2018 Ekim Anneleri

Evlendigimizden beri calismadim.milli egitimden çok aradilar gel çalis diye.
Hatta yalvardilar bile.eşim hic izin vermedi.
Atanma isinde de mülakatta hakkimi yediler.kaldı öyle.
Ne kadar konuşsam da boş.

Güzel anneler ne yapiyosunuz simdi?
Zamanınız nasil geciyor?
benim bu sabah bi telekom bayiinde isim vardi.gittik bebegimle.orda isimi halledip arkadasima kahvaltiya gittik.sonra da eve geldik.gun cabuk gecti disari cikinca.bu aralar emzik emmeyi sevmeye basladi.daha uzun tutuyo agzinda.onceden hemen dusuyordu :) canim bizim aksamlar ayni.saat 8 gibi esim gelir yemek yer cay iceriz yer sofrasinda oturma odasinda. bi yandan tv izleriz.sonra zaten bebegin altini degis emzir derken yatma vakti gelir :)

Geçmiş olsun çok. Düşer ateşi inşallah

Kizlar hatırlarsıniz hep yememe problemimizden bahsediyordum, tam net bir belirti olmamasına rağmen devlet hastanesindeki Dr israrla süt alerjisinden şüphelendi, bize denememiz icin alerjik mama olan Neocate verdi, oğlumda şuan öğürme yok biberonu verince isteyerek aliyor, gaz problemi baya azaldı ayak çekmeleri eskisi kadar yok, mamayı eskiye göre çok daha iyi iciyor gerçekten var mı diyorum alerjisi böyle olunca.

ay insallah bebisin rahatlar hem de icer mamasini.cok yiprandin canim.iyi geldi heralde.eskiden boyle alerjiler var miymis cevremdeki buyuklere bahsediyorum da hic gormemisler duymamislar boyle seyler.heralde modern zaman rahatsizliklari.yazik yavrularimiza.allah sifa versin butun bebeklere annelere de sabir versin.

Kızlar biz 76 günlük olduk gaz sancılarımız bitmek bilmiyor sürekli Bi ıkınma ve inleme halinde yavrum Bi gün bile mutlu gülerek uyanmadı yavrum hep acıyla ağlayarak uyanıyogece uykusuna çok geç 2 3 gibi anca geçiyor oda yine ağlayarak gündüz de 12 1e kadar uyuyo tabi aralarda kaka yapmak için uyanıyor ağlıyor kucağıma alıp emzirerek yapıyor kakasını kendi kendine yapamıyor kucağıma alana kadar mızırdanıyo normalmi bunlar doktora götürmelimiyim bide şubatta işe başlıycam nasıl olacak bilmiyorum

Modern baba ne demek orası da ayrı birşey. Çocuğuyla ilgilenip eşine evde hem fiziksel hem manevi destek olmak , ozetle sadece hukuken degil ruhen bir aile olmak modernlik mi yoksa olması gereken mi?
Olması gereken tabiki ama herkesin düşüncesi bir olmuyor, benim eşim de önceden ben calisiyorum diyodu ama sonra gördü ne kadar zor olduğunu sonra kendisi yardım ediyor. Bu defa da etraftakiler müdahalede. O çalışıyor bişey yaptırma dinlensin diyolar

Cnm araştırdığım kadarıyla üç gün uyuduğu saatleri not alıp o saatlerde uykusu geldiğini anlayıp uyutmaya calismaliymisiz ve belli rutinlerde. Aynı müzik, yada ninni, pişpişlama. Karanlık yada Los ortam ve aynı yatakta. Ve sessiz ortamda. Saati sen belirleme bence.
Teri için de havlu koysan sürekli degiistirsen üstünü değiştirmezsin surekli

Ne güzel anlatmissin cnm ağzına sağlık. Eşim de ben hamileykenden beri söyleniyordu riskliydi ve mecburen yardım ediyordu sürekli söylenerek. Ben de doğunca daha da zor olacak onunla vakit geçireceksin dediğimde ben çalışıyorum sen evdesin diyiidu. Bir hafta önce izne ayrıldı daha ilk günden söylendi. Daha ne yapayım, kim yapar benim giibisinii bul da göreyim gibi konuştu. Daha sonra gördü Buğra nin durumunu ve benim perişanlıgimi. O günden sonra çok şükür hep yardım ediyor. Kendilerinin görmeleri gerekiyor galiba

Insanlar da cidden bir tuhaf. Ben disardaki normal erkek arkadaslarima bebek olmadan once de hep derdim. Eslerinize yardim edin vs diye..Etrafın olumsuz öğüt vermesi sacma ama önemli olan kimseyi takmamak, kendi bildiğinden şaşmamak

Hem de nasıl. Bugraya oda yapalım evi taşıyalım diyorum iş mi buldun çalışacak misin diyo, aç gözlü musun bile dedi ya. Ki şimdiye kadar hiçbir şey istemedim eşimden çok da iyi bilir. Tartissak Buğra nin huzuru için bazen ayrılmak istiyorum bırak da git diyo. Nasıl bırakırım yavrumu. Allah korusun. İnlediginde acı çektiğinde canımdan Can gidiyo. Doğumdan beri bizde de huzursuzluk devam ediyor. Buğra nin yanında cevap vermemeye basladim sus dedikce konuşuyor kadın gibi ve çok kırıcı laflar. Bugün Buğra in biraz kafası çok sıcaktı dereceyle olcelim dedim bir ton laf saydi. Çocuğu zorla hasta mı edecekmisim, Allah'ından bul, aklımdan zoruma varmış daha neler neler. Sustum ben de Buğra nin etkilendiğini düşünüyorum çünkü. Allah ıslah etsin hepsini

canim bi yerde okumustum annenin hamileyken ve emzirirken cok fazla takviye haplardan kullanmasi da bebegin huysuzlugunu etkiliyormus yaziyordu ama arastirmak lazim tabi.oyle bi durumun var miydi.emzikle uykuya gecmesini denedin mi.bizimki gunduzleri alti temiz gazi yok ve karni toksa yarim saate yakin emzik emdikten sonra uyuya kaliyo bu aralar.3 aylik olmak uzere.bi de banyo yaptirdigim gunlee gunduz bi kere 3 saat bi kere 1 saat uyuyo.ama banyoya eriniyorum.haftada 2 gun ancak yaptiriyorum.

Tabiki cnm daha zor. İşteyken kafan rahat olur çayını kahveni içersin, oturursun, bir iki kişiyle sohbet edersin. Ama ev hanımı olunca herşey sana bakıyor. Ama toplum baskısı var sen evdesin calismiyosun çocuğa da sen bak kocana da eve de. Kadın ol.

Bizde de çok hakaret var dayanamıyorum. Çocuk büyüdüğünde de devam etmez inşallah sürekli konusuyorum böyle olmaz rol model olacaksın diye ama kim anliyo ki

Bizimki de yemek konusunda öyle. Tüm misafirler bayılırlar yemeklerime herkes çok över. Mutfağı da çok severim. Ona özel neler neler yapmıştım. Yemekte etin yağı yada siniri olsun bir ton laf ederdi hiç yiyemeden ağlayarak kalkardim, masaya limon koymayı unutsam laf ederdi, hamsi yerine istavrit yapsam yine bir ton laf ve beğenmez yemezdi. Annesine gittiğimizde orda istavrit yiyor ama. Hele evliliğimizin ilk yıllarında aylarca kuserdi konuşmazdı. 8yillik evliyiz aksamlari hep internette yada TV de. Ya ayrı uyuruz yada benden çok sonra yatağa gelir.

Ama şöyle de bir durum var. Eşi ev hanımı olan bazı erkek arkadaşlarımız var, eslerine kadar yardımcılar ki..herşey kişiden kişiye değişiyor...

Aynen oyle malesef..
Benimde buyugude hasta ama iyi ki bnmki gibi degil.Ikimizde gripte degiliz bide.
Toparladi o da bayaaa cok sukur.
Size de cok gecmis olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…