- 14 Temmuz 2016
- 4.839
- 5.584
- 108
- 45
Emzik de ne kurtarıcı valla:))bizim sadece aksam o sekilde oluyor.yatak odasinda gece lambasinda emziriyorum sonra gegiriyor.gozler kapaniyo aciliyo kapaniyo aciliyo bi mahmur haldeyken yatagina koyuyorum.hadi uyu bakiyim diyorum.saat 22 civari yatiyor sabah 6-7 ye kadar.bazen ih ih diyor emzik takiyorum.10 dakikaya uyuyunca emzik dusuyor kenara aliyorum.ama gunduz hicbi sekilde uyutamadigim icin uyutmaya ugrasmiyorum.bizde tamamen bebek karar veriyo ne zaman nasil uyuycagina.ben hic bisey yapamadim uyutmak konusunda.gunduz uyumamayi gece uyumayi secti kendisi.
Masallah bebise. Buyun gece uyanip emerse o kadar olur tabi.Canim.emzirme odalarinda hep görürüm.bebekleri tombul tombul.bi yandan emziriyorlar bi yandan da mama veriyorlarmis.sonra da bebek tamamen memeyi birakiyor.
Birisinin bebegi tombuldu.kiz annesiyle gelmisti.bebek memeyi emmek istemiyor.kız ugrssiyor emsin de mamayi biraksin diye.annesi bi yandan bebegin poposuna vuruyor .kız memeyi bebegin agzina sokuşturuyor.baya sıkıntı cekiyorlardi.
eger amaç sadece kilo aldırmaksa kimse ugrasmaz memeyle.
Önemli olan sağliktir.bebek 600 grdan az alirsa mama verilir ama zaten 600 gr alabiliyorsa mama vermeye gerek yoktur.
Bi yerde okudum.1 yasinda tüm bebekler birbirini yakalar.
Sen o doktoru dinleme canim.zaten hep şu 2 saatte bir uyandir lafi yüzünden bi türlü uyuyamadik.
Simdiki aklim olsa bebek uyanana kadar uyandirmazdim.
Dün zorla 22.10 da uyudu.
23.40 da ağlayarak kalkti.
1 de kalkti.
2 de kalkti.
3.bucukta kalkti.
4.15 gece zor yatti.
Sabah da hortladi.
Esimin zirt pirt uynamaktan basi agridi.hala da gecmis degil.kafasi zonkluyor.
Benimde basim agriyor.parol da gecirmiyor.
En güzeli bebek uyusun ki bizde saglikli olalim.
Ha bu yazdiklarim sikayet degil asla...
Sadece artik bebeklerin uyandirilmamasi taraftariyim.zira bi sure sonra alişkanliktan kalkiyorlar.tıpki benimki gibi.
Bebegimin kilo gelisimi de 3.aya yaklasiyoruz.7200 civarıdır tahminen
Artık yan yatırmıyorum ben. Dönüyorlar sürekliYan yatıyorum bir şekilde sırt üstüne geçiyor iki uc kez duzelttim yine dönüyor, uyuyamadım yatsın mi yaa
plojovic sen ne güzel bir insansın:)
kızınla arandaki bağada bir maşallah
Çok isterim bir kızım olmasını ama artık çok zor sanırım
Ben ilk evlat tadını 40 yaşında yaşadım rabbim böyle uygun görmüş şükürüm sonsuz,iki sene önce eşimle özgür bir hayatımız varmış onu anladım kabullenmeye başlamıştık biz iki kişilik hayatı umut her zaman vardı yinede 14 sene sonra 5. Tedavim sonucu geldi herkes tarafından çok beklenen oğlum o kaybetmek üzere olduğum umudum şimdi kucağımda bana hayran hayran bakıyor,iki sene sonra bizi şöyle hayal ediyorum artık 3 kişilik bir hareketli hayat beraber geziler tatiller sendromlar eğitimler daha fazla sorumluluk her şeye rağmen düşünmesi bile güzel
Ben de bebek tartısı var. Ölçüyorum aralarda.Masallah bebise. Buyun gece uyanip emerse o kadar olur tabi.
Biz de cocugu baskule koyuyoruz. Kendimiz bi cocukla bi cocuksuz cikiyoruz. Pzt aile hekimi cagirmisti ama randevu alinmiyor. Hep dolu. Bu ay asi yok. Gitmiycez. Cuma kendi doktoruna gitcez. Bakalim ne diycek kiloya.
Burnumun diregi sizladi. Ingilizler bu yillara golden years diyor. Cocuklarin olup buyudugu yillar.Herseyi daha da anlamli yapiyorlar aslinda...
Esle bisy yapmak eskisi kadar degisik geliyor insana bazen :) Gerci sohbet hep onlara dönüyor ama huzur verici :) insan sevdigi insanida evlatlarinin babasi olarak gorunce daha da bi manidar.
Bizde de esim ve buyuk kizim Mayis dogumlu 2 gun arayla,evlilik yildonumumuzle bnm dogum gunum ayni gun Eylul ve kucugunde dogumu Eylul oldu.Hep sevmisimdir Eylul'u :)
Biz haftada ya da 2 haftada bir sinema gecesi yapiyoruz.Esim flasha yukletiyor animasyon yasina uygun.Hep beraber mısır patlatip izliyoruz.Belki sizin minikte sever :) fikir olsun.
Evet cok sukir buarada❤hayatimizin en guzel donemleri aslinda.
Hahaha aynen bende aldim ama sanki sıkışıyor içinde rahat edemiyor bebeğim biraz daha büyümeleri gerek sanırımBende kanguru aldım evde kullanırım diye ya da heves ettim diyelim :) hala kullanamadım bu sabah takayım kahvaltı hazırlayım dedim 1 saat cebelleştik durmadı hepten ağladı
Sizin iyi bir anne oldugunuz yazdiklarinizdan anlasiliyor. Sadece fiziksel degil ruhsal gelisimleriyle de ilgili oldugunuz.. ben de bu ara epey kitap aldim. Nelerin farkinda olarak buyutmem gerekiyor diye..Kiziniz demek ki şiddet gören bir ortamı görmüş televizyonda falan, yavrum etkilenmiş.. Valla geçen tv de adamın biri, her anne baba çocuğuna akilli olsun diye döver ne var ki, dedi yaa. Çıldırdım, bu nasıl bir mantıksızlık. "aklı başında" hicbir anne baba vurmaz. Eğer şiddet gösteren bir anne baba varsa (es, psikolojik sikintili biridir) derhal diğer eş ayrılığı düşünmeli." Cocugum icin bosanmayacam" kendini kandirma yoluna girmesin kimse valla. "Esas cocugun icin" ayril, akilsiz diyecegim o annelere .Bedduayi hic sevmem ama Çocuklara uzanan eller kırılsın diye bedduami da ettim iste:)))Gecen gun beni seviyor diyor ki 'kıymetli annem,iyi ki sen bagirmayan dövmeyen annesin,iyi ki benim güzel annemsin'...
Gordugu bisy aklina takilmis sanirim ve farketmis bu durumu.
Ama o minicik bebegin buyumus boyle kucuk arkadasin olmus hali oyle tatli ki :))))))
Oyle tatlilar ki.Bazen o kadar komik o kadar masum konusuyorlar kiii :) Ya bi cocugun buyudugune sahit olmak gercekten bi mucize.Cok guzeller❤
Utusuz giydirmiyorum ben hem mikrop acisindan hemde düz durmasi açısından mutlaka utulerim,aliskinim ben ütü yapmaya 10 yasindaki kizimin bile esyalarini hala utuluyorumCanim bebegin kiyafetlerini niye ütülüyorsun ki.güzelce yikanip kurursa tamam.ben küçük bi hurç aldim.
Yikayip icine katliyorum.sabah oturma odasina götürüyorum.aksam yatak odasina.
Kolay oluyir temiz kaliyor.utü de hic yapmadim.bebegi birak esimin kiyafetlerini de ütülemiyorum.yemek yiyecek vakti zor buluyoruz zaten.yorma kendini bu kadar canim.
Benim esim de diyor ki memelerin kocaman ama hic ilgimi cekmiyor. Zaten iyice kanka olduk. Ikimiz de yorgunluktan bayiliyoruz. Yilbasi gecesi saat 8di. Bebek uyudu. Kosarak yattik. Uyu hadi uyu uyu. Zaman ziyan olmasin diyoruz.
nasil oyle bisey diyebiliyo doktor.bilimsel hazirlanmis tablolar var hastanelerde bebeklerin alt ve ust sinir kilo ve boylarini gosteren.o araligin icerisindeyse endise ettirmemeleri lazim.
Her çocuk aynı gelişmez diyorum ben sizin bebeişiniz algısı falan nasıl sadece kilo problemi mi var
Ben de mama veriyorum. O mamaları kim alıyor? sen,ben, binlerce insan. Sakin suçlu hissetme.Evet haklısın canım ac kalsaydi anlamasaydım daha cok üzülürdüm
Öyle bir şey yok. Sabah gittim çocuk profesörüne 4500-7500 normali. 2.5 doğan çocuk mesela 3. Ayda nasıl olacak 6.5..Bilmiyorum ki doktor her fırsatta kesinlikle sadece anne sütü derdi bu ay böyle dedi 3ayi dolduran bir bebek 6500 civari olmasini bekleriZ dedi
Kimseyi takma.. nasıl ki herbirimiz farklı kilolardayız anneler olarak. Onlar da farklıSütüm iyi daha hiç mama verilmedi. Dün kontrolde doktor hesapladı günlük kilo alımını beğendi, 26 gr imiş, aynen böyle devam dedi.
Hedef hiç mama vermemek. İnşallah olur.
İdrar için beklerken odada diğer annelerle konuştuk, günlük 26 gr çok az dedi hepsi şaşırdı. Hepsi mama veriyormuş ve bebekler 2 - 2.5 aylık tombul tombul, kızım da 2,5 aylık, 58 cm ve 5 kilo ama yanlarında zayıf gibi kaldı.
Doktor güzel şeyler söyledi ama diğer anneler biraz korkuttu...
Mutlu sona ulaşmanız gözümü doldurdu :)))plojovic sen ne güzel bir insansın:)
kızınla arandaki bağada bir maşallah
Çok isterim bir kızım olmasını ama artık çok zor sanırım
Ben ilk evlat tadını 40 yaşında yaşadım rabbim böyle uygun görmüş şükürüm sonsuz,iki sene önce eşimle özgür bir hayatımız varmış onu anladım kabullenmeye başlamıştık biz iki kişilik hayatı umut her zaman vardı yinede 14 sene sonra 5. Tedavim sonucu geldi herkes tarafından çok beklenen oğlum o kaybetmek üzere olduğum umudum şimdi kucağımda bana hayran hayran bakıyor,iki sene sonra bizi şöyle hayal ediyorum artık 3 kişilik bir hareketli hayat beraber geziler tatiller sendromlar eğitimler daha fazla sorumluluk her şeye rağmen düşünmesi bile güzel
Ben anne sütü az çoğunluk mama veriyorum. Zayıf yine de.. mama verilen her bebek de tombul olmuyo. Sağlıklı olsunlar yeterSütüm iyi daha hiç mama verilmedi. Dün kontrolde doktor hesapladı günlük kilo alımını beğendi, 26 gr imiş, aynen böyle devam dedi.
Hedef hiç mama vermemek. İnşallah olur.
İdrar için beklerken odada diğer annelerle konuştuk, günlük 26 gr çok az dedi hepsi şaşırdı. Hepsi mama veriyormuş ve bebekler 2 - 2.5 aylık tombul tombul, kızım da 2,5 aylık, 58 cm ve 5 kilo ama yanlarında zayıf gibi kaldı.
Doktor güzel şeyler söyledi ama diğer anneler biraz korkuttu...
Sırtüstü yatırıyorum artık. Yan yastığı kaldırdım hatta epey olduMutlu haftalar uygulamasını kullanan arkadaş varmı indirmeyi düşünüyorum mağlum ücretli bir aplikasyon faydalımı bizim için,indirdiğime deysin diyorum
Benim bebeğim anne yanı beşiğinde içinde reflü yatağıyla yatırıyorum hala,ilk başlarda yan yatırıyordum şimdi yan yatırsamda o kendi sırt üstü dönüyor veyahut sırt üstü yatsada kafasını kendi sağa, sola çevirip uyuyor ben çok takılmadım reflü yatağında yatıyor diye yanlışmı yapıyorum acaba
Ufak olduklarindan ariyoruz ama bir sure sonra hala surekli arar sorarsak "bagli degil bagimli"oluruz. Buna dikkatBen de almak istiyorum bir tane, daha karar veremedim.
Doğumdan sonra fırsat buldukça yürümeye çalışıyorum. İyice karnını doyurup eşime bırakıyorum hem babasıyla vakit geçirmesi için, hem de evde tüm gün bunalmamak için. Ama aklım kalıyor devamlı arıyorum ağlıyor mu keyfi yerinde mi... Eşim de o ara benim arayıp durmamdan bunalıyor, bir de sanki ona güvenmiyormuşum gibi oluyor.
Aklımda süt pompası var ne zamandır, çıkmadan önce süt bırakırsam daha kafam rahat olur.
Mutlu haftalar uygulamasını kullanan arkadaş varmı indirmeyi düşünüyorum mağlum ücretli bir aplikasyon faydalımı bizim için,indirdiğime deysin diyorum
Benim bebeğim anne yanı beşiğinde içinde reflü yatağıyla yatırıyorum hala,ilk başlarda yan yatırıyordum şimdi yan yatırsamda o kendi sırt üstü dönüyor veyahut sırt üstü yatsada kafasını kendi sağa, sola çevirip uyuyor ben çok takılmadım reflü yatağında yatıyor diye yanlışmı yapıyorum acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?