Sabahları çorba alışkanlığım da yoktur hiç mutlaka çorba olur evde ama içmedim hiçCanim sabahları eskiden dedelerimiz çorba içermis.kahvaltı mi varmıs anadoluda.
Sende aksamdan çorbani yap.sabah isıt kendine bi kase.ekmekle iç canim.
Zorunlu asi yok canim. Ozel olarak rota var. Ozel hastaneye gidiyorsan.İnşallah yoktur ben de gitmedim
Nem 47-53 arası değişiyor bizde 50 altına düşmesin diye ıslak havlu koyuyorum sürekli peteğe. Sıcaklıkta 22-24 arası oynuyor sabah 22.5 ile başlayıp akşam 24 ile kapatıyoruz günü.Merak ettiğim bir şey daha var evlerinizin nem ve oda sıcaklığı nasıl? Biz çok nemli bir yerde denizin dibindeyiz normalde aşırı nemli ama kalorifer çalışınca inanılmaz düştü nem buhar makinası aldık. Şuan 24-25 derece ev nemde %50-55 arası bu koşullarda olanlar nasıl giydiriyorsunuz bebeklerinizi bir hastalık atlattık ödüm kopuyor yeniden olmasın
biz ankaradayiz. nem cihazim yok. kombi dogalgaz calisiyor.ev genelde 22 derece.hastanemdeki emzirme danismani hemsireye gittigimizde siz nasil giyiniyorsaniz bebegi de oyle giydirin.asla kat kat giydirip terletmeyin.cocuk soguktan degil sicaktan hasta olur.evin sicakligi 21-22 dereceyi gecmesin demisti.bizim su an zibin ustune alt ust takim.ayaginda corap ve patik.ustunde de orgu yelek oluyor.benim giyimim de bu kalinlikta oluyor.cocugun usudugunu sirtina dokunarak anlarsiniz dedi.eller burun ve ayak genelde soguk olur.burnu usumus eli usumus diyip giydirmeyin dedi.
Nemi bilmiyorum ama 21-22 derece bizim de. Icine body, ustune tulum veya pijama takimi. Ayakliysa icine corap. Ayakli degilse patik. Yun yelegi kendim usursem giydiriyorum.
Cevaplarınızdan anladığım kadarıyla üşümez benim gözüm korktuğundan alt üst takım üstüne tulum giydiriyorumda 2 üst 2 alt olmuş oluyor terlemiyor ama inşallah kalın değildir bu defada önde daha ince giydirirdim.Canım bizim genelde 60-65 arası pek düşüremiyorum ama 40-60 arası normal diye biliyorum alt sınır farklı olabilir yalnızca onu tam hatırlayamıyorum 24-25 derece de fazla gibi 22 derece civarı iyi oluyor
Ben alerjiden ötürü rota yaptırmama kararı aldım inşallah pişman olmamZorunlu asi yok canim. Ozel olarak rota var. Ozel hastaneye gidiyorsan.
3. Ayda asi yok. Isteğe bağlı rota varÜç aylık ası var mı ası takviminde boş gözüküyor diye sağlık ocağına götürmedim simdi mesajlarda gördüm okurken eyvah Yoksa yaptırmadım mı
Citcitli body. Alt üst takım. ÇorapMerak ettiğim bir şey daha var evlerinizin nem ve oda sıcaklığı nasıl? Biz çok nemli bir yerde denizin dibindeyiz normalde aşırı nemli ama kalorifer çalışınca inanılmaz düştü nem buhar makinası aldık. Şuan 24-25 derece ev nemde %50-55 arası bu koşullarda olanlar nasıl giydiriyorsunuz bebeklerinizi bir hastalık atlattık ödüm kopuyor yeniden olmasın
Nasil bulastigino bilmiyprum canom nerden oldu cevrede hasta kimse yoktu hicBu hastalığa nasıl yakaniyolar? Biz alerjidie dolayı yaptiramadik da.
Kendim usuyup kulotlu corap giyiyorsam cocugun da icine ince bi pijama daha giydiriyorum. Kendine gore ayarla ya i. Biz bu aksam misafirlige gittik. Orda terledi uyurken. Bebek geliyor diye cok acmislar isiyi.Cevaplarınızdan anladığım kadarıyla üşümez benim gözüm korktuğundan alt üst takım üstüne tulum giydiriyorumda 2 üst 2 alt olmuş oluyor terlemiyor ama inşallah kalın değildir bu defada önde daha ince giydirirdim.
Bugun benim de azaldi. Tek memeyle doyan cocuk ikinciyi istedi. Geceden yorgundum diye belki. Ama bazi gunler olabilir. Suyu arttiralim.Kızımı emzirdim iki memeden sonra sağıp bakayım dedim neredeyse hiç süt çıkmadı gerçekten azaldı galiba
İnşallah arttırabilirim
Benimde çıkmıyor ama benim sütüm zaten azdı hepKızımı emzirdim iki memeden sonra sağıp bakayım dedim neredeyse hiç süt çıkmadı gerçekten azaldı galiba
İnşallah arttırabilirim
Şiddet bir zincir maalesef. Baba anneye, anne çocuğa, çocuk kardeşine...Şiddetin gerekcesi, mazereti şusu busu olamaz!!Hem fiziksel hem psikolojik olarak guclu bireyler yetistirmek biz kadinlarin elinde. Ezilen, kendini güçsüz hissedersen ilerde cocuk da ayni annesi gibi olur diyo psikologlar..Çocuğu "malı" gören zihniyet olmaz olsun. Farklı karakterler olacaklar ve biz buna saygı duymak zorundayız dediginiz gibi nasıl arkadaşlarımıza sosyal hayattaki insanlara saygı duyuyorsak çocuklarımıza da duyacağız. Bireysel kararlara saygı duyarsak ilerde en basiti gelinimizi "oğlumu elimden alan" saçmalığı değil "oğlumun eşi, benim kızımdır" diyen Kayinvalideler oluruz...
Bu kürü hep söylüyorsun canım bu gece başlayacağım inşallah.
Doktor suya damlatıp içeceğim bi takviye gıda verdi onu içmeye başladım. Malt içecekleri işe yarıyor mu hiç almadım daha önce. Birde rezene almıştım aktardan onu da demleyip içeyim diyorum günde kaç fincan içiliyor rezene çayı?
Çok moralim bozuldu bu çocuk birinci ayında 1500 gr ikinci ayında 800 gr aldı şimdi günde 15 gr alıyormuş sadece
Sorma dönüp dolaşıp konu çocuklarda hele de iki haftadır hastalar doğru düzgün başka konumuz yok. Film aslınds birlikte izlediğimiz animasyonlar oluyor zaman zaman ama yaş grubu küçük olunca animasyon da olsa ona hitap etmeyen ya da büyük yaşlara hitap eden şeyler olabiliyor o yüzden biraz sıkıntı yaşıyoruz film seçerken. Hafta sonları cimnastik kursuna gidiyoruz bayılıyor kızım bugün kızımla ben gittim oğlum da babasıyla kafeterya kısmında takıldı hepimize iyi geldi dışarı çıkmak kızım da enerji atmış oldu. Yaşlar büyüdükçe bu kurslar etkinlikler derken yine bir koşturmacada olacağız sanırım ama güzel şeyler bunlar:)
Bizim büyükler de hep ütüle diyor ama başedemedim tek tek her şeyi ütülemek çok zor.
Cnm salidan beri giremedim buraya. Yazdiklarindan sadece zeytin ekmek ve salatayı yiyebiliyorum ben diğerlerinin hepsi çok dokunuyor. Evet jolemsi oluyor sümük gibi uzuyo kkaka. Bizim aylardır yeşil ve mukuslu cnm, ilk hafta sariydi sadece.
Dün alerji doktoruyla görüştük tekrar ek olarak kuzu etini ve kuruyemisi de kestik. Mukuslu kaka devam ettiği için. Artık Sadece sebze ve zeytin yiyorum. Yumurtayi kesince uykusunun bölünmesine yol açmış bizde onu farkettim. Bulgur çok kusma. Tavuk huzursuzluk. Süt ürünleri zaten tuketmiyirum.
Ben de sana yazacaktım Buğra önceden 2saatte bir tek meme emiyordu. Bronşite yakalandığında sık sık emzirmeye çalıştım bazen su bile icemedim bir haftadır sürekli emmek istedi geceleri saat başı kalktı daha sonra memede cirpinmalar başladı. Resmen bogusuyordu. 4saat boyunca memedeydi. Eşim sagip ver istersen dedi, sagdigimda iki memeden en fazla 10damla zor çıktı. İlk başta çok panik yaptım, diyetten sonraki sagdigim sütlerden verdim. Sabah uyandığımda buradaki bir arkadaşın dediği aklıma geldi, daha önce de yapıyordum bunu ama aklımdan çıkmış. Arkadastan Allah razı olsun adını hatırlamıyorum. Arkadaşin gittiği Dr bebeği en az iki saat bekletin oyalayin, iki saatte süt oluşur verimliliği artar şeklinde. Hemen uygulamaya başladım. Çok şükür sütüm de oluştu emzirme aramız da arttı oğlum da doydu bin şükür. Sen de öyle yapsan cnm. Artık uuyudugunda ilk belirtide emzirmiyorum, uyanıkken de zaman dolmamissa oynuyorum, konuşuyorum şarkı söyleyip oyaliyorum. Çok zorlandim bu bir hafta her yerim ağrıdı odadan çıkamadım, uyumadım. Sık emmesi 2saat dolmadigi icin sütun azaldığındanmis. Mama da vermek istemedim, çok korktum ama yetmeyecek diye. Bol su içtim. @plojovic in söylediği fıstık kurunu kuruyemiş yasak olduğu için yapamadım. Dun sabah tam emecekken gazdan dolayı ememedi, gazını 1,5saat sonra ağlayarak çıkardı, sonra hıçkırık tan ememedi, sonra da uykusu geldi kaç saat aç durdu.
@justsmilee sen ne yaptın cnm inşallah artmıştır sutun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?