Muhakkak baba bir rol model ancak bazı anneler erkek evlat böyle işler yapmaz diyip sadece kızına iş buyurur. O yüzden dedim. Hadi oğlum bana şunu ver, bunu yerine koy, tabağı masadan kaldır gibi telkinler şart. Küçükten öğretmek mümkün bence. Eşimin yapmadığı bir çok şeyi oğluma yaptırabiliyorum. Oğlum 3 yaşındayken yaşadığım olayı anlatayım. Mutfakta bir kavanozla cebelleşiyorum, annemlerde. Eşime seslendim duymadı, babam da yoktu içeride. Oğlum küçücük elleriyle yardıma koştu, bakayım açabilir miyim diyor :) kendi aklıyla geldi yardıma çünkü annesine kıyamıyor. Annem çok şaşırmıştı ve sevinmişti bu hareketine. Yani demem o ki, ağaç yaşken eğilir.. biraz yol göstererek, biraz yardım isteyerek, küçük yaşta sorumluluk vererek (yormadan, zorlamadan, gücü nispetinde, kendi çöpünü atması, boş bardağını mutfağa götürmesi gibi) bazı alışkanlıklar edindirebiliriz. Sen bırak ben yaparım diye diye çocukları tembel yetiştiriyor çoğu anne.. hele hele sen yapamazsın asla dememek lazım, sonra çocuğun bahanesi oluyor, yapamıyorum diyip sıyrılıyor işin içinden..Çocuk gelişimine ait okudugum bir kitapta çocukların söylemekle değil, aile içindeki olaylari izleyerek benimsediklerini okumuştum.
5damla yenidogan dozu ben gunde 3 kere 8 damla veriyorum dahada verebilirdim aslinda relaktazda kullandığım icin 8 damlada kaldim yani doktorum oyle yapmami söylediKızlar benim bebegimin gece sık sık uyanmasinin sebebini anladim.önceden aciktigi icin her saatbaşı uyaniyor zannediyordum.ama iki gündür farkettimki ıkınıp duruyor.
Bebekler 4 5 6 da kaka yapmak icin ikinmaz mi.benimki gece 1 bucukta ikiniyordu.sabaha kadar da ikiniyor.
Kac gündür doğru düzgün uyumadim.
Bi çaresi olan yok mu?
Sab simplex kullaniyoruz.saat 21.30 da 5 damla şeklinde.
AminGunaydin arkadaslar, bugun yilin son gunu. Saat tam 12 de eee eee piş piş yapacak taze anneler olarak yeni yilin evlatlarimiza ve bizlere saglik, huzur, ucretsiz izinde olup cocuklarina bakmak icin evde olan annelere ve zorda olan ailelere bol kazanc bol para, tum annelere ve tum emekci insanlara guc kuvvet kudret ve sabir, daha nice mutlu gunlerin bizi bekledigi bol bol tatilli bol gezmeli dinlenmeli, agrisiz sizisiz dis cikarma gunleri emekleme ve kosma olarak siralanacak guzel gunler getirmesi dilegimle
İyi dileklerin için teşekkür ederiz canım biz hasta olarak giriyoruz yeni yıla inş tüm yıl böyle geçmez bronşiolit olmuşuz hava alacağız geçmezse antibiyotik of offGunaydin arkadaslar, bugun yilin son gunu. Saat tam 12 de eee eee piş piş yapacak taze anneler olarak yeni yilin evlatlarimiza ve bizlere saglik, huzur, ucretsiz izinde olup cocuklarina bakmak icin evde olan annelere ve zorda olan ailelere bol kazanc bol para, tum annelere ve tum emekci insanlara guc kuvvet kudret ve sabir, daha nice mutlu gunlerin bizi bekledigi bol bol tatilli bol gezmeli dinlenmeli, agrisiz sizisiz dis cikarma gunleri emekleme ve kosma olarak siralanacak guzel gunler getirmesi dilegimle
Canim söyledigin iyi oldu.bende niye uyumuyor bu cocuk diyordum.gündüz uyumalari da bozuldu cünkü.maksimum 30 dakika uyuyor gun icinde.gece de zor uykuya geciyor.sonra yine uyaniyor sık sık.5damla yenidogan dozu ben gunde 3 kere 8 damla veriyorum dahada verebilirdim aslinda relaktazda kullandığım icin 8 damlada kaldim yani doktorum oyle yapmami söyledi
Bu arada rota aşısıyla ilgili bişey söylemek istiyorum.
Oğluma yaptırmamıştım 4 yaşında çok şükür bi sıkıntı olmadı
Ama yaptıran arkadaşımın oğlu rota virüsü kapıp 4-5 gün hastanede yatmıştı...
Bizim yıllardan beri bildiğimiz aşılarımızı yaptırıyoruz zaten ama rota sonradan saglık bakanlığının aşı listesine girdi
Tabi ki eskiden rota yoktu, ama cag değişti hastalıklar değişti onunda farkındayım ama yinede kararsızım acaba kızıma da yaptırmasam mı diye?
Çok geçmiş olsun bu ara çok duyuyorum bronşit olanlarıİyi dileklerin için teşekkür ederiz canım biz hasta olarak giriyoruz yeni yıla inş tüm yıl böyle geçmez bronşiolit olmuşuz hava alacağız geçmezse antibiyotik of off
Zaten çocuğun ruhsal dünyasını en çok anne temas ediyor diyo psikologlar. Kiz erkek ayrımı yapmadan sorumluluklar verilmeli. Ne demek erkek temizlik yapamaz vs. Niye bal gibi de yapar.. Oyuncakları toplama görevi ile başlamalı büyüdüklerinde. Banyo sonrası kendi havlusunu serdirmek bile camasir işlerine dahil etmek demek..Muhakkak baba bir rol model ancak bazı anneler erkek evlat böyle işler yapmaz diyip sadece kızına iş buyurur. O yüzden dedim. Hadi oğlum bana şunu ver, bunu yerine koy, tabağı masadan kaldır gibi telkinler şart. Küçükten öğretmek mümkün bence. Eşimin yapmadığı bir çok şeyi oğluma yaptırabiliyorum. Oğlum 3 yaşındayken yaşadığım olayı anlatayım. Mutfakta bir kavanozla cebelleşiyorum, annemlerde. Eşime seslendim duymadı, babam da yoktu içeride. Oğlum küçücük elleriyle yardıma koştu, bakayım açabilir miyim diyor :) kendi aklıyla geldi yardıma çünkü annesine kıyamıyor. Annem çok şaşırmıştı ve sevinmişti bu hareketine. Yani demem o ki, ağaç yaşken eğilir.. biraz yol göstererek, biraz yardım isteyerek, küçük yaşta sorumluluk vererek (yormadan, zorlamadan, gücü nispetinde, kendi çöpünü atması, boş bardağını mutfağa götürmesi gibi) bazı alışkanlıklar edindirebiliriz. Sen bırak ben yaparım diye diye çocukları tembel yetiştiriyor çoğu anne.. hele hele sen yapamazsın asla dememek lazım, sonra çocuğun bahanesi oluyor, yapamıyorum diyip sıyrılıyor işin içinden..
teşekkürler. mutlu huzurlu sağlıklı sevdiklerimizle 2019 yılı bizlerle olsunplojovic sağlık ocağındaki hemşirelerin sürekli eşimi arayıp aşı için ikna etmesi üzerine kuzuma az önce 3 aşı birden yapıldı ateşlenme koldan irin akma olabilir dedi zaten istemiyordum şuanda da çok korkuyorum hemen emzirdim uyuyor şuan bana bir tavsiyen var mı ayrıca aşı için kutusunu istedim okudum orda kutu boş kalınca diğer ebe bu benim oldu o zaman diyip aldı öteki hayır benim falan dedi demekki aşı başına para aldıkları doğru mu dedim kendi kendime ooff insanların kafasını karıştırıp allak bullak ediyorlar ve çok ısrarcılar yani zorunluluktan kalkmış bir şey yaptırmayana niye bu kadar çaba at imzanı çık dese belki işkillenmicem içim hiç rahat değil ya
2 aylık aşıları mı yapıldı?plojovic sağlık ocağındaki hemşirelerin sürekli eşimi arayıp aşı için ikna etmesi üzerine kuzuma az önce 3 aşı birden yapıldı ateşlenme koldan irin akma olabilir dedi zaten istemiyordum şuanda da çok korkuyorum hemen emzirdim uyuyor şuan bana bir tavsiyen var mı ayrıca aşı için kutusunu istedim okudum orda kutu boş kalınca diğer ebe bu benim oldu o zaman diyip aldı öteki hayır benim falan dedi demekki aşı başına para aldıkları doğru mu dedim kendi kendime ooff insanların kafasını karıştırıp allak bullak ediyorlar ve çok ısrarcılar yani zorunluluktan kalkmış bir şey yaptırmayana niye bu kadar çaba at imzanı çık dese belki işkillenmicem içim hiç rahat değil ya
Canim ben 8 saatte 1 8 damla veriyorum gune yaymak dahada rahatlatırCanim söyledigin iyi oldu.bende niye uyumuyor bu cocuk diyordum.gündüz uyumalari da bozuldu cünkü.maksimum 30 dakika uyuyor gun icinde.gece de zor uykuya geciyor.sonra yine uyaniyor sık sık.
Terliyor da susuyor emmeye mi kalkiyor diyorduk yada üsüdü mü diye.
Meğerse ıkınmadan kalkıyormus.
Inanki bende bittim uykusuzluktan.günlerdir gözlerim ağriyor.yorgunluktan artik uykuya bile zor daliyorum.ama bebek sürekli bi ıkınma halinde.uyuyamiyorum.belimde tutuldu.
Şu gaz neymis ya.mahfetti beni.
Gündüz de uyumadigi icin sürekli emmek istiyor.
Sabah 10 da 10 damla verdim.sence hangi saatlerde kacar damla kac ögün vermeliyim?
Neden yetersiz olasın sutun dönem dönem arttığı azaldığı olur. Mama vermek o kadar da kötü değil ki bebeğinin aç kalıp hasta olmasından daha kötü olamaz ben de veriyorum bazen bebekler doysun mutlu olsun yeter.En sonunda korktuğum oldu.Yaşadıgım stres ve yorgunluk sütümün azalmasına sebep oldu ve bebeğimle 2 gündür buzluk stoklarımızı tükettik.mecbur bugün mama takviyesi yaptım ilk kez.Çok mutsuz ve yetersiz hissediyorum ve sebep olanlara her türlü bedduayı ediyorum
Size de çok geçmiş olsun canım perşembe de gitmiştik biz o zaman ilaç vermemişti burnunu temix tutun demişti ama işe yaramamış sol akciğer etkilenmiş dedi dr. Tabi gittiğimiz dr lar farklı bu iki günde. Hava vermeye başladık oğluma şimdi biraz rahatlattı buhar verince umarım iyileşir kuzucuklar onlar hasta olunca biz daha kötü oluyoruzÇok geçmiş olsun bu ara çok duyuyorum bronşit olanları
Bizde aşı olurken mikrop kaptık sanırım çok öksürüyor kızım. Ciğerlerine inmemiş daha ama balgam var ilaç verdi sağlık ocağı doktoruma sorup kullanmaya başlayacağım
plojovic sağlık ocağındaki hemşirelerin sürekli eşimi arayıp aşı için ikna etmesi üzerine kuzuma az önce 3 aşı birden yapıldı ateşlenme koldan irin akma olabilir dedi zaten istemiyordum şuanda da çok korkuyorum hemen emzirdim uyuyor şuan bana bir tavsiyen var mı ayrıca aşı için kutusunu istedim okudum orda kutu boş kalınca diğer ebe bu benim oldu o zaman diyip aldı öteki hayır benim falan dedi demekki aşı başına para aldıkları doğru mu dedim kendi kendime ooff insanların kafasını karıştırıp allak bullak ediyorlar ve çok ısrarcılar yani zorunluluktan kalkmış bir şey yaptırmayana niye bu kadar çaba at imzanı çık dese belki işkillenmicem içim hiç rahat değil ya
Ben kızımda bezini attırarak başlamıştım şimdi üç yaşında ama kendinden isteneni yapabiliyor ve her zaman olmasa da oyuncaklarını etrafı toplayabiliyor attığı yastık kırlentleri falan oğlumda da aynını yapacağım bunun kızı erkeği olmuyor dediğin gibi kendi başının çaresine bakacak kadar yapabilmeli her insanZaten çocuğun ruhsal dünyasını en çok anne temas ediyor diyo psikologlar. Kiz erkek ayrımı yapmadan sorumluluklar verilmeli. Ne demek erkek temizlik yapamaz vs. Niye bal gibi de yapar.. Oyuncakları toplama görevi ile başlamalı büyüdüklerinde. Banyo sonrası kendi havlusunu serdirmek bile camasir işlerine dahil etmek demek..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?