Canım istersen dr un tavsiyesiyle biraz daha artırabilirsin mama takviyesini kilo tabi ki de çok önemli değil ama biraz daha almış olması bekleniyor. İnsanın içi elvermiyor ama önemli olan onların sağlığı iyiliği
nette biraz arastirdim oyuncak vs diye. oyun halisi ve cingirak deniyor bu aylarda
Merhaba güzel anneler bugün oğlumun rutin kontrolü vardı gerçi daha ayımızı doldurmaya 4 gün var ama bugün eşim izinliydi ona göre ayarladık rota aşısını 2. Aylık aşısı tam olarak 1 ay tamamlanmadığı için yapmadı eczaneye iade ettik ay tamamlandığında tekrar alıp yaptıracağız dr başka aşı varmı yapmamız gereken diye sordum menenjit alışı var ama o aşıyı 10. Ay ve 13. Ay olarak 2 doz öneririm dedi bu arada bebeğim çok iri bir bebek değil ama sağlıklı çok şükür 5400 gr 59 cm olmuş gelişimini beğendi dr:)
Bu arada bende işyerime çıkış verdim bugün hayırlısı bakalım bundan sonra bambaşka bir hayatım olacağı kesin, ütü konusunda bende ütülüyorum zaten minicik kıyafetler fıt fıt çabuk bitiyor
Bu yağlı süt olayı nasıl oluyor genetikmi yenilen içilendenmi olur bende arada sağıyorum ama o dediğiniz katman benim sütte görmedim
Bizimde kollar elleri emmekten hep islak ve kivrik onlukte yarim saatte bir degisiyorum tukuruk ve salya :)
Of ya sorma ben en tatli zamaninda ise geri donecegim haziranda
Kizlar Devrim Batu ‘nun bugün rutin kontrolu vardi dogum kilosu 3950
1.ay 4500
2. Ay saglik ocagi 4800 ölçtü, doktoru 5200 ölçtü
3. Ay yani bugun de 5200 cikti
Doktor mama takviyesi dedi ama ben zaten doymadigini düşündüğüm anlarda 60cc mama veriyordum
Cok Üzülüyorum bu duruma
Rota asisini da yaptiricam sigortam karşılıyor gerci karsilamasa da yaptiracaktim
Bu arada ütüyü bende yapıyorum zaten kıyafetleri ufak hemen bitiyor
Amin insallah canımSanirim oyle dusundugun anlardan ziyade beslenme sekline dönmesi gerekiyor.Emzirmeyi yine devam ettirirsin.Sagliginin yerinde olmasina sevindim.Insallah kilo durumuda oturur canim❤
boga burcuyum ama yukselenim basak. Seviyorum magaza gibi dizilmis dolabi aradigini bulmakta kolay oluyor. Bekarken ablamla ortak dolap kullanirdik ben kalem gibi yapardim o karmancorman edip birakirdi ne sinir olurdum
Kendini üzme hiç canım en azından deniyorsun anne sütünü vermeyi mamayla da büyüyen birçok çocuk var çeşitli sebeplerle anne sütü almayan alamayan. Sen en güzeli şu günlerin tadını çıkar hiçbir günün geriye dönüşü yok hepsi çok değerliAynen hemde hiç elvermiyordu zaten mama verirken canim.
Daha diyordum bu ay iyiyse kilo alimi mamayi keserim ama kismet
Evet hemen atıyorum dolaba bu yağlı süt olayı kafamı karıştırıyor sanki benim süt çok yağlı değil görüntü olarak,bebeğim her ay ortalama 1kg alıyor ama sütüm yağlı olsaydı kilo alımı 1kg geçerdi neyse sağlıklı olsunlarda gerisi önemli değilMasallah bebisine❤
Sut sogudukca ayrisiyor su ve yağ canım
Hemen buzluga atiyorsan gormuyorsundur
1 kg gecmesi gerekli degil ki. 600 gr ile 1200 gr arasi almasi lazim. 1 kg cok iyi.Evet hemen atıyorum dolaba bu yağlı süt olayı kafamı karıştırıyor sanki benim süt çok yağlı değil görüntü olarak,bebeğim her ay ortalama 1kg alıyor ama sütüm yağlı olsaydı kilo alımı 1kg geçerdi neyse sağlıklı olsunlarda gerisi önemli değil
Yok canım sen o yağlı yağlı değil olaylarına takılma yeterince yağlı demek ki bebeğin 1 kg almış daha ne olsun. Bizim yağlı ya da değil dememiz bir anlam ifade etmiyor bence kafa yorulacak bir şey de değil bebeğin ne güzel doyuyormuş annesi boşver sen. İnek değiliz ki sütümüz yağlı olsun kaymağımız bol çıksın diyelim:)Evet hemen atıyorum dolaba bu yağlı süt olayı kafamı karıştırıyor sanki benim süt çok yağlı değil görüntü olarak,bebeğim her ay ortalama 1kg alıyor ama sütüm yağlı olsaydı kilo alımı 1kg geçerdi neyse sağlıklı olsunlarda gerisi önemli değil
Ha ha ha alemsin canım ya çok güldüm:):)mama onluklerini bebek ek gidaya baslayinca almak gerekir saniyordum.hatta bi arkadasin 2.5 aylik bebeginde gorunce sasirmistim.o zaman bizimki 1.5 aylikti.megersem kusmuktan kiyafetler batmasin diye de lazimmisha bi de ben bebek mamalarini 6 aydan sonra cesitlilik olsun diye verilen seyler zannediyordum.dogumdan sonra gercekleri ogrendim
Son kontrol de 26 günde 800gr almış dr gayet iyi güzel bakmışsın dedi ama 6-7 kilo olanları duyunca benimki Zayıfmı kaldı diye düşündüm1 kg gecmesi gerekli degil ki. 600 gr ile 1200 gr arasi almasi lazim. 1 kg cok iyi.
Haklısın canım herkes nasibinde ne kadar rızık varsa o kadarını yer buna bebeklerimizde dahil:)Yok canım sen o yağlı yağlı değil olaylarına takılma yeterince yağlı demek ki bebeğin 1 kg almış daha ne olsun. Bizim yağlı ya da değil dememiz bir anlam ifade etmiyor bence kafa yorulacak bir şey de değil bebeğin ne güzel doyuyormuş annesi boşver sen. İnek değiliz ki sütümüz yağlı olsun kaymağımız bol çıksın diyelim:)
Benim bebeğim o kilolulardan biri ama benim çocuklar böyle hızlı kilo alıyorlar başlarda belki yapıyla alakalıdır bilmiyorum yavaşlayacak artık canım. Bir de her bebeğin gelişimi kendine özgü diyorum ya keşke benimki de az zayıf olsaydı çok kilolu bebek hem ben çok sevmiyorum hem de inan taşıması zor sürekli kucakta durunca felaket ağrı yapıyorSon kontrol de 26 günde 800gr almış dr gayet iyi güzel bakmışsın dedi ama 6-7 kilo olanları duyunca benimki Zayıfmı kaldı diye düşündüm
Haklısın canım herkes nasibinde ne kadar rızık varsa o kadarını yer buna bebeklerimizde dahil:)
Sismanladikca bogumlarinin arasini yikamak kurutmak zorlasiyor. Yazin isilik olmaz insallah.Benim bebeğim o kilolulardan biri ama benim çocuklar böyle hızlı kilo alıyorlar başlarda belki yapıyla alakalıdır bilmiyorum yavaşlayacak artık canım. Bir de her bebeğin gelişimi kendine özgü diyorum ya keşke benimki de az zayıf olsaydı çok kilolu bebek hem ben çok sevmiyorum hem de inan taşıması zor sürekli kucakta durunca felaket ağrı yapıyor
evet canim bence de yoksa o kadar bakliyat abur cubur ne var ne yok yiyorum olsa bizim bebekte olurdu.gaz bunyesiyle ilgili bence.Aksam kimyonlu yogurt, firinda patates ve izgara tavuk yedim. Cocuk yine sabaha dogru ikinip durdu. Kaka yapsa da ikiniyor. Demek gaz yediklerimizle alakali degil.
O zaman ben bu akşam kuru fasülye yapacamevet canim bence de yoksa o kadar bakliyat abur cubur ne var ne yok yiyorum olsa bizim bebekte olurdu.gaz bunyesiyle ilgili bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?