Peki devit 3 kullanıyor musun ? Onu da azıcık kullandım bıraktım da..hamilelikte hiç atlamazdım bunlarıCanım şimdi olmasa da bir süre sonra depolar boşalıyor ve bizi zayıf düşürüyor dr kontrolünde kullanmakta fayda var benim zaten hızlı düşüş olur sağlık ocağındaki hemşiremiz bildiği için devam et mutlaka dedi bu ay ölçüm yaptıracağım tekrar ne durumda kan değerlerim diye
Valla kusura bakma da eşin işin kolay yolunu bulmuş babalığın modernliği mi olurmuş? Bir öğretmen olarak hiç yakıştıramadım açıkçası. Çocukları sadece anne baksın diye mi yapıyor erkekler
Ona göre ilgileniyormus.daha ne yapacakmiş falan filan.Modern baba ne demekmiş Allah aşkına çocuğunla tabiiki ilgileneceksin annenin yükünü alıp dinlendireceksin ki o da bebeğiyle daha iyi daha sakin ilgilenebilsin ilginçmiş Allah sana güç kuvvet sağlık sıhhat versin
Aslında hamilelikte de kullanmadım pek bir iki defadır kullandığım şimdi de kullanmıyorum ama kullansam iyi olacak çünkü kalsiyum da almıyorum gaz yapacak diye güçsüzleştiğimi hissediyorumPeki devit 3 kullanıyor musun ? Onu da azıcık kullandım bıraktım da..hamilelikte hiç atlamazdım bunları
Destek şart. Yoksa desteksizlik huzursuzluğa davetiyeCanim bebeği zor uyuttum.zaten uyanıp duruyordu.sürekli basinda durup sallamak gerekiyor.
Esim de zaten sen git yat ben ilgilenirim demiyor.
Gece oluncada yatalim.diyorum yok diyor.yatma diyor.
Simdi de uykum var.ben gidim yatim sen biraz bebekle ilgilen diyorum yok ya diyor.
Ban sürekli ben o modern babalardan olmicam diyor.yani bebege annesi bakmaliymis.
Evet bizler anneyiz ama onlar da baba ve karşılıklı bakımını üstlenmezsek yeri geldiğinde iki taraflı fedakarlık olmazsa evdeki huzur nereye kadar devam edecek sen daha ne kadar bu duruma sessiz kalabileceksin. Her insanın patlaması için bir sınır vardır sen her zaman bu tahammül sınırıyka gitmeyeceksin her zaman anlayış gösteremeyeceksin insanız sonuçta birikmişlikler bir yerde patlak verir. Her şeyi konuşarak paylaşarak yardımlaşarak yapmak tarafları birbirine de bağlar. Sizin söylemleriniz hep evde farklı hayatları yaşıyormuşsunuz izlenimi veriyor bu tür şeyler insanları uzaklaştırır. Bebeklerin hayatımıza girişi bizler için milat zaten eski hayatımız yok elbette ki sevdiğimiz istediğimiz şeyleri yapmaya devam etmeliyiz ama aynı şekilde değil. Bence eşinizi bebeğinize birlikte bakma konusunda bir şeylere dahil edin bak babası senü özlemiş seni çol seviyor sana daha çok ilgi gösteriyor vs lerle yüceltin. İki dk bakabilir misin deyip uzaklaşın ki bebeğin sorumluluğunu üstlensin az daha gidin o sırada bir kahve yapıp birlikte için bu tarz şeyleri çeşitlendirebilirsiniz.Ona göre ilgileniyormus.daha ne yapacakmiş falan filan.
Ama sürekli de sen annesin diyip duruyor.
Eve gelince beni dinledir diyorum.o da bende yoruluyorum diyor.
Bana da doğum sonrası taburcu olurken ferrum fort yazdı doktor ama içmedim, bende kabız yapıyor bu. Onun yerine gebelikten kalma gyno ferro sanol vardı onu bitirdim, bitince de tekrar almadımArkadas demir ilacini kullanmiyormus ya. Cok onemli demir. Emzirdigimiz muddetce kullanmamiz lazim.
Biberonla da avunmuyor. Sagdim damla damla geliyor sut. Bos memeyi emiyor su an. Aklimi kaciricam artik.
plojovic adaçayını bilmiyordum bak, hamilelik geçti ya onda sıkıntı yok diye rahattım iyi oldu söylediğin.
Canım sabah yapma sadece günde 3-4 kere yap her aklına geldikçe. Tuzla beraber karbonatta karıştır mutlaka mikropları anında kırmaya başlıyor. İhtisas yaptım resmen bu konuda ben :)
Rota aşısı damla gibi. Evde yapılabilir.
pessinus E elaelif123
VosVos35 plojovic
Aile içi ilişkimiz iletişimimiz (anne-baba, anne-cocuk,baba-cocuk) sağlıklı,
Oğlum uyumlu gecimli bi çocuk, hırçınlığı asiliği yok çok şükür, kardeşini de kıskanmıyor hatta çokta seviyor,
Ama işte oyun oynarken hem kendi sesi hem oyuncaklarının gürültüsü bebeğin uyumasına engel oluyor ki gündüzleri pek uyumayan bi kızım var
Hani kızıyorum derken öyle travmatik kızıp bagırıp çagırmıyorum, kızmalarım uyarı niteliğnde işte daha sessiz daha dikkatli olması gerektiğine dair
İlkin dediğimide yapıyo ama kısa süre sonra oyuna dalıp yine gürültü yapıyor
Bunlar üstüste tekrarlanınca Sesimin yükseldiği zamanlar oluyor, ama hemen gönlünü alıyorum
Gönlünü alsamda sonradan vicdan yapıyorum orasıda ayrı
Şimdi kresten alsam evde çok saglıklı bi ortam olmıycak gibi
O gürültü yapacak kardesini uyandıracak, ben uyarı bazen kızma döngüsüne girecem
Krese yollasam sürekli ordan hastalık kapıyor ki kızım 2,5 aylık 2 kere grip oldu bu yüzden,
Yanımda yardım edenim de yok
Napıcam şaşırmış durumdayım
Hani Kresten alsam, İkisini saglıklı bi şekilde idare etmenin bi yolu varmı ki?
Bizim doktorun bu asilarla ilgili verdigi tarihler biraz farkli esasinda ondan sordum mesela;
Rotarix 2. Ve 4. Aylarda
Menenjit 3. 5. Ve 13. Aylarda
Menengokok 3. 5. 7. Ve 13. Aylarda
Bu sekilde duyan var mi acaba? Birde evet okuyoruz guveniyoruz falan ama yani normal mi bu kadar cok asi? Saglik ocagida yapiyor cunku
Bu arada saglik ocaginda yapilan asilarin tarihi ile cakisan yok ama bunun icin mi bu sekilde tarihleri?
canim gecmis olsun bu arada
Günaydın hanımlar, fırsat buldukça okuyorum pek yazamıyorum ama...benim oğlum 19 ekim doğumlu...bir de 5 yaşında prensesim var çok şükür Rabbim isteyen herkese nasip etsin...2 çocuklu olmak zormuş,yorgunluğu bir tarafa yetememe duygusu çok fena,kızımla kaliteli vakit geçirmeyi özledim...o kadar anlayışla karşılıyor ki bu beni daha çok üzüyor yaşından olgun bi tavrı oluştu,bişeyleri kendi başına yapmaya çalışması iyi ama onun da bana ihtiyacı var ve ben uzaktan izliyorum kardeşini emzirirken...diğer vakitlerde de yemek bulaşık derken zaman çok çabuk geçiyor uyku saati geliyor...biraz zaman geçip düzen oluşunca daha çok vakit geçirebiliriz inşallah,mevsim de etkiliyor tabi bu durumu...
Bez muhabbeti olmuş baktım kimse canbebe kullanmıyor galiba,bir sürü bez denedim minies hariç onu bulamadım çünkü,can bebe gayet güzel ve ekonomik geldi...sleepy den hiç memnun kalmadım,goon da iyiydi...ıslak mendil yerine pamuk kullanıyorum...ne çok yazmışım sabah sabah...herkese bol sütlü bol uykulu günler diliyorum
Saglik ocagindaki bize bakan hemsire yoktu rota asisini vurdurmaya gittigimde baskabi hemsire ben bakayim dedi olur dedim sonra sistemden bakti 2.ay asilarini gecen hafta olmus ben rotayi 3.ay yapiyorum suan vuramam dedi dr muz suan vurulabilecegini 3. Ay menenjit yapilcagini soyledi dedim bu hemsire zirvaladi resmen iste menengokok ne gerek varmis hacca umreye mi gidiyomus bu cocuk vs vs ciktim kendi dr ma gittim dr mun israrla soyledigi saglik ocagindaki hemserilere egitim guncellemiyorlar 5 yil onceki bilgilerle hareket edip ozel asilara onyargililar rica ediyorum ozel asilari saglik ocaginda yaptirmayin alin gelin ben yaparim dedi
Günaydın kızlar.. kızım dün gece 1 de kakasını yaptı. Altını açtım sildim tam kapaticam yapmaya devam etti ve uzun bi süre fazlaca yaptı hatta şok olduk bitmiyir diye.. neyse kapattim yatırdım yeni beze tekrar yapti.. hatta eşim gezdirdi biraz devami varsa yapsin diye... neyse bi actim bezi bu seferki kakada ufak kanlar vardı bir kaç tane.. tabi hem korktum hem üzüldüm.. sabah doktoru aradim o da yurt dişindaymiş yatin gelicekmis. Bu alerji belirtisimi nedir? Böyle bişey yaşayan oldu mu?
Süt batması değil gülüm o. Sadece kahverengi kısımda ve uçta oluyor. Süt dolmasını hissediyorum her yerinde. Bu pamukçuk olabilir. Bebeğimin ağzında henüz bişey yok çok şükür
Ben şimdiye kadar iki kez çıkabildim oğlumla. Babası her haftasonu çıkarıyor.. yeterli değil biliyorum ama kızım biraz büyüsün ben de onu bırakıp oğlumla alışverişe parka falan giderim inşallah
- Şikayet degil ama benim bebegim dün gece 12 yi biraz geciyordu uyudu.
02.25 te uyandi.
4 te uyandi.
6 bucukta uyandi.sonrada uyumadim.gündüzleri de uyumuyor.
Sanki ilk günler gibi geceleri böyle uyanması normal mi?
Uyuduğu zamanda deliksiz uyumuyor.süreklı bi mızırdanma.
Gündüz de en fazla yarim saat ila 15 dakika birer kere uyuyor.
Bide dün aksam ben uyutmak icin baya zorladim.besige koydum salladim.8 e yakin uyudu.sürekli uyanir gibi oldu.uyanmasin diye salladim.11 e kadar dayandi.sonra kaldirdim altini degistirdim emzirdim.tabi gözler iyice acildi.12 yi braz geciyordu uyandi.
Bu aylarda bebeklerde ilk gece uykularinda 5 saat uyuyor ya.bizimkini gece uykusu da 8 ile 2 arasimiydi da ben kacirdim.
Gidip uyumak istiyorum o uyuyunca eşim birakmiyor.anca 12 de yatacakmisiz.kendisinin uykusu yokmus.
Ben yatana kadar zaten 1 oluyor.çok uykusuz kaliyorum.başım ağrıyor.
Niye sık sık uyaniyor bu bebek ya.yaklasik 10 gündür böyleyiz.önceden hic olmazsa 4+2+2+1filan uyurdu ama bende uyurdum.
Simdi 2+2+1,5,1 ve surekli uyaniyor.tabi ben geri dalamiyorum
Canim bebeği zor uyuttum.zaten uyanıp duruyordu.sürekli basinda durup sallamak gerekiyor.
Esim de zaten sen git yat ben ilgilenirim demiyor.
Gece oluncada yatalim.diyorum yok diyor.yatma diyor.
Simdi de uykum var.ben gidim yatim sen biraz bebekle ilgilen diyorum yok ya diyor.
Ban sürekli ben o modern babalardan olmicam diyor.yani bebege annesi bakmaliymis.
Benim de başta oldu canım, birini emzirirken bir sızlama ile öbürü akardı. Bu farklı bir sızı, boş dururken acıyor. Aniden batıyor geçiyor. Soğuk algınlığı kontrol altına alındı sanırım, devamı gelmedi şimdilik. Ama hava soğuk, eşim hasta olacak diye korkuyorum. Hepimize bulaşır kesin..Bana ilk zamanlarda olurdu pek.Emrirken digeri olurdu hatta.Simdi hasta oldugumdan beri yine basladi.Eger emzirme sirasindaysa diger bostaki gogus ucunu rahat birakinca (yani sutyen,atlet gb birseye dayanmasin) akabilir tam o sizlamayla.
Gecmis olsun buarada iyisindir insallah
Aslında oğlum da kardeşini arabayla gezdirmek istiyor. O itecekmiş arabayı :) hava ısınınca çıkarız anca :) çam ormanı var dibimizde, serin oluyor her türlü :)Ben cok bu duzeni bozma taraftari degilim.
Yalniz cikip sinemaya gittikleride oluyor ama onun disinda birlikte cok ciktik.Emzirme zamanlari bnmle geldigide oldu babasiyla durduguda.Hatta esim olmadan ciktigimizda oldu cok :)
Biraz ogreniyorlarda aslinda.Kucukler hareketlendikce daha zorlasacak bu is bence hele o kopuk ucurtma gb yeni yurumeye basladiklari zamanlarda :))))))
Ayakta bir kAllah yardımcın olsun canım üzüldüm sıkıntı çekmene.Benim de aynıydı saç baş yoluyordum geceye süt kalmıyordu Çıcuk da sanırsın on gündür aç..en çok da uyku için meme istiyordu 1.5 aylıkken annem ayakta sallamaya alıştırdı, nedense ondan beri meme alışkanlığı bitti rahat ettim.şimdi sadece açken alıyor memeyi doyunca bırakıyor.Bu aralar uykusu geldiğinde elini emiyor emme ihtiyacını gidermesi için tutuyorum yine
Tek meme canim. bugune kadar iki kere yesil kaka oldu. Onu doktora sordum. olur oyle arada dedi. gaz oluyor tabi. O kadar yemeye olmaz mi?Nilsibel canım bişey sorcam emzirirken bir göğsünü tam boşaltıp mi diğerine geçiyorsun yoksa biraz sağ biraz sol mu emziriyorsun ? Bunu neden soruyorum.Bir konuda araştırma yaparken şunu öğrendim.İki göğsü biraz biraz emzirince ön sütü yani sütümüzün su miktarı fazla olan kısmını içirmiş oluyormuşuz.Bebek doyduğunu zannediyormuş ama aslında doymuyormuş ve çok geçmeden tekrar acıkıyormuş.bu da haliyle bebekte hazımsızlık ve gaz problemi bizde de stres yaratıyor.Doğru olan tek göğsü bitinceye kadar emzirmeden diğerine geçmemek.yoksa ön süt-son süt dengesizliği oluyormuş.Bunun sonucları olarak gaz,hazımsızlık,köpüklü kaka,yeşil kaka gibi sorunlar oluyor.Senin bebeğinde bunlar var mı
Yok canim. Emzik yapti beni. Emzigi her zaman almiyor. Cani isterse. Belki atak haftasidir ama genelde bu kadar olmasa da boyle. Hic uyumadigi icin olabilecegini dusunuyorum.Sütü çoğaltmak için yapıyor di mi geçici dönem sabredin süt gelmeyince ağlamıyor mu sizinki maşallah keşke benimkinde boş memeyi çekse daha da artsa süt ortalığı yıkıyor yavaş bile gelirse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?