2018 Ekim Anneleri

Cok gecmis olsun canim

İyi aksamlar kizlar, nimenrix menenjit asilarini yaptiracak misiniz? Bizim dr 3. Ve 5. Aylarda yapiyormus yan etkisi olur mu acaba?
Birde meningogok bexsero asisini duydunuz mu?

emzigi de elimizle tutuyoruz agzinda. Ama cani isterse o da. Iki defadir amcaya gitcez yoldan dönduk. Odadan disari cikamiyorum.
Bi de surekli korkmus bu cocuk hocaya goturelim muska yazsin diyorlar.
Bi anda korkmuş gibi içli içli mi ağlıyor? Bi kaç gündür bizimki de öyle eşin hapşururken korktu şapşik o zamandan beri ağlıyor.
İyi aksamlar kizlar, nimenrix menenjit asilarini yaptiracak misiniz? Bizim dr 3. Ve 5. Aylarda yapiyormus yan etkisi olur mu acaba?
Doktorumuz 3. ayda rota aşısını isterseniz ben yapacağım dedi ama bunlardan bahsetmedi. 3. ayda mı yapılıyor ona göre araştırayım tedbirli giderim önümüzdeki ay.

Çift çocuklu anneler
İkisine birden nasıl bakıyorsunuz?
Oğlum 4 yasında, kızım 2,5 aylık
Oğlum krese gidiyor ben ücretsiz izne ayrıldım
Oğlumu kresten alıym diyorum hani zaten izne çıkmışım
Amaaaaaaa....
Oğlum evdeyken kızımın uyuması mümkün değil uyusada kısa süre sonra oğlumun sesine oyuncak gürültüsüne hemen uyanıyor
Böyle olunca zaten az uyuyan kızım hemen uyanıyor
dayanamayıp kızıyorum oğluma
Sonrada vicdan azabı duyuyorum
Hiç böyle olacagını düşünmemiştim

Siz nasıl yürütüyorsunuz ikisini birden
Ben mi idare edemiyorum ikisini aynı anda acaba

Bugun benim de esim bogazini temizlerken korktu bebek. Sicradi agladi. Bazen uykusunda uzgun gibi aglayip uyumaya devam ediyor. Cok uzuluyorum. Bazen de cani yaniyor gibi. Memeden baska sakinlesmiyor. Buyuk ihtimal biberonla da sakinlesir ama sut sagmaya vakit bulamiyorum. Su an emziriyorum mesela. Uyuyunca hemen uyuycam. Bir iki saat daha bekleyemem ki. Butun gun emzirdim zaten.

Arkadaslar ya bu laktoz intoleransı tam olarak nasil bisey sanki atlas da gurultulu yapiyor kakasini yani duyuyorum ben yaparken kaka da mukus var mi anlamiyorum bana hep normal geldi ama okudukca acaba mi dedim kakayi da cektim normal mi degilmi

S Semabuse
Alerjisi var ya nasil besleniyorsun? Ne yiyorsun?
Çocuk doktoru ilk önce diyet vermişti, belki alerji vardır diye denemişti, kış sebzesi sadece patates, kereviz ve ıspanak yiyordum. Süt ve süt ürünleri, balık, dana eti, fındık, fıstık, domates, bakliyat, portakal, mandalina yasaktı. Kaka ve huzursuzluk değişmedi alerji doktoruna yönlendirdi. 40gun bu diyeti yaptim
Alerji doktoru tüm kış sebzelerini, bakliyati, meyve ve kuruyemisi serbest bıraktı. Süt ve süt ürünleri, balık, dana eti, domates, susam yasak. 20gun bu diyete uygulanacak. Gastroenteroloji ile birlikte çalışılacagiz dedi. Bu diyetle kakası değişmezse ya bende ya Buğra da mama bir hafta denenecek. O da olmazsa Allah korusun kolonoskopi yapılacak. Bagirsaklarina bakilacak

Ben 2 numaraya bugün geçtim daha canım bacakları sıkı değil açıklık var biraz cırtlar üstüste gelirse büyük demekmiş ama
cirtlar boyle durdugunda bizde sikinti yapmisti.acildi sizdirdi filan.o yuzden ust uste gelince icim daha rahat ediyo.tabi bebek nasil rahat ederse ona gore kullanmak lazim.rahatsa oyle sorun yok :)

Acil yardım!! Buğra hiç uykuya dalamiyor sabah 7den bu saate kadar. Annem buradayken emziğe alıştırmisti zorla ben hiç istemeden. Ve oğlum sürekli emzik istiyo tam dalacakken emzik düşüyor ve sıçrıyor uyuyamiyo, sürekli bu kısır döngü yaşandı kaç gün. Emziği tekrar veriyorum yine aynı seyler... Vermemeyi denedim çok bekledim boş ağzıyla emiyo çırpınıyor. Kaç gündür saatlerce böyle yaşadık. Ve çok uykusu var gözler kıpkırmızı oldu. Bu emziği nasıl biraktirsam??

Merhaba. Oyun halılarınızın altına bir şey koyuyor musunuz? Malum kış aylarındayız. Bebeğim yerden soğuk alsın istemiyorum da.
Ben Karyolanin üstüne yada salonda koltuğu acip ustune seriyorum. Yanına uzanıp birlikte oynuyoruz. En fazla 20dk sonra huzursuzlaniyo

Çok geçmiş olsun insallah en kısa sürede rahatlar miniğin

Geçmiş olsun cnm kalabalık yerlerde salgın var bu ara herkes hasta. Maskeyle dursan kızlara geçmese, onlar çok ağır atlatiyo. Bitki çayları içersen bol bol. Rabbim şifa versin

Canım gündüzleri bakıcımız geldiği halde mahvoluyoruz kızım üç yaşında genel olarak çok yaramaz bir çocuk değil ama sürekli bir şeylerü annem yapsınlar gürültüler kardeşi uyutmamalar sinirlerimi bozuyor ister istemez kızıyorum bu ara hasta huysuzluğu arttı bizi mahvediyor akşamları eşimle tek sohbet etme şansımız yemek o da oğlum müsaade ederse başka hiçbir ortak şeyimiz yok sürekli evdeki işler çocuk uyutmaya çalışmalarla falan geçiyor akşamlarımız

Oldukça normal görünüyor canım

Kendimi gördüm yorumda... Oğlum 4,5 yaşında, kızım da 2 aylık olacak... Evdeyim diye okula yazdırmak istemedik. Ayrıca kış günü okulda hasta olur eve de getirir, bebeğe bulaşır dedik kaldı evde Lakin çocuk eşekten düşmüş karpuza döndü resmen. İlgi çekmek için çığlık çığlığa oyunlar, normalde kendi başına yaptığı her şeyi benimle ya da evdeyse babasıyla yapmak istemeler.. kardeşini severken ağlatması da cabası. Bırakıp mutfağa gidemiyorum. Benim ve eşimin ailesinde tek küçük çocuk olarak bütün ilgi oğlumun üstündeydi, şimdi ise kızıma yöneldi. Hâlâ kabullenemedi çocuğum.. aslında iki yıldır kardeş istiyor ama onun derdi oyun oynayacak arkadaştı, anne babasını paylaşmak değil :) alışacak zamanla.. biz de idare etmeyi öğreneceğiz.. çok yorucu evet ama anneyiz biz, zoru başarırız, imkansız biraz zaman alır :)

Bizim Dr çok tavsiye etti bu aşıları. Bronsitten dolayı henüz yaptıramadım. Son yazdığın asi yeni gelmiş turTürk ye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…