2018 Ekim Anneleri

Ben bal yiyorum yumurtada tahin susam ve sut urunlerini tuketmiyorum canim kendine ozel yap kek yap yogurt yerinr portakal sikip koydum
Ben sorunun nerede olduğunu henüz bulamadım hafta başından beri yaşadığımız kakada kan görme durumu var anlayana kadar biraz zamana ihtiyacımız var sanırım. Portakal da alerjik olabiliyormuş şimdilik tüketmiyorum balı da kestim bu sıra her gün ıhlamur yapıp bal atıyorduk içine etkileyen şeylerden biri olabilir diye düşünüyorum zeytin ve kuşburnu dışında bir şey yiyemiyorum patates yiyorum bir de

Kızlar besin alerjisi olan kaç kişiyiz grupta ve ilk nasil anlaşildi ve ne yiyosunuz..

Bende yicek bisey bulamıyorum sanki yaa.. süt olmayan bişey yok gibi.. birde okuyorum yok dana etide yemeyin yok onuda yemeyin
Sümüklü kaka yüzde döküntü ile anlşıldı atopik dermotit dendi ama kakası hiç düzelmiyor

Aynı benim durumum

Kızlar besin alerjisi olan kaç kişiyiz grupta ve ilk nasil anlaşildi ve ne yiyosunuz..

Bende yicek bisey bulamıyorum sanki yaa.. süt olmayan bişey yok gibi.. birde okuyorum yok dana etide yemeyin yok onuda yemeyin
Besin alerjisi mi tam durumumuz bilmiyorum ama bizde kakada kan gördük besin alerjisinden şüphelendi dr pazartesi tekrar gideceğiz o zaman ne diyecek bakalım. Yiyecek bir şey bulamıyorum akşam yemeğinden önce oturup ağladım sinirlerim bozuldu canım çekiyor bir şeyler ama yiyemiyoeum

Üç aylık ası var mı ası takviminde boş gözüküyor diye sağlık ocağına götürmedim simdi mesajlarda gördüm okurken eyvah Yoksa yaptırmadım mı

Peki siz ne yapıyorsunuz nasıl besleniyorsunuz? Gün içinde yemek bir şekilde yapılıyor da kahvaltıda yiyecek hiçbir şey olmuyor maalesef
Ben kahvaltı galeta zeytin bazen yesil biber maydonoz varsa ama genelde galeta ve zeytin. Bu sabah pastırma yedim içindekilermasum geldi. Akşam yemeğine kadar acıktıkca galeta zeytin yiyorum arada meyve aksam kuzu etinden kofte veya sebze

canım normal aksam yemeklerini yiyebilirsin sulu yemekleri pilav makarna salata paketli ürünlerden paketli ekmeklerden uzak dur

Kızım 3.5 aylık oldu yediklerime dikkat ediyorum 3 aydır nerdeyse baslarda dikkat ettiğim halde huzursuzdu su an daha iyi şükürler olsun
Bebekler büyüdükçe bağışıklılari güçlendikçe alerji azalıyor dirençleri artıyor ben anne sütünün de faydalı olduğunu düşünüyorum zor bir süreç alerjik bebek anneleri için ama geçecek zamanla

Sümüklü kaka yüzde döküntü ile anlşıldı atopik dermotit dendi ama kakası hiç düzelmiyor

Bizimde geçen hafta kakada kan oldu.. 3 4 gün birsey yoktu sonra tekrar oldu.. bu arada yilbaşinda yaş pasta yemistim eşim ondan oldu diyor.. ilk oldugunda da çikolata gofret felan yedim ondanmi oldu bilmiyorum. Benim anlamadiğim ben cocuk ilk dogdugunda aşiri derece puding yiyordum.. ozaman da vardi da bizmi anlamadik.. 75 gün sonra neden cikti.. birde biz sonradan belli oldugu icin rota aşisi olmuştuk.. meğersem olmamasi gerekiyormuş.. ondan mi tetiklendi acaba.. birde yoğurt yemezdim süt içmezdim onlarda olsa ne olucakti acaba..

Cnm salidan beri giremedim buraya. Yazdiklarindan sadece zeytin ekmek ve salatayı yiyebiliyorum ben diğerlerinin hepsi çok dokunuyor. Evet jolemsi oluyor sümük gibi uzuyo kkaka. Bizim aylardır yeşil ve mukuslu cnm, ilk hafta sariydi sadece.
Dün alerji doktoruyla görüştük tekrar ek olarak kuzu etini ve kuruyemisi de kestik. Mukuslu kaka devam ettiği için. Artık Sadece sebze ve zeytin yiyorum. Yumurtayi kesince uykusunun bölünmesine yol açmış bizde onu farkettim. Bulgur çok kusma. Tavuk huzursuzluk. Süt ürünleri zaten tuketmiyirum.
Ben de sana yazacaktım Buğra önceden 2saatte bir tek meme emiyordu. Bronşite yakalandığında sık sık emzirmeye çalıştım bazen su bile icemedim bir haftadır sürekli emmek istedi geceleri saat başı kalktı daha sonra memede cirpinmalar başladı. Resmen bogusuyordu. 4saat boyunca memedeydi. Eşim sagip ver istersen dedi, sagdigimda iki memeden en fazla 10damla zor çıktı. İlk başta çok panik yaptım, diyetten sonraki sagdigim sütlerden verdim. Sabah uyandığımda buradaki bir arkadaşın dediği aklıma geldi, daha önce de yapıyordum bunu ama aklımdan çıkmış. Arkadastan Allah razı olsun adını hatırlamıyorum. Arkadaşin gittiği Dr bebeği en az iki saat bekletin oyalayin, iki saatte süt oluşur verimliliği artar şeklinde. Hemen uygulamaya başladım. Çok şükür sütüm de oluştu emzirme aramız da arttı oğlum da doydu bin şükür. Sen de öyle yapsan cnm. Artık uuyudugunda ilk belirtide emzirmiyorum, uyanıkken de zaman dolmamissa oynuyorum, konuşuyorum şarkı söyleyip oyaliyorum. Çok zorlandim bu bir hafta her yerim ağrıdı odadan çıkamadım, uyumadım. Sık emmesi 2saat dolmadigi icin sütun azaldığındanmis. Mama da vermek istemedim, çok korktum ama yetmeyecek diye. Bol su içtim. @plojovic in söylediği fıstık kurunu kuruyemiş yasak olduğu için yapamadım. Dun sabah tam emecekken gazdan dolayı ememedi, gazını 1,5saat sonra ağlayarak çıkardı, sonra hıçkırık tan ememedi, sonra da uykusu geldi kaç saat aç durdu.
@justsmilee sen ne yaptın cnm inşallah artmıştır sutun.

Üç aylık ası var mı ası takviminde boş gözüküyor diye sağlık ocağına götürmedim simdi mesajlarda gördüm okurken eyvah Yoksa yaptırmadım mı
Ben yok diye biliyorum biz hasta olduğumuzdan 2. Ay aşımıza geç gitmek zorunda kaldık çünkü daha yeni gittik 4. Ayda çağırdılar

Merak ettiğim bir şey daha var evlerinizin nem ve oda sıcaklığı nasıl? Biz çok nemli bir yerde denizin dibindeyiz normalde aşırı nemli ama kalorifer çalışınca inanılmaz düştü nem buhar makinası aldık. Şuan 24-25 derece ev nemde %50-55 arası bu koşullarda olanlar nasıl giydiriyorsunuz bebeklerinizi bir hastalık atlattık ödüm kopuyor yeniden olmasın

biz ankaradayiz. nem cihazim yok. kombi dogalgaz calisiyor.ev genelde 22 derece.hastanemdeki emzirme danismani hemsireye gittigimizde siz nasil giyiniyorsaniz bebegi de oyle giydirin.asla kat kat giydirip terletmeyin.cocuk soguktan degil sicaktan hasta olur.evin sicakligi 21-22 dereceyi gecmesin demisti.bizim su an zibin ustune alt ust takim.ayaginda corap ve patik.ustunde de orgu yelek oluyor.benim giyimim de bu kalinlikta oluyor.cocugun usudugunu sirtina dokunarak anlarsiniz dedi.eller burun ve ayak genelde soguk olur.burnu usumus eli usumus diyip giydirmeyin dedi.

Canım paketli gıdalar tüketmemek gerekiyormuş dr öyle söylemişti ben de dün misafirliğe gittim kek ve poğaça yedim canım çekip yemesem daha kötü olacaktım pastaneden ekler almışlar ondan da yedim iki tane bugün gördüm iki kez kakada. Sabahları kötü hissediyorum çok kahvaltıda her gün mutlaka haşlama omlet ya da menemen olarak yerdim yumurtayı şimdi olmayınca eşime ve kızıma da yapınca içim gitti zamanla kolaylaşır mı böyle yeme durumlarına insan bilmiyorum. Çok mutsuzum sütüm de az gibi bomboş göğüslerim

Allah sana kolaylik, Bugra'ya sifa versin.

Canim sabahları eskiden dedelerimiz çorba içermis.kahvaltı mi varmıs anadoluda.
Sende aksamdan çorbani yap.sabah isıt kendine bi kase.ekmekle iç canim.

Canım bizim genelde 60-65 arası pek düşüremiyorum ama 40-60 arası normal diye biliyorum alt sınır farklı olabilir yalnızca onu tam hatırlayamıyorum 24-25 derece de fazla gibi 22 derece civarı iyi oluyor

Nemi bilmiyorum ama 21-22 derece bizim de. Icine body, ustune tulum veya pijama takimi. Ayakliysa icine corap. Ayakli degilse patik. Yun yelegi kendim usursem giydiriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…