Eski zamanlarda çocuk büyütmek varmış, eskiler ne rahatmış :)))
Sürekli öyle uyuması belki zararı olur diye düşündürebilir ama değişiyor canım bir kez ben de 7 saat uyuduğunda korkmuştum bir daha bulamadım :)Aylar sonra ilk defa uyudum o kadar saat çok şükür :) Korktum Allah korusun aç kalır şekeri düşer farkedemeyizde bişey olur diye.
Maşallah canım bebişine naxar değmesin inş. Daha bozulacak elbette ama yine de ileride de düzgün uyuyabilirilk ay sık sık emziriyodum dogal olarak.1 aylik llunca bi gece 2 de bi de sabah 5 te emziriyodum.sonra gece 2 emzirmesi kalkti sabah 5 oldu.sonra da o da kalkti sabah 7 oldu.yani 23 gibi yatip 7 gibi kalkiyo yaklasjk bir aydir.doktora sormadjm canim.hic uyanmiyor gece.nasil olsa ilerde bozulacak diye duzeni ellemiyorum su angeranio
anneme sordum ne siklikla emziriyordun.aglayinca emziriyordum dedi.burnumdaki sumukleri nasil aliyordun dedim.burnunun ucuna gelince serce parmagimla cekiyordum dedi.ben de oyle yapiyorum simdi sumugeİnanirmisin 3 aydir anneme her takildigim konuda peki sen nasil yapiyodun diye soruyorum ki annem 3 cocuk buyuttu bana diyo ki kizim bizim zamanimizda gaz maz yoktu emzirip koyuyoduk besigine bebegi bi bakiyoduk uyumus oyle yok gazini cikar aman dalmasini bekle koy yok evde bi ton is bekler okuldan gelcek cocuklar yemek bekler sobali odada birakiyoduk sizi bezler yikancak yemek yapilcaak simdiki gibi tum gun bebekle ilgilen yok gecede emzirip koyuyodum sabah kalkiyodunuz der ve ben her seferinde cok yanlis zamanda dogmusum derim :))))
anneme sordum ne siklikla emziriyordun.aglayinca emziriyordum dedi.burnumdaki sumukleri nasil aliyordun dedim.burnunun ucuna gelince serce parmagimla cekiyordum dedi.ben de oyle yapiyorum simdi sumugeemzirme de oyle oldu aglayinca emzirme modundayim.ama emzirip besige koymaya terfi edemedik henuz
Düzenli bırakmış minik, biz 4 ve 7 gibi kalkıyoruz daha doğrusu o uykusunda ses çıkarmaya başlıyor alıp emziriyorum. Sıkıntı olmazsa arada iyi olur böyle uyumak resmen 8 saat uyudum inanamıyorumilk ay sık sık emziriyodum dogal olarak.1 aylik llunca bi gece 2 de bi de sabah 5 te emziriyodum.sonra gece 2 emzirmesi kalkti sabah 5 oldu.sonra da o da kalkti sabah 7 oldu.yani 23 gibi yatip 7 gibi kalkiyo yaklasjk bir aydir.doktora sormadjm canim.hic uyanmiyor gece.nasil olsa ilerde bozulacak diye duzeni ellemiyorum su angeranio
Yazarım canım merak ettim düzeni ona göre oluştururum. Belkide acıkmıyordu ama emdiği için hiç acıkmasına fırsat vermemiş oldum.Canim bende senin gibi yapiyordum azicik mizik hemen alip emziriyordum 10 dk emip yatiyordu yine gecen gece kiyamam bi uyandim gozler kapali dil disarda araniyor acikmis :) iste o zmn guzel emdi. Belki o azicik mikirdanmalarda hemen emzirmemekmi lazim acaba bugun sor bakalim burayada yazarmisin doktorunun yorumunu
1 kere mi oldu? Arada olsa böyle fena olmaz brnce :)Sürekli öyle uyuması belki zararı olur diye düşündürebilir ama değişiyor canım bir kez ben de 7 saat uyuduğunda korkmuştum bir daha bulamadım :)
Biz bebekken ananem sürekli anneme verirmiş bizi emzir diye pek bişey diyemezmiş annem şimdi diyor zırt pırt emzir diyr verirdi sinir olurdum diye :) Ben gidince bana da yapıyor aynısını evde de kayınvalidem yapıyor. Bazen emziriyorum bazen daha saati gelmedi acıkmaz diyorum. Bugün hepsini öğreneceğim inşallah.Evet ya Eylul bazen miziklaninca annem kizim al emzir diyo olmaz anne daha 2 saat olmadi diyorum kadin saskin saskin bakiyo emzirmenin saatimi olurmus diyo anne diyorum sutun yagli kismi 2 saatte olusuyo fazlasi gaz yapar kadincagiz iyi peki kizim diyo bir sey diyemiyo :))) bide eskiden dusunsene bezler elde yikaniyormus yok elektrikli ana kucagi oyun halisi nerdee elinize poset veriyodum diyo annem iki oynayip atiyodunuz diyo :)
Canim ben bazen tutturuyorum neden agladigini.ama gece uykusunda neden saatte bir kalkip mizirdandigini bilmiyorum.bide şu sıralar cok gazi var.gece uykusuna en az 11 de geciyor ki ben 9 da basliyorum uyutmaya.ağlamadan uyumuyor.illa kavga dövüş yatacak.Canim mesela ben soyle yapiyorum dun gece en son 12 de emdi gece uykusuna gecti dedimki
3 te kalkar bu dusunceyle uyudum 3 te ben kalktim kizim uyuyodu ellemedim 5 bucukta hareketlerini duydum kalktim emzirdim 40 dk emdi yani 12 den 5 e kadar acikmistir dedim emzirdim bu bu gece olan istisna ama genelde gece 3 saatte bir kalkip 10 dk emiyor gunduzleride 3 saat artik ben aglamasindan anliyorum artik aciktigini sikildim aglamasi gaz aglamasi uykum geldi aciktim aglamalari inan ki farkli sende anlarsin ama soyle bir seyde oluyor benim kizim basindan beri sag 20dk sol 20 dk alisti mesela 8 de sagi 10 dk emdi uyuya kaldi saat 10 da sagi bi 10 dk daha istiyor :) tam terazi burcu benim kiz ya tam annesi dakik planli :)
Annene sorar misin canim.her emzirip koydugunda uyuyormuydunuz?yoksa uyanik mi duruyordunuz?anneme sordum ne siklikla emziriyordun.aglayinca emziriyordum dedi.burnumdaki sumukleri nasil aliyordun dedim.burnunun ucuna gelince serce parmagimla cekiyordum dedi.ben de oyle yapiyorum simdi sumugeemzirme de oyle oldu aglayinca emzirme modundayim.ama emzirip besige koymaya terfi edemedik henuz
Benimki de tepinmekten kayıyor canım aşağılarda buluyorum reflü yastığında ben çözümünü şöyle buldum büyük battaniyemiz vardı bir kısmını altına seriyorum bebeği yatırdıktan sonra da kalan kısmını üstüne örtüyorum böylece battaniyenin içinde kaybolmamış oluyor yarım ekmek tost gibi oluyor öyle düşün ekmek battaniye bebek kaşarSizin cocuklar yatirdiginiz gibi kimildamadan mi uyuyorlar ben gece yatiriyorum kaya kaya battaniyesinin icine giriyor kafasina kadar bi telas yukarı cekiyorum cocugu ustunu ortmemekte olmaz.
Cok mantikliymis ben alti torba gibi uyku tulumlarindanda aldim ama sevmedi kullanamadimBenimki de tepinmekten kayıyor canım aşağılarda buluyorum reflü yastığında ben çözümünü şöyle buldum büyük battaniyemiz vardı bir kısmını altına seriyorum bebeği yatırdıktan sonra da kalan kısmını üstüne örtüyorum böylece battaniyenin içinde kaybolmamış oluyor yarım ekmek tost gibi oluyor öyle düşün ekmek battaniye bebek kaşar
Benimki de 8 ekim canim.Benim bebeğimde iki gündür korkmuş gibi ağlıyor susturamıyorum da uyutamıyorum da önce kolik müziği emzik yüzünü kapatma ve zıplatarak uyutuyordum şimdi bu şekilde de uyumuyor hep ağlıyor emnediği içinde sakinleştiremiyorum 8 Ekim doğumlu sanırım bizde atak haftasındayız
Benim de babaannem babamla amcami alip bi yere gittiginde oturun siz burda dermis. saatlerce otururlarmis. Babam salakmisiz diyor. Folik asitten mi acaba boyle bu cocuklar? Gecen arabaya indirene kadar elimizde bavullar 20 dakika kucak icin agladi. Aglar susar diye bir sey yok ki.İnanirmisin 3 aydir anneme her takildigim konuda peki sen nasil yapiyodun diye soruyorum ki annem 3 cocuk buyuttu bana diyo ki kizim bizim zamanimizda gaz maz yoktu emzirip koyuyoduk besigine bebegi bi bakiyoduk uyumus oyle yok gazini cikar aman dalmasini bekle koy yok evde bi ton is bekler okuldan gelcek cocuklar yemek bekler sobali odada birakiyoduk sizi bezler yikancak yemek yapilcaak simdiki gibi tum gun bebekle ilgilen yok gecede emzirip koyuyodum sabah kalkiyodunuz der ve ben her seferinde cok yanlis zamanda dogmusum derim :))))
Bebegin ayak kirlent koyin.tepinip asagi inemezSizin cocuklar yatirdiginiz gibi kimildamadan mi uyuyorlar ben gece yatiriyorum kaya kaya battaniyesinin icine giriyor kafasina kadar bi telas yukarı cekiyorum cocugu ustunu ortmemekte olmaz.
ben yorgan ortuyorum beline kadar.cocugu yataga duz koyuyorum.sabah bi bakiyorum yatakta capraz yatiyoSizin cocuklar yatirdiginiz gibi kimildamadan mi uyuyorlar ben gece yatiriyorum kaya kaya battaniyesinin icine giriyor kafasina kadar bi telas yukarı cekiyorum cocugu ustunu ortmemekte olmaz.
Canim evet gaz yapiyo ama baska turlu avutamiyorum. Ben de saate bakmadan emziriyorum. Bazen 5 dk emiyo bazen bi saat. Bazen saat basi bazen iki saat. Kilo alimi da iki ayda 2 kilo 200 gram. Yagli kisim olayina inanmiyorum yani.Evet ya Eylul bazen miziklaninca annem kizim al emzir diyo olmaz anne daha 2 saat olmadi diyorum kadin saskin saskin bakiyo emzirmenin saatimi olurmus diyo anne diyorum sutun yagli kismi 2 saatte olusuyo fazlasi gaz yapar kadincagiz iyi peki kizim diyo bir sey diyemiyo :))) bide eskiden dusunsene bezler elde yikaniyormus yok elektrikli ana kucagi oyun halisi nerdee elinize poset veriyodum diyo annem iki oynayip atiyodunuz diyo :)
annem yillar once bi misafirlige gitmis.evler sobali.ablam kucukmus 5 yaslarinda filan.burda otur kalkma demis sobanin yaninda.cocuk terlemis terlemis de kalkmamis.evine gittigi kadin kizim gec soyle otur demis.yok annem burda otur dedi olmaz demis.ablam da diyo salakmisimBenim de babaannem babamla amcami alip bi yere gittiginde oturun siz burda dermis. saatlerce otururlarmis. Babam salakmisiz diyor. Folik asitten mi acaba boyle bu cocuklar? Gecen arabaya indirene kadar elimizde bavullar 20 dakika kucak icin agladi. Aglar susar diye bir sey yok ki.
Canim yorgan buyük mu yada ince mi.benimde elyaf var.uyku setinin.örtüp örtmemek konudunda kararsizim.ben yorgan ortuyorum beline kadar.cocugu yataga duz koyuyorum.sabah bi bakiyorum yatakta capraz yatiyo
canim hazir elyaf bebek yorgani.resim atiyim.dogdugundan beri bununla yatiriyorum.beline kadar ortuyorum.Canim yorgan buyük mu yada ince mi.benimde elyaf var.uyku setinin.örtüp örtmemek konudunda kararsizim.
Sakincasi yoksa resmini atar misin?
Benim annem de diyorki sen en uslu bebegimdin.surekli uyuyrmusum.emip yatagimia kondum mu tamam.annem yillar once bi misafirlige gitmis.evler sobali.ablam kucukmus 5 yaslarinda filan.burda otur kalkma demis sobanin yaninda.cocuk terlemis terlemis de kalkmamis.evine gittigi kadin kizim gec soyle otur demis.yok annem burda otur dedi olmaz demis.ablam da diyo salakmisim
Canim ben bazen tutturuyorum neden agladigini.ama gece uykusunda neden saatte bir kalkip mizirdandigini bilmiyorum.bide şu sıralar cok gazi var.gece uykusuna en az 11 de geciyor ki ben 9 da basliyorum uyutmaya.ağlamadan uyumuyor.illa kavga dövüş yatacak.
Ben hala düzgunce emziremiyorum.cocuk sag gogsümü pek emmek istemiyor.o da iyice sisti kenari sertlesti.
Ben 2 saatte bir yada 3 saatte bir düzenini nasil kuracam.gündüzleri yarim saat uyumak istiyor.mesela 10 bucukta emzirdim.11 de mizirdandi.uyku aglamsi ama emerek uyumak istiyor.emdi uyudu.yarim saat sonta kalkti ne zaman emzirecem.ben bi türlü.bu isi anlamadim.uyaninca agkiyorsa emzirecem mi.bizde hic düzen yok.
Annene sorar misin canim.her emzirip koydugunda uyuyormuydunuz?yoksa uyanik mi duruyordunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?