Kilo almadığı için sütün yetmediğini düşündü ama şu da var yaklaşık 1 haftadır ikimizde hastayız kızım 5-10 dkdan fazla emmiyor ama ne ağlaması var ne huysuzluğu. Sağıp verdim onu da almıyor aç değil demekki. Sütüm yağlı bu arada sarı sarı hep lekesi çıkmıyor hiç bi yerden kızım kusunca.Acsa yer, toksa yemez.
Peki doktor sutunu yeterli gormedi ya sen bebegin ac oldugunu hissediyor muydun?
Ya da miktar olarak yetiyor ama icerik olarak kilo aldirmiyor. Oyle mi acaba?
Normal rezeneyi demleyip içince o kadar etkisi olmuyor mu? Daha iyi olur diye direk aktardan rezene almıştım malt içeceği de alıp deneyeceğim o zaman.Malt içeceği evet işe yarıyor ama sürekli içmen gerekiyor,bı ara çok içtim ama midem bulanıyor artık icemiyorum,şuanda rezene içiyorum ama promalt kadar etkisini goremedim
Prolac dml verdi doktor galaktogo vardı onu kullanmaya başladım aynıymış sanırım ikisi.Doktorun vermiş olduğu damlanin adı ne canim
Bence de doyuyot çünkü huysuzluğu yok. Sütüm yağlı ama kilo almamış çünkü emmiyor.Doymustur o zaman canim.açsa içer.
zorunlu asi olarak dedim canim.Meningokok aşısı varmış 3.ayda
Doktor illa ben de gorcem. Randevu alin diyor. Ilk ay almadan gittik. Fircaladi bizi.Ebeler boy, kilo, baş çevresi, göğüs çevresi ölçüp refleksleri not alıyor canım. Randevu almadan git bence. Bizim izlemleri ebeler yapıyor, ilaç yazılmayacaksa veya bir şikayetimiz yoksa doktora uğramıyoruz. Direk hemşire odasına girip gerekli ölçümleri ve varsa aşıyı yaptırıp çıkıyoruz
Rezene demleyip içince daha çok sütüm oluyor. Bir de dün susamlı kurabiye yedim(hamuruna susam karıştırıp pişirmişler) gece göğsüm doluluktan taş gibi oldu, ağrıyla uyandım. Onun dışında süt veya ayran içince de sütüm artıyor benimHanımlar süt arttırıcı takviye olarak ne tavsiye edersiniz?
Sütüm azalmış doktor mama takviyesi verdi ama 1 hafta sütümü arttırmak için çabalamak istiyorum. Hiç bişey işe yaramazsa mamaya başlayacağız.
Belki hasta oldugu icin istahi yoktur. Iyilestiyse istahi acilir belki. Bi de artik 10 dk emmeyle doyuyorlar.Kilo almadığı için sütün yetmediğini düşündü ama şu da var yaklaşık 1 haftadır ikimizde hastayız kızım 5-10 dkdan fazla emmiyor ama ne ağlaması var ne huysuzluğu. Sağıp verdim onu da almıyor aç değil demekki. Sütüm yağlı bu arada sarı sarı hep lekesi çıkmıyor hiç bi yerden kızım kusunca.
Normal rezeneyi demleyip içince o kadar etkisi olmuyor mu? Daha iyi olur diye direk aktardan rezene almıştım malt içeceği de alıp deneyeceğim o zaman.
Günde kaç tane içmek gerekiyor?
Prolac dml verdi doktor galaktogo vardı onu kullanmaya başladım aynıymış sanırım ikisi.
Bence de doyuyot çünkü huysuzluğu yok. Sütüm yağlı ama kilo almamış çünkü emmiyor.
Mama da almayacak bu çocuk o zaman.
Bizimki pek rahat, ebe gördü mü tamam :)Doktor illa ben de gorcem. Randevu alin diyor. Ilk ay almadan gittik. Fircaladi bizi.
Rezeneyi demledim bende hergün içicem bol bol.Rezene demleyip içince daha çok sütüm oluyor. Bir de dün susamlı kurabiye yedim(hamuruna susam karıştırıp pişirmişler) gece göğsüm doluluktan taş gibi oldu, ağrıyla uyandım. Onun dışında süt veya ayran içince de sütüm artıyor benim
Bana da öyle geliyor ama doktor öyle söyleyince moralim bozuldu.Belki hasta oldugu icin istahi yoktur. Iyilestiyse istahi acilir belki. Bi de artik 10 dk emmeyle doyuyorlar.
D&R in sayfasında anne-çocuk bölümü var. Linki atayım..E elaelif123 canım kitap önerilerin var mı beğendiğin ?
Icer tabi. Acıkınca herşeyi içer:)) O an keyfi yoktur belkiDoktor emdikten sonra 60 ml mama hazırla ver dedi ama emdikten sonra sağıp sütümü verdim içmedi. Anne sütünü almayan bebek mamayı içer mi ki?
Çocuk prof u Humana still tee Emziren anneler için olani önermiştiHangi içeceği önerirsiniz hanımlar ona göre sipariş vereyim daha önce denemedim hiç
Acıkınca değil.Icer tabi. Acıkınca herşeyi içer:)) O an keyfi yoktur belki
bana da doktor öyle dedi. once anne sutu pesinden mamaAcıkınca değil.
Emdikten sonra mama verecekmişim üstüne. Emdikten sonra sağdığım sütü verdim almadı mamayı nasıl alacak aç olsa benim sütümü içer zaten.
bugun doktordaydık. sordum 9. ayda yaptır dedi.Meningokok aşısı varmış 3.ayda
bugun cocuk doktorundaydık. Anne sutu veren de suya gerek yok. Mama verdigim icin ben, gunde 1 cay kasigi su verebilirsin dedi.Aynen canim.kimisi de 3 ay diyor.
Bende sinir oldum ama bisey diyemedim.esim de öyle.
Bi daha izin vermem ama.bu bana ders oldu.
Denedim canim.fayda etmedi.sonra dün yapti ama azicik.bugunde yapmadi.
Doymustur o zaman canim.açsa içer.
Olabilir canim.bezi de fazla ağirlasmiyor zaten.su verim ben bundan sonra.
Canim ne kadar da yapsam gazi bitmiyor bizimkinin.1 dakikada 5 tane gaz cikarirnmi bi bebek.ya belki 1 günde 100 tane cikiyor.gözünden uyku akiyor ama gaz bitmiyor.
tok olunca veya keyfi olmayınca bazen reddediyor benimki de. 1 2 deneme de alacaktır.Acıkınca değil.
Emdikten sonra mama verecekmişim üstüne. Emdikten sonra sağdığım sütü verdim almadı mamayı nasıl alacak aç olsa benim sütümü içer zaten.
Mami Power ve Humana Still TeeHangi içeceği önerirsiniz hanımlar ona göre sipariş vereyim daha önce denemedim hiç
Arkadas hep diyor ya sutum yagli diye. Bebegi de cok terliyormus. Gece de saat basi uyanip emmek isteyince benim aklima geldi acaba susuyor mu diye. Doktora sor diyecegim ama ordaki doktorlar da bir sey bilmiyor sanki.bugun cocuk doktorundaydık. Anne sutu veren de suya gerek yok. Mama verdigim icin ben, gunde 1 cay kasigi su verebilirsin dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?