- 24 Eylül 2017
- 5.213
- 7.462
- 198
Benim bebegim agir bi bebek ama boyuna veriyor.şişman gorünmüyor.6 aylik bebek gibi.boğum yok.boynu sadece öyle.onu da banyoda ne kadar yikasam da ertesi gün kit oluyor hep.Sismanladikca bogumlarinin arasini yikamak kurutmak zorlasiyor. Yazin isilik olmaz insallah.
Senin durumuna benzer bir durumdayım tek fark ben mama vermedim 4200 51 cm doğdu 1.ay 5000. 56cm idi geçen hafta 2.ay kontrolunda 5000 59cm çıktı dr 15 gün süt arttırıcı şeyler tüket bu eczanede satılanlardan kullan öyle gel dedi aynı gün sağlık ocağına da gitmiştik ebe de sütümün miktarına baktı sağdık 2saatye 60ml içmesi lazım sütün var görünüyo 15 gün sonrA gel bakalım dedi size direk mama takviyesi neden dedilerKizlar Devrim Batu ‘nun bugün rutin kontrolu vardi dogum kilosu 3950
1.ay 4500
2. Ay saglik ocagi 4800 ölçtü, doktoru 5200 ölçtü
3. Ay yani bugun de 5200 cikti
Doktor mama takviyesi dedi ama ben zaten doymadigini düşündüğüm anlarda 60cc mama veriyordum
Cok Üzülüyorum bu duruma
Rota asisini da yaptiricam sigortam karşılıyor gerci karsilamasa da yaptiracaktim
Bu arada ütüyü bende yapıyorum zaten kıyafetleri ufak hemen bitiyor
bizim de 3600 gr 48 cm dogdu hastaneden cikarken 3300e dustu. 1.ay 4000 gr 53 cm.hic de mamadan filan bahsetmediler.humana still tee ic, bol bol emzir dediler.2. ay 5100 gr 58cm geldi.3 aylik kontrolune goturmedim henuz bakalim.Senin durumuna benzer bir durumdayım tek fark ben mama vermedim 4200 51 cm doğdu 1.ay 5000. 56cm idi geçen hafta 2.ay kontrolunda 5000 59cm çıktı dr 15 gün süt arttırıcı şeyler tüket bu eczanede satılanlardan kullan öyle gel dedi aynı gün sağlık ocağına da gitmiştik ebe de sütümün miktarına baktı sağdık 2saatye 60ml içmesi lazım sütün var görünüyo 15 gün sonrA gel bakalım dedi size direk mama takviyesi neden dediler
Bi de parmaklarinin arasi kirleniyor. Nerden geliyor anlamiyorum. Eller de hep agzinda. Silmem icin acmiyor da. Inatci benim kiz.Benim bebegim agir bi bebek ama boyuna veriyor.şişman gorünmüyor.6 aylik bebek gibi.boğum yok.boynu sadece öyle.onu da banyoda ne kadar yikasam da ertesi gün kit oluyor hep.
Umudum yaza kadar biraz boğumların azalması ki büyüdükçe azalıyor. Ama şimdi dediğin gibi özellikle boyun ve bileklerdeki boğumlar nemli kalabiliyor Allahtan kış mevsimindeyizSismanladikca bogumlarinin arasini yikamak kurutmak zorlasiyor. Yazin isilik olmaz insallah.
Aksam kimyonlu yogurt, firinda patates ve izgara tavuk yedim. Cocuk yine sabaha dogru ikinip durdu. Kaka yapsa da ikiniyor. Demek gaz yediklerimizle alakali degil.
Aynı durumdayız canım sürekli ellerini kapattığı için aklıma geldikçe temzilesem de sürekli bir şeyler birikiyor orada.Bi de parmaklarinin arasi kirleniyor. Nerden geliyor anlamiyorum. Eller de hep agzinda. Silmem icin acmiyor da. Inatci benim kiz.
Canim ben elini silmiyorum.lavoboya götürüp kollarıni çermeliyorum.yikiyotum bi güzel.bi kirler dökülüyor ki sorma.Bi de parmaklarinin arasi kirleniyor. Nerden geliyor anlamiyorum. Eller de hep agzinda. Silmem icin acmiyor da. Inatci benim kiz.
Evet hemen atıyorum dolaba bu yağlı süt olayı kafamı karıştırıyor sanki benim süt çok yağlı değil görüntü olarak,bebeğim her ay ortalama 1kg alıyor ama sütüm yağlı olsaydı kilo alımı 1kg geçerdi neyse sağlıklı olsunlarda gerisi önemli değil
aynen üstte yag hiç görmedim ben de..Merhaba güzel anneler bugün oğlumun rutin kontrolü vardı gerçi daha ayımızı doldurmaya 4 gün var ama bugün eşim izinliydi ona göre ayarladık rota aşısını 2. Aylık aşısı tam olarak 1 ay tamamlanmadığı için yapmadı eczaneye iade ettik ay tamamlandığında tekrar alıp yaptıracağız dr başka aşı varmı yapmamız gereken diye sordum menenjit alışı var ama o aşıyı 10. Ay ve 13. Ay olarak 2 doz öneririm dedi bu arada bebeğim çok iri bir bebek değil ama sağlıklı çok şükür 5400 gr 59 cm olmuş gelişimini beğendi dr:)
Bu arada bende işyerime çıkış verdim bugün hayırlısı bakalım bundan sonra bambaşka bir hayatım olacağı kesin, ütü konusunda bende ütülüyorum zaten minicik kıyafetler fıt fıt çabuk bitiyor
Bu yağlı süt olayı nasıl oluyor genetikmi yenilen içilendenmi olur bende arada sağıyorum ama o dediğiniz katman benim sütte görmedim
Bi de parmaklarinin arasi kirleniyor. Nerden geliyor anlamiyorum. Eller de hep agzinda. Silmem icin acmiyor da. Inatci benim kiz.
youtube dan da kirmizi balik. ali babanın çiftliğini aciyorum. müzik oluyorBizim oğlan oyun halısını çok sevdi birkaç gündür elini uzatıyor ilgisini çekiyor ama en fazla 20 dk yarım saat oyalanıyor sıkılıyor sanırım ama ileride daha çok vakit geçirir oyuncakları tutmaya başlayınca bence bebekde motor gelişimi için gayet uygun birşey
protein agirlikli beslenmenizi tavsiye ederim. sabah 2 haslanms yumurta ve peynir. diler öğünlerde et agirlikli beslenip karbonhidratı kesmeyi deneyin.Ben de bir zamanlar 48 -55 arasiydim evlendiğimde 60 hamile kaldigimda 74 dum
Sigara,bankadaki stresli ortamin verdigi aşırı yemek tabi evlilikte de aldik,üstüne de oturarak calismam derken 89la doguma girdim,eve geldigimde 85 kiloydum.Ki bebek 3950 gr dogmustu
Su an 81 kiloyum yakinda ise baslayacagim
Hicbir kiyafetim olmuyor yemeyi biraksam yada azaltsam sütümü de etkiliyor
Ne yapacaz bilmiyorum
benimki 2700 dogdu. 2. ayında 900 gr alip 3600 du..Herkes kilolardan bahsetmiş.. benim kızım ufakmi nedir 3120 doğdu.. iki aylikken 4400 dü.. simdi 2.5 aylik anca 5000 olmuştur tahminim..
e bebekten cırtlı adim. 4 5 tane de LCW'yle den aldim ama citcitli onlarmama onluklerini bebek ek gidaya baslayinca almak gerekir saniyordum.hatta bi arkadasin 2.5 aylik bebeginde gorunce sasirmistim.o zaman bizimki 1.5 aylikti.megersem kusmuktan kiyafetler batmasin diye de lazimmisha bi de ben bebek mamalarini 6 aydan sonra cesitlilik olsun diye verilen seyler zannediyordum.dogumdan sonra gercekleri ogrendim
doktor 5 gun yapmamasi normal dedi.Bebeğim 3 gündür kakasini yapamiyor.
Gaz çikarmaya devam.aglayarak gaz cikariyor.ne yapmam lazim.ıkınıp duruyor.
empati yok mu hiç ya, hasta cocukla ve ufak cocukla bebek görmeye mi gelinir. azıcık vicdan..Kizlar dün aksam 2 komsum bebek görmeye geldi.birinin 3 cocugu birinin de 1 çocugü vardi.
3 cocugunolanim.17 aylik bi kizi var.grip olmuş.gelip gidip yerde yatan bebegimi öptü.cocugun üstune cikiyor resmen.heryerini öptü.bende cay doldurmakla ikram yapmakla mesguldüm.eşim de bebegin basinda ama kızı uzaklastiramiyor.agliyor cocugun üstüne üstune geliyor.
Annesi alip götürüyor.geri kacip geliyor.
Neyse ben esime al bebegi salona git dedim.bu sefer kadin bebegi kardesine verip eve gotürmesini söyledi.
Diger kadini cocugu da 19 aylik.burnu akiyordu sürekli.bebegim sabahtandir hapsuruyor.
Ya sinir oluyorum.bebek görmeye hasta cocukla gelinir mi ya.madem esine gönderecektin biraksaydin esinle.
Ya kizlar haksız mi düsünüyorum.
Ins hasta olmaz bebegim.
sonucu merakla bekliyorum :)))O zaman ben bu akşam kuru fasülye yapacam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?