- 6 Şubat 2018
- 223
- 498
- 103
Bence siz gene de götürün göz muayenesine. Bizim kızında aynı göz kontağı çok iyi maşallah Ama bizim doktor gene de gösterin dedi. Göz tembelliği vs. Rahatsızlık için bakılsın dedi. Maşallah bu arada bebeğinize :)Bugün 2 aylık kontrolü vardı gelişimi gayet iyiymiş çok şükür. 800 gr almış bu ay geçen ay 1500 grdı ama gayet iyi dedi doktor.
Gece uyursa elleme uyanırsa emzir artık 2 aylık oldu sıkıntı olmaz ama kilosu gelişimi daha yavaş olan bebeklerde biraz daha dikkat ediyoruz şu an sıkıntı yok dedi.
Rota aşısını doktorumuz kendisi yapacakmış 3. ay kontrolünde.
Birde göz takibi çok iyi güzel kontak kuruyor ekstra göz muayenesine gerek yok dedi.
Benim kv ilk çocuğumda yaptı onu, geldi teklifsiz söktü aldı çocuğu şok oldum. Çekiştiriyor bir de, vermesen koparacak kolunu bacağını... Sinirlerim harap olmuştu onun hareketleri yüzünden 4 ay ağladım durdum. Şimdi gözüm açıldı, ne zorla çekip alabilir ne de hoşlanmadığım bir hareketi yapabilir. Acemilik bitti artık.. söylüyorum dümdük yüzüne :) eşimden de yüz bulamıyor, pes etti show yapamıyor eskisi gibi.. çok da sever karışmayı, komuta etmeyi ama izin vermiyorum. Yaşımı başımı almışım, ikinci çocuğum zaten.. hiç sabrım yok vallaHerkesin sıkıntısı aynı galiba :) bana o kadar daral geldiki çocuğumu alıp gidesim var kocamıda bırakacam en son o derece bunalttılar ya çocuk daha 2 günlük günde 10 kere geldiler ne beni uyuttular ne çocuğu göğsümde uyuyan çocuğu bile çekip aldı kaynanam onca lafıma rağmen inada yapıyor artık .. Görümcemde hergün zırt pırt gelir durmadan çocuğu kucana alır minicik çocuk neyini kucana alıyon yani bırak yatsın boşuna kızmıyorum kendi anlatıyor ben kızımı kimseye elletmiyordum diye bana mana buluyor e sen hemen doğurmuşun bide ben yıllarca beklemişim anlayışsız insan bi rahatlık verde ben kocamla bir mutluluğumu yaşayım yeni ana baba olmuşuz bak yine sinirlendim :)
Davulun sesi uzaktan hoş gelir :))Ben de keske kayınvalidemle ayni sehirde yaşasaydım derim hep, severim..
Benim kuzu da 18:00'de yatıp 18:20'de bir kalktı, memede uyuklaması dışında toplam 1 saat uyumadı gece yarısına kadar.. neyse ki sonunda gece uykusuna geçti.. ağlayınca korkuyorum yine İYE oldu diye..Biz de atak yaşıyoruz sanırım sabahtan beri düzgün uyumadı çocuk en son akşam 17.45 gibi kalktı kalkış o kalkış hala tam uyuyamadı. Yatırıyoruz ağlayıp kalkıyor.bir bebek ne demeye bu saate kadar uyumaz anlamıyorum
Gece 2.30 da zor uyuduk valla babası gitti salonda yattı biz oğlumla kokumu hissedince rahatladı çocuk da çok şükür az uyuduBenim kuzu da 18:00'de yatıp 18:20'de bir kalktı, memede uyuklaması dışında toplam 1 saat uyumadı gece yarısına kadar.. neyse ki sonunda gece uykusuna geçti.. ağlayınca korkuyorum yine İYE oldu diye..
Çok farkediyo...Dr.brown's biberoninu kullanan var mı
Fark oldu mu gaz sıkıntısı için
Ne denir ki böyle insanlara.Allah akıl gikir versin...Herkesin sıkıntısı aynı galiba :) bana o kadar daral geldiki çocuğumu alıp gidesim var kocamıda bırakacam en son o derece bunalttılar ya çocuk daha 2 günlük günde 10 kere geldiler ne beni uyuttular ne çocuğu göğsümde uyuyan çocuğu bile çekip aldı kaynanam onca lafıma rağmen inada yapıyor artık .. Görümcemde hergün zırt pırt gelir durmadan çocuğu kucana alır minicik çocuk neyini kucana alıyon yani bırak yatsın boşuna kızmıyorum kendi anlatıyor ben kızımı kimseye elletmiyordum diye bana mana buluyor e sen hemen doğurmuşun bide ben yıllarca beklemişim anlayışsız insan bi rahatlık verde ben kocamla bir mutluluğumu yaşayım yeni ana baba olmuşuz bak yine sinirlendim :)
Bizde dösek ve yorgan yaptirdik ama yorgani kullanmiyorum.bebege agir gelir.ben yun yorgan yaptırdım..
Rica ederim canim.çok yüklenmemeye caliş o eline.ins tez vakitte düzelir canim.merhaba, krem sürüyorum, el ateli var, ağrı fena. teşekkürler ilgine..
Canim kayınvalidem iyi davransa kızi gibi konuşsa tamam bende isterim.ama bana açikça kızım degilsin kızım gibi olmuyor diyip dışlarsa bende sevmem.Ben de keske kayınvalidemle ayni sehirde yaşasaydım derim hep, severim..
Bende bindan muzdaribim.gece heo ikiniyor.11 de emzirdim yatirdim.2 de uyandi.4 de uyandi.5 bucuk 6 gibi uyandi.uyumadi.salladim.biraktim artik.ben yattim.uyandim ki mizirdaniyor zorluyor.kalktim degistirdim.kalçasina sivanmis resmen.Gunaydin kizlar 2 gundur Eylulu 10 a dogru yikiyoruz ve yatak odasina geliyorum ben los isik ve supurge sesi esliginde emziriyorum hemen uyuyor 10 bucukta uyudu 2 bucukta kalkti 5 bucuktada kaka yapamadigi icin uyandi emzirdim belki basinctan yapar diye yok yatirdim mecbur oyle az once uyandi ikinarak yaptirdim zar zor uykusunu acti tabi bidaha uyutmaya calisiyorum bu bizim basimiza cok geliyor sabaha karsi kaka yaparak uyanmasi sizinde basiniza geliyormu
Yani gecede mesela yapiyor ama onda sikinti yok ne zmn ki sabaha karsi oluyor ikinmaktan uyaniyor
Sana çok dua ediyorum. İnşallah bir an önce bulursunuz çaresini alerjinin kıyamam ufacık bedeni ne çok sıkıntı çektiBugün kontrol vardı, doktorumuz alerji doktoruna sordu rota aşısı yapılmadı, diyete devam ediyorum. 10gun daha asi için suremiz varmış haftaya da alerji doktoruna gidecegiz. Sonra da gastroenteroloji doktoruna. Buğra 5gunde bir kaka yapmaya başladı üç oldu böyle. Ve mukus yoğun bir şekilde devam ediyor. İlk defa koku yoktu. Kakadan sonra çok ağladı mecbur ilaç da vermedik. Canı yaniyodur ağrısı vardır. Çok zor anne olarak dayanmak. Bronşiti çok şükür atlattik.
bizimki uyumamaya devam ediyor burda uyku düzenleri konuşulmuş, uyumazsa biz de eşimle sürekli onu seviyoruz oyunlar oynuyoruz. Eşim nasıl geçti bu üç ay hiç anlamadik sancisindan ağrısından deyip duruyor.
Bugün sabah 7olmadan uyandı akşama kadar hiç uyumadı ve çok ağladı. Saatlerce uğraştık uyutmak için 5dk zor uyuyup uyanıyor. Dogdugundan beri genelde böyle.
Eskiler konuşulmuş da ne güzel öyle emzir uyusun. Ağlarsa emzir diğer emzirmeye kadar bir daha uyusun oh ne rahat. Bizim de canımız çıkıyor ve herkesin çocuğu öyle, biz de çocuk buyuttuk derler, abartiyosunuz derler, ne varmış ki bizimkinde amannn derler de derler. Benim evladimdan yana şikayetim yok da bu etraftakiler çok can sıkıcı.
Benim kv de iki kez geldi hemen eşime laf etmiş geldim refakarcilik yaptım tatlı alırsın artık diye. Doğumdan sonra sık gelmeleri de evet çok kötü ne bebek ne de biz uyuyup dinlenemedik.
Teşekkürler :) Takipte olacağım zaten biraz büyüsün götürürüm muhtemelen. Ne zaman öneriyorlar? 6 aydan önce tam göremiyorlarmış sanırım.Bence siz gene de götürün göz muayenesine. Bizim kızında aynı göz kontağı çok iyi maşallah Ama bizim doktor gene de gösterin dedi. Göz tembelliği vs. Rahatsızlık için bakılsın dedi. Maşallah bu arada bebeğinize :)
Eşine katılıyorum eşim bi gün slepy almış kullanmaya başladım hiç memnun kalmadım hep sızdırdı falan zorla bitirdim paketi ilk prima kullanıyordum şimdi komili kullanıyorum ve açıkçası primadan pek farkı YÖK hatta zeytinyağlı olduğu içim daha rahat ediyoruz islak mendil olarak da komili yenidoğan onu kullanıyorum yumuşacık tavsiye ederim şu an 3 numara kullanıyoruz 4-9 kiloİlk sleepy almıştım bende pamuk ve Türk malı olduğu için pişik oldu 2 numarası hala duruyor ilk zamanlar tecrübesizlikten tam kurulamıyordum sanırım altını ona bağladım pişik oluşunu ama eşim takmış durumda :))) sleepy pişik yaptı diyor sızdırma oluyor mu peki
Biz bu durumu saat 8 civarı yaşıyoruz şöyle ki saat 6 gibi falan emmeye kalkıyor ıkınmalara o zaman başlıyor gazını da çoğu zaman çıkarmadan uyuyor sonra saat 8-8.30 gibi büyük ıkınmalar ve yerinde duramamalar başlıyor bazen emziriyorum bazen o sıkıştıran gazı çıkarmaya çalışıyorım 30-45 dk sonunda kakayı gazı çıkarıp rahatlıyor. Nedense sabah saatlerine gazı çok birikmiş oluyor bezini değiştirirken bacaklarını kaldırıp poposunu arkadan poponun ağzına doğru pamukla silmeye başlayınca gazı ve içeride hala bulunan kakayı yapıyor ben de artık silerken bezi hemen alıp yenisini koymuyorum çünkü en az iki bezi daha kirletiyor ayaklarını kaldırdıkça. Bugün de 8 gibi ıkınarak kalktı susturamadım en son altındaki pijamaları çıkarıp ayaklarını yukarı kaldırdım popoya bahsettiğim gibi bezini açmadan arkadan öne doğru dokununca yaptı bir sürü öyle rahatladı. Tahminim yatar halde olduklarında gaz birikiyor gündüzki kadar dik halde tutamıyoruz ondan oluyorGunaydin kizlar 2 gundur Eylulu 10 a dogru yikiyoruz ve yatak odasina geliyorum ben los isik ve supurge sesi esliginde emziriyorum hemen uyuyor 10 bucukta uyudu 2 bucukta kalkti 5 bucuktada kaka yapamadigi icin uyandi emzirdim belki basinctan yapar diye yok yatirdim mecbur oyle az once uyandi ikinarak yaptirdim zar zor uykusunu acti tabi bidaha uyutmaya calisiyorum bu bizim basimiza cok geliyor sabaha karsi kaka yaparak uyanmasi sizinde basiniza geliyormu
Yani gecede mesela yapiyor ama onda sikinti yok ne zmn ki sabaha karsi oluyor ikinmaktan uyaniyor
bebek icin risk olabilir gece Allah korusun. donence alin, o dikkatini çeker belki beşiğindeGünaydin kizlar.. bizde 2 den önce uyumuyoruz.. aramizda yatiyor bide bizim.. onu nasil çözücez bilmiyorum.. yatağina koyupta hemen göremeyince içim rahat etmiyor.. ama koymam lazim artik.. bunu farkederse bittik biz çıkmaz bidaha aramizdan.. kaka konusunda alerji kakası oldugunu nasil anlıyorsunuz.. benimki bazen ishal gibi cok sulu yapiyor.. bazen pütürler oluyor içinde.. bazende böyle uzayan yapilar oluyo sanki.. alerjisi olan bebek başka bir şekilde kendini gösteriyormu bide.. mesela ne bileyim huysuzlanip ağliyormu.. benimki kucak isteyince ağliyor..
Keşke bizim gibi düşünseler de karışmasalar ama olmuyor işte.Benim kayınvalidemin sevmesi bile bir tuhaf anneme nispet yapar gibi ya da bana kendi çocuğu gibi hareketleri var çok değişik bir tip kendisi zaten bazen tahammül kalmıyor ona karşı görümcem ayrı bi tip zaten hepimiz aynı binadayız hergün geliyor doğumdan beri bir gün göremedi çocuk bizi yabancılıyor diyorlar komik şeyler :) göremedik diyorlar valla çıldırmamak elde değil bazen
Kullanan bi yakınım var oldukça memnun.Dr.brown's biberoninu kullanan var mı
Fark oldu mu gaz sıkıntısı için
Bizimki de ya benim tarafımda ya ortamızda yatıyor ama kendi yatağı ile. Reflü yatağını onun beşiği ile bizim yatak arasında gezdiriyorum sürekli. Asla almam demiştim şimdi beşiğinde yatırmaya kıyamıyorum max 3 ay dedim kendime inşallah başarırım.Günaydin kizlar.. bizde 2 den önce uyumuyoruz.. aramizda yatiyor bide bizim.. onu nasil çözücez bilmiyorum.. yatağina koyupta hemen göremeyince içim rahat etmiyor.. ama koymam lazim artik.. bunu farkederse bittik biz çıkmaz bidaha aramizdan.. kaka konusunda alerji kakası oldugunu nasil anlıyorsunuz.. benimki bazen ishal gibi cok sulu yapiyor.. bazen pütürler oluyor içinde.. bazende böyle uzayan yapilar oluyo sanki.. alerjisi olan bebek başka bir şekilde kendini gösteriyormu bide.. mesela ne bileyim huysuzlanip ağliyormu.. benimki kucak isteyince ağliyor..
Geçmiş olsun canım inşallah düzene girer uykusu fakat anlayamadım rota ile alerji nin bağlantısı neBugün kontrol vardı, doktorumuz alerji doktoruna sordu rota aşısı yapılmadı, diyete devam ediyorum. 10gun daha asi için suremiz varmış haftaya da alerji doktoruna gidecegiz. Sonra da gastroenteroloji doktoruna. Buğra 5gunde bir kaka yapmaya başladı üç oldu böyle. Ve mukus yoğun bir şekilde devam ediyor. İlk defa koku yoktu. Kakadan sonra çok ağladı mecbur ilaç da vermedik. Canı yaniyodur ağrısı vardır. Çok zor anne olarak dayanmak. Bronşiti çok şükür atlattik.
bizimki uyumamaya devam ediyor burda uyku düzenleri konuşulmuş, uyumazsa biz de eşimle sürekli onu seviyoruz oyunlar oynuyoruz. Eşim nasıl geçti bu üç ay hiç anlamadik sancisindan ağrısından deyip duruyor.
Bugün sabah 7olmadan uyandı akşama kadar hiç uyumadı ve çok ağladı. Saatlerce uğraştık uyutmak için 5dk zor uyuyup uyanıyor. Dogdugundan beri genelde böyle.
Eskiler konuşulmuş da ne güzel öyle emzir uyusun. Ağlarsa emzir diğer emzirmeye kadar bir daha uyusun oh ne rahat. Bizim de canımız çıkıyor ve herkesin çocuğu öyle, biz de çocuk buyuttuk derler, abartiyosunuz derler, ne varmış ki bizimkinde amannn derler de derler. Benim evladimdan yana şikayetim yok da bu etraftakiler çok can sıkıcı.
Benim kv de iki kez geldi hemen eşime laf etmiş geldim refakarcilik yaptım tatlı alırsın artık diye. Doğumdan sonra sık gelmeleri de evet çok kötü ne bebek ne de biz uyuyup dinlenemedik.
ay canim aman dikkat edin bebise bisey olmasin.bi de alismasin ya sonra cok zorlanmaz misiniz.ben de biraz buyuse de odasina alsam diye bekliyorumGünaydin kizlar.. bizde 2 den önce uyumuyoruz.. aramizda yatiyor bide bizim.. onu nasil çözücez bilmiyorum.. yatağina koyupta hemen göremeyince içim rahat etmiyor.. ama koymam lazim artik.. bunu farkederse bittik biz çıkmaz bidaha aramizdan.. kaka konusunda alerji kakası oldugunu nasil anlıyorsunuz.. benimki bazen ishal gibi cok sulu yapiyor.. bazen pütürler oluyor içinde.. bazende böyle uzayan yapilar oluyo sanki.. alerjisi olan bebek başka bir şekilde kendini gösteriyormu bide.. mesela ne bileyim huysuzlanip ağliyormu.. benimki kucak isteyince ağliyor..
Bunlar alerji belirtileriGünaydin kizlar.. bizde 2 den önce uyumuyoruz.. aramizda yatiyor bide bizim.. onu nasil çözücez bilmiyorum.. yatağina koyupta hemen göremeyince içim rahat etmiyor.. ama koymam lazim artik.. bunu farkederse bittik biz çıkmaz bidaha aramizdan.. kaka konusunda alerji kakası oldugunu nasil anlıyorsunuz.. benimki bazen ishal gibi cok sulu yapiyor.. bazen pütürler oluyor içinde.. bazende böyle uzayan yapilar oluyo sanki.. alerjisi olan bebek başka bir şekilde kendini gösteriyormu bide.. mesela ne bileyim huysuzlanip ağliyormu.. benimki kucak isteyince ağliyor..
Nedenkisallama önerilmiyor beşikte...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?