- 24 Eylül 2017
- 5.213
- 7.462
- 198
Canim bana da kücük geldi.slip kilot gibi oturmuş üstüne.bence biraz rahat olmali bez.hem bebeğe de huzursuzluk yapar ve sen baska biseyden ağliyor zannedersin.Eki Görüntüle 2219639 bi arkadaş foto istemişti yeni çekebildim :) bu 2 no prima pampers 1 no kalmadı elimde
Emzik vermem demiştim ama kurtarıcı oluyor bazen biz deAcil yardım!! Buğra hiç uykuya dalamiyor sabah 7den bu saate kadar. Annem buradayken emziğe alıştırmisti zorla ben hiç istemeden. Ve oğlum sürekli emzik istiyo tam dalacakken emzik düşüyor ve sıçrıyor uyuyamiyo, sürekli bu kısır döngü yaşandı kaç gün. Emziği tekrar veriyorum yine aynı seyler... Vermemeyi denedim çok bekledim boş ağzıyla emiyo çırpınıyor. Kaç gündür saatlerce böyle yaşadık. Ve çok uykusu var gözler kıpkırmızı oldu. Bu emziği nasıl biraktirsam??
Bi arkadaşım doğumdan 1 ay önce kreş e verdi büyüğü ki Hani küçük geldi de seni kreşe yazdırdık gibi olmasın diye.. ikisiyle zorlanirdim evde dedi..Kendimi gördüm yorumda... Oğlum 4,5 yaşında, kızım da 2 aylık olacak... Evdeyim diye okula yazdırmak istemedik. Ayrıca kış günü okulda hasta olur eve de getirir, bebeğe bulaşır dedik kaldı evde Lakin çocuk eşekten düşmüş karpuza döndü resmen. İlgi çekmek için çığlık çığlığa oyunlar, normalde kendi başına yaptığı her şeyi benimle ya da evdeyse babasıyla yapmak istemeler.. kardeşini severken ağlatması da cabası. Bırakıp mutfağa gidemiyorum. Benim ve eşimin ailesinde tek küçük çocuk olarak bütün ilgi oğlumun üstündeydi, şimdi ise kızıma yöneldi. Hâlâ kabullenemedi çocuğum.. aslında iki yıldır kardeş istiyor ama onun derdi oyun oynayacak arkadaştı, anne babasını paylaşmak değil :) alışacak zamanla.. biz de idare etmeyi öğreneceğiz.. çok yorucu evet ama anneyiz biz, zoru başarırız, imkansız biraz zaman alır :)
3. Aydan itibaren bazı şeyler oluştuğu için rahatsızlıklar görünüp ona göre tedavi erişebiliyormuş. :)Sana çok dua ediyorum. İnşallah bir an önce bulursunuz çaresini alerjinin kıyamam ufacık bedeni ne çok sıkıntı çekti
Instagramda takip ettiğim bi doktor var çoklu gıda alerjisi üzerine çok durdu aklıma direk siz geliyorsunuz. Ali Suat Serpen belki işinize yararlı bilgiler vermiştir.
Teşekkürler :) Takipte olacağım zaten biraz büyüsün götürürüm muhtemelen. Ne zaman öneriyorlar? 6 aydan önce tam göremiyorlarmış sanırım.
Canım çok geçmiş olsun acil sifalar inşallah hemen geçerFena hasta oldum.Dün cok acılı bi agrim vardi vucudumda.Bogazimda batma vardi kulagima dogru 1 gece oncesinde ama nasil bi anda hizla ilerledi anlayamadim bile.Sabah aciyla uyandim ne yuruyebildim ne yattigim yerde rahat ettim,kivrandim durdum.Sabah buyugune kahvaltiyi aglaya aglaya hazirladim.Bende yavan ekmek yiyip Parol ictim.Sonra annem geldi sagolsun.
Cocugu emzirirken sekilden sekile girdim dunden beri opemedim bile kuzularimi...
Aksam esim isten gelince acile gittik.Fısfıs yazdı Parol'u gunde 4 yazdi.Ve antibiyotik baslatti.Bogazda iltihap varmis ilerler dedi.
Agri kesicinin etkisi gecmeye basladikca bile bi kotu oluyor.Yattıkca terleyip ustumu degistiriyorum
Allah devamli hastaliklarla,acilarla,hastanelerde ugrasanlara sifa versin
Allah sifa ve kolaylik versin.Çocuk doktoru ilk önce diyet vermişti, belki alerji vardır diye denemişti, kış sebzesi sadece patates, kereviz ve ıspanak yiyordum. Süt ve süt ürünleri, balık, dana eti, fındık, fıstık, domates, bakliyat, portakal, mandalina yasaktı. Kaka ve huzursuzluk değişmedi alerji doktoruna yönlendirdi. 40gun bu diyeti yaptim
Alerji doktoru tüm kış sebzelerini, bakliyati, meyve ve kuruyemisi serbest bıraktı. Süt ve süt ürünleri, balık, dana eti, domates, susam yasak. 20gun bu diyete uygulanacak. Gastroenteroloji ile birlikte çalışılacagiz dedi. Bu diyetle kakası değişmezse ya bende ya Buğra da mama bir hafta denenecek. O da olmazsa Allah korusun kolonoskopi yapılacak. Bagirsaklarina bakilacak
Biz de yollasak tam vakti olacaktı doğumdan 1,5 ay önce ama kaldı artık. Seneye ana sınıfına gidecek oğluşumBi arkadaşım doğumdan 1 ay önce kreş e verdi büyüğü ki Hani küçük geldi de seni kreşe yazdırdık gibi olmasın diye.. ikisiyle zorlanirdim evde dedi..
Biz şimdilik coşkulu oyunları başka odada oynaması teklifiyle idare ediyoruz :) hem o enerjisini atmış oluyor, hem kendine yeni bir alan buluyor. Yalnız sıkılınca da geliyor yanımıza.. bazen kızım uyuduğunda oturup tablette oyun oynuyoruz birlikte, sevdiği çizgi filmini izliyoruz, mümkünse yemek yapıyoruz. Hoşuna giden şeyleri yapmaya çalışıyorum. Her fırsatta kucaklayıp sevgimi dile getiriyorum. Aslında her işin başı sabır. Sakin kalmaya çalışarak, empati kurarak atlatıcaz inşallah bu dönemi...pessinus E elaelif123
VosVos35 plojovic
Aile içi ilişkimiz iletişimimiz (anne-baba, anne-cocuk,baba-cocuk) sağlıklı,
Oğlum uyumlu gecimli bi çocuk, hırçınlığı asiliği yok çok şükür, kardeşini de kıskanmıyor hatta çokta seviyor,
Ama işte oyun oynarken hem kendi sesi hem oyuncaklarının gürültüsü bebeğin uyumasına engel oluyor ki gündüzleri pek uyumayan bi kızım var
Hani kızıyorum derken öyle travmatik kızıp bagırıp çagırmıyorum, kızmalarım uyarı niteliğnde işte daha sessiz daha dikkatli olması gerektiğine dair
İlkin dediğimide yapıyo ama kısa süre sonra oyuna dalıp yine gürültü yapıyor
Bunlar üstüste tekrarlanınca Sesimin yükseldiği zamanlar oluyor, ama hemen gönlünü alıyorum
Gönlünü alsamda sonradan vicdan yapıyorum orasıda ayrı
Şimdi kresten alsam evde çok saglıklı bi ortam olmıycak gibi
O gürültü yapacak kardesini uyandıracak, ben uyarı bazen kızma döngüsüne girecem
Krese yollasam sürekli ordan hastalık kapıyor ki kızım 2,5 aylık 2 kere grip oldu bu yüzden,
Yanımda yardım edenim de yok
Napıcam şaşırmış durumdayım
Hani Kresten alsam, İkisini saglıklı bi şekilde idare etmenin bi yolu varmı ki?
Sürekli ağzında ama ve ağzından düşer düşmez huzursuzlaniyo, ve uykuya bir türlü dalamiyor saatlerce bu döngüyü yaşıyoruz. Uyuyamayinca da huzursuzluğu artıyor o yüzden istemiyorum. Düşünce vermezsem çırpınıyor boş ağzıyla emiyo sürekli. Ben de sadece uykuya geçsin diye verilmesine müsade etmiştim ama ooyle olmadı bizde. Bazen memede agliyo kabul etmiyor memeyi ama emziği aliyoNeden bıraktırmaya çalışıyorsunuz ki sonuçta çoğu zaman hayat kurtarıyor anneniz kötü bir şey yapmamış ki size yardımcı olacak bir davranışta bulunmuş. Emzikten dolayı emmiyorsa tamam ama zaten genelde huzursuzluğu olan uykuya dalmakta zorlanan bir bebek için bulunmaz nimet. Oğlum keşke almış olsaydı emziği geceleri uykuya öyle dalsın çok istedim ama almadı maalesef ve gece uykusuna geçsin diye evde yapmadığımız şey kalmıyor. Size bir zararı yoksa bırakın emsin çocuk
Evet cnm hepsini denedik babası iki kez yıllık izin kullandı doğum sonrası. İkimizde çok uğraşıyoruz o da ben de bittik nerdeyse bu uyku konusunda.Bana beli sıkmış gibi geldi. Açınca iz yapmış oluyor mu? Bacakları iyi ama cırtları daha yana bağlasan daha iyi olacak sanki. Ben bağladığımda araya parmaklarım girecek kadar boşluk kalıyor tam sıkmıyorum rahatsız etmesin diye.
Benimki de korkuyormuş ya da üzgünmüş gibi ağlıyor içim gidiyor. Bugün daha bi azaldı sanki ama inşallah seninkide azalır.
Ana normal geldi o kadar mukus arada bizde de oluyor ama başka bi huzursuzluk olmadığı için dikkate almadım hiç.
Canım emziği bilmiyorum ama sakinleşmrsi ve uyuması için telefondan değil de gerçek aspiratör, saç kurutma makinesi vs açmayı denedin mi? Benim kız dün elim mutfağa getirdiğinde aspiratör sesinde uyudu direk hiç beklemiyordum.
Bende çok sık kucaklayıp sevdiğimi söylüyorum, hepte öyleydi zatenBiz şimdilik coşkulu oyunları başka odada oynaması teklifiyle idare ediyoruz :) hem o enerjisini atmış oluyor, hem kendine yeni bir alan buluyor. Yalnız sıkılınca da geliyor yanımıza.. bazen kızım uyuduğunda oturup tablette oyun oynuyoruz birlikte, sevdiği çizgi filmini izliyoruz, mümkünse yemek yapıyoruz. Hoşuna giden şeyleri yapmaya çalışıyorum. Her fırsatta kucaklayıp sevgimi dile getiriyorum. Aslında her işin başı sabır. Sakin kalmaya çalışarak, empati kurarak atlatıcaz inşallah bu dönemi...
Amin cnm teşekkürlerAllah sifa ve kolaylik versin.
Canım ben olsam almazdım sanırımpessinus E elaelif123
VosVos35 plojovic
Aile içi ilişkimiz iletişimimiz (anne-baba, anne-cocuk,baba-cocuk) sağlıklı,
Oğlum uyumlu gecimli bi çocuk, hırçınlığı asiliği yok çok şükür, kardeşini de kıskanmıyor hatta çokta seviyor,
Ama işte oyun oynarken hem kendi sesi hem oyuncaklarının gürültüsü bebeğin uyumasına engel oluyor ki gündüzleri pek uyumayan bi kızım var
Hani kızıyorum derken öyle travmatik kızıp bagırıp çagırmıyorum, kızmalarım uyarı niteliğnde işte daha sessiz daha dikkatli olması gerektiğine dair
İlkin dediğimide yapıyo ama kısa süre sonra oyuna dalıp yine gürültü yapıyor
Bunlar üstüste tekrarlanınca Sesimin yükseldiği zamanlar oluyor, ama hemen gönlünü alıyorum
Gönlünü alsamda sonradan vicdan yapıyorum orasıda ayrı
Şimdi kresten alsam evde çok saglıklı bi ortam olmıycak gibi
O gürültü yapacak kardesini uyandıracak, ben uyarı bazen kızma döngüsüne girecem
Krese yollasam sürekli ordan hastalık kapıyor ki kızım 2,5 aylık 2 kere grip oldu bu yüzden,
Yanımda yardım edenim de yok
Napıcam şaşırmış durumdayım
Hani Kresten alsam, İkisini saglıklı bi şekilde idare etmenin bi yolu varmı ki?
Normalmiş değil mi canım sorun yoktur umarımSaolun kizlar ya bende laktozlu sutten yapilan kahve bile icsem agir gelir cocugum gazli diye cok dikkat ediyorum aslinda ama okuyunca suphelendim internette kirli bilgi dolu doktorumada yazdim resmi attim saolsun gece dememis cvp vermis oda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?