- 7 Haziran 2015
- 6.957
- 11.445
- 248
Canım eşin çocuk daha oyuncaklarıyla oynamaya başlamamışken bile bunu söylüyorsa oyuncaklar dağılıp bir türlü toparlanamadığında çıldırır. Çocuklu ev daha farklı oluyor bunu anlaması gerek eşim de ilk çocukta bekliyordu işler tam olsun çocuktan önceki gibi kalkıp ona kahvaltı hazırlayayım evden işe uğurlayayım ama zamanla gördü kızım hep babasının kalktığı vakit uyanır emmek uyumak isterdi en az yarım saat tutardı babasını giderken görebilirsem ne alâ sonraları çok kalktığı için ben eşim giderken uyanamamaya başladım bir süreden sonra da kalkmadım gece en az üç dört kez kalkıp 8 de de kalkıp işe zor gidiyordum eşim bir saat önce kalkıyor dokunmamaya başladı. Kızımdayken ilgilenirdi evet ben o ara yapardım işlerimi ama ev işlerine pek dokunmazdı sonra ne zaman ki ikinci çocuk geldi evdekiler artık memlekete gitti iş başa düştü her şeyi yapmaya başladı yeri geldi yemek yaptı bulaşık makinesini boşalttı temizliği yaptı yeri geldi kızım gece kalktığında yanına gidip uyuttu hastayken başında bekledi. Zamanla bir şeyler değişiyoe ama bunu ona göstermek lazım tartışarak iğneleyerek değil ben çoğu zaman güzel güzel anlattım dediklerini duymazdan geldim bazen ev dağınık şu hale bak dediğinde arsızlığa vurup sen de toparlayabilirsin kaldırabilirsin dedim zamanla artık pek bir şey dememeye başladı elimden geleni yaptığımı görüyor çocuklar için uğraştığımı kendisiyle vakit geçirmek için çabaladığımı. Sen de bunu hesap sormadan evdeki durumlara dahil ederek çözebilirsin hiçbir şey bir anda olmuyor. Kendine zaman ayırmak eşinin de hakkı evet ama bekar değil ki otelde de yaşamıyor temizlik yemek bulaşık hepsi tastamam hazır olup o istediği gibi hareket edecekse evli olmanın ne anlamı var ki yanındakiler olmuş ya da olmamış kendi keyfini düşünecekse. Bir şeyleri kırmadan kızmadan göstermek gerekiyor. Ayrıca sen zaten çalışmıyorsun demek de üzücü insanı ne kadar kırar sen atanamadıysan bile çalışmak istesen özel ders verebilirsin evde bir şeyler yapıp satabilirsin para kazanmaksa eğer amaç. Bu tarz düşünen insanlar dışarıda çalışmaya da türlü mazeretler bulurlar gerçi izin vermezler tuhaf bir durumun içine girilir. Hayırlısı olsun hakkınızda umarıö sorun olarak gördüğün şeyler çözüme kavuşurBazen kıziyorum.ama hiç kendisini haksız görmüyor.
Kendince bana cok yardim.ediyormus.
Haliyle kavga da çikıyor.
zaten hergün patlak veriyor bu sorun.
Bigün cok kötü tartistik.bana dedi ki çalişmiyorusn zaten.
Baska kadinlar hem calisiyor hem evle cocukla ilgileniyor.eve para getiriyor filan dedi.çok kırıldım...
Ne desem de kâr etmiyor.
Yaptigi seyleri söyliyim.aksamlari arada veriyorum.bebek aglayinca bana veriyor.
Daha hic altini acip temizlemedi.
Sadece 3 kere banyo yaptirirken su döktü.
Ben yikiyorum.tek basima.
Hic biberonla bisey vermedi bebege.
Hic kiyafetini giydirmedi.
Arada beb cok.yorgun düsunce besigini salliyor kucaginda uyutuyor.
Ve o kadat titiz ki dört dörtlük temizlik istiyor.yaptigim temizliği beğenmiyor.
Dur sen.ben onun burnunu sürttürecem.
Hergün geliyor ev temiz düzenli.bebge bakilmiş.en zor yemekler yapilmis.
Bide okul işlerinde ona yardim etmemi istiyor.
Gece uykularinda hep uyaniyor.hem bi mızirdanma.
Aslinda gece kaka yapma olayi uykusunu kaciriyor.
Bu gece kaka yapamadi.ıkındı durdu.emzirdim altini altim.hareket yaotirdim.yapamadi.
Bide şu terleme olayi yüzünden kiyafet deģistirme isi var.uykusunu kaciriyor iste.
Gündüzleri de sürekli emiyor.sık sık emzitiyorum.sende saatle emzirmiyordun dimi?
En iyisi uyku rutini belirliyim.saat 9 da basliyim.bi müzik seçeyim.yatak odasina gideyim.sence saat uygun mu?
bu
En sonunda bende geçirecem sırtına:)
Elim ağırdır zaten:)
Ben çok şımarttim.ama sen dur ben onun hakkindan gelirim.
Dün bebegi emzirdim kucagina verdim.
O da gezdirdi.sonra besigine koy uyusun dedim.uyudu bebek.odaya tasirken uyandi.yeniden emidi.yatirdim.yeniden kalkti emdi yatti bu sefer.
Sabah uyaninca baktim ki esim telefonla oyun oynuyor.uyumicaksan salla dedim.
Salladi ama uykusu geldi.
Bende biraz uyudum.sonra da ben aldim.kendisi uyudu.bebeği
Emzirdim yatirdim.bi yarim saat daha uyudum.keyfim yerine geldi.