2018 Ekim Anneleri

Çok mutsuz ve yetersiz hissetmeyin lütfen. Bebeğin süte ve "mutlu huzurlu" bir anneye ihtiyacı var.. birkaç gün mama takviyesi yapsanız dünya durmaz. (bunu çok az sütü olup takviye olarak mama veren biri olarak yazıyorum) zaten sütünüz varmış. Birkaç güne düzelir inşallah. Ama lütfen mama verdim diye kendinizi suçlu hissetmeyin.. Bebeginizle anın tadını çıkarın. Sevgiler

Uzuldum canim. sebep olanlari Allah islah etsin. Lutfen bebegin icin kendini iyi hisset ki sutun artsin. Mama versen de sag yine iki saatte bir. Artar yine. Sagmak arttiriyor.

Uzuldum canim. sebep olanlari Allah islah etsin. Lutfen bebegin icin kendini iyi hisset ki sutun artsin. Mama versen de sag yine iki saatte bir. Artar yine. Sagmak arttiriyor.
Tekrar artması için sağmaktan başka tavsiyeleriniz de var mı acaba? Daha öncede azalmıştı ama takviyeye gerek kalmadan beslenme ile düzelmişti ama bu sefer tamamen kesilirse diye korkuyorum

Evet haklısınız daha öncede bi azalma durumu olmuştu ama bu kadar bariz değildi beslenme ile düzelmişti.Sanıırm kendimi mutlu eder gibi kandırmıştım ama bu sefer inandıramadım galiba

Evlendigimizden beri calismadim.milli egitimden çok aradilar gel çalis diye.
Hatta yalvardilar bile.eşim hic izin vermedi.
Atanma isinde de mülakatta hakkimi yediler.kaldı öyle.
Ne kadar konuşsam da boş.
Hem çalışmana engel olup hem 'zaten çalışmıyorsun' diyor öyle mi Allah ıslah etsin :/ sen oğlunu böyle yetiştirme sakın. Seninle birlikte sofra kursun/kaldırsın, bulaşıkları makineye dizsin/boşaltsın.. küçükten öğretmek önemli..

İyi akşamlar kızlar daha öncede yazmıştım bebeğim kolik allerjik sürekli ağlayan aşırı gazlı bir bebek. Yaklaşık bir buçuk aydır meme reddi yaşadığım için sürekli süt sağarak biberonla besliyordum 15 gündür memeye geri döndürmek için uğraşıyorum son 5-6 gündür Allah’a çok şükür az az da olsa emmeye başladı.Yalnız tam olarak emmiyor hep emzik istiyor sanırım meme başı kargaşası yaşıyor memeye tam olarak dönmesi için benim emziği unutturmam lazım çünkü açken bile emzik alınca süt emmek istemiyor bugün öğlenden beri hiç vermedim ama sürekli emzik için ağlıyor çok uykusu var ama asla uyumuyor. Zaten öncede en uzun uykusu 15 dakikaydı ama bugün o kadar da uyumadı. Şimdi yine emzik diye aralıksız ağlıyor ağzını dudaklarını şekilden şekle sokuyor cuk çık yapıyor uzun zamandır meme reddi yaşadığımız için memeye gelince ağlıyor memede de uyumayı bilmiyor. Annemin yanındayım annem emzik ver diyor ama verirsem beni yine reddedecek biliyorum emziği nasıl unutturacağım.

Bi gorusecek misin digeriyle?
Gec kalmama mevzusuna takildimda hakkini helal et o yuzden paylastim.
Gerci sonucta gittiginizde alerji doktoru elbette.
Iyi olsunda ya cok istiyorum rahatlasin insallah❤
Bu cumaya randevu aldık gittiğimiz alerji Dr una. O günkü duruma göre gitme kararı alacağız diğer Dr a. İnsallah rahatlar cnm amin inşallah. Helal olsun cnm burda çok şey öğreniyorum senden diğer arkadaşlardan. Çok şey paylastik

Çok teşekkürler cnm. Size de geçmiş olsun.ravbim tüm hastalara şifa versin.
Evet eşler yardımcı olmalı tabiki hem bebeğe hem eşe. Ama algı farklı olunca ve çevre etkisi; bu her zaman mumkun olmuyor. Allah tan yaşadığımı göre göre çok şükür yardım ediyor baya. Allah razı olsun. Hamileyken hiç beklemiyordum bu kadar yapmasını.
Evladın hasta olması, inlemesi, sancısı, ağlaması gözlerine bakıp çok zor.
Bizim bronşit 15gun sürdü kutu kutu ilaçlarla çok oksuruyordu.. Siz kaç günde atlattinizz cnm

Bizimki de öyle. Emmesi mı iyi emzik alması mı bilemedim. Elini emiyo bizimki parmağını değil de. Cuk cuk ses cikiyo

Birde 3 numara 3 paket icerisinde 96 adet vardi son pakete gectik ama bacaklarinda lastik izleri yapiyor iki gundur aslinda oyle cok cok toplu bi bebekte degil ama bez sıkıyor mu anlamadim bu lastik izleri siktigina isaret midir
Cnm bizde de var lastik izleri. Lastiği bacağında içe doğru cekebilirsin.
Aşıları eczaneden direkt mı aldın yoksa Dr recetesiyle mi

J justsmilee canım inşallah bol bol sütün gelir üzüldüm senin adına ama toparlarsın yine inşallah.Eyvah sütüm gelmeyecek düşüncesini atmaya çalış kafandan.Öğünlerini atlama ,su iç,bol bol uyu,stresini yenmeye çalış Allah'ın izniyle sütün yine olacaktır buna inan.stresi atamıyorsan uyumaya çalış düşünmemiş olursun böylece.Tarhana Çorbası içmek iyi oluyo bak bi de.. Süt gelsin gelmesin emzir sen mama bile versen emzir göğüslerini uyar..Allah iç huzuru versin sana bol sütün olsun inş

ahhhh çok yorgunum. 2 haftadır işe gidiyorum yarı zamanlı ve işyerinde süt sağıp ertesi günü kurtarıyorum ama tam zamana geçince napacam ben ya. süt de çoğalmıyor. gaz sancıları ilaçları uykusuzluklar herşeye yetişmeye çalışmak ama becerememek artık üst seviyelerde. allahtan hem benim hem eşimin ailesi full destekte evi bile onlar çekip çeviriyor resmen. bir yandan ohh diyorum bir yandan da yetememek hala eksik hissettiriyor. çok giremedim uzun zamandır okuyamadım da ama oyle bir içimi dökeyim istedim. istifa etmeyi düşünen var mı bu arada ya da radikal bir karar alıp iş değişikliği düşünen? kafam çok karışık. bi de ağrı şikayetleri olan arkadaşlar vardı sanirim. zaman buldukça yardımcı olmak isterim. fizyoterapistim. ağrı şikayeti olan arkadaşlar özelden yazabilirler.

1 hafta
Grip oldu yoğun burun akıntısı, bogulur gibi öksürük... 3.gün gece hiç emmeyince ve sürekli uyuyunca hemen doktora götürdüm.. bronşiolit olmuş dedi, belki ihmal etseydim zatüreye cevirirdi Allah korusun, bununla atlattı...

Tekrar artması için sağmaktan başka tavsiyeleriniz de var mı acaba? Daha öncede azalmıştı ama takviyeye gerek kalmadan beslenme ile düzelmişti ama bu sefer tamamen kesilirse diye korkuyorum
Komposto ictigim gunler de daha artmis gibi hissediyorum. Bir de uykumu aldigim gunler. Bebegin uyuyorsa sen de is yapma uyu yarin. Su ic uyu.

Kendinizi hiç üzmeyin ben de çok üzüldüm kendimi paraladım mama vermek zorunda kaldım diye sağolsun buradaki arkadaşlar yanlış yaptığımı anlamamı sağladı benim de bazı günler yetmiyor önemli olan bebeğinizin doyması her gün böyle olmaz siz içinizi ferah tutun doymazsa mama verirsiniz arada yalnız değilsiniz bu sorunu yaşayan çok kişi var kendinizi yetersiz hissetmeyin bebeğinize en iyi gelen sizsiniz unutmayın size ihtiyacı var sağlığı yerinde olsun en önemlisi o

Bana en iyi gelen süt arttırıcı humana stil tea oldu onu içmediğim günler doymuyor kızım trabzon hurması da iyi ben her gün ayni zamanda rezene anason ısırgan otu çayları da içiyorum sabah akşam yemediğim kalmadı ama çok gazlı bebeğim olduğu için süt yeşillik yiyemiyorum

Canım sakın istifa etme.şu zamanda is bulmak hic kolay değil.hersey geçecek.hicbisey aynı kalmaz.yorulacaz belki ama büyüyecekler iste.
Biz tek bakan anneler de var.ve dünden beri belim tutuldu.bebegi indirip kaldiramiyorum.yemek temizlik hersey bana bakiyor.tuvalete zor gidiyorum.
Ne guzel aileler yardimciymis.
Süt konusunu da takma kafaya.yetmiyorsa mamayla destekliceksin yapacak bisey yok canim.
Yetemiyorsun diye düsünme.simdi hersey cok yeni.aslinda elinden geleni yapmak bile yetmek demek.

Çocuk gelişimine ait okudugum bir kitapta çocukların söylemekle değil, aile içindeki olaylari izleyerek benimsediklerini okumuştum.

geranio S Semabuse geçmiş olsun arkadaşlar bebişlerimiz de bizler de sağlıklı olalım hep inşallah.
S Semabuse canım senin yazdıklarını okurken nefesim kesiliyo resmen çok üzülüyorsun haklı olarak Allah yardımcınız olsun Buğra ile.. Bu arada ben kendi bebeğime eşimden fırsat bulup isim koyamadım ama ilk yeğenime Buğra adını koymuştum :) 14 Yaşında ve çok akıllı Maşallsh senin Buğra'n da akıllı çocuk olur inş ve de sağlıklı Allah sana bağışlasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…