2018 Ekim Anneleri

Canım eşin çocuk daha oyuncaklarıyla oynamaya başlamamışken bile bunu söylüyorsa oyuncaklar dağılıp bir türlü toparlanamadığında çıldırır. Çocuklu ev daha farklı oluyor bunu anlaması gerek eşim de ilk çocukta bekliyordu işler tam olsun çocuktan önceki gibi kalkıp ona kahvaltı hazırlayayım evden işe uğurlayayım ama zamanla gördü kızım hep babasının kalktığı vakit uyanır emmek uyumak isterdi en az yarım saat tutardı babasını giderken görebilirsem ne alâ sonraları çok kalktığı için ben eşim giderken uyanamamaya başladım bir süreden sonra da kalkmadım gece en az üç dört kez kalkıp 8 de de kalkıp işe zor gidiyordum eşim bir saat önce kalkıyor dokunmamaya başladı. Kızımdayken ilgilenirdi evet ben o ara yapardım işlerimi ama ev işlerine pek dokunmazdı sonra ne zaman ki ikinci çocuk geldi evdekiler artık memlekete gitti iş başa düştü her şeyi yapmaya başladı yeri geldi yemek yaptı bulaşık makinesini boşalttı temizliği yaptı yeri geldi kızım gece kalktığında yanına gidip uyuttu hastayken başında bekledi. Zamanla bir şeyler değişiyoe ama bunu ona göstermek lazım tartışarak iğneleyerek değil ben çoğu zaman güzel güzel anlattım dediklerini duymazdan geldim bazen ev dağınık şu hale bak dediğinde arsızlığa vurup sen de toparlayabilirsin kaldırabilirsin dedim zamanla artık pek bir şey dememeye başladı elimden geleni yaptığımı görüyor çocuklar için uğraştığımı kendisiyle vakit geçirmek için çabaladığımı. Sen de bunu hesap sormadan evdeki durumlara dahil ederek çözebilirsin hiçbir şey bir anda olmuyor. Kendine zaman ayırmak eşinin de hakkı evet ama bekar değil ki otelde de yaşamıyor temizlik yemek bulaşık hepsi tastamam hazır olup o istediği gibi hareket edecekse evli olmanın ne anlamı var ki yanındakiler olmuş ya da olmamış kendi keyfini düşünecekse. Bir şeyleri kırmadan kızmadan göstermek gerekiyor. Ayrıca sen zaten çalışmıyorsun demek de üzücü insanı ne kadar kırar sen atanamadıysan bile çalışmak istesen özel ders verebilirsin evde bir şeyler yapıp satabilirsin para kazanmaksa eğer amaç. Bu tarz düşünen insanlar dışarıda çalışmaya da türlü mazeretler bulurlar gerçi izin vermezler tuhaf bir durumun içine girilir. Hayırlısı olsun hakkınızda umarıö sorun olarak gördüğün şeyler çözüme kavuşur

Hergün aspirator ile çekmek zarar verir mi peki ben temizliyorum annemle esim zarar verir diye engel olmas çalışıyorlar

Benim esim yapmisti canim. 8 saat uyumustum o gece. Bir saatligine yatiyorum demistim oysa.
Ben 31 yasinda evlendim canim. Babam gibi biriyle evlenmemek icin. Babamin evinde gunde iki kere yer silinir. Viledayi da begenmez. Dort ayak ustunde silcen yerleri. Simdi esim sagolsun. Kek yapar okula gotur der.

Hergün aspirator ile çekmek zarar verir mi peki ben temizliyorum annemle esim zarar verir diye engel olmas çalışıyorlar
Burnundaki o doluluğu hissediyorsan çektir canım nefes almakta zorlanıyorsa beklemenin anlamı yok. Kaç dr a gittiysem hepsinin söylediği o oldu serum fizyolojik sıkıp burun aspiratörüyle temizle burnu açık kalsın diye zararı olmaz mı diye sordum bir şey olmaz dediler en az 3 farklı dr a sorduğumu hatırlıyorum. Normal zamanda çok çektirmiyoeum ama burun kendi temizleme işini yapsın diye çoğu zaman hapşurarak burundaki şeyleri çıkarıyor oğlum öyle alıyorum. Bir de şunu ekleyeyim burun dolu olup genize akıntı yaptığında bronşiolit olabiliyormuş perşembe gittiğim dr ona dikkat et temizle sürekli dedi.

Eşim de kızım tek çocukken kızardım bazen yardım etmiyorsun falan diye ki zaman zaman ederdi yardım bana baban sor bakalım kaç kere yardım etmiş der kızdırırdı beni ben de öyle olsa babam gibi birini bulur evlenirdim derdim susardı şimdilerde hiç söylemiyor. Evde çocukları paylaşıyoruz bir sorumluluk olduğunda en basitinden uyku konusunda uğraşırken yorulduk ya da gerilediysek çocukları değişiyoruz o anki durumu çözmeye çalışıyoruz. Oğlum doğmadan aylar önce sürekli görüştüğümüz arkadaşlarımız eşime söylediler bak kızını gece sen uyut sonra zorlanırsınız diye dinlemedi doğal olarak bir gün o uyuttu tuvalete götürdüyse 6 gün ben yaptım doğumdan bir gün önce bile ben uyutup tuvalete kaldırdım sonuçsa bir ay geceleri kızımın sürekli ben annemi istiyorum ağlamaları ve hastanede yattığım gün babasının tuvalet konusunda kızmasıyla 1-1.5 ay çözemediğimiz tuvalet eğitimindeki geri dönüş oldu. Şimdi 1.5 aydır özellikle çok yardımcı kendi başıma halledemeyeceğimi gördü oğlumun da özellikle şu dönemde bana ihtiyacı olduğunu. Lafı çok uzattım kusura bakmayın eşlerin aktif olması birbirine yakıştırıyor onları yük tek taraftaysa da omuzlarındaki yük farklı şekillerde tepkilere sebep oluyor sonu kavga gürültü ya da kendini değersiz hissetmeye başlayan boşluğa düşen bir kadın...

Söylediklerin çok dogru canim.
Hele şu iğneleme konusu.bisey diyince laf sokuyorsun diyor.ya ben dümdük diyorum:)
Ama artik görür o.
Bende asker gibi her komutuna uyuyorum.halbuki kendisinin eli bi yavaş ki sorma.
Hic yemek yapmayi bilmez.5 yillik evliyiz.mutfağa girdi mi her seyi sorar.nerde nerde diye...

Canim Allah tadınizı bozmasin.masallah.iyi seçmişsin.
Annen de benim gibi galiba.esim hic temizligi begenmez.bazen cinnet gećiresim geliyor.
Benimkide bisey kirlensin atalim der.viledayi begenmiyor.mob başlıklı sileceklerdrn almak istiyor.
Günde 2 kere banyo yapiyor.
Daha ben elinden bi corba icmedim.sadece tavada yumurta yapar.o da kendisi yumurtayi cok sevdigi için.
Çok iyi biri.hatta cennetlik diyecegim ama bazi huylari beni çiledn cikariyor.
Aynen ben.bu sorumluluk ve yükle kendime vakit ayiramiyirum.
Kendi bakimimi yapamiyorum.en basitinden tirnak kesme kaş filan alma gibi.ama kendisi her sabah banyosunu yapar parfümünü sıkar okula gider.

Valla öyle bir dünya yok. Yardım etmezse eşim tartışmayı göze alsin yani derim :)) akşam gelseler de kucağına versek diye saat sayıyoruz zaten. Ben beslersem eşim gaz çıkartır veya ben mesela bugün avm gezdim. Eşim baktı 2 saat. Eğer bakmaz yardım etmezse evdeki çıkabilecek tartışma beni de onu da mutsuz eder. Yardım edilmezse sinir sistemi bozuk ruhsal bozuk bir eşe sahip olurlar :))) ayrıca benim eşimde çok düzenli tertiplidir ama şu an eskisi gibi değil.. ayrıca çalışan kadın hem eve hem çocuğa bakma kısmına gelince evet çalışıyorum ve bu yüzden eşim akşam ne hazırlarsam onu yemek durumunda.. yok oyle full masa hazirlayan calisan kadin veya nadirdir . Ne evim dört dörtlük ne çalışan kadın herşeye full yetişen kadın.Temizlige kadın geliyor vs.. ayrıca su an doğum izindeyim ve hep dediğim gibi ev hanımı olmak daha zor. evin işi hiç bitmiyor..

Son düzenleme:
Aynen canim.evin işi hic bitmiyor.sürekli bi toplama...
Zannediyorki çalisan kadin hem yemegi hem temizligi hemde cocugu idare ediyor.
Okuldaki bayan hocalari örnek gösteriyor.
Hele bi bayan hoca esime demişki bebek bakmakta ne var.benim bebeğim olsa hic zorlanmam bakarım demiş.
Kendisi bekâr ama söylediği söze bak...
Benim ablam da calisiyor.bebegi varken evine gitmistik.aylardir banyoyu yikayamamisti.ki eşi çok yardimciydi.ablam emziriyordu.atiyordu eniştemin üzerine.eniştem ayaginda salliyordu.banyo yaptiriyordu.tuvalete götürüyordu.çocuk hep babayi istiyordu.
Şimdi diyorum ki ablam ne akıllıymiş.
Ben eşime kiyamiyordum.ama simdi o bana acımıyor.
Bide sürekli gelip şurası pis yada iyi temizleyememissin dediği zaman zıplıyorum sinirden.
Ki ben ailemdeki en temiz insanim.düzenliyim.evde hep bu yönümle ilgili övgü alırdım.
Ama eşimle bi evlendim.kendimi pasaklı tembel gibi biri diye hissettirdi.
Biz tartissak da üzülen taraf yine ben oluyorum.hakaret ediyor bazen.ama ben ağzımı bozmuyorum.
Bundan sonra tartişmalarda ona hakkettigi şeyleri söylicem.

Valla ben bekarken arkadaşlarımdan görüyordum. Asansörde pert halde oluyorlardı arkadaşlarım. Allah kolaylık versin derdim hep.. Biz tek cocukla pertken bazen Ikizleri olanlar ne halde diyoruz. Buna "empati" denir..Benim ev hanımı arkadaşlarım var, ne kadar yorulduklarını biliyorum..sürekli temiz düzenli olacam diye kadınlar kendilerini boşa yıpratıyorlar. Hiç gerek yok temizliğe bu kadar kafa yormaya

Valla bende temizligi severim ama ölçülü olduğu zaman.bütün zamani temizlige ayirmak değil..
Eşimin temizlik.standartina yaklasmak için hic oturmamam gerek.
Bu hafta o kadar cok iş yaptim ki hâlâ balkonlar duruyor.
Mutfaği ne kada temizlesem hala iğrenir gibi bakiyor.canıma tak etti artik.
Hele bi pis şurası desin açacam ağzımı yumacam gözümü...

Çokzor oldu benim için de Ateş düşürücü içiriyorum, heralde onun etkisiyle uyuyo, dalarken zorlanıyo ama.. şimdilik bi sorun yok şükür sende durumlar nasıl?
Gece 38.5’a kadar çıktı ateşi 3 kere ilaç verdik ama şurubu alınca kusuyor Bi daha ateşlenirse eşim eczaneden fitil alacak. Dünden beri huysuz ağlıyor uykusunda inliyor. Şimdilik daha iyi çok şükür ama bu kadar ağır geçeceğini tahmin etmemiştim dünden beri o ağlıyor ben ağlıyorum

Çokzor oldu benim için de Ateş düşürücü içiriyorum, heralde onun etkisiyle uyuyo, dalarken zorlanıyo ama.. şimdilik bi sorun yok şükür sende durumlar nasıl?
Sizde de ateş oldu mu? Burada kimsede olmamıştı diye hatırlıyorum içim rahatlamıştı.

Geçmiş olsun canim.ins bian evvel düzelir kuzucuk.

Sizde de ateş oldu mu? Burada kimsede olmamıştı diye hatırlıyorum içim rahatlamıştı.

Alla alla bi doktoruna danistiniz mi normalmiymis? Bizde de olmadi ki bizde uyku falanda yapmadi bazi arkadaslara uyku yapmisti umarim tez zamanda iyilesir minikler :)

Canim evli oldugun sure zarfinda calistigin oldu mu? Ben su dusuncedeyim; kadin hem iste calisiyor hem evde. İste calisip kazandigi parayi ne yapiyor yine evine harciyor ya faturalara ya kiraya krediye ha kenara atiyorsada kadin icgudusuyle ileride olusabilecek olumsuz durumlara karsi atar. Biz kadinlar calismayip evde oturup bize bakmak zorundasiniz desek eyvallah bi tabak alip kaldirmasinlar ama ben hem calisip parami eve harcayacagim hemde evin tum yuku benim sirtimda olacak cok zor.. ben calistigim sure boyunca esime destek oluyorum ama ayda bir yardimci kadinda aliyorum sagolsun esimde yapilabilecek islerde yardim ediyor karsina alip tatli dille konussan? Malum erkekler biraz guleryuzle yelkenleri indiriyor hemen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…