2018 Ekim Anneleri

Ben de normalde evhamlıyımdır eşim evlendiğimizden beri alıştı artık benim gereksiz telaşlandığım noktalarda beni sakinleştirir falan zamanla kazanılıyor tabi gereksiz takıldığımı söylüyor bazı zamanlarda ama üzüm üzüme baka baka kararır derler ya benim rahat olduğum şeylerde de bazen o takıntı yapar ateşi mi var hırıltısı mı var takılır o zaman da iş bana düşer:) birbirimizi zamanla böyle dengelemeyi öğrendik

Uyusun diye ver dedi cnm kendisi öyle büyütmüş çocuklarını verip verip uyuturmus. Bana çok saçma geldi. Ah bir de kafaya takmasam çok iyi olacak. Sağol cnm
İşte o da onun doğrusu değiştirmek mümkün mü bizim açımızdan pek mümkün değil. O yüzden onlar kendi doğrularıyla yaşasın sen kendininkilerle. Ağzı olan herkes konuşuyor bir fikri var bizse kendimize en uygun olan neyse onu yapıyoruz o yüzden diyorum takılma değiştiremeyeceğin şeyler konusunda

Ah hemde nasıl cnm. İki gündür gülmüyor çok sancılı huzursuz elim ayağım ttutmuyo resmen. Gülünce dünyalar benim oluyor nasıl şükrediyorum. Amin cnm inşallah bir çaresini bulur Dr. Biz de ona göre dikkat ederiz. Bizim alerji Dr u ilaçları da biraktirdi 20gun boyunca takip için. Zor büyüyecek dayanacaksiniz dedi. Beslenme günlüğü tutuyorum altına da Buğra nin durumunu kakasını yazıyorum.

Allah razı olsun ccnm tüm psikolojim bozuldu resmen. Bugün sancidan duramiyo kucağımda adıyla şarkı söylüyorum bir yandan gözlerimden yaşlar akiyo. Çok zor çok zormuş annelik. Çok gecccmis olsun size de insallah kısa sürede atlatirsiniz

Hinkirma yöntemi iyiymiş aklımızda bulunsun cnm

Geçmiş olsun çok. Düşer ateşi inşallah
Çok sağol geçti gibi artık eski canlılığına geri dönüyor kuzum.

Rezene verenler vardı burada da. İyi geldiğini duydum ama çocuğa direk verilmemeliymiş birde alerjik bi çocuk Buğra doktora danışmadan su bile vermemek lazım.

Canım eşini ikna edebilirsen bi gösterseniz o doktora faydalı olur belki.
Rota asisida yapildi mi canim?
Bnm ilk kizda 2.ay asilari zorlamisti mesela kucugunde hicbisy olmadi cok sukur.
Hepsi farkli iste.
Atlatmissinizdir umarim

Yok canım 3. ayında rota aşısı yapılacak. 3 aşı oldu işte cuma günü tedbirliydim aslında ama bu kadarını beklemiyordum ya da düşünmek yaşamak gibi olmuyormuş diyeyim. Gözlerimin içine baka baka inliyordu kuzum

Çok şükür bu akşama doğru kendine geldi anakucağında oyunlar oynadı şimdi bişeyi kalmadı gibi.

Çok geçmiş olsun cnm. Odaya yatağına yakın yere buz koyarsan iyi geliyormuş ve soğanı ikiye bölüp odaya koymak. Kısa sürede atlatirsiniz inşallah

Ne güzel cnm size de maşallah. Benim eşim sürekli kiziiyo hatta kotumsersin dedi ya ben istermmiyim kötü birşey olmasını. Annelik içgüdüsü diyorum kızarak hakaretler söyleniyor. Geçer inşallah o da anlar umarım zamanla sizin eşler gibi

İşte kafalarinda oturmus kalibi ancak kendilerine cok mantikli gelebilecek seyler degistirir o da anlatarak,gorerek vs.Inat en kotusu olur.
Insallah daha iyi olursunuz.
Biraz daha iyisiniz diye umuyorum ilk zamanlara gore.
Tasinma daha da kenetlesin birbirinize ❤

Helal olsun ne demek :) paylastikca bisyler ogreniyoruz.
Buna sukur yine de mevsiminde farki var elbet.Yadaniyor mutlaka hastalik.
Az olsun,ciddi ilerleme olmadan gecsinde.

Bi gorusecek misin digeriyle?
Gec kalmama mevzusuna takildimda hakkini helal et o yuzden paylastim.
Gerci sonucta gittiginizde alerji doktoru elbette.
Iyi olsunda ya cok istiyorum rahatlasin insallah❤

Ahh bıdık sevindim :) cok gucluler❤
Ilk hastaliklar cok caresizce oluyor.Hele uzun surenler hic bitmeyecek hissiyle elini kolunu bagliyor insanin.O agliyooorr sen agliyorsun ❤
Evlat konusunda cidden dogdugu andan itibaren anliyor insan,hicbisy dusunuldugu gb olmuyor

Ben neden uyumadım vah vahh :)
Azcik iyi hissedince salıverdim ama minikte sık sık uyanıyor dünden beri ya aşıdan ya nazar ettik :))))))))
Buyugununde uzerini degistirdim gerci terlemis kuzum.

Buara film izlemeyi dusunurseniz,izlemediyseniz 'Ters Yüz' (Inside Out) tavsiye ederim :) Simdi cok manidar gelir bebislerle :)

Bugun esimin ablasinin mevlüt u vardı biz baska isimiz oldugu icin anca bitisine yetistik ama kalabalik tam dagilmamisti herkes yapisti cocuga tabi vermesende olmas kucak kucak gezdi evdeki cocuklardan da yer bulup zoraki uyuttum ama çok stres oldum eve geldim resmen hasta olmusum kemiklerim sizliyor simdi çocuğu emdirdim bide sut sagmaya çalışıyorum ise başlayınca bu uyku ne olucak acaba

Dogum yaptim, ilk 10 gun kv anne kaldi. Diger 10 gun sadece gunduzleri gelmeye basladilar. Kv her geldigi gun oglunungece uyuyup uyumadigini sordu 1 cvp verdim 2 cvp verdim 3. Yoo ne uyumasi aksamlari ben sutumu sagip birakuyorumbutun gece babasi bakuyi dedim halbuki yalan ama şok oldu ama o calisiyo dedi ben evde tatildemiyim peki dedim ayrica ben birsey demiyorum kendi istiyor dediim kestirip attim bidaa agzini acamadi

Nasil tarif etsem nefes alırken
Böyle burnunda sanki köpüren bisey var gibi ses geliyor. Belli tıkandığı zaten öyle oldugunda çektiğimde geliyor mutlaka

Yazılanları çok okumaya fırsatım olmuyo
Sürekli bebek ev işi vs
şöyle son 4 sayfayı alelacele okudum şimdi
S Semabuse canım Allah yardımcın olsun, şifasını versin, bebem bronşiolit oldu yeni atlattı ama ömrümden ömür gitti, herzaman diyorum onların tırnagına birşey olsa annelerin canından can gidiyo... ama sabır ve duayla gececek inş bugünlerde...
Eşin yardım etme konusuna gelince, etmezse ev işleri yürümez, mesela ben emzirirken 4 yasındaki oğlum geliyo anne kakam geldi diyo, evet gidip kendi kakasını yapabiliyo ama poposunu silemez, şimdi koltukta tv karşısında elinde telefon oturan eşim dururken benim bebeği memeden cekip oğlumla ilgilenmem ne kadar doğru yada adaletli olur.. ki kocamın bu durumda kendini savunacak bi tarafı olamaz.. sen annesin sen bakacan cocuklara demesi ne kadar abes kaçar... ki Allahtan demez yemeğidenyapar çocugada bakar temizlikte yapar.. ha benim kadar başaramaz ama bunlar bana moral motivasyon olur.. aksi halde catışmalar kavgalar önlenemez..
Bişekilde iyilikle eşinizin size yardımcı olmasını saglayın... siz anneyseniz oda baba.. eş olarak size, baba olarakta cocuk bakımında yardımcı olması lüx bişey değil olması gereken şey...

SaskinAnne kızım grip sonrası bronşiolit atlattı yeni.. doktorun dediği burnu sürekli acık kalacak.. burnu doldukça aspiratörle temizliyceksin... şiddetli çekim yapmadıkça mukozaya bişi olmaz korkma.. zaten hafif cekince aspiratöre gelmese bile burun ucuna geliyo onuda peceteyle alabilirsin, yada ben kulak çöpüyle hafif dokundurup alıyorum hemen geliyo zaten..

İlaç kullanmayı çok sevmeyen biriyim çocuklarımada mümkün mertebe vermem doğal haliyla hastalığı atlatmalarını beklerim.. kızım ilkin grip oldu burnunu temizlemek başını yüksek yatırmak işe yaramamış olacakki bigece birden bire emmemeye başladı, sürekli uyuyunca ertesi gün bebeği kaptığım gibi hastaneye, gerekli önlemleri aldığım halde bronşiolit olmuş dedi doktor.. iki kerelik iğne ve ilaçlı buhar tedavisi... zamanında getirmişsin dedi... ilaç kullanmayı sevmem dedim ama gerekiyorsa da mutlaka kullanırım... ates takibi hep yapıyordum hiç olmadı bu arada... demem oki grip kendi haline atlatılabilen birşey ama bazende bronşiolite çevirebiliyo kendini, işaretlere dikkat etmek lazım.. bebeğin normal rutinini bozuyosa dikkat edin, emmemesi, halsizlik, sürekli uyuklama, ateş olursa doktor yolunu biran önce tutun..
Çocuk büyütme yolunda Allah hepimize yardım etsin, sabır ve duayla atlatıcaz inş bugünleri...

Bu arada rota aşısıyla ilgili bişey söylemek istiyorum.
Oğluma yaptırmamıştım 4 yaşında çok şükür bi sıkıntı olmadı
Ama yaptıran arkadaşımın oğlu rota virüsü kapıp 4-5 gün hastanede yatmıştı...
Bizim yıllardan beri bildiğimiz aşılarımızı yaptırıyoruz zaten ama rota sonradan saglık bakanlığının aşı listesine girdi
Tabi ki eskiden rota yoktu, ama cag değişti hastalıklar değişti onunda farkındayım ama yinede kararsızım acaba kızıma da yaptırmasam mı diye?

oglum bikac gundur uykusunda bas parmagini emiyo sapur supur seslerine uyaniyoruz.bakiyorum uyuyor yani uyanik degil.geri yatiyorum.sonra yine sapur supur sese uyaniyorum.gunduz de el surekli agizda.emzik verdim ben de.emzigi uzun uzun emiyor bu aralar.

Ona benzer bişe bende yaşadım kv oğlum uyusun işe gidiyor araba kullanıyo falan deyip durdu hiç cevap vermedim he dedim geçtim daha demiyo bende işe başlıcam bakalım o zaman ne dicek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…