölcümler.Yani doktorun 1 mm hesabi bu sonucu oynatiyor.Kalp atisi alindi ve gelisim normal gorulduyse ilerleyen haftalar belli edecektir
Kan uyusmazligi icinde 28.haftadaydi sanirim ignesi olacak.
Yani suan hersey cok yeni.Gelisimde bi problem gorse normal deyip gondermezdi doktor.Önlem amacli gebeyi bilgilendirirdi
Lahana yaprağı için şöyle bir yazı buldum:Canım lahanayı sıcak mı soğuk mu uyguluyorduk çocuk emiyor gelmiyor süt öteki meme fışkırdığı için bu da damla damla geliyor almak istemiyor pompayada gelmiyor keşke emzirmeseydim hiç sönüp gitmişti ne güzel ya
kilo alimi normal sinilar icinde.gecen ay 1100 gr almisti.bu ay da oyle olacak gibi duruyo.ayaklarini sicak tutuyo musun bebisin.bi de emdikten sonra bi 10 dk filan dik tutuo sirtini sivazlamak poposuna pispis yapmak iyi gaz cikartiyo.pispis ayaklara hareket yaptirmak hic bisey ise yaramazsa gaz damlasi veriyorum bi cay kasigi o zaman rahatliyo.ama kakasi hep boyle.Kilo alimi nasil peki.benimki çik huzursuz.hala yatiramadim.agliyor surekli.bi sürü gaz cikardi ama hala var.
ayy dun aksam karni tok gazi da cikti alti temiz agliyor napsam susmadi.babasi geldi kucagina aldi aniden sustu ama dugmeye basilmis gibiBizde olunca kokumuzu alıyorlar süt içmek akıllarına geliyor biz verene kadar kuduruyorlar babadayken böyle bir beklenti yok tabi:) ya ilginç belki ama oğlumun benle ve eşimle diyaloğu çok farklı bana da gülüyor sesler çıkarıyor ama eşim gelir gelmez gözler onda hem konuşuyor babaya bir şeyler anlatıyor hem de gözünün içine bakıyor benimle ilgilensin diye kızın da tam tersi bana düşkün babayla bana yaklaşımı farklı düşkünlük durumları bizde farklı sanırım kız anneye oğlan babaya:) tabi işin esprisi bakalım büyüyene kadar neler değişecek
evet uyku konusunda ben de artik inandim bu aylarda tamamen bebege bagli.gunduz uyutmaya calismaktan vazgectim.cunku uykusu varsa kendisi uyuyor.uyumak istemezse ne yapsam bos.gece uyuyor nasil olsa dedim.ama emme konusunda zaten 2 saat oluyo bi sekilde arasi.emdi pispisla gaz cikar.sonra anakucaginda agu gugu oyalansin derken geciyor vakit.Kızlar okuyorumda bi çoğunuz bebeğini uyutma telaşında.. bizim doktor 4 aya kadar uyku düzeni olmaz istediği zaman uyur istediğinde uyanir dedi.. ben günde kaç saat uyuduğuna bakmiyorum bile.. bazen gece 3 te uyuyor bazen 12 de.. bazi gün gündüzleri cok uyuyor bazen az uyuyor.. o uyuyunca bende uyuyorum yorgunsam.. emme konusuda öyle doktor isteyince ver dedi.. ne saate bakiyorum ne cc hesabi yapiyorum.. gerçi mama vermiyorum.. anne sütü verdikce artiyor zaten.. süt arttirici biseyde içmiyorum.. inanmıyorum onlara sütü arttiran tek şey sudur.. siz stres yaptikca bebek onu hisseder akışına bırakın bazı şeyleri bence.. doktor kontrolünde kilo alimi normalse gerisi boş..
Ya ins düzelir en kisa zamanda.sen bicok seyi yemiyorsun yine de bebek sıkıntı çekiyor.neden boyle acaba ya.İki haftadır beş gün arayla yapıyoruz canım. Bizimki kalayım hep yeşil ve mukuslu yapiyo günde üç kez olsa bile. Pediatri doktoruna alerji doktoruna gidiyoruz bu ay da gastroenteroloji doktoruna gideceğiz. Araştırıyorlar. İki aydır da diyet yapıyorum.
Sen hangi ürünü aldin canim?ben prima pampers 3 numara 180 li ürünü almayi dusünıyorum ama 1 mi 2 paket alacagim konusunda kararsizim.Kızlar e bebekte bebek bezleri %23 indirimli. Geven hafta 119 tl ye aldığım bezi şimdi 91 liradan sipariş verdim haberiniz olsun :) stok zamanı :)
Canim.gaz sıkıntimiz bitmisti.dün ne olduysa sürekli aģladı.aglarlen pırtlatti ama hic bitmedi.rahatalmadi.önceden gazini cikarmasam bile böyle olmazdi.kilo alimi normal sinilar icinde.gecen ay 1100 gr almisti.bu ay da oyle olacak gibi duruyo.ayaklarini sicak tutuyo musun bebisin.bi de emdikten sonra bi 10 dk filan dik tutuo sirtini sivazlamak poposuna pispis yapmak iyi gaz cikartiyo.pispis ayaklara hareket yaptirmak hic bisey ise yaramazsa gaz damlasi veriyorum bi cay kasigi o zaman rahatliyo.ama kakasi hep boyle.
Canim uykusu var uyumuyor. Bu sefer hep meme istiyor huzursuzlaniyor. Hic bir sekilde oyalanmiyor. Saat basi emziriyorum. Bu sefer gaz oluyor. Tekim. Tuvalete bile gidemiyorum. Oglen esim gelirse yemek yiyorum. Ya da bebegin keyfinin yerinde oldugu 10 dakikayi degerlendirmeye calisiyorum. Uyutma istegim ondan yani. Belim sirtim kollarim kopuyor artik.Kızlar okuyorumda bi çoğunuz bebeğini uyutma telaşında.. bizim doktor 4 aya kadar uyku düzeni olmaz istediği zaman uyur istediğinde uyanir dedi.. ben günde kaç saat uyuduğuna bakmiyorum bile.. bazen gece 3 te uyuyor bazen 12 de.. bazi gün gündüzleri cok uyuyor bazen az uyuyor.. o uyuyunca bende uyuyorum yorgunsam.. emme konusuda öyle doktor isteyince ver dedi.. ne saate bakiyorum ne cc hesabi yapiyorum.. gerçi mama vermiyorum.. anne sütü verdikce artiyor zaten.. süt arttirici biseyde içmiyorum.. inanmıyorum onlara sütü arttiran tek şey sudur.. siz stres yaptikca bebek onu hisseder akışına bırakın bazı şeyleri bence.. doktor kontrolünde kilo alimi normalse gerisi boş..
Bende tekim dediğin gibi tuvalete zor gidiyor insan.. birde benimkinin birden cikiyor sesi gözyaşiyla ağliyor.. duyan bisey oldu sanir.. emme konusuda benimki iyi doyunca uyuyor rahat.. ama iyi doymama sebebide emmeye başlayinca uyukluyor ve iyi emmiyor.. bu sefer birakinca ağliyor.. sanki pişman oluyor emme firsatini kacirdigi için :)Canim uykusu var uyumuyor. Bu sefer hep meme istiyor huzursuzlaniyor. Hic bir sekilde oyalanmiyor. Saat basi emziriyorum. Bu sefer gaz oluyor. Tekim. Tuvalete bile gidemiyorum. Oglen esim gelirse yemek yiyorum. Ya da bebegin keyfinin yerinde oldugu 10 dakikayi degerlendirmeye calisiyorum. Uyutma istegim ondan yani. Belim sirtim kollarim kopuyor artik.
Bir de stresten sut azalsa benim azalirdi. Surekli mutsuz gerginim. Haftada bir iki sinir krizi gecirip saatlerce agliyorum. Ama sut fiskiriyor her taraftan masallah. Bebegin cok emmesiyle alakali sanirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?