Her çocuk aynı gelişmez diyorum ben sizin bebeişiniz algısı falan nasıl sadece kilo problemi mi varBilmiyorum ki doktor her fırsatta kesinlikle sadece anne sütü derdi bu ay böyle dedi 3ayi dolduran bir bebek 6500 civari olmasini bekleriZ dedi
22 den 6 7 ye kadar arada emiyor mu? Bize doktor 6 saati geçirme uyandır emsin geri yatır dedi de.bizim sadece aksam o sekilde oluyor.yatak odasinda gece lambasinda emziriyorum sonra gegiriyor.gozler kapaniyo aciliyo kapaniyo aciliyo bi mahmur haldeyken yatagina koyuyorum.hadi uyu bakiyim diyorum.saat 22 civari yatiyor sabah 6-7 ye kadar.bazen ih ih diyor emzik takiyorum.10 dakikaya uyuyunca emzik dusuyor kenara aliyorum.ama gunduz hicbi sekilde uyutamadigim icin uyutmaya ugrasmiyorum.bizde tamamen bebek karar veriyo ne zaman nasil uyuycagina.ben hic bisey yapamadim uyutmak konusunda.gunduz uyumamayi gece uyumayi secti kendisi.
bacaklarinda bogumlar var tombismis giibi.ama inun disinda her yeri normal.kollar filan ince :)Kilosu normal doktor da beğendi. Ama misal bizimkinin yanakları butları tombul tombul değil, senin benim gibi. Seninki de öyle mi? Maşallah senin bebişe 6 kilo çok iyi
yok canim ilk baslarda uyandirip emzirmeye calisiyordum 2 dk zar zor emiyordu uyumak istiyordu.ben de biraktim.1 aydir boyle emzirmiyorum gece.nasil olsa dis donemi uykulari kacacak diye ellemiyorum su an gelisimi de normal oldugu icin.22 den 6 7 ye kadar arada emiyor mu? Bize doktor 6 saati geçirme uyandır emsin geri yatır dedi de.
Dün 21.00 da yattı gece 4.00 da kendim uyandım hemen bir panikle çocuğu kaldırıp emzirdim, eyvah 7 saat emmedi şekeri düştü diye.
Açıkçası kızımın bana bakışı çok komikti, ne bu şimdi ne güzel uyuyorduk neden uyandırdın der gibi.
Deneyeceğim evet ekmegi hamur işlerini çok seviyorumprotein agirlikli beslenmenizi tavsiye ederim. sabah 2 haslanms yumurta ve peynir. diler öğünlerde et agirlikli beslenip karbonhidratı kesmeyi deneyin.
Aynen canim.ikisi de att.yani ambulasta çalisiyor.Kendileri de bebek büyütmüş, üstelik sağlıkçı diyorsun.. hayret ettim.. bu ne gevşeklik hasta çocukla geliyor bebek bakmaya.. ayıp, günah..
Kizlar yaşlar neydi?
Anneler en cok ne özledi?
Bebeğinizle birlikte kendinizde en cok neyi farkettiniz kisilik olarak mesela?
Hep bebisler hep bebisler onlari hep konusacaz :) Bakalim annecikler nasil? Kendinizden bahsetmek iyi gelir.
2 sene onceki ve 2 sene sonraki kendinize burdan bi not dusmek ister misiniz? :))))))
Canim.emzirme odalarinda hep görürüm.bebekleri tombul tombul.bi yandan emziriyorlar bi yandan da mama veriyorlarmis.sonra da bebek tamamen memeyi birakiyor.Sütüm iyi daha hiç mama verilmedi. Dün kontrolde doktor hesapladı günlük kilo alımını beğendi, 26 gr imiş, aynen böyle devam dedi.
Hedef hiç mama vermemek. İnşallah olur.
İdrar için beklerken odada diğer annelerle konuştuk, günlük 26 gr çok az dedi hepsi şaşırdı. Hepsi mama veriyormuş ve bebekler 2 - 2.5 aylık tombul tombul, kızım da 2,5 aylık, 58 cm ve 5 kilo ama yanlarında zayıf gibi kaldı.
Doktor güzel şeyler söyledi ama diğer anneler biraz korkuttu...
Sen o doktoru dinleme canim.zaten hep şu 2 saatte bir uyandir lafi yüzünden bi türlü uyuyamadik.22 den 6 7 ye kadar arada emiyor mu? Bize doktor 6 saati geçirme uyandır emsin geri yatır dedi de.
Dün 21.00 da yattı gece 4.00 da kendim uyandım hemen bir panikle çocuğu kaldırıp emzirdim, eyvah 7 saat emmedi şekeri düştü diye.
Açıkçası kızımın bana bakışı çok komikti, ne bu şimdi ne güzel uyuyorduk neden uyandırdın der gibi.
Çok teşekkğrler inşallah bir an önce ikimizinde geçer hiç güzel olmuyor böyle.
2 sene sonra tekrar benim olacak inşallah Allah izin verirde emzirirsem o zamana kadar :)
Ne kadar boş vaktim varmışta haberim yokmuş resmen bundan sonra herşey öok kıymetli :)
Yasim 30 olucak.Kizlar yaşlar neydi?
Anneler en cok ne özledi?
Bebeğinizle birlikte kendinizde en cok neyi farkettiniz kisilik olarak mesela?
Hep bebisler hep bebisler onlari hep konusacaz :) Bakalim annecikler nasil? Kendinizden bahsetmek iyi gelir.
2 sene onceki ve 2 sene sonraki kendinize burdan bi not dusmek ister misiniz? :))))))
Oğlumu 29 yaşında doğurdum kızımla aynı aya denk geldi ve o zaman farkettim ki ekim ayı bizim ailemiz için çok önemli bir ay düğünümüz çocukların doğumu vs. Çocuklarla birlikte sanırım sabrı öğreniyorum zaman zaman patlamalar olsa da. Eşimle de sorumlulukları tam anlamıyla paylaşmayı birbirimizi idare etmeyi öğrendik özellikle ikinciden sonra.geçenlerde gelmiş bir çocuğumuz varken bizim hiç işimiz yokmuş çocuktan bazen şikayet ediyorduk ne kadar gereksizmiş diyor. Kızımla ilk teması eşim yapmıştı alt değiştirmesini bile kendisi yapmak istemişti oğlumda sürekli yanımızda birileri vardı neredeyse bir buçuk ay ve ev taşınma telaşı çocukların hastalığı vs oğlumla bağını ancak yalnız kalabildiğimizde sağladı yazık eşime düşmüyordu çocuk. Ailemize yeni katılan her bireyle biraz daha değiştik ama güzel değişiklikler tabi bunlar:) en çok ne yapmayı özledin dersen dertsiz tasasız dinlenebilmeyi kitap okumayı ve eşimle birlikte sinemaya gitmeyi özledim. Bulunduğum yerde sinema çok küçük ve hep yerli filmler geliyor kızım da küçük olduğundan gidemiyorduk sanırım bir süre daha gidemeyeceğiz. Evde de tv yi geçen hafta kapattık kızımı başından alamıyorduk çok izlemeye başlamıştı orada da izlemiyoruz öyle çocuklarla koşturmacayla geçen koca bir gün top patlasa uyanmayacağım bir uykuyla son buluyor. Şükür bugünlerimize hep söylüyorum her an özel ve güzel her an değerli tadını çıkarmak lazım
Kızlar aranızda Bebeğini sallamadan yerine koyup uyutmayı başaranlar var mı ? Memede uyutmak değil ama
Motor artık atlas en azindan 1 yasina gelsin oyle bakarim kolumu kirmisligim var bidaha kirarsam emziremematlasida ayagi yetiştiği anda poketbike ile egitime sokucam ana baba motorcu oda oyke olur heralde, yaz gelsede kampa da gitsek ne kadar geziyormusum ben yazdikca aklima geliyor ozlediklerim
Bende 36 yaşındayım.. özlediğim özel birşey yok çünkü 2 sene önce bebeğimin özlemini çeken bir kadindim.. 9 yil evlilikten sonra Allaha bu mucizeyi verdiği için hergün şükür ediyorum.. 2 yıl önce hasret ile ağlardım şimdi mutluluktan.. Allah bozmasın her isteyene tattırsın inşallah.. 2 sene sonrada sağlıktan başka özel bir beklentim yok açıkçası.. kendimde farkettiğim şeyde aslında çok güçlü ve sabırlı bir insanmışım.. eskiden üşendiğim şeyleri şimdi daha kolay yapiyorum evim bile daha toplu sanki.. çocukla birlikte bir güç gelmiş gibi :)
Ben çoktandır sırt üstü yatiriyorum kafasini kendi yana çeviriyor zaten..
Ahhh yine tuvalet var dimi o zaman :))) bambaşka bir karakter, yine sabır savaşı :))) ama bu sefer daha deneyimli olucaz.. hem önünde örnek olacak büyüğü var :)) çevremde ikincinin daha çabuk alıştığını gözlemledim.. haliyle, biz çocukları koşup oynarken hayal edelim gitsin
Yaş 34, 3 gün sonra 35 olacağım. İkinci çocuğum Deniz...
En çok gece gündüz olur olmaz saatlerde kitap okumayı özledim ki şimdi neredeyse hiç okuyamıyorum her boş zamanda devrilip uzanmak istiyorum boş boş.
Bebek özlemimin bu kadar çok olduğunu fark edemememişim, 8 buçuk yaş var aralarında. İyi ki doğurmuşum Deniz i diyorum ve iyi ki ikinci kızım olmuş :)
2 yıl önce Öykü mle ne kadar özgürmüşüz o 6 yaşındaydı biz bodrum da yaşıyorduk hayat bize güzeldi, bol bol gezip resmen ömrümüze ömür katıyorduk. 2 yol sonra evet yine çiş macerası ve bol sabır isteyen günler bizi bekliyor olacak ama kızlarımı da alıp Ankara nın tadını çıkarıyor olacağım inşallah :)
Bilmiyorum ki doktor her fırsatta kesinlikle sadece anne sütü derdi bu ay böyle dedi 3ayi dolduran bir bebek 6500 civari olmasini bekleriZ dedi
Sütüm iyi daha hiç mama verilmedi. Dün kontrolde doktor hesapladı günlük kilo alımını beğendi, 26 gr imiş, aynen böyle devam dedi.
Hedef hiç mama vermemek. İnşallah olur.
İdrar için beklerken odada diğer annelerle konuştuk, günlük 26 gr çok az dedi hepsi şaşırdı. Hepsi mama veriyormuş ve bebekler 2 - 2.5 aylık tombul tombul, kızım da 2,5 aylık, 58 cm ve 5 kilo ama yanlarında zayıf gibi kaldı.
Doktor güzel şeyler söyledi ama diğer anneler biraz korkuttu...
Gecen 71dim 73 olmusum yazmistim ya. Dun hic ekmek yemedim. Bu sabah yine 71. Ekmek odem yapiyor bende. Karnim bile indi. Hamile gibiydim. Simdi duzelmis bayagi.Deneyeceğim evet ekmegi hamur işlerini çok seviyorum
Bu kilolarin bas kaynağı aslinda
Yoo ben ona inanmıyorum. iyi kurutup giydirdikten sonra. Doktorlar bile banyo yaptır uyut dediler kac kereGece yapılan banyoyla bebekler üşütüyormuş.sabah 9 gibi en idealiymis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?