- 8 Ekim 2011
- 2.244
- 2.337
- 248
Bilmiyorum ki... düşünmem gerek...nasılsa siz evdesiniz. Başbaşa bırakmadığınız sürece rahat olun derim. Ben temizlige gelen kadını internetten bulmustum gecen yil..hep evdeyim zaten. Memnunum mesela. Hatta kadın bebeğe hediye alıp gelmiş:))) kadının kucağindayken yemek yapsanız bir fayda olur...veya büyükle oynarken siz küçüğü beslersiniz vs..15 gun deneme diye birini alin. Bi bakın artısına..[/QUO
Onunla etkinlik yapmak o kadar hoşuma gidiyorkitinimini_hnm Eklemek istedim canim.Emzirme zamanlarinda da ya da bebegin keyifli oldugu zamanlara denk getirerek resim,boyama,kitap okuma en basitlerden seviyorsa.Aslinda birlikte olmal istiyorlar sadece.Sen onu ne kadar fazla dinlersen,ne kadar cok konusur ve dokunursan o kadar cabuk iyilesir hersey❤
Care sensin,dunyasi sensin.Buyuduler gb geliyor ama en hassas yaslar hala.Ve kucucukler aslinda.
Modern baba ne demek orası da ayrı birşey. Çocuğuyla ilgilenip eşine evde hem fiziksel hem manevi destek olmak , ozetle sadece hukuken degil ruhen bir aile olmak modernlik mi yoksa olması gereken mi?Ayy bende o eski analardan olmayacam deyip bi cırla sirtini sivazla sende :)))))
Hani şu gecen bi arkadasa demistin ya sende bi vur sevdim de :)))))))ne gulmustum.
Yani guzel guzel anlat canim.Boyle sacmalik olmaz :) gaza gelmesin anladik modern olmasina gerek yok sadece baba olsun yeter
Zaten ihmal ettiğinizi düşünüp vicdan yapıyorum diyorsanız iyi bir annesiniz bence. Ilk çocuklar da çocuk yani onlarında ilgi hakkı ama anne de bir can yetişemiyor ki.. Çocuk gelişim kitaplarını daha çok almalıyız ha okuyacak vakit yok ama 1 satır okusak karBilmiyorum ki... düşünmem gerek...
Onunla etkinlik yapmak o kadar hoşuma gidiyorki
Kresten ev ödevi veriyorlar
İnan kresten gelince çantasını heyecanla açıyorum ne tür ödev vermişler diye
Çok keyif alıyorum onunla birseyler yaparken...
Onunda tek derdi benle yada babasıyla oynamak vakit gecirmek
Sevgimi her fırsatta gösteriyoruöm hissettiriyorum
Ama kardesinden sonra otomatik olarak biraz ihmale kurban gidiyor
Eskisi kadar ilgilenemiyorum ama elimden geleni yaptığım haldede vicdan yapıyorum işte...
Benim de başta oldu canım, birini emzirirken bir sızlama ile öbürü akardı. Bu farklı bir sızı, boş dururken acıyor. Aniden batıyor geçiyor. Soğuk algınlığı kontrol altına alındı sanırım, devamı gelmedi şimdilik. Ama hava soğuk, eşim hasta olacak diye korkuyorum. Hepimize bulaşır kesin..
Sen nasıl oldun? Geçti mi boğazın?
Aslında oğlum da kardeşini arabayla gezdirmek istiyor. O itecekmiş arabayı :) hava ısınınca çıkarız anca :) çam ormanı var dibimizde, serin oluyor her türlü :)
Ah o yeni yürüme halleri çok komik :))) benim sıpa erken ayaklandı ama birkaç kez düşünce aşırı temkinli olmuştu. Günde 500 kere elimi tutup mutfağa git gel yaptırıyordu :))) 14 aylıkken kendi yürüdü anca. O da zikzak çize çize :)))
Bilmiyorum ki... düşünmem gerek...
Onunla etkinlik yapmak o kadar hoşuma gidiyorki
Kresten ev ödevi veriyorlar
İnan kresten gelince çantasını heyecanla açıyorum ne tür ödev vermişler diye
Çok keyif alıyorum onunla birseyler yaparken...
Onunda tek derdi benle yada babasıyla oynamak vakit gecirmek
Sevgimi her fırsatta gösteriyoruöm hissettiriyorum
Ama kardesinden sonra otomatik olarak biraz ihmale kurban gidiyor
Eskisi kadar ilgilenemiyorum ama elimden geleni yaptığım haldede vicdan yapıyorum işte...
Modern baba ne demek orası da ayrı birşey. Çocuğuyla ilgilenip eşine evde hem fiziksel hem manevi destek olmak , ozetle sadece hukuken degil ruhen bir aile olmak modernlik mi yoksa olması gereken mi?
Tekrar geçmiş olsun canım benim ❤ ben de iki fincan zencefilli limonlu çay (sallama) içtim o gün, sanırım o da iyi geldi.. Allah tekrar yaşatmasın, çocuklarla zor gerçekten..Evet bnm dedigim emzirirken olan.
Insallah gecer ilerlemeden.
Hasta olmadigina sevindim takviyelerden duvar yapmak sart :)
Bugun cok cok daha iyiyim o ilk gune gore.Artik sadece bogazimda kotu bi agri basima vuruyor ama vucudum iyi ya bin sukur.Insanin heryeri birden tutmayinca ne aciz oluyor
Aynen öyle çok geçmiş olsun. Benim de eller fena.. nere ağrıyorsa can orda derler ya çok doğru.Evet bnm dedigim emzirirken olan.
Insallah gecer ilerlemeden.
Hasta olmadigina sevindim takviyelerden duvar yapmak sart :)
Bugun cok cok daha iyiyim o ilk gune gore.Artik sadece bogazimda kotu bi agri basima vuruyor ama vucudum iyi ya bin sukur.Insanin heryeri birden tutmayinca ne aciz oluyor
Anneler evin dinamosu olduğu için, önce bizim sağlam durmamız lazım. Geçmiş olsun dikkat et kendine.. boğaz için otacının oka mentol diye pastili var, tavsiye ederim. Oğluma da veriyorum seviyor şeker gibi :)) ağrı varsa da parasetamol içerikli ağrı kesiciler içebilirsin, çekme boş yere :)plojovic VosVos35 Kızlar geçmiş olsun sanırım ben de hasta oluyorum kızım pazardan beri oğlum çarşambadan beri rahatsız ben de yorgunluktan halsiz düştüm sanırım geniz akıntısıyla boğazımda hafif hafif ağrıma hissi var. Kızıma yaptığımız zencefilli ıhlamurlardan falan nasiplensem de dinlenmem gerek sanırım bir tek bu gece biraz rahat uyudular. Keşke çocuklar da hasta olmasa tabi bizim sağlıklı olmamız da her şeyin başı yoksa evde hayat duruyor
Canım aşılar bazen soğuk algınlığıyla denk geliyor hangisinin ateşe sebep olduğunu anlayamıyorsun geçmiş olsun bizde de var öksürük farkediyorum geniz akıntısı olunca yapıyor bizimki de bolca burnunu temizlemeye çalış bir de takip et ateş devam ederse öksürükle birlikte mutlaka bir dr a gösterin Allah korusun ateşle birlikte seyrettiğinde durum ciddi olabiliyormuş oğlum hasta olduğundan beri okumadığım yer kalmadı dr a da götürdüm ateşi yoktu ciğerlerde de ses yoktu dr un tavsiyesi burnunu açık tut emdikten sonra dik tut bazen reflü de yapabiliyor dedi eğer ateş zor nefes alma olursa bekletmememizi söyledi. Çok geçmiş olsun balgamlı bir öksürük ve uykuya dalmakta zorlanma durumu var şimdilik bizdeAşı bize ateş yaptı malesefDünden beri doğumdan itibarenki en zor günü geçiriyoruz huysuz ateşli öksürük başladı bide neden anlamadım ilacı içmek istemiyorum off
Öksürük akşama doğru başlayınca aşıdan kaynaklı herhalde dedim. Düzelmezse bugün yarın götüreceği canım Allah korusun hastaysa baştan alalım önlemimizi.Canım aşılar bazen soğuk algınlığıyla denk geliyor hangisinin ateşe sebep olduğunu anlayamıyorsun geçmiş olsun bizde de var öksürük farkediyorum geniz akıntısı olunca yapıyor bizimki de bolca burnunu temizlemeye çalış bir de takip et ateş devam ederse öksürükle birlikte mutlaka bir dr a gösterin Allah korusun ateşle birlikte seyrettiğinde durum ciddi olabiliyormuş oğlum hasta olduğundan beri okumadığım yer kalmadı dr a da götürdüm ateşi yoktu ciğerlerde de ses yoktu dr un tavsiyesi burnunu açık tut emdikten sonra dik tut bazen reflü de yapabiliyor dedi eğer ateş zor nefes alma olursa bekletmememizi söyledi. Çok geçmiş olsun balgamlı bir öksürük ve uykuya dalmakta zorlanma durumu var şimdilik bizde
benim kizimda tamamen boyleydi gaz ilacimizi degistirmistik tekrar eskisini aldik simdi daha iyi gibi.gaz sancisi olabilir.ama tabi yine de tam düzelmiş degil demek ki benimki de huysuz diyorum artik :)
- Şikayet degil ama benim bebegim dün gece 12 yi biraz geciyordu uyudu.
02.25 te uyandi.
4 te uyandi.
6 bucukta uyandi.sonrada uyumadim.gündüzleri de uyumuyor.
Sanki ilk günler gibi geceleri böyle uyanması normal mi?
Uyuduğu zamanda deliksiz uyumuyor.süreklı bi mızırdanma.
Gündüz de en fazla yarim saat ila 15 dakika birer kere uyuyor.
Bide dün aksam ben uyutmak icin baya zorladim.besige koydum salladim.8 e yakin uyudu.sürekli uyanir gibi oldu.uyanmasin diye salladim.11 e kadar dayandi.sonra kaldirdim altini degistirdim emzirdim.tabi gözler iyice acildi.12 yi braz geciyordu uyandi.
Bu aylarda bebeklerde ilk gece uykularinda 5 saat uyuyor ya.bizimkini gece uykusu da 8 ile 2 arasimiydi da ben kacirdim.
Gidip uyumak istiyorum o uyuyunca eşim birakmiyor.anca 12 de yatacakmisiz.kendisinin uykusu yokmus.
Ben yatana kadar zaten 1 oluyor.çok uykusuz kaliyorum.başım ağrıyor.
Niye sık sık uyaniyor bu bebek ya.yaklasik 10 gündür böyleyiz.önceden hic olmazsa 4+2+2+1filan uyurdu ama bende uyurdum.
Simdi 2+2+1,5,1 ve surekli uyaniyor.tabi ben geri dalamiyorum
Bazen kıziyorum.ama hiç kendisini haksız görmüyor.Destek şart. Yoksa desteksizlik huzursuzluğa davetiye
zaten hergün patlak veriyor bu sorun.Evet bizler anneyiz ama onlar da baba ve karşılıklı bakımını üstlenmezsek yeri geldiğinde iki taraflı fedakarlık olmazsa evdeki huzur nereye kadar devam edecek sen daha ne kadar bu duruma sessiz kalabileceksin. Her insanın patlaması için bir sınır vardır sen her zaman bu tahammül sınırıyka gitmeyeceksin her zaman anlayış gösteremeyeceksin insanız sonuçta birikmişlikler bir yerde patlak verir. Her şeyi konuşarak paylaşarak yardımlaşarak yapmak tarafları birbirine de bağlar. Sizin söylemleriniz hep evde farklı hayatları yaşıyormuşsunuz izlenimi veriyor bu tür şeyler insanları uzaklaştırır. Bebeklerin hayatımıza girişi bizler için milat zaten eski hayatımız yok elbette ki sevdiğimiz istediğimiz şeyleri yapmaya devam etmeliyiz ama aynı şekilde değil. Bence eşinizi bebeğinize birlikte bakma konusunda bir şeylere dahil edin bak babası senü özlemiş seni çol seviyor sana daha çok ilgi gösteriyor vs lerle yüceltin. İki dk bakabilir misin deyip uzaklaşın ki bebeğin sorumluluğunu üstlensin az daha gidin o sırada bir kahve yapıp birlikte için bu tarz şeyleri çeşitlendirebilirsiniz.
Gece uykularinda hep uyaniyor.hem bi mızirdanma.Bence esinden yardim iste once vucudunu dinlendir.2 gece uyusan 3.gece oturacak enerjinde olur.Yani sen yetismeye calisip stres yaptikca bu boyle sürüp gidecek.
Bide genellemeleri cikar kafandan her bebek 5 saat uyumaz.Ben ilk kizimda 2 saat uyuyabiliyorum diyenlere imrenerek bakardim.Yok boyle bebekler diye dusunuyordum.Gece araliklarinda hep uyaniyor mu?
Ben mesela kaka azalmaya basladikca gece altini almamaya basladim.Kakayi sabah yapmaya basladi.Alisiyorlar.Gece mudahaleyi en aza indirdik yani.Bi sure en azindan 3-4 gun rutin yapmayi denemek ister misin ki.Mesela yuzunu yika,uzerini degistir,hep ayni ninni ya da sessizlik,kendince belirle.Bunlardan sonra bi sure ya da son emmeyi ya da mama aliyorsa onu los odada dene.Ve bunlari gunduz uykularinda yapma :)
Bebegin gece uykusunu gunduz beslenmeside cok etkilermis aklinda olsun.
Deneye yanila arkadasim yapacak bisy yok.Emin ol zamanlada bisy kolaylasmiyor.Daha donmeye tutunup kalkmaya basladikca daha zor uyutacaz :)))
buAyy bende o eski analardan olmayacam deyip bi cırla sirtini sivazla sende :)))))
Hani şu gecen bi arkadasa demistin ya sende bi vur sevdim de :)))))))ne gulmustum.
Yani guzel guzel anlat canim.Boyle sacmalik olmaz :) gaza gelmesin anladik modern olmasina gerek yok sadece baba olsun yeter
bizimde oyle azalma olmadi ama gece yapmiyo sabaha karsi yapiyo kakaArkadaslar bu arada kaka sayisi azalan var mi? Bizde pek azalma yok hemen hemen her beslenmeden sonra (3 saatte bir emiyor) bazen gece 2 kez yaptigi oluyor Allah korusun ishal falan olsa nasil anlariz? Henuz katilasma yok ama ses var
Bizimkinde de kaka sayisinda artis var.ayni beze 1 saat icinde 3 kere yapabiliyor.Arkadaslar bu arada kaka sayisi azalan var mi? Bizde pek azalma yok hemen hemen her beslenmeden sonra (3 saatte bir emiyor) bazen gece 2 kez yaptigi oluyor Allah korusun ishal falan olsa nasil anlariz? Henuz katilasma yok ama ses var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?