Ankara'da yaşayanlar olarak buluşmak ne iyi olurdu aslında :))bikaç arkadaş daha var Ankara'da yaşayan :)Ben de Ankaradayım :))
evet epey kisi var sanki.ara ara yazanlar vardi :)Ankara'da yaşayanlar olarak buluşmak ne iyi olurdu aslında :))
Benimde ayni stresten bebegim emmiyor sebep olanlara hakkimi helal etmiyorumEn sonunda korktuğum oldu.Yaşadıgım stres ve yorgunluk sütümün azalmasına sebep oldu ve bebeğimle 2 gündür buzluk stoklarımızı tükettik.mecbur bugün mama takviyesi yaptım ilk kez.Çok mutsuz ve yetersiz hissediyorum ve sebep olanlara her türlü bedduayı ediyorum
Mesela artık bu ay memeyi reddetmeye de başlayabilirler etrafı izleyeceğim diye emememeye de. Kendini koşullamamak var olan şartlara uyum sağlamak bebeği de biraz özgür bırakmak en güzeli
Kizlar cok sevincliyim. 2. Donem esimin halalari birer ay gelecekmis cocuga bakmaya. Bakicilarla gorusup gorusup agliyordum. Ucretsiz izne cikmaya karar vermistim artik. Birikimimiz de cok yok ama hic para harcamayiz demistik. okulum yakin. 22 saat dersim var. Bos derslerimde eve gelirim. Sevincimi sizinle paylasmak istedim.
:)))))))) nasil guldum bi an ciddi ciddi okurken ahahhahaUyku egitimine ne zaman basliycaz?
Her seyi bebek kendine gore ayarliyor ya hic egitemiycem sanki bunu. Boyle basina buyruk bir sey olacak. Bono ne ya dogurmasaydiniz o zaman diyecek gibi geliyor.
Benim bebehimin huyu şu:
Her yarimsaatte bir agzini açar ağlar.emerken uyuklar emmez.ayaklarini gidiklarim uyanmaz.1 saat öyle durur.memyi cekip yatagina koyarim uyanir ağlayarak.tabi uyudugu icin gazini cikaramam.sonra doymadi diye bi daha emzirme gece olur.gogüslerim iyice yumuşar ve bu sefer de gozü iyice acilir.memeden az ve yavaş süt geldigi icin bas bas bağirir.
Tüm günüm emzirmeklee geciyor.bebek görmeye gelmek isteyenlere gelin diyemiyorum bu emzirme düzensizliginden.
Yazdıklarin iyi hoş da "sürekli bundan şikayet etmeye gerek yok" demen çok kırıcı...
b
Senin adına çok sevindim canim..
Hem güvenebilecegin hemde kan bagi olan birileeinin bakmasi çok güzel bisey.
Bebegi de sürekli severler sevgiyle bakilmis olur..
Eyvah eyvah. Uyuyor mu bari? Ne yapiyor simdi?Ayy ne güldüm canım Allah da seni güldürsün:) uyku eğitimleri genelde 4 ay civarı başlıyor canım benim kızım kafasına ne zaman ne eserse onu yapan bir çocuk oldu uyku eğitiminden söz edemedik bakalım bunda ne yapacağım.
Mama vermiyorum canim.gecen ay almistim.bir paket.ama gogsümü emmez olmustu.artik vermiyorum.Evet diger turlu simdi şunu yapacaktim dersin ama bebegin bambaska bi derdi vardir.
Aynen bize bakip duruyor emerken ablasinin sesine bi kaldiriyor kafayi,sonra emiyor biraz doyunca bana kaldiriyor gozleri basliyor laf atmaya bi gulucuk bi meme bi gulucui bi meme :)))))
Tadini cikarmak gerek.Seneyede bambaska dertlerimiz olacak ama bu tatli zamanlarida gecip gitmis olacak.
Gozunaydiiinn cok sevindim minik adinada icinin rahat olacaginada❤
:)))))))) nasil guldum bi an ciddi ciddi okurken ahahhaha
Cok takilma illa egitim diye canim bence zaten hastalik,ay gecisleri vb duzen bozan seyler.Ama rutinler iyidir onlari hep yapabilirsin bu da zaten yardimci olur bebegine.
Her yarim saatte agzini aciyorsa ya tam emememistir ya da emmek icin agzini acmiyordur.Cunku herseyi agizlariyla ogrenecekler.Eller agizlarda olacak artik,ellerinde bisy tutmaya basladikcada hersey agiza gidecek.
5-10 dk memede tuttuysan kendinede bebeginede en azindan 1 saat zaman tani en basiti.Artik buyukler eskisi kadar hizla hazmetmiyorlar.Uyaniklik suresini dikkate al bnmki 1 saatten sonra ee ee demeye basliyor mesela.
1 saat uyudu diye memende tutma.Birakinca uyanirsa birak uyansin.Cunku memeyle uyumayi ogreniyorsa bu buyudukcede boyle gidecek.Gece uyanmalarida memeyle uyuyabildigi icin buyudukcede sıklaşıp meme agiza girince devam eder.
Artik emsin uyusun donemi kapandi canim.
Sen memenle savasi birakmalisin oncelikle.Icmese memen yumusar mi?yumusada sut gelir artik sismeyecekler eskisi gb zaten.Az ve yavas kismini sen nerden goruyorsun.Sagdiginda bazen gorsende bebek vakumlamaz makine gb masaj yaparak emer bu da sutu getirir zaten.Emdikce sut kanallari sisip iniyor oyle bi duzen var.Sen kafana cok taktin canim.
Mama veriyorsan belli araliklara getir madem.Oglen baktin emecek ben memem dolsun istiyorum dersen o zaman sagdigindan ya da mama ver.Aksam yatirmadanda oyle yap doyup yatsin dersen.Ama kafan rahatlamadan boyle hep sende bebeginde bisy varmis gb davranirsan boyle surer gider.
Sadece bebegin oldu ve bu senin hayatin rahatla❤
Artik kakalari azaldi ama onu baz alma.Mama vermiyorum canim.gecen ay almistim.bir paket.ama gogsümü emmez olmustu.artik vermiyorum.
Bebegimin az emdigini de soyle anliyorum.yutkunma sesi pek gelmiyor.ağzi da yavas oynuyor.
Ha bide günde 3 bez kirletiyor.o da çiş.bezlerde dolu olmuyor.
Mama vermiyorum canim.gecen ay almistim.bir paket.ama gogsümü emmez olmustu.artik vermiyorum.
Bebegimin az emdigini de soyle anliyorum.yutkunma sesi pek gelmiyor.ağzi da yavas oynuyor.
Ha bide günde 3 bez kirletiyor.o da çiş.bezlerde dolu olmuyor.
Canim kakayi zaten biliyorum.günde 1 e dusermis.zaten benim bebegimde en son dün öglen yapti.sabaha karsi da yapmadi.benim dedigim çiş.Artik kakalari azaldi ama onu baz alma.
Benim bebegin huylari da seninkine benziyor. Ay cok guldum okurken. Allah seni de guldursun.
Bur kac gundur bacagim kalcadan agriyor topalliyorum. Ayakta gezdiremiycem diye tikiyorum memeyi bebegin agzina. Saat basi emzirdim bugun yine.
buCanimmm :) artik bunlari baz almiyoruz.Kaka azaliyor zaten.Dedik ya hani daha cok tutuyorlar midede.
Bizde almiyoruz kakali bez hergun.Alirsakta 1.Benim yediklerimden dolayi fazla yaparsa 2.Normal bunlar artik.
Eger sutum yok diyorsanda 10 gunluk kilo takibi yapin saglikocagiyla.Sen kafana gore mama verip kafana gore vermeyim deyip kesme boyle.Bebegin gelisimi icin gerekli.Ek gidaya baslasalar bile sut gerekli o zamanda sutum az desen kalanini mama ile tamamlamalisin.
Ama bebegin acsa inan durmaz.1 saat fln uyumaz.
Memede susunca kolay gelir insana ama baktin emmesi bitti uyuyor al memeden.Uyumayi ogrensin.Baska sekilde ninni,karnini ovalama vb yardimci olursun.Ama eme eme uyuyorsa muhtemelen gece uyanmasida aliskanliktan.Uykusu hafifleyince dalmak icin yine memeyi agizda ister.Emzik almiyorsa bu seni cok zorlar.
İnsan hangisinin eksikliğini yaşıyorsa onu takıyor canım çok normal dinlenmek ve en güzeli uyumak istiyorsun. Benimki pek iyi bir örnek olmaz canım o noktada neredeyse 20-21 aylık olana kadar geceleri emmeye en az 2 kez kalkıyordu 3-4 olduğu zamanlar oluyordu emmeyi bıraktık zaman zaman sabaha kadar zaman zaman 2 kez uyanıp ağlayarak geçirdi zamanı şimdi de anneeee babaaa çişim geldi diye kalkıyor iki kez. Ama o hiç uyanmadığı zamanları çok özlüyprum tabi:)Eyvah eyvah. Uyuyor mu bari? Ne yapiyor simdi?
Ben aklimi uykuyla bozdum.
Sağol canım çok şükür iyiyiz ayrıca mühendiaoğlunu tavsiye etmene tekrar teşekkür ediyorum vita sanol d vitamini vermişti dr şekerli aguline gaz damlası vermişti şekerli bi de bana tıbba ve dr a güveneceksin tabi diyor halbuki şekersiz olan 4 marka daha varken bunu vermesi sinirlerimi çok bozdu iyikide sürekli vermedim çocuğumaB Bir mucize Canim cok normal seyretmis aslinda.Ama ilk defa yasadigini dusunerek keske biraz sicak yaklasip seni de rahatlatsalarmis.Cok normal tabii onlar icin acile 39-40la giden cocuklar olunca ya da 38
38e kadar soymalisin.38i gecerse ılık uygulamaya baslayabilirsin.Ateste eller ayaklar soguk olur normaldir.Koltukalti olcumude 0.5 diger bolgelere daha dusuk cikar aklinda olsun.
Hep yazmissin ama bakmadim kusura bakma.
Insallah bugun daha iyisinizdir.
Benim bebehimin huyu şu:
Her yarimsaatte bir agzini açar ağlar.emerken uyuklar emmez.ayaklarini gidiklarim uyanmaz.1 saat öyle durur.memyi cekip yatagina koyarim uyanir ağlayarak.tabi uyudugu icin gazini cikaramam.sonra doymadi diye bi daha emzirme gece olur.gogüslerim iyice yumuşar ve bu sefer de gozü iyice acilir.memeden az ve yavaş süt geldigi icin bas bas bağirir.
Tüm günüm emzirmeklee geciyor.bebek görmeye gelmek isteyenlere gelin diyemiyorum bu emzirme düzensizliginden.
Seni çok iyi anlıyorum benim de aynıydı ya ben de kimse gelsin istemiyorum bu yüzden ama ben iki gündür bir şey keşfettim bebeğim hep açlıktan ağlıyor sanıyordum uyumak istediğinde de ağlıyormuş 10 dk da olsa uyumak istiyor gündüzleri her iki saatte bir daha iyi ğibi gece de ilk kez 6 saat uyudu rüya gibiydi ya inşallah düzene girer her şey hepimiz için ilk 1 ay günde 1 saat uyuyordum ne günlerdi
Canim benimkinin uykusunun gekdigini anliyorum.mesela huysuzlaniyor.bi degisik agliyor.ama uyumak icin memeyi istiyor.emziriyorum gözler gidiyor.
Bi yarim saat uyuyup uyaniyor.
Misafir gelse nasil ilgilemecm diyorum.
Komsum dediki sana gelecem.yeni uyutmustum.resmen musait degilim dedim.msj atti dün.ne zaman cagiracaksin diyor.
Komsular gelmek istiyor ama gelene cay vermek ilgilenmek gerek.
Kizlar 3.ayimiz bitti kabizlik sorunumuz var yapamiyor bir turlu boyle problem yasayan varmi.bide ben cok stresliyim ondan olabilirmi kv dem surekli stres yapiyor bende surekli olumsuz seyler soyluyor onun yuzunden suttende kesildi bebegim tamamen onceden mama meme bir arada veriyodum surekli tepemde sutun az diye diye bebegim memeyi birakti hep bu cocugun gazi var hasta diye diye cocuk kabiz oldu allah islah etsin bu kadini biktim !!!!!
Çok geçmiş olsun canım inş toparlar bir an önce. Benim kız geçen sene olmuştu ilk olarak ve yine hava vermiştik bu hastalıkta da başta ablamız hasta olup bulaştırmıştı o hafif atlatmış sadece balgam söktürücü kullanıyor asist ve brikanyl diye ilaçlar. Bizim bugün ilaçta 3. Günümüz çok şükür bugün daha iyi burnumuz sümükle dolunca rahatsız ediyor öksürüyor büyük ölçüde azaldı öksürüğü hırıltı da çok az kaldı. Bu kez yine cihaz lazım olunca aldık artık baktık bu ilk değil muhtemelen son da olmayacak. Bizim iştahta Sıkıntı yoktu hala öyle yalnız saatli olarak ilaçları vermek onların koşturmacası yordu biraz. Birkaç güne biraz daha toparlarsınoz siz depessinus canım benim bebiş de malesef hasta, doktor bronşiolit başlangıcı dedi. Antibiyotik ve iki farklı nebul verdi. Nebulleri kullanınca öksürüğü çok azaldı ve emmeye başladı çok şükür. Ama hala daha dediğin gibi nefesi hırıltılı. Nebuller 5 gün, antibiyotik 7 gün kullanılacak. İlk oğlumda hiç nebulizatör kullanmadım, kaç günde iyileşicez bakalım. Sende durumlar nasıl ? Ben ilacı kullanmaya bu akşam başladım.
Ayni seyi kaynanam bana da yapti ama esimle ben bastira bastira anne sütünün ne kadar faydali oldugunu anlattik.memeyi birakir dedik.kavga bile ettik.ben kazandim.az bile olsa vermiyorum.Kizlar 3.ayimiz bitti kabizlik sorunumuz var yapamiyor bir turlu boyle problem yasayan varmi.bide ben cok stresliyim ondan olabilirmi kv dem surekli stres yapiyor bende surekli olumsuz seyler soyluyor onun yuzunden suttende kesildi bebegim tamamen onceden mama meme bir arada veriyodum surekli tepemde sutun az diye diye bebegim memeyi birakti hep bu cocugun gazi var hasta diye diye cocuk kabiz oldu allah islah etsin bu kadini biktim !!!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?