2018 Ekim Anneleri

Bilmiyorum ki... düşünmem gerek...

Onunla etkinlik yapmak o kadar hoşuma gidiyorki
Kresten ev ödevi veriyorlar
İnan kresten gelince çantasını heyecanla açıyorum ne tür ödev vermişler diye
Çok keyif alıyorum onunla birseyler yaparken...
Onunda tek derdi benle yada babasıyla oynamak vakit gecirmek
Sevgimi her fırsatta gösteriyoruöm hissettiriyorum
Ama kardesinden sonra otomatik olarak biraz ihmale kurban gidiyor
Eskisi kadar ilgilenemiyorum ama elimden geleni yaptığım haldede vicdan yapıyorum işte...

Modern baba ne demek orası da ayrı birşey. Çocuğuyla ilgilenip eşine evde hem fiziksel hem manevi destek olmak , ozetle sadece hukuken degil ruhen bir aile olmak modernlik mi yoksa olması gereken mi?

Zaten ihmal ettiğinizi düşünüp vicdan yapıyorum diyorsanız iyi bir annesiniz bence. Ilk çocuklar da çocuk yani onlarında ilgi hakkı ama anne de bir can yetişemiyor ki.. Çocuk gelişim kitaplarını daha çok almalıyız ha okuyacak vakit yok ama 1 satır okusak kar

Evet bnm dedigim emzirirken olan.
Insallah gecer ilerlemeden.
Hasta olmadigina sevindim takviyelerden duvar yapmak sart :)
Bugun cok cok daha iyiyim o ilk gune gore.Artik sadece bogazimda kotu bi agri basima vuruyor ama vucudum iyi ya bin sukur.Insanin heryeri birden tutmayinca ne aciz oluyor

Aslinda her durumdada farkli bisy deneyimliyorlar :)
Her yaslari ayri guzel di mi :)❤
Bnm buyugude 7 aylikken emekliyordu,8 aylikken koltuklara tutunup gezdi,9aylikken yuruyordu :)))) hic koruma kollama yok tabii bodoslama gidiyordu :))) zor oluyor haliyle düş kalk :)
Anneler hep kahraman ya :) her zamanlaro bambaska guzel

O hepimizde oluyor tabii ki.Bizde de var eskisi gibi degil.Ama eskisi gibi olmayan iyi seylerde var diye dusun :) kardesini seviyorsa bu onlar icin bambaska bi deneyim ellerinde buyuyorlar nerdeyse,sahitler o minicik halden simdi bile yuzumuze bakip gulmesine,bide en cok ablasini takip eder bizim minik buyugunde hosuna gidiyor tabii :)
Ama eskisi gb olacak diye dusunme bak buyuyuncede sana ihtiyac bile duymayacaklar.Mesela kucukler buyukleriyle oynamaktan bizle belki onlar kadar oynamayacaklar bile.Halbuki dusununce buyukle cok ilgilendik kucugu kendi kendine buyudu gibi olur ama belki de sans buyuk kardesi olmasi onunde ornek :)
Arada boyle dusunmekte anneligin hamurunda canim.Sen bunu bu kadar detayli dusunuyorsan zaten dikkatte ediyorsundur gerektigince.
Hastalik kismi zordur belki o da kres,okul ilk senelerin malum sorunu.
Insallah cok ugrasmazsiniz❤

Modern baba ne demek orası da ayrı birşey. Çocuğuyla ilgilenip eşine evde hem fiziksel hem manevi destek olmak , ozetle sadece hukuken degil ruhen bir aile olmak modernlik mi yoksa olması gereken mi?

Sadece isme takilmanin verdigi bi toplum baskisi gb bence bahsettigimiz kiside :)
Yoksa aile,evlat,baba onune baska kelimeler katmaya gerek kalmayan zaten cok acik kelimeler icinde bicok seyi barindirmiyor mu?❤ :)
Yani eve gelip mutlu olmak,keyifle vakit gecirmek,bebegin bi ihtiyacini giderirken ondan bisyler ogrenmek vb durumlara acik olmak lazim aslinda.Cok hissi bi durum diye dusunuyorum ben :)
Bazen evet erkeklere dile getirmekte gerek ama şu 'kıyamamak' çok önemli❤

Günaydın herkese çoğu bebek kucak istiyor anladığım kadarıyla benim bebeğim kucağıma alır almaz başlıyor ağlamaya koltuğa bırakayım ordan konuşalım istiyor hiç sevdirmiyor kendini minik akrebim

Tekrar geçmiş olsun canım benim ❤ ben de iki fincan zencefilli limonlu çay (sallama) içtim o gün, sanırım o da iyi geldi.. Allah tekrar yaşatmasın, çocuklarla zor gerçekten..

plojovic VosVos35 Kızlar geçmiş olsun sanırım ben de hasta oluyorum kızım pazardan beri oğlum çarşambadan beri rahatsız ben de yorgunluktan halsiz düştüm sanırım geniz akıntısıyla boğazımda hafif hafif ağrıma hissi var. Kızıma yaptığımız zencefilli ıhlamurlardan falan nasiplensem de dinlenmem gerek sanırım bir tek bu gece biraz rahat uyudular. Keşke çocuklar da hasta olmasa tabi bizim sağlıklı olmamız da her şeyin başı yoksa evde hayat duruyor

Aynen öyle çok geçmiş olsun. Benim de eller fena.. nere ağrıyorsa can orda derler ya çok doğru.

Aşı bize ateş yaptı malesef Dünden beri doğumdan itibarenki en zor günü geçiriyoruz huysuz ateşli öksürük başladı bide neden anlamadım ilacı içmek istemiyorum off

Anneler evin dinamosu olduğu için, önce bizim sağlam durmamız lazım. Geçmiş olsun dikkat et kendine.. boğaz için otacının oka mentol diye pastili var, tavsiye ederim. Oğluma da veriyorum seviyor şeker gibi :)) ağrı varsa da parasetamol içerikli ağrı kesiciler içebilirsin, çekme boş yere :)

Aşı bize ateş yaptı malesef Dünden beri doğumdan itibarenki en zor günü geçiriyoruz huysuz ateşli öksürük başladı bide neden anlamadım ilacı içmek istemiyorum off
Canım aşılar bazen soğuk algınlığıyla denk geliyor hangisinin ateşe sebep olduğunu anlayamıyorsun geçmiş olsun bizde de var öksürük farkediyorum geniz akıntısı olunca yapıyor bizimki de bolca burnunu temizlemeye çalış bir de takip et ateş devam ederse öksürükle birlikte mutlaka bir dr a gösterin Allah korusun ateşle birlikte seyrettiğinde durum ciddi olabiliyormuş oğlum hasta olduğundan beri okumadığım yer kalmadı dr a da götürdüm ateşi yoktu ciğerlerde de ses yoktu dr un tavsiyesi burnunu açık tut emdikten sonra dik tut bazen reflü de yapabiliyor dedi eğer ateş zor nefes alma olursa bekletmememizi söyledi. Çok geçmiş olsun balgamlı bir öksürük ve uykuya dalmakta zorlanma durumu var şimdilik bizde

Öksürük akşama doğru başlayınca aşıdan kaynaklı herhalde dedim. Düzelmezse bugün yarın götüreceği canım Allah korusun hastaysa baştan alalım önlemimizi.

Bizde de balgam var ateş şimdi iyi gibi öksürüğü de düne göre azaldı dün huysuzluktan uyuyamadı şimdi uyuyor kalkınca burnunu temizleyeceğim.

Ya çocuklar hasta olmasa dünden beri ömrüm gitti resmen.

benim kizimda tamamen boyleydi gaz ilacimizi degistirmistik tekrar eskisini aldik simdi daha iyi gibi.gaz sancisi olabilir.ama tabi yine de tam düzelmiş degil demek ki benimki de huysuz diyorum artik :)

Destek şart. Yoksa desteksizlik huzursuzluğa davetiye
Bazen kıziyorum.ama hiç kendisini haksız görmüyor.
Kendince bana cok yardim.ediyormus.
Haliyle kavga da çikıyor.
zaten hergün patlak veriyor bu sorun.
Bigün cok kötü tartistik.bana dedi ki çalişmiyorusn zaten.
Baska kadinlar hem calisiyor hem evle cocukla ilgileniyor.eve para getiriyor filan dedi.çok kırıldım...
Ne desem de kâr etmiyor.
Yaptigi seyleri söyliyim.aksamlari arada veriyorum.bebek aglayinca bana veriyor.
Daha hic altini acip temizlemedi.
Sadece 3 kere banyo yaptirirken su döktü.
Ben yikiyorum.tek basima.
Hic biberonla bisey vermedi bebege.
Hic kiyafetini giydirmedi.
Arada beb cok.yorgun düsunce besigini salliyor kucaginda uyutuyor.
Ve o kadat titiz ki dört dörtlük temizlik istiyor.yaptigim temizliği beğenmiyor.
Dur sen.ben onun burnunu sürttürecem.
Hergün geliyor ev temiz düzenli.bebge bakilmiş.en zor yemekler yapilmis.
Bide okul işlerinde ona yardim etmemi istiyor.
Gece uykularinda hep uyaniyor.hem bi mızirdanma.
Aslinda gece kaka yapma olayi uykusunu kaciriyor.
Bu gece kaka yapamadi.ıkındı durdu.emzirdim altini altim.hareket yaotirdim.yapamadi.
Bide şu terleme olayi yüzünden kiyafet deģistirme isi var.uykusunu kaciriyor iste.
Gündüzleri de sürekli emiyor.sık sık emzitiyorum.sende saatle emzirmiyordun dimi?
En iyisi uyku rutini belirliyim.saat 9 da basliyim.bi müzik seçeyim.yatak odasina gideyim.sence saat uygun mu?
bu
En sonunda bende geçirecem sırtına:)
Elim ağırdır zaten:)
Ben çok şımarttim.ama sen dur ben onun hakkindan gelirim.
Dün bebegi emzirdim kucagina verdim.
O da gezdirdi.sonra besigine koy uyusun dedim.uyudu bebek.odaya tasirken uyandi.yeniden emidi.yatirdim.yeniden kalkti emdi yatti bu sefer.
Sabah uyaninca baktim ki esim telefonla oyun oynuyor.uyumicaksan salla dedim.
Salladi ama uykusu geldi.
Bende biraz uyudum.sonra da ben aldim.kendisi uyudu.bebeği
Emzirdim yatirdim.bi yarim saat daha uyudum.keyfim yerine geldi.

Arkadaslar bu arada kaka sayisi azalan var mi? Bizde pek azalma yok hemen hemen her beslenmeden sonra (3 saatte bir emiyor) bazen gece 2 kez yaptigi oluyor Allah korusun ishal falan olsa nasil anlariz? Henuz katilasma yok ama ses var
bizimde oyle azalma olmadi ama gece yapmiyo sabaha karsi yapiyo kaka

Burda bi arkadas yazmisti sanki.o gece bebek uyumamis.en sonunda kocası bebegin karnini doyurup banyo yaptirmis uyutmus.
Bunu esime söyledim.hadi ordan diyor.inanmiyor.
Valla kızlar sizler eslerden yana şanslisiniz.benimki hiç yoruldun mu bugün demez.
Aksine ben sorarim ne yaptin bugün.okulda yoruldun mu derim.
Ama artik yapmamaliyim.üstüne düştükçe havaya giriyor.

Arkadaslar bu arada kaka sayisi azalan var mi? Bizde pek azalma yok hemen hemen her beslenmeden sonra (3 saatte bir emiyor) bazen gece 2 kez yaptigi oluyor Allah korusun ishal falan olsa nasil anlariz? Henuz katilasma yok ama ses var
Bizimkinde de kaka sayisinda artis var.ayni beze 1 saat icinde 3 kere yapabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…