Bazen kıziyorum.ama hiç kendisini haksız görmüyor.
Kendince bana cok yardim.ediyormus.
Haliyle kavga da çikıyor.
zaten hergün patlak veriyor bu sorun.
Bigün cok kötü tartistik.bana dedi ki çalişmiyorusn zaten.
Baska kadinlar hem calisiyor hem evle cocukla ilgileniyor.eve para getiriyor filan dedi.çok kırıldım...
Ne desem de kâr etmiyor.
Yaptigi seyleri söyliyim.aksamlari arada veriyorum.bebek aglayinca bana veriyor.
Daha hic altini acip temizlemedi.
Sadece 3 kere banyo yaptirirken su döktü.
Ben yikiyorum.tek basima.
Hic biberonla bisey vermedi bebege.
Hic kiyafetini giydirmedi.
Arada beb cok.yorgun düsunce besigini salliyor kucaginda uyutuyor.
Ve o kadat titiz ki dört dörtlük temizlik istiyor.yaptigim temizliği beğenmiyor.
Dur sen.ben onun burnunu sürttürecem.
Hergün geliyor ev temiz düzenli.bebge bakilmiş.en zor yemekler yapilmis.
Bide okul işlerinde ona yardim etmemi istiyor.
Gece uykularinda hep uyaniyor.hem bi mızirdanma.
Aslinda gece kaka yapma olayi uykusunu kaciriyor.
Bu gece kaka yapamadi.ıkındı durdu.emzirdim altini altim.hareket yaotirdim.yapamadi.
Bide şu terleme olayi yüzünden kiyafet deģistirme isi var.uykusunu kaciriyor iste.
Gündüzleri de sürekli emiyor.sık sık emzitiyorum.sende saatle emzirmiyordun dimi?
En iyisi uyku rutini belirliyim.saat 9 da basliyim.bi müzik seçeyim.yatak odasina gideyim.sence saat uygun mu?
bu
En sonunda bende geçirecem sırtına:)
Elim ağırdır zaten:)
Ben çok şımarttim.ama sen dur ben onun hakkindan gelirim.
Dün bebegi emzirdim kucagina verdim.
O da gezdirdi.sonra besigine koy uyusun dedim.uyudu bebek.odaya tasirken uyandi.yeniden emidi.yatirdim.yeniden kalkti emdi yatti bu sefer.
Sabah uyaninca baktim ki esim telefonla oyun oynuyor.uyumicaksan salla dedim.
Salladi ama uykusu geldi.
Bende biraz uyudum.sonra da ben aldim.kendisi uyudu.bebeği
Emzirdim yatirdim.bi yarim saat daha uyudum.keyfim yerine geldi.
Hergün aspirator ile çekmek zarar verir mi peki ben temizliyorum annemle esim zarar verir diye engel olmas çalışıyorlar
Gece 38.5’a kadar çıktı ateşi 3 kere ilaç verdik ama şurubu alınca kusuyorBi daha ateşlenirse eşim eczaneden fitil alacak. Dünden beri huysuz ağlıyor uykusunda inliyor. Şimdilik daha iyi çok şükür ama bu kadar ağır geçeceğini tahmin etmemiştim dünden beri o ağlıyor ben ağlıyorum
ay insallah bebisin rahatlar hem de icer mamasini.cok yiprandin canim.iyi geldi heralde.eskiden boyle alerjiler var miymis cevremdeki buyuklere bahsediyorum da hic gormemisler duymamislar boyle seyler.heralde modern zaman rahatsizliklari.yazik yavrularimiza.allah sifa versin butun bebeklere annelere de sabir versin.
Kızlar biz 76 günlük olduk gaz sancılarımız bitmek bilmiyor sürekli Bi ıkınma ve inleme halinde yavrum Bi gün bile mutlu gülerek uyanmadı yavrum hep acıyla ağlayarak uyanıyogece uykusuna çok geç 2 3 gibi anca geçiyor oda yine ağlayarak gündüz de 12 1e kadar uyuyo tabi aralarda kaka yapmak için uyanıyor ağlıyor kucağıma alıp emzirerek yapıyor kakasını kendi kendine yapamıyor kucağıma alana kadar mızırdanıyo normalmi bunlar doktora götürmelimiyim bide şubatta işe başlıycam nasıl olacak bilmiyorum
Kendin ölçseydin canım keşke birine ihtiyaç duymadan yapabiliriz bazı şeyleri. Bir de merak ettim alında mı sıcaklık vardı kafada mı? Özellikle kızımda çok oluyordu bebekken baya endişeleniyordum ama normalmiş öylesi sıcaklığı ateşi başından atarmış bebekler ateş problemi olmadı hiç öyle durumda. Ya bazen insanlar değişen yaşamlarına uyum sağlamakta güçlük çekerler sizlerden eskisi gibi davranmanızı beklerler kendi eski yaşamlarına özlem duyarlar ama eve her katılan birey yeni bir çağa geçmiş gibi bir etki yaratır. Uyum sağlayacaklardır eminim. Bebekler bizim duygularımızı anlıyorlar onlar da huzursuz oluyorlar en güzeli onların yanında tartışmaya girmemek. Bebekler uykusuz huzursuz olunca bu ilk aylarda bizler de ister istemez gergin oluyoruz bazen fazla hassaslaşıyoruz farklı tepkiler verebiliyoruz karşı taraflar da. O yüzden en güzeli bir şey söylemeden önce düşünmeli fevri hareketlerde bulunulmamalı.Hem de nasıl. Bugraya oda yapalım evi taşıyalım diyorum iş mi buldun çalışacak misin diyo, aç gözlü musun bile dedi ya. Ki şimdiye kadar hiçbir şey istemedim eşimden çok da iyi bilir. Tartissak Buğra nin huzuru için bazen ayrılmak istiyorum bırak da git diyo. Nasıl bırakırım yavrumu. Allah korusun. İnlediginde acı çektiğinde canımdan Can gidiyo. Doğumdan beri bizde de huzursuzluk devam ediyor. Buğra nin yanında cevap vermemeye basladim sus dedikce konuşuyor kadın gibi ve çok kırıcı laflar. Bugün Buğra in biraz kafası çok sıcaktı dereceyle olcelim dedim bir ton laf saydi. Çocuğu zorla hasta mı edecekmisim, Allah'ından bul, aklımdan zoruma varmış daha neler neler. Sustum ben de Buğra nin etkilendiğini düşünüyorum çünkü. Allah ıslah etsin hepsini
Olması gereken tabiki ama herkesin düşüncesi bir olmuyor, benim eşim de önceden ben calisiyorum diyodu ama sonra gördü ne kadar zor olduğunu sonra kendisi yardım ediyor. Bu defa da etraftakiler müdahalede. O çalışıyor bişey yaptırma dinlensin diyolar
Teşekkür ederim canım günlerdir büyükle uğraşıyoruz gece gündüz fena öksürüyordu bi bugün azaldı çook şükür küçük de balgam geldiği için daha çok yatarken öksürüyor ilk yattığında özellikle. Elimizde burun aspiratörü dolaşıyoruz valla hapşurunca geliyor bir şeyler öksürmeye başlıyor hadi bakalım çekmeye... rabbim daha büyük rahatsızlıklar vermesin tabi ama eşimle mahvolduk bu hafta adamcağızı kaç kez kaldırdım dayanamıyorum yardıma gel diye işte de çok yoğunluğu var bu ara ama Allahtan durumları bildiğinden hemen kalkıp ne yapılacaksa yardım ediyor.Aynen oyle malesef..
Benimde buyugude hasta ama iyi ki bnmki gibi degil.Ikimizde gripte degiliz bide.
Toparladi o da bayaaa cok sukur.
Size de cok gecmis olsun
Canım anasonu gaz için veriyorlar aktarlarda falan da hazırlanan karışımlara koyuyorlar tabi bebeklere direkt verilip verilmediğinden emin değilim ama gaza iyi geliyormuş aklında bulunsun kötülüğüne söylemez kimse. Bazen akıllıca bazen de söyleyecek bir şey olsun diye mantıksız şeyler söyleyen yakınlarımız olacaktır tamam deyip geç çoğu vakit kafa yorduğuna takıldığına değmezBizim günler çok zor geçiyor çok yoruldum. Buğra Çarşamba günü kaka yapmıştı ondan beri sancılı ve huzursuz. İki gündür hiç gülmüyor, oyunlara tepki vermiyor çok keyifsiz yavrum.
Bugün @plojovic ve @geranio dediğiniz Dr un alerji yazısını okudum suphelerim daha da netleşti. Umarım bulunur neye alerjisi olduğu. Eşime o Dr a da gidelim diyorum.
İnleyerek uyuuyo yavrum tüm gündüz 1.5 saat ve yarım saat zor uyudu sürekli uuyanarak. Dün gece de 1-2arasi emzirip yatağına koydum durmadı gazını alayım dedim tekrar emmek istedi. Tekrar gaz tekrar yatak ve yine meme. Kısır döngü. Saat 5e doğru yine 8e kadar bu durum yaşandı ben uykusuz yorgun. Emince kafasını geriye atar doğunca ağzından süt akar öyle anlarım doydugunu ama iki gecedir farklı durum yaşanıyor.
Gündüz de eşimle pert olduk. Eve gelmeyeceğim ikinci iş bakayım bittim diyo şakayla tabiki. Gözleri kipkkırmizi uyku akiyo ama uyuyamiyo. Sancidan mememi koparacak. Eşimin kucagindakucağında agliyo. Ben alıyorum bu defa ama onu böyle görmeye dayanamıyorum anne olmak ne zormuş. Boğazında düğüm gözümde yas. Yavrum gözlerime acıklı acıklı bakıyor ta içine.
Öyle işte Rabbim beterinden korusun belki bizzi deniyor. Eşime öyle söyledim bugün. O da evet yıllardır Dr Dr hastane hastane gezziyoduk yoruluyoduk şimdi yavrumuz için yorulaliim dedi.
Allah'ım tüm hastalara şifa versin. Tüm isteyenlere hayırli evlat nasip etsin. Herkese de bize de evlerimizde huzur nasip etsin.
Ve etrafimizdakilere empati ve akıl.. k.v Buğra uyumadigi için anason ver dedi bugün. Diğerleri Buğra nin hicbirseyi yön boşuna götürüyorsunuz diyo, ben boşuna diyet yapiyomusum, nesi varmış, her çocukta olurmuş böyle şeyler. Büyüyünce unuturmus, böyle böyle büyümüş, ağlayarak buyurmuş. Bir gece emzirmeyecekmisim emzik verecekmisim bunu da az önce ablam dedi inanmadım. Niye uzuluyomusum!
Buğra bronşit iken annem geldi iki günde bittim dedi. Eşime ne kadar zor çocukmuş demiş. Bana atıp tutuyolardi ben bakamiyomusum nesi varmış gibi. Bu arada eşimle hala bir arada yemek yiyemedik hiç durmadı dan. Sırayla yiyiruz
Ne güzel anlatmışsın canım ağzına sağlık:)Oncelikle bebek icin cevap vereyim.
Bu isin bencesi yok,hatta sencesi bile bebegini izledigin kadariyla olsun.Yani 9da uyumayacaksa ve sen birden 9da baslarsan ikinizede sadece eziyet olur.Geneli neyse ve sen saati geri cekmekte istiyorsan yarim saat yarim saat kaydirmakla baslayabilirsin yavas yavas.Ama hepsini birden yapmayim suan gece uyumasi onemli dersen gece gecisinde rutine odaklan istersen.
Ben saatli emzirmiyorum.Yani 12-2-4 mutlaka dakikali tutmuyorum ama 1 saatten az 3 saatten fazla olmuyor genelde.Kizimin emmek istedigini anliyorum.Aclik ya da susuzluk mu onu bilmiyorum ama bazen 1 saatte oluyor 3 saatte.O ne zaman isterse.
Esin icinde şöyle diyebilirim aslinda isteklerimizi,tekliflerimizi acikca ortaya sunmaktan kacinmamak lazim.Kirildigimiz noktalari belirtip,kirilacagi yerden saldirmayarak yaklasmak tum iliskilerde gecerli bence.Baskalarinin ne dusundugunun 2 taraf icinde onemli olmamasi gerekiyor en basta,eş olmak dengeyi kurunca anlamini katiyor iki tarafada diye dusunuyorum.
Hayatta hersey sabir işi.Ama bunu aciya,kurala,lafa sabretmek gibi dusunmemek gerek.Cok taktiksel ve cikarcida davranmamak gerek.Seffaf olmak gönül rahatlığı en basta kendimize.Yardim etmek istemiyorsan canim benden bu aksam hayır gelmez sana de ya da ben bi yarim saat bile dinlensem belki yetecek de ne hissediyorsan de.
Birseyi surekli soylemek anlatmak degil aslinda.Belki de bazen baska baska soylemek gerek :)
Bide yapamayacagi birseyi isteyip ona takilmamakta lazim.Benim esim cok yardimcidir derim hep,cogu sey elindende gelir ama ilk kizim dogdugundan itibaren altini alamayacagini soylemistir ve cidden yapamiyor :) Bunu beklemenin bi anlami yok.Ama buyudukce tuvalet egitiminde (cidden zor bi zaman) cok katkisi oldu ve bu ihtiyacinda kizimiza gerektiginde evde gerektiginde disarda hala yardimci oluyor.
Bebegin icin bisy ogrenirken,okurken,izlerken,dinlerken herneyse esinide kat.Uzun okunayi sevmiyorsa özetle.Izlemek ona gore oyle seyler izleyin arastirma,egitim videolari vb.Egitimci bi baba evlat icin ayricaliktir aslinda.Ama egitimci olmak oldum bitti degildir hicbi zaman.
Ayy ne uzattim gece gece :)))))
Bizim günler çok zor geçiyor çok yoruldum. Buğra Çarşamba günü kaka yapmıştı ondan beri sancılı ve huzursuz. İki gündür hiç gülmüyor, oyunlara tepki vermiyor çok keyifsiz yavrum.
Bugün @plojovic ve @geranio dediğiniz Dr un alerji yazısını okudum suphelerim daha da netleşti. Umarım bulunur neye alerjisi olduğu. Eşime o Dr a da gidelim diyorum.
İnleyerek uyuuyo yavrum tüm gündüz 1.5 saat ve yarım saat zor uyudu sürekli uuyanarak. Dün gece de 1-2arasi emzirip yatağına koydum durmadı gazını alayım dedim tekrar emmek istedi. Tekrar gaz tekrar yatak ve yine meme. Kısır döngü. Saat 5e doğru yine 8e kadar bu durum yaşandı ben uykusuz yorgun. Emince kafasını geriye atar doğunca ağzından süt akar öyle anlarım doydugunu ama iki gecedir farklı durum yaşanıyor.
Gündüz de eşimle pert olduk. Eve gelmeyeceğim ikinci iş bakayım bittim diyo şakayla tabiki. Gözleri kipkkırmizi uyku akiyo ama uyuyamiyo. Sancidan mememi koparacak. Eşimin kucagindakucağında agliyo. Ben alıyorum bu defa ama onu böyle görmeye dayanamıyorum anne olmak ne zormuş. Boğazında düğüm gözümde yas. Yavrum gözlerime acıklı acıklı bakıyor ta içine.
Öyle işte Rabbim beterinden korusun belki bizzi deniyor. Eşime öyle söyledim bugün. O da evet yıllardır Dr Dr hastane hastane gezziyoduk yoruluyoduk şimdi yavrumuz için yorulaliim dedi.
Allah'ım tüm hastalara şifa versin. Tüm isteyenlere hayırli evlat nasip etsin. Herkese de bize de evlerimizde huzur nasip etsin.
Ve etrafimizdakilere empati ve akıl.. k.v Buğra uyumadigi için anason ver dedi bugün. Diğerleri Buğra nin hicbirseyi yön boşuna götürüyorsunuz diyo, ben boşuna diyet yapiyomusum, nesi varmış, her çocukta olurmuş böyle şeyler. Büyüyünce unuturmus, böyle böyle büyümüş, ağlayarak buyurmuş. Bir gece emzirmeyecekmisim emzik verecekmisim bunu da az önce ablam dedi inanmadım. Niye uzuluyomusum!
Buğra bronşit iken annem geldi iki günde bittim dedi. Eşime ne kadar zor çocukmuş demiş. Bana atıp tutuyolardi ben bakamiyomusum nesi varmış gibi. Bu arada eşimle hala bir arada yemek yiyemedik hiç durmadı dan. Sırayla yiyiruz
Sümük varsa temizlenmeyip içine aktığında bronşiolit falan yapabiliyormuş geçen sene olmuştu kızım da ne zorlanmıştık hava verwceğiz diye. Dediğin gibi sürekli olmasa da sümük varsa çekilebilirBoşsa zarar verir.
Bunu anlarsin.
Ben sümük alabilecegimi biliyorsam evet sabahta aksamda cekiyorum cunku acmak zorundayim olayin ilerleyip hastaliga, kulagina ve bogazina dönmemesi icin.
Ama tikanik degilse fizyolojik bile kullanmiyorum.
Hergun duzenli bi sekilde yapmiyorum ama bu duzen gerektiren bisy degil.
Çok sağol inşallah geçer bir an evvel. Bu kadar ağır geleceği aklıma gelmedi aşının.Geçmiş olsun canim.ins bian evvel düzelir kuzucuk.
Doktorda sağlık ocağı da ateş halsizlik olabilir normal dedi ama böyle olacağını hiç düşünmedim. Şimdi daha iyi çok şükür devam ederse götüreceğiz mutlaka.Alla alla bi doktoruna danistiniz mi normalmiymis? Bizde de olmadi ki bizde uyku falanda yapmadi bazi arkadaslara uyku yapmisti umarim tez zamanda iyilesir minikler :)
Çok zormuş evladını öyle görmek ve elinden bişey gelmemesi. Allah yardımcın olsun her aklıma geldiğinde dua ediyorum sana.Maşallah cnm Allah nazardan korusun bizimki doğduğundan beri hep agliyo hep gözyaşı. Ben de bittim bir anne olarak dayanamıyorum artik
Teşekkür ederim canım günlerdir büyükle uğraşıyoruz gece gündüz fena öksürüyordu bi bugün azaldı çook şükür küçük de balgam geldiği için daha çok yatarken öksürüyor ilk yattığında özellikle. Elimizde burun aspiratörü dolaşıyoruz valla hapşurunca geliyor bir şeyler öksürmeye başlıyor hadi bakalım çekmeye... rabbim daha büyük rahatsızlıklar vermesin tabi ama eşimle mahvolduk bu hafta adamcağızı kaç kez kaldırdım dayanamıyorum yardıma gel diye işte de çok yoğunluğu var bu ara ama Allahtan durumları bildiğinden hemen kalkıp ne yapılacaksa yardım ediyor.
Başka odadaydik o sırada eşim kucağıma kermisti buğrayi. Ve ateş olcerin olduğu odaya gidiyordu. Tabiki ben de olcerin zaman zaman. 37 çıktı ateşi. Kafası sıcaktı cnm. Buğra konusunda çok hassasim aşırı derecede ben de.Kendin ölçseydin canım keşke birine ihtiyaç duymadan yapabiliriz bazı şeyleri. Bir de merak ettim alında mı sıcaklık vardı kafada mı? Özellikle kızımda çok oluyordu bebekken baya endişeleniyordum ama normalmiş öylesi sıcaklığı ateşi başından atarmış bebekler ateş problemi olmadı hiç öyle durumda. Ya bazen insanlar değişen yaşamlarına uyum sağlamakta güçlük çekerler sizlerden eskisi gibi davranmanızı beklerler kendi eski yaşamlarına özlem duyarlar ama eve her katılan birey yeni bir çağa geçmiş gibi bir etki yaratır. Uyum sağlayacaklardır eminim. Bebekler bizim duygularımızı anlıyorlar onlar da huzursuz oluyorlar en güzeli onların yanında tartışmaya girmemek. Bebekler uykusuz huzursuz olunca bu ilk aylarda bizler de ister istemez gergin oluyoruz bazen fazla hassaslaşıyoruz farklı tepkiler verebiliyoruz karşı taraflar da. O yüzden en güzeli bir şey söylemeden önce düşünmeli fevri hareketlerde bulunulmamalı.
Sümük varsa temizlenmeyip içine aktığında bronşiolit falan yapabiliyormuş geçen sene olmuştu kızım da ne zorlanmıştık hava verwceğiz diye. Dediğin gibi sürekli olmasa da sümük varsa çekilebilir
Maşallah cnm eşine. Allah bozmasın huzurunuzu. Ben de çalışıyordum ama hep derdim üniversitesi den beri çocuğum olursa kendim bakarım diye. Çok isterdim çocuğum olsun yıllarca da uğraştık nasip oldu çok şükür. Eşim de ben çalışırken çok yardımcı oluyordu. İşten çıkınca da devam edecekken annem mudahale etti ben evdeymisim ne işim varmis. Ona yazıkmis. Kesinlikle hem bana hem anne çok önemli. Eşim aynı babası gibi benim eski kadınlar gibi olmamı istiyor. Sürekli Buğra ya bak yeter kadın ol diyio. Kadın susarrmis kocası konuşunca ve birşeye karismazmis. Bugün dedim ki evi tasirsak yakınlarda spor salonu olursa platese devam ederim dedim. Nereden çıktı niye diye cikisti. Ben de kendim için birşeyler yapmak istiyorum dedim. kendim için bayadır biirsey yapmiyorum. Sadece kadınların olduğu yere giderim dedim de rahatladı.Ayyy :)
Benim babam derdi esime :)
Bi sure calistim,bebek karariyla ciktim isten ben,Allah nasip etti istedigim gibi kendim baktim cok sukur.
Cocuk olmadanda cok yardimciydi esim,sever ev isinide,evinide :) onunda evi yani sonucta :))))))
Cocuk oldu neyse,uykusuz kaliyoruz haliyle,annemde oldugumuz zaman sen eve gidince yat uyu fln diyor babam esime :)))))))
Sabir cekiyordum resmen :)
Yaa adam ne guzel kalkiyor,yardimci oluyor,gece hali,uyku basmis bi yandan bana da sonucta,hic uyumamak zaten zor,e bende hic uykusiz kalsam ertesi gun o bebekle yapayalniz nasil idare edecen kafa duruyor bi yerden sonra,yani kotu hissetmeyim kotu bisy olmasin idare edebileyim diye adam dusunceli merhametli sagolsun :)))))) Sen kayinpederin dedigine bakk :))))
Ayy neleri hatirlattin bana :)))))))
Esim sever gercekten evle ilgilenmeyi ama kayinpederimde boyledir.Baba cok onemli sanirim erkeklerde bu konuda.Istisnalarda var elbet ama.
Amin canım inş bir an önce toparlar kuzucuklarım onlar kötü oldukça ben daha kötü oluyorum. Nem konusunda da bir gece özellikle kızım çok öksürünce eşim buhar makinesine ventolin koymuş geçen yıl hava makinesiyle kullanmıştık inan öyle rahatlattı ki evde sürekli ballı zencefilli takviyeler dr un verdiği ilaç derken biraz daha toparlandı tabi hangisinin işe yaradığını bilmesek de iyi olması bizim için sevindirici. Kaya tuzu evde yok canım duymamıştım daha önce hiç. Evi her gün havalandırıyorum nem durumları da fena değil %60 civarlarında ama oldu işte bir şekilde. Yazık oğlum gündüzleri de ablasının sesinden uyuyamıyordu bugün artık nasıl uyku bastırdıysa gündüz 3-3.5 saat kadar uyudu tabi sonra emerken kestiemeleri saymıyorum 5 saat uyanık gezip 9 da uyudu emmeye kalkmak dışında uyanmadı umarım gece de devam eder. 9 gibi yatırırken öksürdü bir iki kez sonra olmadı inş azalır ve biter. Oyy bugün ne çok yazdım böyle sizlerin de kafasını şişirdim hakkınızı helal edin kızlar:)Ya gercekten eşi boşuna nasip etmemis Allah yoksa tek başınada bebek olurmus :))))))))))
Gece oksurukleri icin bal yardimci olurmus.Ama sanki sizin alerji meselesi vardi yanlis hatirlamiyorsam.
Bir de kaya tuzunu bir kaseye koyup ve su ekleyip kaloriferlerin uzerine koymak rahatlatiyor.Kalorifer varsa tabii :) yerden isitma ise o da fiyasko ya da yere koyarsin :)
Amin aynen oyle Allah beterinden korusun her zaman.Cabuk toparlarsinizda insallah keyifle dinlenirsiniz bol bol en yakin zamanda❤
Uyusun diye ver dedi cnm kendisi öyle büyütmüş çocuklarını verip verip uyuturmus. Bana çok saçma geldi. Ah bir de kafaya takmasam çok iyi olacak. Sağol cnmCanım anasonu gaz için veriyorlar aktarlarda falan da hazırlanan karışımlara koyuyorlar tabi bebeklere direkt verilip verilmediğinden emin değilim ama gaza iyi geliyormuş aklında bulunsun kötülüğüne söylemez kimse. Bazen akıllıca bazen de söyleyecek bir şey olsun diye mantıksız şeyler söyleyen yakınlarımız olacaktır tamam deyip geç çoğu vakit kafa yorduğuna takıldığına değmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?