- 24 Eylül 2017
- 5.213
- 7.462
- 198
Evlendigimizden beri calismadim.milli egitimden çok aradilar gel çalis diye.Canim evli oldugun sure zarfinda calistigin oldu mu? Ben su dusuncedeyim; kadin hem iste calisiyor hem evde. İste calisip kazandigi parayi ne yapiyor yine evine harciyor ya faturalara ya kiraya krediye ha kenara atiyorsada kadin icgudusuyle ileride olusabilecek olumsuz durumlara karsi atar. Biz kadinlar calismayip evde oturup bize bakmak zorundasiniz desek eyvallah bi tabak alip kaldirmasinlar ama ben hem calisip parami eve harcayacagim hemde evin tum yuku benim sirtimda olacak cok zor.. ben calistigim sure boyunca esime destek oluyorum ama ayda bir yardimci kadinda aliyorum sagolsun esimde yapilabilecek islerde yardim ediyor karsina alip tatli dille konussan? Malum erkekler biraz guleryuzle yelkenleri indiriyor hemen
Güzel anneler ne yapiyosunuz simdi?
Zamanınız nasil geciyor?
benim bu sabah bi telekom bayiinde isim vardi.gittik bebegimle.orda isimi halledip arkadasima kahvaltiya gittik.sonra da eve geldik.gun cabuk gecti disari cikinca.bu aralar emzik emmeyi sevmeye basladi.daha uzun tutuyo agzinda.onceden hemen dusuyordu :) canim bizim aksamlar ayni.saat 8 gibi esim gelir yemek yer cay iceriz yer sofrasinda oturma odasinda. bi yandan tv izleriz.sonra zaten bebegin altini degis emzir derken yatma vakti gelir :)Güzel anneler ne yapiyosunuz simdi?
Zamanınız nasil geciyor?
canim ben nohut kuru fasulye vb gaz yapacak ne var ne yok yiyorum bi suredir.pek sikinti yasamadik.en kotu ihtimalle cok kotu olursa bi cay kasigi metsil veriyorum geciyo.cok gazli bi bebek olmadi benimki.Eylulu yikadik emziriyorum simdi fena gazi var kabak yemistim gaz yapar mi ki
Geçmiş olsun çok. Düşer ateşi inşallahGece 38.5’a kadar çıktı ateşi 3 kere ilaç verdik ama şurubu alınca kusuyorBi daha ateşlenirse eşim eczaneden fitil alacak. Dünden beri huysuz ağlıyor uykusunda inliyor. Şimdilik daha iyi çok şükür ama bu kadar ağır geçeceğini tahmin etmemiştim dünden beri o ağlıyor ben ağlıyorum
ay insallah bebisin rahatlar hem de icer mamasini.cok yiprandin canim.iyi geldi heralde.eskiden boyle alerjiler var miymis cevremdeki buyuklere bahsediyorum da hic gormemisler duymamislar boyle seyler.heralde modern zaman rahatsizliklari.yazik yavrularimiza.allah sifa versin butun bebeklere annelere de sabir versin.Kizlar hatırlarsıniz hep yememe problemimizden bahsediyordum, tam net bir belirti olmamasına rağmen devlet hastanesindeki Dr israrla süt alerjisinden şüphelendi, bize denememiz icin alerjik mama olan Neocate verdi, oğlumda şuan öğürme yok biberonu verince isteyerek aliyor, gaz problemi baya azaldı ayak çekmeleri eskisi kadar yok, mamayı eskiye göre çok daha iyi iciyor gerçekten var mı diyorum alerjisi böyle olunca.
Olması gereken tabiki ama herkesin düşüncesi bir olmuyor, benim eşim de önceden ben calisiyorum diyodu ama sonra gördü ne kadar zor olduğunu sonra kendisi yardım ediyor. Bu defa da etraftakiler müdahalede. O çalışıyor bişey yaptırma dinlensin diyolarModern baba ne demek orası da ayrı birşey. Çocuğuyla ilgilenip eşine evde hem fiziksel hem manevi destek olmak , ozetle sadece hukuken degil ruhen bir aile olmak modernlik mi yoksa olması gereken mi?
Cnm araştırdığım kadarıyla üç gün uyuduğu saatleri not alıp o saatlerde uykusu geldiğini anlayıp uyutmaya calismaliymisiz ve belli rutinlerde. Aynı müzik, yada ninni, pişpişlama. Karanlık yada Los ortam ve aynı yatakta. Ve sessiz ortamda. Saati sen belirleme bence.Bazen kıziyorum.ama hiç kendisini haksız görmüyor.
Kendince bana cok yardim.ediyormus.
Haliyle kavga da çikıyor.
zaten hergün patlak veriyor bu sorun.
Bigün cok kötü tartistik.bana dedi ki çalişmiyorusn zaten.
Baska kadinlar hem calisiyor hem evle cocukla ilgileniyor.eve para getiriyor filan dedi.çok kırıldım...
Ne desem de kâr etmiyor.
Yaptigi seyleri söyliyim.aksamlari arada veriyorum.bebek aglayinca bana veriyor.
Daha hic altini acip temizlemedi.
Sadece 3 kere banyo yaptirirken su döktü.
Ben yikiyorum.tek basima.
Hic biberonla bisey vermedi bebege.
Hic kiyafetini giydirmedi.
Arada beb cok.yorgun düsunce besigini salliyor kucaginda uyutuyor.
Ve o kadat titiz ki dört dörtlük temizlik istiyor.yaptigim temizliği beğenmiyor.
Dur sen.ben onun burnunu sürttürecem.
Hergün geliyor ev temiz düzenli.bebge bakilmiş.en zor yemekler yapilmis.
Bide okul işlerinde ona yardim etmemi istiyor.
Gece uykularinda hep uyaniyor.hem bi mızirdanma.
Aslinda gece kaka yapma olayi uykusunu kaciriyor.
Bu gece kaka yapamadi.ıkındı durdu.emzirdim altini altim.hareket yaotirdim.yapamadi.
Bide şu terleme olayi yüzünden kiyafet deģistirme isi var.uykusunu kaciriyor iste.
Gündüzleri de sürekli emiyor.sık sık emzitiyorum.sende saatle emzirmiyordun dimi?
En iyisi uyku rutini belirliyim.saat 9 da basliyim.bi müzik seçeyim.yatak odasina gideyim.sence saat uygun mu?
bu
En sonunda bende geçirecem sırtına:)
Elim ağırdır zaten:)
Ben çok şımarttim.ama sen dur ben onun hakkindan gelirim.
Dün bebegi emzirdim kucagina verdim.
O da gezdirdi.sonra besigine koy uyusun dedim.uyudu bebek.odaya tasirken uyandi.yeniden emidi.yatirdim.yeniden kalkti emdi yatti bu sefer.
Sabah uyaninca baktim ki esim telefonla oyun oynuyor.uyumicaksan salla dedim.
Salladi ama uykusu geldi.
Bende biraz uyudum.sonra da ben aldim.kendisi uyudu.bebeği
Emzirdim yatirdim.bi yarim saat daha uyudum.keyfim yerine geldi.
Ne güzel anlatmissin cnm ağzına sağlık. Eşim de ben hamileykenden beri söyleniyordu riskliydi ve mecburen yardım ediyordu sürekli söylenerek. Ben de doğunca daha da zor olacak onunla vakit geçireceksin dediğimde ben çalışıyorum sen evdesin diyiidu. Bir hafta önce izne ayrıldı daha ilk günden söylendi. Daha ne yapayım, kim yapar benim giibisinii bul da göreyim gibi konuştu. Daha sonra gördü Buğra nin durumunu ve benim perişanlıgimi. O günden sonra çok şükür hep yardım ediyor. Kendilerinin görmeleri gerekiyor galibaCanım eşin çocuk daha oyuncaklarıyla oynamaya başlamamışken bile bunu söylüyorsa oyuncaklar dağılıp bir türlü toparlanamadığında çıldırır. Çocuklu ev daha farklı oluyor bunu anlaması gerek eşim de ilk çocukta bekliyordu işler tam olsun çocuktan önceki gibi kalkıp ona kahvaltı hazırlayayım evden işe uğurlayayım ama zamanla gördü kızım hep babasının kalktığı vakit uyanır emmek uyumak isterdi en az yarım saat tutardı babasını giderken görebilirsem ne alâ sonraları çok kalktığı için ben eşim giderken uyanamamaya başladım bir süreden sonra da kalkmadım gece en az üç dört kez kalkıp 8 de de kalkıp işe zor gidiyordum eşim bir saat önce kalkıyor dokunmamaya başladı. Kızımdayken ilgilenirdi evet ben o ara yapardım işlerimi ama ev işlerine pek dokunmazdı sonra ne zaman ki ikinci çocuk geldi evdekiler artık memlekete gitti iş başa düştü her şeyi yapmaya başladı yeri geldi yemek yaptı bulaşık makinesini boşalttı temizliği yaptı yeri geldi kızım gece kalktığında yanına gidip uyuttu hastayken başında bekledi. Zamanla bir şeyler değişiyoe ama bunu ona göstermek lazım tartışarak iğneleyerek değil ben çoğu zaman güzel güzel anlattım dediklerini duymazdan geldim bazen ev dağınık şu hale bak dediğinde arsızlığa vurup sen de toparlayabilirsin kaldırabilirsin dedim zamanla artık pek bir şey dememeye başladı elimden geleni yaptığımı görüyor çocuklar için uğraştığımı kendisiyle vakit geçirmek için çabaladığımı. Sen de bunu hesap sormadan evdeki durumlara dahil ederek çözebilirsin hiçbir şey bir anda olmuyor. Kendine zaman ayırmak eşinin de hakkı evet ama bekar değil ki otelde de yaşamıyor temizlik yemek bulaşık hepsi tastamam hazır olup o istediği gibi hareket edecekse evli olmanın ne anlamı var ki yanındakiler olmuş ya da olmamış kendi keyfini düşünecekse. Bir şeyleri kırmadan kızmadan göstermek gerekiyor. Ayrıca sen zaten çalışmıyorsun demek de üzücü insanı ne kadar kırar sen atanamadıysan bile çalışmak istesen özel ders verebilirsin evde bir şeyler yapıp satabilirsin para kazanmaksa eğer amaç. Bu tarz düşünen insanlar dışarıda çalışmaya da türlü mazeretler bulurlar gerçi izin vermezler tuhaf bir durumun içine girilir. Hayırlısı olsun hakkınızda umarıö sorun olarak gördüğün şeyler çözüme kavuşur
Insanlar da cidden bir tuhaf. Ben disardaki normal erkek arkadaslarima bebek olmadan once de hep derdim. Eslerinize yardim edin vs diye..Etrafın olumsuz öğüt vermesi sacma ama önemli olan kimseyi takmamak, kendi bildiğinden şaşmamakOlması gereken tabiki ama herkesin düşüncesi bir olmuyor, benim eşim de önceden ben calisiyorum diyodu ama sonra gördü ne kadar zor olduğunu sonra kendisi yardım ediyor. Bu defa da etraftakiler müdahalede. O çalışıyor bişey yaptırma dinlensin diyolar
Hem de nasıl. Bugraya oda yapalım evi taşıyalım diyorum iş mi buldun çalışacak misin diyo, aç gözlü musun bile dedi ya. Ki şimdiye kadar hiçbir şey istemedim eşimden çok da iyi bilir. Tartissak Buğra nin huzuru için bazen ayrılmak istiyorum bırak da git diyo. Nasıl bırakırım yavrumu. Allah korusun. İnlediginde acı çektiğinde canımdan Can gidiyo. Doğumdan beri bizde de huzursuzluk devam ediyor. Buğra nin yanında cevap vermemeye basladim sus dedikce konuşuyor kadın gibi ve çok kırıcı laflar. Bugün Buğra in biraz kafası çok sıcaktı dereceyle olcelim dedim bir ton laf saydi. Çocuğu zorla hasta mı edecekmisim, Allah'ından bul, aklımdan zoruma varmış daha neler neler. Sustum ben de Buğra nin etkilendiğini düşünüyorum çünkü. Allah ıslah etsin hepsiniEşim de kızım tek çocukken kızardım bazen yardım etmiyorsun falan diye ki zaman zaman ederdi yardım bana baban sor bakalım kaç kere yardım etmiş der kızdırırdı beni ben de öyle olsa babam gibi birini bulur evlenirdim derdim susardı şimdilerde hiç söylemiyor. Evde çocukları paylaşıyoruz bir sorumluluk olduğunda en basitinden uyku konusunda uğraşırken yorulduk ya da gerilediysek çocukları değişiyoruz o anki durumu çözmeye çalışıyoruz. Oğlum doğmadan aylar önce sürekli görüştüğümüz arkadaşlarımız eşime söylediler bak kızını gece sen uyut sonra zorlanırsınız diye dinlemedi doğal olarak bir gün o uyuttu tuvalete götürdüyse 6 gün ben yaptım doğumdan bir gün önce bile ben uyutup tuvalete kaldırdım sonuçsa bir ay geceleri kızımın sürekli ben annemi istiyorum ağlamaları ve hastanede yattığım gün babasının tuvalet konusunda kızmasıyla 1-1.5 ay çözemediğimiz tuvalet eğitimindeki geri dönüş oldu. Şimdi 1.5 aydır özellikle çok yardımcı kendi başıma halledemeyeceğimi gördü oğlumun da özellikle şu dönemde bana ihtiyacı olduğunu. Lafı çok uzattım kusura bakmayın eşlerin aktif olması birbirine yakıştırıyor onları yük tek taraftaysa da omuzlarındaki yük farklı şekillerde tepkilere sebep oluyor sonu kavga gürültü ya da kendini değersiz hissetmeye başlayan boşluğa düşen bir kadın...
canim bi yerde okumustum annenin hamileyken ve emzirirken cok fazla takviye haplardan kullanmasi da bebegin huysuzlugunu etkiliyormus yaziyordu ama arastirmak lazim tabi.oyle bi durumun var miydi.emzikle uykuya gecmesini denedin mi.bizimki gunduzleri alti temiz gazi yok ve karni toksa yarim saate yakin emzik emdikten sonra uyuya kaliyo bu aralar.3 aylik olmak uzere.bi de banyo yaptirdigim gunlee gunduz bi kere 3 saat bi kere 1 saat uyuyo.ama banyoya eriniyorum.haftada 2 gun ancak yaptiriyorum.Kızlar biz 76 günlük olduk gaz sancılarımız bitmek bilmiyor sürekli Bi ıkınma ve inleme halinde yavrum Bi gün bile mutlu gülerek uyanmadı yavrum hep acıyla ağlayarak uyanıyogece uykusuna çok geç 2 3 gibi anca geçiyor oda yine ağlayarak gündüz de 12 1e kadar uyuyo tabi aralarda kaka yapmak için uyanıyor ağlıyor kucağıma alıp emzirerek yapıyor kakasını kendi kendine yapamıyor kucağıma alana kadar mızırdanıyo normalmi bunlar doktora götürmelimiyim bide şubatta işe başlıycam nasıl olacak bilmiyorum
Tabiki cnm daha zor. İşteyken kafan rahat olur çayını kahveni içersin, oturursun, bir iki kişiyle sohbet edersin. Ama ev hanımı olunca herşey sana bakıyor. Ama toplum baskısı var sen evdesin calismiyosun çocuğa da sen bak kocana da eve de. Kadın ol.Valla öyle bir dünya yok. Yardım etmezse eşim tartışmayı göze alsin yani derim :)) akşam gelseler de kucağına versek diye saat sayıyoruz zaten. Ben beslersem eşim gaz çıkartır veya ben mesela bugün avm gezdim. Eşim baktı 2 saat. Eğer bakmaz yardım etmezse evdeki çıkabilecek tartışma beni de onu da mutsuz eder. Yardım edilmezse sinir sistemi bozuk ruhsal bozuk bir eşe sahip olurlar :))) ayrıca benim eşimde çok düzenli tertiplidir ama şu an eskisi gibi değil.. ayrıca çalışan kadın hem eve hem çocuğa bakma kısmına gelince evet çalışıyorum ve bu yüzden eşim akşam ne hazırlarsam onu yemek durumunda.. yok oyle full masa hazirlayan calisan kadin veya nadirdir . Ne evim dört dörtlük ne çalışan kadın herşeye full yetişen kadın.Temizlige kadın geliyor vs.. ayrıca su an doğum izindeyim ve hep dediğim gibi ev hanımı olmak daha zor. evin işi hiç bitmiyor..
Bizde de çok hakaret var dayanamıyorum. Çocuk büyüdüğünde de devam etmez inşallah sürekli konusuyorum böyle olmaz rol model olacaksın diye ama kim anliyo kiAynen canim.evin işi hic bitmiyor.sürekli bi toplama...
Zannediyorki çalisan kadin hem yemegi hem temizligi hemde cocugu idare ediyor.
Okuldaki bayan hocalari örnek gösteriyor.
Hele bi bayan hoca esime demişki bebek bakmakta ne var.benim bebeğim olsa hic zorlanmam bakarım demiş.
Kendisi bekâr ama söylediği söze bak...
Benim ablam da calisiyor.bebegi varken evine gitmistik.aylardir banyoyu yikayamamisti.ki eşi çok yardimciydi.ablam emziriyordu.atiyordu eniştemin üzerine.eniştem ayaginda salliyordu.banyo yaptiriyordu.tuvalete götürüyordu.çocuk hep babayi istiyordu.
Şimdi diyorum ki ablam ne akıllıymiş.
Ben eşime kiyamiyordum.ama simdi o bana acımıyor.
Bide sürekli gelip şurası pis yada iyi temizleyememissin dediği zaman zıplıyorum sinirden.
Ki ben ailemdeki en temiz insanim.düzenliyim.evde hep bu yönümle ilgili övgü alırdım.
Ama eşimle bi evlendim.kendimi pasaklı tembel gibi biri diye hissettirdi.
Biz tartissak da üzülen taraf yine ben oluyorum.hakaret ediyor bazen.ama ben ağzımı bozmuyorum.
Bundan sonra tartişmalarda ona hakkettigi şeyleri söylicem.
Bizimki de yemek konusunda öyle. Tüm misafirler bayılırlar yemeklerime herkes çok över. Mutfağı da çok severim. Ona özel neler neler yapmıştım. Yemekte etin yağı yada siniri olsun bir ton laf ederdi hiç yiyemeden ağlayarak kalkardim, masaya limon koymayı unutsam laf ederdi, hamsi yerine istavrit yapsam yine bir ton laf ve beğenmez yemezdi. Annesine gittiğimizde orda istavrit yiyor ama. Hele evliliğimizin ilk yıllarında aylarca kuserdi konuşmazdı. 8yillik evliyiz aksamlari hep internette yada TV de. Ya ayrı uyuruz yada benden çok sonra yatağa gelir.Valla bende temizligi severim ama ölçülü olduğu zaman.bütün zamani temizlige ayirmak değil..
Eşimin temizlik.standartina yaklasmak için hic oturmamam gerek.
Bu hafta o kadar cok iş yaptim ki hâlâ balkonlar duruyor.
Mutfaği ne kada temizlesem hala iğrenir gibi bakiyor.canıma tak etti artik.
Hele bi pis şurası desin açacam ağzımı yumacam gözümü...
Ama şöyle de bir durum var. Eşi ev hanımı olan bazı erkek arkadaşlarımız var, eslerine kadar yardımcılar ki..herşey kişiden kişiye değişiyor...Tabiki cnm daha zor. İşteyken kafan rahat olur çayını kahveni içersin, oturursun, bir iki kişiyle sohbet edersin. Ama ev hanımı olunca herşey sana bakıyor. Ama toplum baskısı var sen evdesin calismiyosun çocuğa da sen bak kocana da eve de. Kadın ol.
plojovic @VosVos35 Kızlar geçmiş olsun sanırım ben de hasta oluyorum kızım pazardan beri oğlum çarşambadan beri rahatsız ben de yorgunluktan halsiz düştüm sanırım geniz akıntısıyla boğazımda hafif hafif ağrıma hissi var. Kızıma yaptığımız zencefilli ıhlamurlardan falan nasiplensem de dinlenmem gerek sanırım bir tek bu gece biraz rahat uyudular. Keşke çocuklar da hasta olmasa tabi bizim sağlıklı olmamız da her şeyin başı yoksa evde hayat duruyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?