2018 Ekim Anneleri

Benimde ayni stresten bebegim emmiyor sebep olanlara hakkimi helal etmiyorum

Mesela artık bu ay memeyi reddetmeye de başlayabilirler etrafı izleyeceğim diye emememeye de. Kendini koşullamamak var olan şartlara uyum sağlamak bebeği de biraz özgür bırakmak en güzeli

Evet diger turlu simdi şunu yapacaktim dersin ama bebegin bambaska bi derdi vardir.
Aynen bize bakip duruyor emerken ablasinin sesine bi kaldiriyor kafayi,sonra emiyor biraz doyunca bana kaldiriyor gozleri basliyor laf atmaya bi gulucuk bi meme bi gulucui bi meme :)))))
Tadini cikarmak gerek.Seneyede bambaska dertlerimiz olacak ama bu tatli zamanlarida gecip gitmis olacak.

Gozunaydiiinn cok sevindim minik adinada icinin rahat olacaginada❤

Uyku egitimine ne zaman basliycaz?
Her seyi bebek kendine gore ayarliyor ya hic egitemiycem sanki bunu. Boyle basina buyruk bir sey olacak. Bono ne ya dogurmasaydiniz o zaman diyecek gibi geliyor.
:)))))))) nasil guldum bi an ciddi ciddi okurken ahahhaha
Cok takilma illa egitim diye canim bence zaten hastalik,ay gecisleri vb duzen bozan seyler.Ama rutinler iyidir onlari hep yapabilirsin bu da zaten yardimci olur bebegine.

Her yarim saatte agzini aciyorsa ya tam emememistir ya da emmek icin agzini acmiyordur.Cunku herseyi agizlariyla ogrenecekler.Eller agizlarda olacak artik,ellerinde bisy tutmaya basladikcada hersey agiza gidecek.
5-10 dk memede tuttuysan kendinede bebeginede en azindan 1 saat zaman tani en basiti.Artik buyukler eskisi kadar hizla hazmetmiyorlar.Uyaniklik suresini dikkate al bnmki 1 saatten sonra ee ee demeye basliyor mesela.
1 saat uyudu diye memende tutma.Birakinca uyanirsa birak uyansin.Cunku memeyle uyumayi ogreniyorsa bu buyudukcede boyle gidecek.Gece uyanmalarida memeyle uyuyabildigi icin buyudukcede sıklaşıp meme agiza girince devam eder.
Artik emsin uyusun donemi kapandi canim.

Sen memenle savasi birakmalisin oncelikle.Icmese memen yumusar mi?yumusada sut gelir artik sismeyecekler eskisi gb zaten.Az ve yavas kismini sen nerden goruyorsun.Sagdiginda bazen gorsende bebek vakumlamaz makine gb masaj yaparak emer bu da sutu getirir zaten.Emdikce sut kanallari sisip iniyor oyle bi duzen var.Sen kafana cok taktin canim.
Mama veriyorsan belli araliklara getir madem.Oglen baktin emecek ben memem dolsun istiyorum dersen o zaman sagdigindan ya da mama ver.Aksam yatirmadanda oyle yap doyup yatsin dersen.Ama kafan rahatlamadan boyle hep sende bebeginde bisy varmis gb davranirsan boyle surer gider.
Sadece bebegin oldu ve bu senin hayatin rahatla❤

Eyvah eyvah. Uyuyor mu bari? Ne yapiyor simdi?
Ben aklimi uykuyla bozdum.

Mama vermiyorum canim.gecen ay almistim.bir paket.ama gogsümü emmez olmustu.artik vermiyorum.
Bebegimin az emdigini de soyle anliyorum.yutkunma sesi pek gelmiyor.ağzi da yavas oynuyor.
Ha bide günde 3 bez kirletiyor.o da çiş.bezlerde dolu olmuyor.

Artik kakalari azaldi ama onu baz alma.
Benim bebegin huylari da seninkine benziyor. Ay cok guldum okurken. Allah seni de guldursun.
Bur kac gundur bacagim kalcadan agriyor topalliyorum. Ayakta gezdiremiycem diye tikiyorum memeyi bebegin agzina. Saat basi emzirdim bugun yine.

Canimmm :) artik bunlari baz almiyoruz.Kaka azaliyor zaten.Dedik ya hani daha cok tutuyorlar midede.
Bizde almiyoruz kakali bez hergun.Alirsakta 1.Benim yediklerimden dolayi fazla yaparsa 2.Normal bunlar artik.
Eger sutum yok diyorsanda 10 gunluk kilo takibi yapin saglikocagiyla.Sen kafana gore mama verip kafana gore vermeyim deyip kesme boyle.Bebegin gelisimi icin gerekli.Ek gidaya baslasalar bile sut gerekli o zamanda sutum az desen kalanini mama ile tamamlamalisin.
Ama bebegin acsa inan durmaz.1 saat fln uyumaz.
Memede susunca kolay gelir insana ama baktin emmesi bitti uyuyor al memeden.Uyumayi ogrensin.Baska sekilde ninni,karnini ovalama vb yardimci olursun.Ama eme eme uyuyorsa muhtemelen gece uyanmasida aliskanliktan.Uykusu hafifleyince dalmak icin yine memeyi agizda ister.Emzik almiyorsa bu seni cok zorlar.

Canim kakayi zaten biliyorum.günde 1 e dusermis.zaten benim bebegimde en son dün öglen yapti.sabaha karsi da yapmadi.benim dedigim çiş.
Çisi çok azaldi ya.6 saat bez bekliyor altinda cikartiyorum hafif.sence de anormal degil mi?
Bebeklerimiz benziyor.bi düzen tutturamadik ikimizde:)
Benim belim tutuldu.bide sol kalcamdan kaval kemigime dogru vuran bi agri var.sezeryandan beri de karnimin ici agroyor.saat besi emzirince de cok gazi oluyor.az icince geğirmiyor.inanirmisin gündr 30 kere alttan gaz cikariyor ve hep agliyor.
bu
Canim çisi azaldi.gunde 3 bez degistiriyorum gece de dahil olmak üzere.
Kilo alımı iyi.mamayi kv yüzünden aldik.göğsünde süt yok diyip bağirdi cağirdı.çocuk aç ondan ağliyor bu diyor.
Gazdan diyoruz ne gazı diye bas bas bagirdi.doktor gerek yok diyor diyoruz yok diyor.kara cahil iste.
Neyse çenesi kapansin diye gittik 1 paket mama aldik.
Önce emzirdim.sonrada 30 ml.mama hazirladim.cocuk 10 ml icti diliyle itti.
Acsa icerdim.dedim.sustu.neyse o mamayi bikac kere gece sütüm olmayip da cocuk uyumayinca 60 milim verdim.100 gramini kullandik gerisini de attik.
Benim sütüm çok yaglı canim.
Ben gözlerime inanamiyorum.2 gün önce sagdigim bi sütü cikardim buzluktan isittik.60 milim sütün 1 cmi civciv sarisi gibi sarı yağdı.
Calkaliyorum yağ üzerine cikiyor.
Benim sütüm nitelik olarak iyi ama nicelik olarak az.
Öyleki bebeğin cişi az kilo alimi fazla.
Bebegimin 3 aylik kontrolüne 1 hafta var.7 kilo.
Annem demistiki bizim zamanimizda sütü yağli olan kadin su verir.sende ver dedi.
Biraz sulu ve akişkan olsaydi bebek memede bu kadar durmaz ve karni doyardi diye düsünüyorum.sütümün akmasi biraz zor.cocuk yoruluyor uyuyor bence.
Emzik almiyor.

Eyvah eyvah. Uyuyor mu bari? Ne yapiyor simdi?
Ben aklimi uykuyla bozdum.
İnsan hangisinin eksikliğini yaşıyorsa onu takıyor canım çok normal dinlenmek ve en güzeli uyumak istiyorsun. Benimki pek iyi bir örnek olmaz canım o noktada neredeyse 20-21 aylık olana kadar geceleri emmeye en az 2 kez kalkıyordu 3-4 olduğu zamanlar oluyordu emmeyi bıraktık zaman zaman sabaha kadar zaman zaman 2 kez uyanıp ağlayarak geçirdi zamanı şimdi de anneeee babaaa çişim geldi diye kalkıyor iki kez. Ama o hiç uyanmadığı zamanları çok özlüyprum tabi:)

Sağol canım çok şükür iyiyiz ayrıca mühendiaoğlunu tavsiye etmene tekrar teşekkür ediyorum vita sanol d vitamini vermişti dr şekerli aguline gaz damlası vermişti şekerli bi de bana tıbba ve dr a güveneceksin tabi diyor halbuki şekersiz olan 4 marka daha varken bunu vermesi sinirlerimi çok bozdu iyikide sürekli vermedim çocuğuma

Canim benimkinin uykusunun gekdigini anliyorum.mesela huysuzlaniyor.bi degisik agliyor.ama uyumak icin memeyi istiyor.emziriyorum gözler gidiyor.
Bi yarim saat uyuyup uyaniyor.
Misafir gelse nasil ilgilemecm diyorum.
Komsum dediki sana gelecem.yeni uyutmustum.resmen musait degilim dedim.msj atti dün.ne zaman cagiracaksin diyor.
Komsular gelmek istiyor ama gelene cay vermek ilgilenmek gerek.

pessinus canım benim bebiş de malesef hasta, doktor bronşiolit başlangıcı dedi. Antibiyotik ve iki farklı nebul verdi. Nebulleri kullanınca öksürüğü çok azaldı ve emmeye başladı çok şükür. Ama hala daha dediğin gibi nefesi hırıltılı. Nebuller 5 gün, antibiyotik 7 gün kullanılacak. İlk oğlumda hiç nebulizatör kullanmadım, kaç günde iyileşicez bakalım. Sende durumlar nasıl ? Ben ilacı kullanmaya bu akşam başladım.

Kizlar 3.ayimiz bitti kabizlik sorunumuz var yapamiyor bir turlu boyle problem yasayan varmi.bide ben cok stresliyim ondan olabilirmi kv dem surekli stres yapiyor bende surekli olumsuz seyler soyluyor onun yuzunden suttende kesildi bebegim tamamen onceden mama meme bir arada veriyodum surekli tepemde sutun az diye diye bebegim memeyi birakti hep bu cocugun gazi var hasta diye diye cocuk kabiz oldu allah islah etsin bu kadini biktim !!!!!

Aynen kimse ğelsin istemedim ben de gaz sancısı geçecek ayı gelene kadar gazdan da oluyor çünkü bu emme savaşı biri gelince sürekli stres altında oluyorum bebeğim ağlayacak emmek isteyecek süt gelmeyecek vs emerken de kızıyor bağırıyor ağlıyor sürekli başı geri çekiyor sanırım gazı var diye hemen hızlı gelsin bitsin işkence istiyor yavaş gelince ağlıyor. Ne teoriler buluyorum kafamda :) gece hariç her emmemiz ağlamalı. Açlık ağlaması nasıl olur bi de ben tam çözemedim :)

Allah sabır versin çok üzüldüm ben sütün yetiyor mu diye sorunca bile çıldırıyordum çok zor onlar da anne oldu ne kadar hassas konular neden anlamıyorlar anlamıyorum inşallah geri döner bebeğiniz memeye benim bebeğim de memeyi bırakmak üzereydi ilk doğdUğunda geceleri uykuluyken sabaha kadar uyumadan emzirmeye çalıştım ve göğsümdeki sütü bitirmeden ağlasa da mama vermedim döndü şükür umudunuzu yitirmeyin güzel şeyler düşünün Allah yardımcınız olsun

Çok geçmiş olsun canım inş toparlar bir an önce. Benim kız geçen sene olmuştu ilk olarak ve yine hava vermiştik bu hastalıkta da başta ablamız hasta olup bulaştırmıştı o hafif atlatmış sadece balgam söktürücü kullanıyor asist ve brikanyl diye ilaçlar. Bizim bugün ilaçta 3. Günümüz çok şükür bugün daha iyi burnumuz sümükle dolunca rahatsız ediyor öksürüyor büyük ölçüde azaldı öksürüğü hırıltı da çok az kaldı. Bu kez yine cihaz lazım olunca aldık artık baktık bu ilk değil muhtemelen son da olmayacak. Bizim iştahta Sıkıntı yoktu hala öyle yalnız saatli olarak ilaçları vermek onların koşturmacası yordu biraz. Birkaç güne biraz daha toparlarsınoz siz de

Ayni seyi kaynanam bana da yapti ama esimle ben bastira bastira anne sütünün ne kadar faydali oldugunu anlattik.memeyi birakir dedik.kavga bile ettik.ben kazandim.az bile olsa vermiyorum.
Sen ugraş canim.yime ver memeni.sutünü çogaltmaya calis.
Morelini kendini topla.gerekirse nerde durmasi gerektigini sert bir dille hatirlat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…