2018 Ekim Anneleri

Dun gece cocugu esime uyuttum :) bugun butun gun kundak modelleri gönderiyor bana oysa ben ona belli araliklarla gondermistim kale almamisti ne oldu dedim. Eller kollar hala fena bizde sarmazsam hiç uyumuyor

Bende yatak odasinda yatağa yatirdim yanina yattim.. ağzina emziği verdim dalmasini bekliyorum. Bizdede kötü huy beşiğe geçemedik bizim yatak hepimizin gibi oldu.. ben sallamıyorum şimdilik ilerde ne olur bilmiyorum.. senin annen yaşlı annem seni öyle sallayip gezdiremez beli ağrıyor diyorum çocuğa

Ben de esime diyordum. Cocuga besik alacagimiza normal yatak alsaymisiz keske. Bazen bizim yatakta bebek tek basina yatiyor. Biz esimle cekyatta yatiyoruz. Hatta biri ikiniyor biri horluyor. Bazen en uzaktaki odaya gidiyorum.
Annen yasli lafini ben de soyluyorum. Bi de sarkisi var:
Niliko hep kalkmak ister
Annesi de yatmak ister

Ya bi sure sonra kucaktan indirince artik uyanmayacak degil mi?
Ona gore ikinci cocugu yapcam

Yok uykular oturdukca daha rahat uyurlar.Ama daha dişler baslayacak,hastaliklar baslayacak.Buyudukce baska baska seyler cikacak :)
Ama kardes konusunda bence her yasin ayri guzelligi ayri zorlugu var dusunuyorsaniz.Oyle kafadaki her soruya cevap bulunmuyor ama kabulleniyor insan belki de :)
Benimkilerin arasi 4 yas 4 ay.

Kızlar bebeği dudağını emen var mı bebeğim bir haftadır alt dudağını emiyor
Hiç farketmedim öyle bisey ama elini yiyor fırsat buldukça..

Güzel şarkı :) bizimde çok şarkilarimiz var uydurmasyon bizim yatak büyüktü neyseki 3 ümüzün yastiği tam geliyor yan yana.. ama put gibi uyumaktan sıkıldım belim daha cok ağriyo artik..

Ben 36. haftada doğum yaptım bebeğim 3 kg doğdu bir hafta yoğun bakımda kaldı daha sonra sarılık geçirdi 2760 grama kadar düştü ancak bu kadar toparladı Ama doğru söylüyorsun iri bebek Bakımı daha zor bir de ben de belfıtığı var bayağı zorlanırım heralde
Sismanladikca bogumlarinin arasini yikamak kurutmak zorlasiyor. Yazin isilik olmaz insallah.
İşte ben de o boğumlu bebeklerin hastasıyım Ama işin o tarafını hiç düşünmemiştim doğrusu yazın özellikle zor olur bebek için
Benim bebegim agir bi bebek ama boyuna veriyor.şişman gorünmüyor.6 aylik bebek gibi.boğum yok.boynu sadece öyle.onu da banyoda ne kadar yikasam da ertesi gün kit oluyor hep.
Maşallah metehan bebeğe

Kızlar bebeği dudağını emen var mı bebeğim bir haftadır alt dudağını emiyor
Benim oğlum da dilini arada çiğneyip duruyor. Keşfediyorlar herhalde yavaş yavaş kendilerini

Aynı şeyi ben de söylüyorum oğluma oğlum annen yaşlı biraz yardımcı ol diye sanırım ekim annelerinin en yaşlısı benim Rabbim verir inşallah bir kolaylığını

humana still tee siz de sutu artiriyor mu? ne rezene ne bu ne maltana artırmıyor ben de
Her gün 2 bardak Humana Still Tee, 1 bardak ıhlamur, 1 bardak rezene, 3 litre de su içiyorum.
Haftada bir de Mami Power içiyorum. Tadı çok güzel. Kalorisi çok az 100ml 50 kalori kadar. Şeker ve tatlandırıcı yok içinde.
Sabahları da bir fincan kahvem var, taze çekirdekten. (Bundan vazgeçemedim)

Yine haftada bir çekirdekli siyah üzümden hoşaf yapıyorum.
Bunların dışında şekerli yiyeceklerden yemiyorum ama bu hafta sonu boza içeceğim. Şekerli olmasına rağmen fermante ve süt arttırıcı dedi doktorum.

Ben şimdilik bunlardan memnunum.

Yaaaa bari siz boyle demeyin eminim tum grubun umidi sizsiniz :) ben genelde esime bile anlatirken ama plojovic gececek diyor tamam tamam gecicek o zaman diyorum

eyvah eyvahh
Ya mesela biraz buyuyor ya en azindan uykulari belli oluyor.Hersey geciyor ama.Gittikce daha keyifli oluyorlar hatta hep özleniyor kucuk halleri :) Hele ki su bebek hali bambaska.Her sene bi onceki sene haline saskinlikla bakiyor insan ❤

Kizlar yaşlar neydi?
Anneler en cok ne özledi?
Bebeğinizle birlikte kendinizde en cok neyi farkettiniz kisilik olarak mesela?
Hep bebisler hep bebisler onlari hep konusacaz :) Bakalim annecikler nasil? Kendinizden bahsetmek iyi gelir.
2 sene onceki ve 2 sene sonraki kendinize burdan bi not dusmek ister misiniz? :))))))

plojovic yardım :))) kızım 2 gündür çok huysuz kucağımdada ağlıyor ne yaparsam durmuyor önüne gelende ıh diyince alırsan böyle şımarık olur diyor daha 3 aylık çocuk ne şımarması diyorum büyüme atağı falan olabilir mi elini ağzına götürmekten uyuyamıyor elini battaniyeye sokuyorum bu seferde kayıp içine giriyor birde emmek istiyor memeye gelince ağlıyor gazı mı var diyorum ama çıkartıyorda anlayamadım 2 gündür ne istediğinide anlayamıyorum

31 yaşındayım sanırım hiçbir şey özlemedim zaten özlemle kızımı bekliyordum 6 yıldır :) kızımla herşey bambaşka uykusuz geceler soğuk yemekler dağınık ev birikmiş çamaşırlar hepsi çok güzel :)) psikolojik olarak yeni düzeliyorum yoksa kızımı sorana bile çemkiriyordum kimsenin görmesini bile istemiyordum bu da uzun süre çocuk bekleyen kadınlarda görülebilen bir şeymiş şükür geçiyor Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah

Yas 35.
Evde tek basima yatip tavana bakmayi, hic bir sey yapmak zorunda olmamayi ozledim.
Kendimle ilgili anac olmadigimi biliyordum ama herkes kucagina alinca baska olacak diyordu. Olmadi. Yani hakli oldugumu farkettim kendimle ilgili.
2 sene once bugunlerde 27 haftalik hamileydim. 5 hafta sonra kaybedecektim bebegimi. O gunleri hatirlamak cok zor.
Insallah 2 sene sonra bi daha bos bos tavana bakamayacagim gercegine alismis olurum.

Vallahi sizin su psikolog haliniz olmasa nasil olur bilmem resmen annemiz gibi oldunuz oyle naif oyle sakin cunku insanin etrafinda boyle insanlar olunca her sey cok daha kolay oluyor keyif vermeye basliyor :)

Tum bunlara ragmen sutunuz nasil peki

Aksam kimyonlu yogurt, firinda patates ve izgara tavuk yedim. Cocuk yine sabaha dogru ikinip durdu. Kaka yapsa da ikiniyor. Demek gaz yediklerimizle alakali degil.
Yediklerin süte en erken 12 saat sonra karışıyor gülüm. Akşam yemeği ile aldığın besin ertesi gün ulaşır bebeğine

İnşallah bebeğinede alışırsın zaman geçtikçe sana güldükçe keyif alır anneliğin tadını çıkartırsın ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…