2018 Ekim Anneleri

Eki Görüntüle 2219639 bi arkadaş foto istemişti yeni çekebildim :) bu 2 no prima pampers 1 no kalmadı elimde
Canim bana da kücük geldi.slip kilot gibi oturmuş üstüne.bence biraz rahat olmali bez.hem bebeğe de huzursuzluk yapar ve sen baska biseyden ağliyor zannedersin.
Ben 3 numara kullaniyorum.çünkü 2 numara bacaklarında iz yapiyor.sıkmasam sızdırıyor.ortası yok yani.
Hem numara büyüdükce sırt uzunlugu da artiyor.benimki beline kadar yapiyor.
Tam sinirda kaliyor kakasi.
6 kiloya dayanmiş bi bebek 3 numara kullanmali diye düsünüyorum.tabi primanin eski ve yeni versiyonlarinda kilo araligi farkli.ben eski prima pampers kullaniyorum.premium carede de farklı olabilir.

Emzik vermem demiştim ama kurtarıcı oluyor bazen biz de

Bi arkadaşım doğumdan 1 ay önce kreş e verdi büyüğü ki Hani küçük geldi de seni kreşe yazdırdık gibi olmasın diye.. ikisiyle zorlanirdim evde dedi..

3. Aydan itibaren bazı şeyler oluştuğu için rahatsızlıklar görünüp ona göre tedavi erişebiliyormuş. :)

Canım çok geçmiş olsun acil sifalar inşallah hemen geçer

plojovic aftlarım için karbonatlı suyla gargara yapıyorum bademciğide aradan çıkartıyorum:) karadutuda deneyelim yemek zor yiyorum çünkü
Bende kronik bademcik var gittiğim her dr alınmalı dedi de ben korkumdan aldırmadım,ama adaçayını çok kullandım ve en etkilisi diyebilirim tabi bu arada iltihap çok ilerlememişse bende sürekli bebek çalışmasında olduğum için hiç içmedim sadece ılıtıp gargara yapardım.

Allah sifa ve kolaylik versin.

pessinus E elaelif123
VosVos35 plojovic

Aile içi ilişkimiz iletişimimiz (anne-baba, anne-cocuk,baba-cocuk) sağlıklı,
Oğlum uyumlu gecimli bi çocuk, hırçınlığı asiliği yok çok şükür, kardeşini de kıskanmıyor hatta çokta seviyor,
Ama işte oyun oynarken hem kendi sesi hem oyuncaklarının gürültüsü bebeğin uyumasına engel oluyor ki gündüzleri pek uyumayan bi kızım var
Hani kızıyorum derken öyle travmatik kızıp bagırıp çagırmıyorum, kızmalarım uyarı niteliğnde işte daha sessiz daha dikkatli olması gerektiğine dair
İlkin dediğimide yapıyo ama kısa süre sonra oyuna dalıp yine gürültü yapıyor
Bunlar üstüste tekrarlanınca Sesimin yükseldiği zamanlar oluyor, ama hemen gönlünü alıyorum
Gönlünü alsamda sonradan vicdan yapıyorum orasıda ayrı
Şimdi kresten alsam evde çok saglıklı bi ortam olmıycak gibi
O gürültü yapacak kardesini uyandıracak, ben uyarı bazen kızma döngüsüne girecem
Krese yollasam sürekli ordan hastalık kapıyor ki kızım 2,5 aylık 2 kere grip oldu bu yüzden,
Yanımda yardım edenim de yok
Napıcam şaşırmış durumdayım
Hani Kresten alsam, İkisini saglıklı bi şekilde idare etmenin bi yolu varmı ki?

Bi arkadaşım doğumdan 1 ay önce kreş e verdi büyüğü ki Hani küçük geldi de seni kreşe yazdırdık gibi olmasın diye.. ikisiyle zorlanirdim evde dedi..
Biz de yollasak tam vakti olacaktı doğumdan 1,5 ay önce ama kaldı artık. Seneye ana sınıfına gidecek oğluşum

Biz şimdilik coşkulu oyunları başka odada oynaması teklifiyle idare ediyoruz :) hem o enerjisini atmış oluyor, hem kendine yeni bir alan buluyor. Yalnız sıkılınca da geliyor yanımıza.. bazen kızım uyuduğunda oturup tablette oyun oynuyoruz birlikte, sevdiği çizgi filmini izliyoruz, mümkünse yemek yapıyoruz. Hoşuna giden şeyleri yapmaya çalışıyorum. Her fırsatta kucaklayıp sevgimi dile getiriyorum. Aslında her işin başı sabır. Sakin kalmaya çalışarak, empati kurarak atlatıcaz inşallah bu dönemi...

Sürekli ağzında ama ve ağzından düşer düşmez huzursuzlaniyo, ve uykuya bir türlü dalamiyor saatlerce bu döngüyü yaşıyoruz. Uyuyamayinca da huzursuzluğu artıyor o yüzden istemiyorum. Düşünce vermezsem çırpınıyor boş ağzıyla emiyo sürekli. Ben de sadece uykuya geçsin diye verilmesine müsade etmiştim ama ooyle olmadı bizde. Bazen memede agliyo kabul etmiyor memeyi ama emziği aliyo

Kızlar pazartesi günü kızımı kalça çıkığı taraması için hastaneye götürdük. Çocuk polikliniği tıklım tıklım tabii. Hapşıran öksüren... Bebeği o ortama pek sokmadık ama sıramızı beklerken etkilendik sanırım. İki gündür baş ağrısı, ardından genizde yanma oluyor. Eşimde de benzer şikayetler var. Çocuklar iyi durumda şimdilik. Oka mentol pastille idare ettim bugün. Baş ağrısı için Minoset içmiştim, birazdan yine içicem.. kirpik diplerinde kabarcık gibi şeyler olur bende bazen, yine oldu.. bebeğimi hasta etmeden geçse bari :/ bu arada hapşırma esnasında yine dikiş batması hissediyorum. Doktor iyileşmiş dedi ama niye böyle oluyor ki.. 56 gün oldu..
Ek olarak göğüs ucumda iğne batması gibi bir ağrı hissediyorum arada, nedendir, ne yapılabilir?

Evet cnm hepsini denedik babası iki kez yıllık izin kullandı doğum sonrası. İkimizde çok uğraşıyoruz o da ben de bittik nerdeyse bu uyku konusunda.

Bende çok sık kucaklayıp sevdiğimi söylüyorum, hepte öyleydi zaten
Kendinin daha az sevildiğini hissetmesini istemiyorum
Diğer odada oynada bile sesi bebeği uyandırıyor
Bebekten dolayı da sürekli ilgilenemiyorum ve cogunlukla tablet elinde oluyor
İkisine birden yetişemiyorum
Ev işiydi çamaşırıydı yemeğiydi bulaşığıydı
Kendimden bitane daha klonlatmak istiyorum valla...
:)
Hatta 3 tane
Biri mutfak biri ev işi biride oğlumla ilgilensin :)

Canım ben olsam almazdım sanırım
Yani en başta buna karar veriyor olsaydım verip vermemek bir seçenek olurfu bunlardan birini seçerdim kreşe gitmemiş olsa bu ortamı görmemiş evde her zamanki etkinliklerine devam ediyor olurdu şu an oradaki ortamı biliyor ev ona yeterli gelmeyebilir. Bir de kendine şunu sormalısın evde olsa gelişimine destek olabilecek miyim diye? Benzer iç konuşmaları yapıyoruz aslında. Kızımı eğer kardeşi olmasaydı yarım gün de olsa kreşe gönderecektim sosyalleşsin etkinlikler yapsın diye ama kardeş geldi ben evdeyim evden gönderdiler beni kardeş geldiğinde diye düşünmesin dedim evde kaldı. Evde yardımcımız olmasına rağmen ona pek fazla destek olamıyorum emzir uyut altını üstünü değiştir derken kısır döngüye giriyorum kızımla yapacağım etknlikler ya sarkıyor ya da yatma saati geliyor yapamıyorum. Evet okula gittiğinde hastalık getiriyorlar ama çocuğun düzenini bozmak nasıl sonuçlar doğurabilir düşünmek gerek.bak bizimki okula gitmeden hasta olup kardeşini de hasta etti bir iki gündür çocuk öksürüyor kızım desen fena öksürüyor zaten Allahtan ciğerlerinde bir şey yokmuş şimdilik ikisini de dr a götürdüm dün. Bu arada o ses yükselmeleri ve oyuncak gürültüleri bizde de var oğlumun da uykuları çok hassas gündüz uykusu pek olamıyor çocuğun abla gece ne zaman uyursa o zaman uyuyor garibim

Saolun kizlar ya bende laktozlu sutten yapilan kahve bile icsem agir gelir cocugum gazli diye cok dikkat ediyorum aslinda ama okuyunca suphelendim internette kirli bilgi dolu doktorumada yazdim resmi attim saolsun gece dememis cvp vermis oda

Saolun kizlar ya bende laktozlu sutten yapilan kahve bile icsem agir gelir cocugum gazli diye cok dikkat ediyorum aslinda ama okuyunca suphelendim internette kirli bilgi dolu doktorumada yazdim resmi attim saolsun gece dememis cvp vermis oda
Normalmiş değil mi canım sorun yoktur umarım

Emzirme aralarını nasıl açıyorsunuz? Ben aciktiginda ve hiç belirti göstermezse 3saat sonra emziriyorum. Geceleri genelde 2saatte bir oluyor belirtisi. Gündüz de her istediğinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…