2018 Ekim Anneleri

Bilmiyorum ki doktor her fırsatta kesinlikle sadece anne sütü derdi bu ay böyle dedi 3ayi dolduran bir bebek 6500 civari olmasini bekleriZ dedi
Her çocuk aynı gelişmez diyorum ben sizin bebeişiniz algısı falan nasıl sadece kilo problemi mi var

22 den 6 7 ye kadar arada emiyor mu? Bize doktor 6 saati geçirme uyandır emsin geri yatır dedi de.

Dün 21.00 da yattı gece 4.00 da kendim uyandım hemen bir panikle çocuğu kaldırıp emzirdim, eyvah 7 saat emmedi şekeri düştü diye.

Açıkçası kızımın bana bakışı çok komikti, ne bu şimdi ne güzel uyuyorduk neden uyandırdın der gibi.

yok canim ilk baslarda uyandirip emzirmeye calisiyordum 2 dk zar zor emiyordu uyumak istiyordu.ben de biraktim.1 aydir boyle emzirmiyorum gece.nasil olsa dis donemi uykulari kacacak diye ellemiyorum su an gelisimi de normal oldugu icin.

protein agirlikli beslenmenizi tavsiye ederim. sabah 2 haslanms yumurta ve peynir. diler öğünlerde et agirlikli beslenip karbonhidratı kesmeyi deneyin.
Deneyeceğim evet ekmegi hamur işlerini çok seviyorum
Bu kilolarin bas kaynağı aslinda

Kendileri de bebek büyütmüş, üstelik sağlıkçı diyorsun.. hayret ettim.. bu ne gevşeklik hasta çocukla geliyor bebek bakmaya.. ayıp, günah..
Aynen canim.ikisi de att.yani ambulasta çalisiyor.
Ikisinin bebegi de hasta ama getiriyorlar.
Dün yine bi kız 17 yasinda gelmis bebek sevecekmis.buyur ettim girdi.
Uyuyan bebegin basina gecti ellerini öpüyor.bi baktim burnunu cekiyor.hasta misin dedim.evet dedi.nezle olmusum diyor.
Ya sabır.....
Boşuna demiyorum kimseye kapıyı açmicam diye.
Aksam esim geldi söyledim.sinirlendi tabi.
Ben okuldan gelince ćocuga yaklasmiyorum ki benden bi enfeksiyon kapmasin diye.bunlar hasta edecekler diyee söylendi.
Esim çok titizdir.okuldan gelir hemen banyo yapar.sonra cocuga dokunur.
Eli kirliyken bile bebegin üstüne dokunmaz.hemen yikar gelir.
Ama bakiyorsun eliyle burnunu siliyor ama bebeği elliyorlar.
Yok bacım kimsede anlayis yok.yaza kadar kimseye kapiyi acmicam.
Delikten bakacam.
Bi kargoya bide esime acacam kapiyi.

Yaş oglumdan sonra 30 oldu :)
Anne olmadan önce özgürüm filan derdim bebekle ne yapacağımı bilemezmisim gibi gelirdi gerci aglama krizi tutarsa halen öyle elim ayagima dolaniyor :)
Ama cabuk toparladim sirt cantami alip oglumu pusetine koyup arka koltuga yerleştirip gidiyorum her yere :)
Evde durmuyoruz:)
En cok sabah sigaralarini, ara sira 1-2 bira yuvarlamasini ve eşimle kardeslerimizle kurdugumuz içki sofralarini ve kafayi bulunca sen kapat ben bi şarkı acicam bayilacaksin demelerimizi özlüyorum
2 sene önceki tek derdi sabahlari erken kalkip ise gitmek olan hamisin 2 sene sonra 2yas sendromunda sanirim erken kalkmalari mumla arayacak duruma gelecek gibi geliyor
Oglum iyiki geldi Rabbim bize layik gördü cok şükür mutluyum yaa

Canim.emzirme odalarinda hep görürüm.bebekleri tombul tombul.bi yandan emziriyorlar bi yandan da mama veriyorlarmis.sonra da bebek tamamen memeyi birakiyor.
Birisinin bebegi tombuldu.kiz annesiyle gelmisti.bebek memeyi emmek istemiyor.kız ugrssiyor emsin de mamayi biraksin diye.annesi bi yandan bebegin poposuna vuruyor .kız memeyi bebegin agzina sokuşturuyor.baya sıkıntı cekiyorlardi.
eger amaç sadece kilo aldırmaksa kimse ugrasmaz memeyle.
Önemli olan sağliktir.bebek 600 grdan az alirsa mama verilir ama zaten 600 gr alabiliyorsa mama vermeye gerek yoktur.
Bi yerde okudum.1 yasinda tüm bebekler birbirini yakalar.

Sen o doktoru dinleme canim.zaten hep şu 2 saatte bir uyandir lafi yüzünden bi türlü uyuyamadik.
Simdiki aklim olsa bebek uyanana kadar uyandirmazdim.
Dün zorla 22.10 da uyudu.
23.40 da ağlayarak kalkti.
1 de kalkti.
2 de kalkti.
3.bucukta kalkti.
4.15 gece zor yatti.
Sabah da hortladi.
Esimin zirt pirt uynamaktan basi agridi.hala da gecmis degil.kafasi zonkluyor.
Benimde basim agriyor.parol da gecirmiyor.
En güzeli bebek uyusun ki bizde saglikli olalim.
Ha bu yazdiklarim sikayet degil asla...
Sadece artik bebeklerin uyandirilmamasi taraftariyim.zira bi sure sonra alişkanliktan kalkiyorlar.tıpki benimki gibi.
Bebegimin kilo gelisimi de 3.aya yaklasiyoruz.7200 civarıdır tahminen

Inan simdide cok var :) sadece alismak,pratiklesmek,siralari belki karistiriyor insanin kafasini.Hepsine yetismemeye,acele etmemeye,bikerede bitirmemeye calis sadece :)

Yasim 30 olucak.
Özledigim bisey yok aslinda.çünkü kücücük dünyamda tek keyif aldigim şey esimin eve gelmesi ve onunla biseyler yiyip icmek ve keyif yapmakti.bebis varkende yapabiliyoruz cok şükür.hem şimdi daha tatli oluyor.biz sofraya oturduk mu huysuzlaniyor.bende kucagima alip oturuyorum.sofradakilere bakiyor minnoş gözleriyle.esimle öpe öpe doyamiyoruz.
Bebegimle birlikte tüm düsünce dünyam degisti.kendimde birsey farketmekten ziyade kendimi tanımış oldum baştan başa...
2 sene önce kpss atamalariyla ugrasiyordum.atama bekliyordum.annemin hasta olduğunu ögrenmistik.çok sıkıntılı günlerdi.hergün ağlama hergün uzüntü...
Hepsi gececek derdim.
2 sene sonraki halime de hayattan keyif almaya devam etmesini söylerdim.

Herseyi daha da anlamli yapiyorlar aslinda...
Esle bisy yapmak eskisi kadar degisik geliyor insana bazen :) Gerci sohbet hep onlara dönüyor ama huzur verici :) insan sevdigi insanida evlatlarinin babasi olarak gorunce daha da bi manidar.
Bizde de esim ve buyuk kizim Mayis dogumlu 2 gun arayla,evlilik yildonumumuzle bnm dogum gunum ayni gun Eylul ve kucugunde dogumu Eylul oldu.Hep sevmisimdir Eylul'u :)

Biz haftada ya da 2 haftada bir sinema gecesi yapiyoruz.Esim flasha yukletiyor animasyon yasina uygun.Hep beraber mısır patlatip izliyoruz.Belki sizin minikte sever :) fikir olsun.

Evet cok sukir buarada❤hayatimizin en guzel donemleri aslinda.

Kızlar aranızda Bebeğini sallamadan yerine koyup uyutmayı başaranlar var mı ? Memede uyutmak değil ama

Seytan kulagina rahati yerindeyse uyuyor kendi kendine hatta bi kere emzirdim daha koltuga indirdim arkami dönüp battaniyesini aldim bi baktim ki hemen uyumus an icinde sasirmistim

Sadece gecici bi zaman en azindan iyi olun da :) daha da manidar olur pockette minigi gorunce :) motorada bi kez daha aşık eder seni :))))
Bizde de esim bisiklet akrobasisi ile ugrasmis yillarca zaafidir bisikletler :) hala var tabii.Kizimda cok seviyor onun gb ugrasiyor :) Buyukler guzel örnek

Annelik buyuk emek verdigi hazda bambaska degil mi? :)

Nasip bakalim zor ama o da geciyor be arkadasim :) hic bez kullanmamisiz gb oluruzz yine :)
Buyugu kendi istegiyle baslamisti bakalim kucuklere ornek olurlar cidden.

Oyy ne guzelde anlatmissin :)
Bizde de 4 sene arayla ve cidden bebek halleri bambaska aslinda.Ozlemisiz.

Ne guzelsiniizz :) insallah gonlunuzdekilerle kizlarla omrunuze omur katarsiniz bol neseyle :)

Bilmiyorum ki doktor her fırsatta kesinlikle sadece anne sütü derdi bu ay böyle dedi 3ayi dolduran bir bebek 6500 civari olmasini bekleriZ dedi

Bunu 3 ay olarak sınırlandırmak biraz gereksiz olur aslinda.Dogum kiloları önemli olan.Yani sende stres yapma diye soyluyorum.Cunku daha da azalacak kilo alimlari.Istersen bi doktora daha gorun ya da fikir al canim

Cocugun tombul olmasi bir saglik gostergesi olmadigi icin ne yapmiyoruuuuuuz :) takılmıyoruuuzz :)
Sağlıkla devam :)
Bizlerde nasil birbirimizden farkliyiz.Onlarinda karakteristik vucutlari var aslinda.Bunu bozmamak bizim gorevimiz.Göz doldursun diye cocugun midesini doldurmak degil

Ben arkadasimi dogumunda kapida beklerken bi bebek cikti 3bucuk kilo,çıtı pıtı :) anneside oyleydi.
Arkadasiminki cikti 3bucuk kilo ve yapılı bildigin.Arkadasimda eside cok uzun boylu ve yapililar.
Ayni kilo olmasina ragmen aradaki fark barizdi.Bunlari unutmamak lazim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…