Hayatimda ilk defa eve baskul aldim. Bunun icin 70 kiloyu beklememem lazimdi tabi. Ideal kilomdan 20 kilo fazlayim. 15 kilo vermem lazim. Offf bi zamanlar 5 kilo fazlam vardi. O zaman da sismanim diye geziyordum. Obez oldum. Gobegim hamile gibi. Kolum bacagim toparladi ama karnim sirtim hep yag.Aynen ya offf tatlı merakı hamilelikte başladı ve devam ediyo kilo aldığımı farkediyorum ve artık zapdetmeye çalışıyorum kendimi zor da olsa
doğumdan beri gunduz 1 saat uyumadim huyum degil gunduz uyumak beceremiyorum. Utu de atlasin kiyafetleriydi temiz biseyi kalmayinca mecbur araya sikistirmak zorunda kaldım bizim olsa o saatte gözüm görmez zaten
Emzik ne önemli birşeymiş valla :))) Geçen evde kaybettik. Nasıl arıyoruz sanki altın:))eliyle agzindaki emzigi cikariyor.sonra elindeki emzige bakip agliyor bu emzik niye cikti diye.geri takiyorum.cok komik ya
Benim esim de diyor ki memelerin kocaman ama hic ilgimi cekmiyor. Zaten iyice kanka olduk. Ikimiz de yorgunluktan bayiliyoruz. Yilbasi gecesi saat 8di. Bebek uyudu. Kosarak yattik. Uyu hadi uyu uyu. Zaman ziyan olmasin diyoruz.Iste çok güzel bi noktaya değinmissin.şikayet ettigimi ve bulamayanlarin olduğunu hatirlatiyorlar.sanki biz istemiyoruz.
Istemesem korunurdum.
Üstüne vazife olmayan şeylere burnunu sokan çok...
Canim eşin nasıl bi insan bilmiyorum ama biseyler yapman gerek.evliliginizi ve sevginizi güçlendirin.
Yoksa bu ömür böyle gitmez.artik bide ćocuk var.huzurlu ve mutlu bi ailede büyümek hakki.
Benim icinde esim icinde bi seksapelligi kalmadi.gecen diyorki o bebeğin.dokunmam.iyi dedim dokunma.
Ya gecen emzirme odasinda bana da dediler ucu kör diye.ne yapak vermiyek mi.ben mi yaptim.
Valla ayni ben.gürültüden uyanmisti
Zar zor uyutmuştum bide
Canim balik gaz yapar mi?
Canim ben sana tahin helvasini soracaktim.yaklasik 10 gündür her kahvaltida ve ara sira bolca yedim.
Bende dahil bebeginde gazi artti.
3 gun onceki kakasinda mukus vardi sanki.
Bende kac gündür isahlim ve ćok büyük gazlarim var.
Bebegin gazi bundan mi acaba?bebegim 2 bucuk gündür kaka yapamiyor.haliyle istahi da azaldi ve kusuyor ictigini.
Canim bizde zeytinyagi veriyoruz.ama öndeki gazlar bitmeyince kaka da cikmiyor.
Bize de dr demisti.cok tsk ederim.
Ayni ben.esim diyorki sana ne oldu.kıtlıktan mi ciktin.
Kahvaltiyi ediyoruz.hemen ben aciktim yemek yapayom diyorum.acıktın mı diyor.şaşırıyor adam.
Sanki böyle elim ayagim titriyor açlıktan.
Geçen mutfakta titredim aćiktan resmen.agzima bisküvitleri 2 li 3lü sokarken bi düsündüm.ne yapiyorum ben?
Iste çok güzel bi noktaya değinmissin.şikayet ettigimi ve bulamayanlarin olduğunu hatirlatiyorlar.sanki biz istemiyoruz.
Istemesem korunurdum.
Üstüne vazife olmayan şeylere burnunu sokan çok...
Canim eşin nasıl bi insan bilmiyorum ama biseyler yapman gerek.evliliginizi ve sevginizi güçlendirin.
Yoksa bu ömür böyle gitmez.artik bide ćocuk var.huzurlu ve mutlu bi ailede büyümek hakki.
Benim icinde esim icinde bi seksapelligi kalmadi.gecen diyorki o bebeğin.dokunmam.iyi dedim dokunma.
Ya gecen emzirme odasinda bana da dediler ucu kör diye.ne yapak vermiyek mi.ben mi yaptim.
Valla ayni ben.gürültüden uyanmisti
Zar zor uyutmuştum bide
Canim balik gaz yapar mi?
Canim ben sana tahin helvasini soracaktim.yaklasik 10 gündür her kahvaltida ve ara sira bolca yedim.
Bende dahil bebeginde gazi artti.
3 gun onceki kakasinda mukus vardi sanki.
Bende kac gündür isahlim ve ćok büyük gazlarim var.
Bebegin gazi bundan mi acaba?bebegim 2 bucuk gündür kaka yapamiyor.haliyle istahi da azaldi ve kusuyor ictigini.
Canim bizde zeytinyagi veriyoruz.ama öndeki gazlar bitmeyince kaka da cikmiyor.
Bize de dr demisti.cok tsk ederim.
Ayni ben.esim diyorki sana ne oldu.kıtlıktan mi ciktin.
Kahvaltiyi ediyoruz.hemen ben aciktim yemek yapayom diyorum.acıktın mı diyor.şaşırıyor adam.
Sanki böyle elim ayagim titriyor açlıktan.
Geçen mutfakta titredim aćiktan resmen.agzima bisküvitleri 2 li 3lü sokarken bi düsündüm.ne yapiyorum ben?
Insanlar her daim konuşur. Muhim olan takmamak. Cevabini vermek..Neden ispat etmek zorunda hissedeceksiniz ki kendinizi. Kimse bana böyle birşey diyemez mesela. Derse de aninda tepkiyi alır feleği şaşar:))) Gerçekten..herkes çizgisini bilsin. Neden sıktınız ki siz de cidden..Ya tam benim begimi anlattin.emzirmeler bana iskence.aglayio duruyor.benimki gecede agliyor.esim ağlamasina uyaniyor.niye ağliyor bu yine.
Zaten kaynanamla bu yüzden kavga ettik.
Bebek surekli tutup tutup birakip agliyordu.kaynanam da süt yok agliyor diye diye basimi yedi.cocuk aç diye söylendi durdu.mama verin aç aç aç diye gece gündüz beni deli etti.
Ben çok araştirdim ama nedenini bulamadim.
Misafir gelse o da söylenecek.gecen birine gittim.doyurdum da gittim.gider gitmez agladi.kadinlar ac bu cocuk dedi.emzirdim
Emerken aglayinca sütün yok dediler.sık bakalim dediler.bende sıktım 1 metre üstüne.tamam var dediler.yani ben herkese de goğsümü mü sıkacam inanmalari icin.
Insanlarda zaten anlayis yok.
Açlik ağlamasinda daha gür aģliyorlar.
Ne yapsan susmuyorlar.gaz ağlamasinda biseylerle mesgul edince yada gezdirince ara sira susuyor.
Uyku ağlamasinda emzirdikten sonra aģliyorsa yada düzensiz sıkılmış gibi ağlıyorsa.çok gür ağlamaz.
Yani benim bebegim böyle.
Bide açlik aglamasinda kucagina aldiginda emzirme pozisyonunda agzini memene dogru acarsa anlayabilirsin.
Cocuk olduktan sonra eşlerle baya uzaklasiyoruz.Benim esim de diyor ki memelerin kocaman ama hic ilgimi cekmiyor. Zaten iyice kanka olduk. Ikimiz de yorgunluktan bayiliyoruz. Yilbasi gecesi saat 8di. Bebek uyudu. Kosarak yattik. Uyu hadi uyu uyu. Zaman ziyan olmasin diyoruz.
Canim bugün yemedim.gazim yok.heralde bebege de bana da dokundu.Ben helva yedigim donemde bi sikintim olmadi cok sukur.
Artik zaten bi sure sonra birakmak icin ugrastim simdi bayaadir yemiyorum canim.
Kaka bizde 2.ay aşılarindan sonra farketti.
Ara sira mukus normaldir.
Bide gece kalktikca kendinede dikkat et usuyor musun acaba?
Saglikli bi insanin 15-20 kez gaz cikarmasi normal derler.
Aslinda yedigimiz hersey biraz biraz yapiyor unutmamak lazim.
Istersen buara cok var dersen sicak seyler icip,ayaklarinida sicak tutmaya calis.
Bu arada akşam eşim arkadaşından şifayı kapmış gelmiş akşam kızımla başka odada oturduk yatmaya bile almadık odamıza ve kuşburnu kaynattım hem ona hem kendim içtim nasıl bir virüsü vardıyda artık pert olduk :) hala kuşburnu içiyorum ama başım çatlıyor ve burnum yanıyor ilk defa kuşburnum işe yaramadıbaşka ne içebilirim
Üstüne sıktım canim.tamam tamam cek diye bagirdi zaten:)Insanlar her daim konuşur. Muhim olan takmamak. Cevabini vermek..Neden ispat etmek zorunda hissedeceksiniz ki kendinizi. Kimse bana böyle birşey diyemez mesela. Derse de aninda tepkiyi alır feleği şaşar:))) Gerçekten..herkes çizgisini bilsin. Neden sıktınız ki siz de cidden..
Kizlar toplu cevap yaziyorum alintilayamadim,
3210 dogdu 3 ekim dogumlu
8 aralikta 5400gr 58,5 cm
3 ocakta 6100gr 62 cm
Gece 1 kez emiyor o da 10 dk
Hahaha :))) Fıskiye gibi...bi an gözümde canlandı o ortam :))))Üstüne sıktım canim.tamam tamam cek diye bagirdi zaten:)
Ama ben devam ettim.sıktım durdum:)
Sağol canım hemen ayva tarçını deneyim ilerlemedenAhh ahh.Gecmis olsun.
Burnun kuruyorsa nazal nem kullanabilirsin.Birden yaramiyor gb gorunsede yarari olur bence devam et.
Ben tatli kasigi bal-limonu,sabah tuzlu suyla gargarayi kesmedim hasta oldugum sure boyunca.Ama ilac baslamisti zaten hemen doktor onlar toparlayabildi.
Yarim ayvayi kabuklariyla ve küp küp dograyip 1 bardak suda kaynatip,icine cubuk tarcin atip ilininca ictim bide sık sık.
kizlar tasindigimiz icin yakindaki aile hekimligine kayit yapayim dedim.gitmeden aradim doluymus kayit alamazlarmis.biraz daha uzaktakini aradim orasi da dolu.bi yer daha var ama oraya da kis gunu bebekle yuruyemem epey uzak kaliyor.bu bizim hakkimiz degil mi niye boyle dolu oluyor
Hayatimda ilk defa eve baskul aldim. Bunun icin 70 kiloyu beklememem lazimdi tabi. Ideal kilomdan 20 kilo fazlayim. 15 kilo vermem lazim. Offf bi zamanlar 5 kilo fazlam vardi. O zaman da sismanim diye geziyordum. Obez oldum. Gobegim hamile gibi. Kolum bacagim toparladi ama karnim sirtim hep yag.
Ütü isi bende takinti daginik burusuk dolap sevmiyorum kendimizede oyleyim atlet carsaf elime ne geçerse utulerim bebeginkilerin saglik icin utulenmesi gerekiyor diye biliyorumCanim bebegin kiyafetlerini niye ütülüyorsun ki.güzelce yikanip kurursa tamam.ben küçük bi hurç aldim.
Yikayip icine katliyorum.sabah oturma odasina götürüyorum.aksam yatak odasina.
Kolay oluyir temiz kaliyor.utü de hic yapmadim.bebegi birak esimin kiyafetlerini de ütülemiyorum.yemek yiyecek vakti zor buluyoruz zaten.yorma kendini bu kadar canim.
aynen bi gündüz bide otobüs yolculuğunda hayatta uyuyamam. Saol canimCidden huy.Olmayinca olmuyor ne kadar yorgunluk olsa da.
Annenede gecmis olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?