2018 Ekim Anneleri

Canim sabahları eskiden dedelerimiz çorba içermis.kahvaltı mi varmıs anadoluda.
Sende aksamdan çorbani yap.sabah isıt kendine bi kase.ekmekle iç canim.
Sabahları çorba alışkanlığım da yoktur hiç mutlaka çorba olur evde ama içmedim hiç

Nem 47-53 arası değişiyor bizde 50 altına düşmesin diye ıslak havlu koyuyorum sürekli peteğe. Sıcaklıkta 22-24 arası oynuyor sabah 22.5 ile başlayıp akşam 24 ile kapatıyoruz günü.
Altına zıbını üstüne alt üst takıbinı bide yeleği oluyor örgülerden. Annem kayınvalidem daha da giydirmeye sarmaya çalışıyorlar da engellemeye çalışıyoruz sürekli.

Nemi bilmiyorum ama 21-22 derece bizim de. Icine body, ustune tulum veya pijama takimi. Ayakliysa icine corap. Ayakli degilse patik. Yun yelegi kendim usursem giydiriyorum.
Canım bizim genelde 60-65 arası pek düşüremiyorum ama 40-60 arası normal diye biliyorum alt sınır farklı olabilir yalnızca onu tam hatırlayamıyorum 24-25 derece de fazla gibi 22 derece civarı iyi oluyor
Cevaplarınızdan anladığım kadarıyla üşümez benim gözüm korktuğundan alt üst takım üstüne tulum giydiriyorumda 2 üst 2 alt olmuş oluyor terlemiyor ama inşallah kalın değildir bu defada önde daha ince giydirirdim.

Kızımı emzirdim iki memeden sonra sağıp bakayım dedim neredeyse hiç süt çıkmadı gerçekten azaldı galiba

İnşallah arttırabilirim

Citcitli body. Alt üst takım. Çorap

Iyi aksamlar Burda bi arkadasa saglik ocagino arayacagim rota virusuyle ilgiki sanada haber veririm demistim ama ismini bulamadim..dum aradim bilgi veremem dedi ozel asi ben bilmiyorum dedi artik doktora fln soracagiz demekki

Kendim usuyup kulotlu corap giyiyorsam cocugun da icine ince bi pijama daha giydiriyorum. Kendine gore ayarla ya i. Biz bu aksam misafirlige gittik. Orda terledi uyurken. Bebek geliyor diye cok acmislar isiyi.

Kızımı emzirdim iki memeden sonra sağıp bakayım dedim neredeyse hiç süt çıkmadı gerçekten azaldı galiba

İnşallah arttırabilirim
Bugun benim de azaldi. Tek memeyle doyan cocuk ikinciyi istedi. Geceden yorgundum diye belki. Ama bazi gunler olabilir. Suyu arttiralim.

İnşallah arttırabilirim
Benimde çıkmıyor ama benim sütüm zaten azdı hep

Yetistirilme tarzi cok onemli elbette ama bunu insanda biraz duzeltebilir istese buna inaniyorum ben.
Onlar bizim malımız degil ya.Cay icmek icin rahat etsin diye esine telefonu ver diyor cocuga bir kadin.Bence cok acınası bir durum,cok uzuluyorum cocuklara...Bunlarda birer siddet bence...

Galactago'da kullanmistim o da iyi gelmisti.Boyle seyleri biraz zamanli duzenli kullanmakta fayda var.
Ben bunu anlayamiyorum aslina bakarsan.Ilk ay fazla aldi diye birsey yaptiniz mi mesela?
Kilo gittikce azalacak.Belli bir persentilde degil mi bebegin?
Bence doymasa o verdigin sutude icerdi.
Biriyle daha gorusmeni tavsiye ederim ben.Bu kadar evhanlandirmak biraz agir olmus.

Kizlar kiyafet alirken hangi araliklarda alıyorsunuz 62 cm 6 ay diyo 68 9 ay 62 cm bezle geriyor diye gittim e bebekten 68 cm aldim 9 aylik bebek gibimi simdi. Oylede degil ben bu beden isini anlamadim

Evet yine de beraber izlemek gerekiyor zaten.Cok uzun metrajlarda onerilmiyor genel olarak cocugun yasina,gelisimine ve duygu durumuna gore secilmeli.Ne kadar az o kadar iyi.
Bizde bugun baledeydik cumartesi gunleri oluyor.Cok seviyor :) Goturebilecegim icin bunu tercih ettik.
Gercekten kosturmacalar yeni basliyor :)

Baharat: Anason, defne yaprağı, tarçın, karanfil, zencefil, hardal, Hindistan cevizi, kırmızı biber, karabiber, kekik ve vanilya.

Baklagiller: Barbunya, beyaz fasulye, soya, mercimek, bezelye, yer fıstığı.

Balık: Hamsi, morina balığı, yılan balığı, kalkan, uskumru, torik, pisi balığı, alabalık, sardunya, kılıç balığı.

Kabuklular ve yumuşakçalar: Yengeç, istakoz, karides, midye, ahtapot, istiridye, salyangoz, mürekkep balığı.

Kanatlı ürünleri: Yumurta akı ve sarısı, tavuk ve hindi eti.

Kırmızı et: Sığır, geyik, koyun, domuz ve tavşan etleri.

Kuru yemiş: Badem, Brezilya fıstığı, kestane, Hindistan cevizi, fındık, çam fıstığı, fıstık, haşhaş tohumu, kabak çekirdeği, susam ve ceviz.

Meyve: Elma, kayısı, muz, böğürtlen, kiraz, hurma, üzüm, kivi, limon, turunç, ıhlamur, kavun, portakal, şeftali, çilek ve erik.

Sebze: Kuşkonmaz, patlıcan, brokoli, Brüksel lahanası, lahana, havuç, karnabahar, kereviz, salatalık, sarımsak, marul, soğan, biber, patates, bal kabağı, ıspanak, domates.

Süt ve ürünleri: Kazein, çedar peyniri, küflü peynir, inek, keçi, kısrak sütü ve kesilmiş sütün suyu.

Tahıl: Arpa, malt, mısır, yulaf, pirinç, darı, çavdar ve buğday.''

Sizde ne listeler vardir elbet ama boyle bi toptan tekrar bakinca belki tukettiginiz oldugunu gorursuniz diye paylastim hepiniz icin.
Instagram vb sosyal medya paylasimlarinin oldugu yerlerde ailerjiyle yasiyorum benzeri sayfalar oluyor belki sizler icin ek tarifler cesitlendirilmis seyler faydalanabileceginiz bi cok sey cikar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…