2018 Ekim Anneleri

Eski zamanlarda çocuk büyütmek varmış, eskiler ne rahatmış :)))

İnanirmisin 3 aydir anneme her takildigim konuda peki sen nasil yapiyodun diye soruyorum ki annem 3 cocuk buyuttu bana diyo ki kizim bizim zamanimizda gaz maz yoktu emzirip koyuyoduk besigine bebegi bi bakiyoduk uyumus oyle yok gazini cikar aman dalmasini bekle koy yok evde bi ton is bekler okuldan gelcek cocuklar yemek bekler sobali odada birakiyoduk sizi bezler yikancak yemek yapilcaak simdiki gibi tum gun bebekle ilgilen yok gecede emzirip koyuyodum sabah kalkiyodunuz der ve ben her seferinde cok yanlis zamanda dogmusum derim :))))

Aylar sonra ilk defa uyudum o kadar saat çok şükür :) Korktum Allah korusun aç kalır şekeri düşer farkedemeyizde bişey olur diye.
Sürekli öyle uyuması belki zararı olur diye düşündürebilir ama değişiyor canım bir kez ben de 7 saat uyuduğunda korkmuştum bir daha bulamadım :)

Maşallah canım bebişine naxar değmesin inş. Daha bozulacak elbette ama yine de ileride de düzgün uyuyabilir

anneme sordum ne siklikla emziriyordun.aglayinca emziriyordum dedi.burnumdaki sumukleri nasil aliyordun dedim.burnunun ucuna gelince serce parmagimla cekiyordum dedi.ben de oyle yapiyorum simdi sumuge emzirme de oyle oldu aglayinca emzirme modundayim.ama emzirip besige koymaya terfi edemedik henuz

Evet ya Eylul bazen miziklaninca annem kizim al emzir diyo olmaz anne daha 2 saat olmadi diyorum kadin saskin saskin bakiyo emzirmenin saatimi olurmus diyo anne diyorum sutun yagli kismi 2 saatte olusuyo fazlasi gaz yapar kadincagiz iyi peki kizim diyo bir sey diyemiyo :))) bide eskiden dusunsene bezler elde yikaniyormus yok elektrikli ana kucagi oyun halisi nerdee elinize poset veriyodum diyo annem iki oynayip atiyodunuz diyo :)

Düzenli bırakmış minik, biz 4 ve 7 gibi kalkıyoruz daha doğrusu o uykusunda ses çıkarmaya başlıyor alıp emziriyorum. Sıkıntı olmazsa arada iyi olur böyle uyumak resmen 8 saat uyudum inanamıyorum
Yazarım canım merak ettim düzeni ona göre oluştururum. Belkide acıkmıyordu ama emdiği için hiç acıkmasına fırsat vermemiş oldum.
Sürekli öyle uyuması belki zararı olur diye düşündürebilir ama değişiyor canım bir kez ben de 7 saat uyuduğunda korkmuştum bir daha bulamadım :)
1 kere mi oldu? Arada olsa böyle fena olmaz brnce :)
Biz bebekken ananem sürekli anneme verirmiş bizi emzir diye pek bişey diyemezmiş annem şimdi diyor zırt pırt emzir diyr verirdi sinir olurdum diye :) Ben gidince bana da yapıyor aynısını evde de kayınvalidem yapıyor. Bazen emziriyorum bazen daha saati gelmedi acıkmaz diyorum. Bugün hepsini öğreneceğim inşallah.

Canim ben bazen tutturuyorum neden agladigini.ama gece uykusunda neden saatte bir kalkip mizirdandigini bilmiyorum.bide şu sıralar cok gazi var.gece uykusuna en az 11 de geciyor ki ben 9 da basliyorum uyutmaya.ağlamadan uyumuyor.illa kavga dövüş yatacak.
Ben hala düzgunce emziremiyorum.cocuk sag gogsümü pek emmek istemiyor.o da iyice sisti kenari sertlesti.
Ben 2 saatte bir yada 3 saatte bir düzenini nasil kuracam.gündüzleri yarim saat uyumak istiyor.mesela 10 bucukta emzirdim.11 de mizirdandi.uyku aglamsi ama emerek uyumak istiyor.emdi uyudu.yarim saat sonta kalkti ne zaman emzirecem.ben bi türlü.bu isi anlamadim.uyaninca agkiyorsa emzirecem mi.bizde hic düzen yok.
Annene sorar misin canim.her emzirip koydugunda uyuyormuydunuz?yoksa uyanik mi duruyordunuz?

Sizin cocuklar yatirdiginiz gibi kimildamadan mi uyuyorlar ben gece yatiriyorum kaya kaya battaniyesinin icine giriyor kafasina kadar bi telas yukarı cekiyorum cocugu ustunu ortmemekte olmaz.

Sizin cocuklar yatirdiginiz gibi kimildamadan mi uyuyorlar ben gece yatiriyorum kaya kaya battaniyesinin icine giriyor kafasina kadar bi telas yukarı cekiyorum cocugu ustunu ortmemekte olmaz.
Benimki de tepinmekten kayıyor canım aşağılarda buluyorum reflü yastığında ben çözümünü şöyle buldum büyük battaniyemiz vardı bir kısmını altına seriyorum bebeği yatırdıktan sonra da kalan kısmını üstüne örtüyorum böylece battaniyenin içinde kaybolmamış oluyor yarım ekmek tost gibi oluyor öyle düşün ekmek battaniye bebek kaşar

Cok mantikliymis ben alti torba gibi uyku tulumlarindanda aldim ama sevmedi kullanamadim

Benimki de 8 ekim canim.

Benim de babaannem babamla amcami alip bi yere gittiginde oturun siz burda dermis. saatlerce otururlarmis. Babam salakmisiz diyor. Folik asitten mi acaba boyle bu cocuklar? Gecen arabaya indirene kadar elimizde bavullar 20 dakika kucak icin agladi. Aglar susar diye bir sey yok ki.

Canim evet gaz yapiyo ama baska turlu avutamiyorum. Ben de saate bakmadan emziriyorum. Bazen 5 dk emiyo bazen bi saat. Bazen saat basi bazen iki saat. Kilo alimi da iki ayda 2 kilo 200 gram. Yagli kisim olayina inanmiyorum yani.

annem yillar once bi misafirlige gitmis.evler sobali.ablam kucukmus 5 yaslarinda filan.burda otur kalkma demis sobanin yaninda.cocuk terlemis terlemis de kalkmamis.evine gittigi kadin kizim gec soyle otur demis.yok annem burda otur dedi olmaz demis.ablam da diyo salakmisim

Canim yorgan buyük mu yada ince mi.benimde elyaf var.uyku setinin.örtüp örtmemek konudunda kararsizim.
Sakincasi yoksa resmini atar misin?
canim hazir elyaf bebek yorgani.resim atiyim.dogdugundan beri bununla yatiriyorum.beline kadar ortuyorum.

Eklentiler

• 20181226_124743.webp
    63,2 KB · Görüntüleme: 52
Benim annem de diyorki sen en uslu bebegimdin.surekli uyuyrmusum.emip yatagimia kondum mu tamam.
Banyo alt degistirme arici heo uyku.
tombul beayaz bi bebekmisim.uyku sorunu yok kilo sorunu yok oh ne guzel

Yahu kuzum senin saglam bir doktora gitmen sart artik bitlistemiydiniz? Yani internetten falan ulassan bi doktora yakinlarda esinle gitsen bi yere? Hem cocuk dr hemde senin su tikanan gogsun icin? Simdi bak bu saat araligi Eylule gore yani 1.ayindan beri ayni doktora gidiyoruz ve kendisi belirledi ilk zmnlar Eylulde surekli memedeydi ve doktor saglikli kilo alamadigini farketti yagli kisim degil suyu ve sekeri alip birakiyor dedi 2 saati bekle yaglansin sutun sonra emzir dedi tabi demesi kolay Eylusu 2 saat memesiz birakmak iskenceydi oyalamak icin yeri geldi agladi ne bicim ama onun sagligi icindi bu. 2. Ayinda goturduk evet dedi doktorumuz saglikli kilo alimi var simdi 3 saate acmaya calisalim ozel durumlar elbette olacak gazidir disidir huysuzlugu ataklari ama arayi ne kadar acarsak o kdr verimli emer ve az gaz olur ama bak dedigim gibi bu benim sutume eylulun kilosuna gelisimine gore bi duzen senin bi cocuk dr gidip onun yonlendirmesi lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…