Yaş oglumdan sonra 30 oldu :)
Anne olmadan önce özgürüm filan derdim bebekle ne yapacağımı bilemezmisim gibi gelirdi gerci aglama krizi tutarsa halen öyle elim ayagima dolaniyor :)
Ama cabuk toparladim sirt cantami alip oglumu pusetine koyup arka koltuga yerleştirip gidiyorum her yere :)
Evde durmuyoruz:)
En cok sabah sigaralarini, ara sira 1-2 bira yuvarlamasini ve eşimle kardeslerimizle kurdugumuz içki sofralarini ve kafayi bulunca sen kapat ben bi şarkı acicam bayilacaksin demelerimizi özlüyorum
2 sene önceki tek derdi sabahlari erken kalkip ise gitmek olan hamisin 2 sene sonra 2yas sendromunda sanirim erken kalkmalari mumla arayacak duruma gelecek gibi geliyor
Oglum iyiki geldi Rabbim bize layik gördü cok şükür mutluyum yaa
Canim.emzirme odalarinda hep görürüm.bebekleri tombul tombul.bi yandan emziriyorlar bi yandan da mama veriyorlarmis.sonra da bebek tamamen memeyi birakiyor.
Birisinin bebegi tombuldu.kiz annesiyle gelmisti.bebek memeyi emmek istemiyor.kız ugrssiyor emsin de mamayi biraksin diye.annesi bi yandan bebegin poposuna vuruyor .kız memeyi bebegin agzina sokuşturuyor.baya sıkıntı cekiyorlardi.
eger amaç sadece kilo aldırmaksa kimse ugrasmaz memeyle.
Önemli olan sağliktir.bebek 600 grdan az alirsa mama verilir ama zaten 600 gr alabiliyorsa mama vermeye gerek yoktur.
Bi yerde okudum.1 yasinda tüm bebekler birbirini yakalar.
Sen o doktoru dinleme canim.zaten hep şu 2 saatte bir uyandir lafi yüzünden bi türlü uyuyamadik.
Simdiki aklim olsa bebek uyanana kadar uyandirmazdim.
Dün zorla 22.10 da uyudu.
23.40 da ağlayarak kalkti.
1 de kalkti.
2 de kalkti.
3.bucukta kalkti.
4.15 gece zor yatti.
Sabah da hortladi.
Esimin zirt pirt uynamaktan basi agridi.hala da gecmis degil.kafasi zonkluyor.
Benimde basim agriyor.parol da gecirmiyor.
En güzeli bebek uyusun ki bizde saglikli olalim.
Ha bu yazdiklarim sikayet degil asla...
Sadece artik bebeklerin uyandirilmamasi taraftariyim.zira bi sure sonra alişkanliktan kalkiyorlar.tıpki benimki gibi.
Bebegimin kilo gelisimi de 3.aya yaklasiyoruz.7200 civarıdır tahminen
Yoo ben ona inanmıyorum. iyi kurutup giydirdikten sonra. Doktorlar bile banyo yaptır uyut dediler kac kere
Maşallah tam bir kuzu :)) Allahım korusun..Canim.emzirme odalarinda hep görürüm.bebekleri tombul tombul.bi yandan emziriyorlar bi yandan da mama veriyorlarmis.sonra da bebek tamamen memeyi birakiyor.
Birisinin bebegi tombuldu.kiz annesiyle gelmisti.bebek memeyi emmek istemiyor.kız ugrssiyor emsin de mamayi biraksin diye.annesi bi yandan bebegin poposuna vuruyor .kız memeyi bebegin agzina sokuşturuyor.baya sıkıntı cekiyorlardi.
eger amaç sadece kilo aldırmaksa kimse ugrasmaz memeyle.
Önemli olan sağliktir.bebek 600 grdan az alirsa mama verilir ama zaten 600 gr alabiliyorsa mama vermeye gerek yoktur.
Bi yerde okudum.1 yasinda tüm bebekler birbirini yakalar.
Sen o doktoru dinleme canim.zaten hep şu 2 saatte bir uyandir lafi yüzünden bi türlü uyuyamadik.
Simdiki aklim olsa bebek uyanana kadar uyandirmazdim.
Dün zorla 22.10 da uyudu.
23.40 da ağlayarak kalkti.
1 de kalkti.
2 de kalkti.
3.bucukta kalkti.
4.15 gece zor yatti.
Sabah da hortladi.
Esimin zirt pirt uynamaktan basi agridi.hala da gecmis degil.kafasi zonkluyor.
Benimde basim agriyor.parol da gecirmiyor.
En güzeli bebek uyusun ki bizde saglikli olalim.
Ha bu yazdiklarim sikayet degil asla...
Sadece artik bebeklerin uyandirilmamasi taraftariyim.zira bi sure sonra alişkanliktan kalkiyorlar.tıpki benimki gibi.
Bebegimin kilo gelisimi de 3.aya yaklasiyoruz.7200 civarıdır tahminen
Aynen canim arkadasimin önerdiği bir doktor vardi yeni mama almadan ona da bir soracağımBunu 3 ay olarak sınırlandırmak biraz gereksiz olur aslinda.Dogum kiloları önemli olan.Yani sende stres yapma diye soyluyorum.Cunku daha da azalacak kilo alimlari.Istersen bi doktora daha gorun ya da fikir al canim
Canim bize hastanede 2 ay 2 saat arayla dediler.bende 2 ay yaptim bunu.tabi çocuk 2 saatten erken kalkmaya alisti.1 bucuk saatte ve 1.45 saatte kalkmaya basladi.simdi de hala ayni.kendini eskisi gibi zannediyor.yavrum sen büyüdün.miden büyüdü.düş de yatsana 3 4 saat:)Canim o en gec 2 saat ilk donemlerde kan sekerleri icin.Ama zamanla zaten bebek belli ediyor artik yok.Ilk zamanlarda digru yapiyordun yani.
Tsk ederim canim.Rabbim herkesin bebişlerini korusun.Maşallah tam bir kuzu :)) Allahım korusun..
Aynen :))Bicok seye farkindalik sagladi bebislerde :))))
Canim gece ısı düsüyor ya sabaha karsi evde bi soguma oluyor.bizde uyuduğumuz icin üstünü acsa da farketmiyoruz.Yoo ben ona inanmıyorum. iyi kurutup giydirdikten sonra. Doktorlar bile banyo yaptır uyut dediler kac kere
Bana gecen gun sakasina degil gercekten yanlislikla kankaaa diye seslendi. Erkek arkadaslari gibi gormeye basladi herhal.Kızlar hakkaten ya acaba bı bizmi böyleyiz diyordumyanlız değilmişim eşimle resmen kanka olduk hatta arada birbirimize kanka diye sesleniyoruz
Burnumun diregi sizladi. Ingilizler bu yillara golden years diyor. Cocuklarin olup buyudugu yillar.
Her dr ayrı birşey diyo valla. Biz sadece ilk 45 gün falan alarm kurup besledik. Sonra o yönetti biziCanim bize hastanede 2 ay 2 saat arayla dediler.bende 2 ay yaptim bunu.tabi çocuk 2 saatten erken kalkmaya alisti.1 bucuk saatte ve 1.45 saatte kalkmaya basladi.simdi de hala ayni.kendini eskisi gibi zannediyor.yavrum sen büyüdün.miden büyüdü.düş de yatsana 3 4 saat:)
Tsk ederim canim.Rabbim herkesin bebişlerini korusun.
Maşallah canım.Benimki memede uyuma dışında kendiliğinden sadece iki üç defa uyumuştur kolumda ya da omuzumdaSeytan kulagina rahati yerindeyse uyuyor kendi kendine hatta bi kere emzirdim daha koltuga indirdim arkami dönüp battaniyesini aldim bi baktim ki hemen uyumus an icinde sasirmistim
Sizin iyi bir anne oldugunuz yazdiklarinizdan anlasiliyor. Sadece fiziksel degil ruhsal gelisimleriyle de ilgili oldugunuz.. ben de bu ara epey kitap aldim. Nelerin farkinda olarak buyutmem gerekiyor diye..Kiziniz demek ki şiddet gören bir ortamı görmüş televizyonda falan, yavrum etkilenmiş.. Valla geçen tv de adamın biri, her anne baba çocuğuna akilli olsun diye döver ne var ki, dedi yaa. Çıldırdım, bu nasıl bir mantıksızlık. "aklı başında" hicbir anne baba vurmaz. Eğer şiddet gösteren bir anne baba varsa (es, psikolojik sikintili biridir) derhal diğer eş ayrılığı düşünmeli." Cocugum icin bosanmayacam" kendini kandirma yoluna girmesin kimse valla. "Esas cocugun icin" ayril, akilsiz diyecegim o annelere .Bedduayi hic sevmem ama Çocuklara uzanan eller kırılsın diye bedduami da ettim iste:)))
Biz gece yıkıyoruz. Kombi yüksekte yanıyor hep zaten, gene de ufo yakıyoruz.. çok ısınınca kapatıyoruz sabaha karşı tekrar yakıyoruz ufo yuCanim gece ısı düsüyor ya sabaha karsi evde bi soguma oluyor.bizde uyuduğumuz icin üstünü acsa da farketmiyoruz.
Sabah banyo yaptirinca öğlene kadar ev isiniyor.banyonun verdigi vücuttaki nemde akşama kadar kuruyor.bunun icin sabah yikayin diyorlar.
Bide zaten banyodan sonra uyuyorlar.üstünü surekli kontrol edebiliyoruz.
Hanımlar süt arttırıcı takviye olarak ne tavsiye edersiniz?
Sütüm azalmış doktor mama takviyesi verdi ama 1 hafta sütümü arttırmak için çabalamak istiyorum. Hiç bişey işe yaramazsa mamaya başlayacağız.
Şiddet bir zincir maalesef. Baba anneye, anne çocuğa, çocuk kardeşine...Şiddetin gerekcesi, mazereti şusu busu olamaz!!Hem fiziksel hem psikolojik olarak guclu bireyler yetistirmek biz kadinlarin elinde. Ezilen, kendini güçsüz hissedersen ilerde cocuk da ayni annesi gibi olur diyo psikologlar..Çocuğu "malı" gören zihniyet olmaz olsun. Farklı karakterler olacaklar ve biz buna saygı duymak zorundayız dediginiz gibi nasıl arkadaşlarımıza sosyal hayattaki insanlara saygı duyuyorsak çocuklarımıza da duyacağız. Bireysel kararlara saygı duyarsak ilerde en basiti gelinimizi "oğlumu elimden alan" saçmalığı değil "oğlumun eşi, benim kızımdır" diyen Kayinvalideler oluruz...Amiiiiin diyerek icten katiliyorum.
Esimiz dostumuz istedigimizi yapmayinca kaldi ki cocugumuz bile illa bizim istedigimizi yapmak zorunda degil kim kime vurabilir? Kim kime basina dikilip bagirarak kizabilir? Yani bunu birbirimize yapmiyoruz mesela hele cocuklara savunmasiz masumlara hic yapilmamali.Oyle derin ki yurekleri..
Hem herseyi bastan ogreniyorlar esas onlarin isi zor.Biz sectigimiz hayati yasiyoruz.Kaldi ki onlar bize Allah'in emaneti.Rabbim uygun gormus meleklerini emanet etmis ne haddime ona dokunmak,kotu bisy ogretmek.Allah firsat vermesin kotu davrananlara!
Bnm icin olan dusuncelerin icinde tesekkur ederim.
Kizlar dün aksam 2 komsum bebek görmeye geldi.birinin 3 cocugu birinin de 1 çocugü vardi.
3 cocugunolanim.17 aylik bi kizi var.grip olmuş.gelip gidip yerde yatan bebegimi öptü.cocugun üstune cikiyor resmen.heryerini öptü.bende cay doldurmakla ikram yapmakla mesguldüm.eşim de bebegin basinda ama kızı uzaklastiramiyor.agliyor cocugun üstüne üstune geliyor.
Annesi alip götürüyor.geri kacip geliyor.
Neyse ben esime al bebegi salona git dedim.bu sefer kadin bebegi kardesine verip eve gotürmesini söyledi.
Diger kadini cocugu da 19 aylik.burnu akiyordu sürekli.bebegim sabahtandir hapsuruyor.
Ya sinir oluyorum.bebek görmeye hasta cocukla gelinir mi ya.madem esine gönderecektin biraksaydin esinle.
Ya kizlar haksız mi düsünüyorum.
Ins hasta olmaz bebegim.
Zeytinyağ denedin mi bir çay kaşığı içir canım inşallah fayda ederBebeğim 3 gündür kakasini yapamiyor.
Gaz çikarmaya devam.aglayarak gaz cikariyor.ne yapmam lazim.ıkınıp duruyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?