2018 Ekim Anneleri

Peki devit 3 kullanıyor musun ? Onu da azıcık kullandım bıraktım da..hamilelikte hiç atlamazdım bunları

Ona göre ilgileniyormus.daha ne yapacakmiş falan filan.
Ama sürekli de sen annesin diyip duruyor.
Eve gelince beni dinledir diyorum.o da bende yoruluyorum diyor.

Peki devit 3 kullanıyor musun ? Onu da azıcık kullandım bıraktım da..hamilelikte hiç atlamazdım bunları
Aslında hamilelikte de kullanmadım pek bir iki defadır kullandığım şimdi de kullanmıyorum ama kullansam iyi olacak çünkü kalsiyum da almıyorum gaz yapacak diye güçsüzleştiğimi hissediyorum

Destek şart. Yoksa desteksizlik huzursuzluğa davetiye

Ona göre ilgileniyormus.daha ne yapacakmiş falan filan.
Ama sürekli de sen annesin diyip duruyor.
Eve gelince beni dinledir diyorum.o da bende yoruluyorum diyor.
Evet bizler anneyiz ama onlar da baba ve karşılıklı bakımını üstlenmezsek yeri geldiğinde iki taraflı fedakarlık olmazsa evdeki huzur nereye kadar devam edecek sen daha ne kadar bu duruma sessiz kalabileceksin. Her insanın patlaması için bir sınır vardır sen her zaman bu tahammül sınırıyka gitmeyeceksin her zaman anlayış gösteremeyeceksin insanız sonuçta birikmişlikler bir yerde patlak verir. Her şeyi konuşarak paylaşarak yardımlaşarak yapmak tarafları birbirine de bağlar. Sizin söylemleriniz hep evde farklı hayatları yaşıyormuşsunuz izlenimi veriyor bu tür şeyler insanları uzaklaştırır. Bebeklerin hayatımıza girişi bizler için milat zaten eski hayatımız yok elbette ki sevdiğimiz istediğimiz şeyleri yapmaya devam etmeliyiz ama aynı şekilde değil. Bence eşinizi bebeğinize birlikte bakma konusunda bir şeylere dahil edin bak babası senü özlemiş seni çol seviyor sana daha çok ilgi gösteriyor vs lerle yüceltin. İki dk bakabilir misin deyip uzaklaşın ki bebeğin sorumluluğunu üstlensin az daha gidin o sırada bir kahve yapıp birlikte için bu tarz şeyleri çeşitlendirebilirsiniz.

Arkadas demir ilacini kullanmiyormus ya. Cok onemli demir. Emzirdigimiz muddetce kullanmamiz lazim.
Bana da doğum sonrası taburcu olurken ferrum fort yazdı doktor ama içmedim, bende kabız yapıyor bu. Onun yerine gebelikten kalma gyno ferro sanol vardı onu bitirdim, bitince de tekrar almadım

Biberonla da avunmuyor. Sagdim damla damla geliyor sut. Bos memeyi emiyor su an. Aklimi kaciricam artik.

Sütü çoğaltmak için yapıyor di mi geçici dönem sabredin süt gelmeyince ağlamıyor mu sizinki maşallah keşke benimkinde boş memeyi çekse daha da artsa süt ortalığı yıkıyor yavaş bile gelirse

Fazlasi tahris eder diye cesaret edemedim canim.Sabah onunla temizleyip sprey sıkıyorum sonra agri kesici aliyorum sonra saati gelince antibiyotigi iciyorum.Yine spreye dönüyor.Arada karadut pekmezinden aliyorum.Bide hic sevmem ilac ama şu yasimdayım boylesine 2.kez hasta oluyorum kendimi bildim bileli,cok acıymıs.Normalde agri kesici ilac bile icmem.Boyle bildigimiz seylerle hallederdim.

Rota aşısı damla gibi. Evde yapılabilir.

Tamamı degisti mi bilmiyorum ama karisik ve tek olan hala var galiba.Kutularin uzerinde yaziyor bilgisi gerci.
Bide asilar piyasaya surulmus devlet bi kismini karsiliyor gb fiyatla.Sonra geri toplatilmis.Ocak'tan sonra galiba degisecekmis yine.Ebe barkodu ve kutusunu bize verdi eczane geri dönüs yapip odemeyi verebilir diye.

Yerinde olsam kresten almam iyice kafasi karisir yeni bi duzene alismaya baslamisken yeni seyler kesfediyorken.Ben hamileligi ognerip kardesini bekledigi andan itibaren bu fikri direkt sildim kafamdan.Cunku cidden cok heyecanla bekliyordu.Uyku durumlarinda oyun oynuyoruz bizde.Isleri genelde bebis emmis ve keyifliyken mutfakta mama sandalyesinde (tam yatiyor) dururken hallediyorum.Yani degisik degisik ayarlamaya calisiyorum.
Hic olmuyor mu dersen oluyor tabii uyandigida oluyor isin garibi sessiz uyumak istiyor bide küçüğü :)
Buyugu icin belirli zamanlarda mesela köpük bardak al renkli kagitlar basit bardakla yapilacak birsuru sey var.Yapin.Mesela ben renklere gore ciziyorum once.Kenardan fazlalikli kesiyorum.O cizgilere gore kesiyor kendi malzemeleri.Herkes kendi isini yapiyor :) Kesme isi vs hem keyifli oluyor hem gelistirici el kaslari icinde.Eh tamamen kendi yapmis olmanin mutluluguda baska tabii :)
Yani boyle ufak seyler hem seninle vakit gecirmesine yardimci, ikiniz icinde dinlendirici olur.
Tam sorun yasadigin asamalari biraz dillendirmemeyi dene mesela cok uyari yapinca pekistirme oluyor aslinda.Daha cok dikkatlerini cekiyor,bizim dikkatimi o sekilde cektiklerini dusunerek.

Canim 2-4-6-12-18 aylarda yapilan pekistirme dozlariyla menenjite sebep olabilecek farkli hastaliklarin asilari devlet asilarinin icinde bebeklerimize yapiliyor.
Ben onun disinda menenjit ayri meningokok ayri bilmiyorum.Meningokokta menenjite sebep olan farkli bir grup oldugu icin sonradan ozel olarak devam ediliyor.Iste 4bucuk yasinda kizim ona 2 yas sonrasi tek doz yaptirdik sadece.2 yas onceside yapilan 2li dozu var bildigim.
Ben rota ve meningokok yaptiriyorum yani.Hatta rota bugun oldu.21nde 3 aylik olmustu kuzum.Bizim doktorumuzda rotayi 3 ve 5te onerdi.Buyugune 2.ve 4.ayda yaptirmistim diger asilarla zorlamisti.

Minies sadece migroslarda oluyor.Allah bagislasin yavrularini.

Nerden biliyormus hacca umreye gitmeyecegini ona mi kalmis :) ona soran mi olmus bide sen aile olarak karar verdikten sonra.Bazen cok hadlerini aşıyorlar.Ne ilginc ya

Farkli birsey yedin mi? Ya da biraz fazla abarttim diyebilecegin birsey?
Mesela cikolata?

Süt batması değil gülüm o. Sadece kahverengi kısımda ve uçta oluyor. Süt dolmasını hissediyorum her yerinde. Bu pamukçuk olabilir. Bebeğimin ağzında henüz bişey yok çok şükür

Bana ilk zamanlarda olurdu pek.Emrirken digeri olurdu hatta.Simdi hasta oldugumdan beri yine basladi.Eger emzirme sirasindaysa diger bostaki gogus ucunu rahat birakinca (yani sutyen,atlet gb birseye dayanmasin) akabilir tam o sizlamayla.
Gecmis olsun buarada iyisindir insallah

Ben cok bu duzeni bozma taraftari degilim.
Yalniz cikip sinemaya gittikleride oluyor ama onun disinda birlikte cok ciktik.Emzirme zamanlari bnmle geldigide oldu babasiyla durduguda.Hatta esim olmadan ciktigimizda oldu cok :)
Biraz ogreniyorlarda aslinda.Kucukler hareketlendikce daha zorlasacak bu is bence hele o kopuk ucurtma gb yeni yurumeye basladiklari zamanlarda :))))))

Bence esinden yardim iste once vucudunu dinlendir.2 gece uyusan 3.gece oturacak enerjinde olur.Yani sen yetismeye calisip stres yaptikca bu boyle sürüp gidecek.
Bide genellemeleri cikar kafandan her bebek 5 saat uyumaz.Ben ilk kizimda 2 saat uyuyabiliyorum diyenlere imrenerek bakardim.Yok boyle bebekler diye dusunuyordum.Gece araliklarinda hep uyaniyor mu?
Ben mesela kaka azalmaya basladikca gece altini almamaya basladim.Kakayi sabah yapmaya basladi.Alisiyorlar.Gece mudahaleyi en aza indirdik yani.Bi sure en azindan 3-4 gun rutin yapmayi denemek ister misin ki.Mesela yuzunu yika,uzerini degistir,hep ayni ninni ya da sessizlik,kendince belirle.Bunlardan sonra bi sure ya da son emmeyi ya da mama aliyorsa onu los odada dene.Ve bunlari gunduz uykularinda yapma :)
Bebegin gece uykusunu gunduz beslenmeside cok etkilermis aklinda olsun.
Deneye yanila arkadasim yapacak bisy yok.Emin ol zamanlada bisy kolaylasmiyor.Daha donmeye tutunup kalkmaya basladikca daha zor uyutacaz :)))

Ayy bende o eski analardan olmayacam deyip bi cırla sirtini sivazla sende :)))))
Hani şu gecen bi arkadasa demistin ya sende bi vur sevdim de :)))))))ne gulmustum.
Yani guzel guzel anlat canim.Boyle sacmalik olmaz :) gaza gelmesin anladik modern olmasina gerek yok sadece baba olsun yeter

tinimini_hnm Eklemek istedim canim.Emzirme zamanlarinda da ya da bebegin keyifli oldugu zamanlara denk getirerek resim,boyama,kitap okuma en basitlerden seviyorsa.Aslinda birlikte olmal istiyorlar sadece.Sen onu ne kadar fazla dinlersen,ne kadar cok konusur ve dokunursan o kadar cabuk iyilesir hersey❤
Care sensin,dunyasi sensin.Buyuduler gb geliyor ama en hassas yaslar hala.Ve kucucukler aslinda.

Benim de başta oldu canım, birini emzirirken bir sızlama ile öbürü akardı. Bu farklı bir sızı, boş dururken acıyor. Aniden batıyor geçiyor. Soğuk algınlığı kontrol altına alındı sanırım, devamı gelmedi şimdilik. Ama hava soğuk, eşim hasta olacak diye korkuyorum. Hepimize bulaşır kesin..
Sen nasıl oldun? Geçti mi boğazın?

Aslında oğlum da kardeşini arabayla gezdirmek istiyor. O itecekmiş arabayı :) hava ısınınca çıkarız anca :) çam ormanı var dibimizde, serin oluyor her türlü :)
Ah o yeni yürüme halleri çok komik :))) benim sıpa erken ayaklandı ama birkaç kez düşünce aşırı temkinli olmuştu. Günde 500 kere elimi tutup mutfağa git gel yaptırıyordu :))) 14 aylıkken kendi yürüdü anca. O da zikzak çize çize :)))

Ayakta bir k
Tek meme canim. bugune kadar iki kere yesil kaka oldu. Onu doktora sordum. olur oyle arada dedi. gaz oluyor tabi. O kadar yemeye olmaz mi?
Ama biberonla verdigimde de yetmiyor. Onda on sut son sut yok. dogdugundan beri obur bi bebek.
Memedeyken surekli emmiyo zaten. Bazen oyle duruyor sakince bazen de yaliyor.

Yok canim. Emzik yapti beni. Emzigi her zaman almiyor. Cani isterse. Belki atak haftasidir ama genelde bu kadar olmasa da boyle. Hic uyumadigi icin olabilecegini dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…