Sabahları çorba alışkanlığım da yoktur hiç mutlaka çorba olur evde ama içmedim hiç
Kızımı emzirdim iki memeden sonra sağıp bakayım dedim neredeyse hiç süt çıkmadı gerçekten azaldı galiba
İnşallah arttırabilirim
Kizlar kiyafet alirken hangi araliklarda alıyorsunuz 62 cm 6 ay diyo 68 9 ay 62 cm bezle geriyor diye gittim e bebekten 68 cm aldim 9 aylik bebek gibimi simdi. Oylede degil ben bu beden isini anlamadim
Cnm salidan beri giremedim buraya. Yazdiklarindan sadece zeytin ekmek ve salatayı yiyebiliyorum ben diğerlerinin hepsi çok dokunuyor. Evet jolemsi oluyor sümük gibi uzuyo kkaka. Bizim aylardır yeşil ve mukuslu cnm, ilk hafta sariydi sadece.
Dün alerji doktoruyla görüştük tekrar ek olarak kuzu etini ve kuruyemisi de kestik. Mukuslu kaka devam ettiği için. Artık Sadece sebze ve zeytin yiyorum. Yumurtayi kesince uykusunun bölünmesine yol açmış bizde onu farkettim. Bulgur çok kusma. Tavuk huzursuzluk. Süt ürünleri zaten tuketmiyirum.
Ben de sana yazacaktım Buğra önceden 2saatte bir tek meme emiyordu. Bronşite yakalandığında sık sık emzirmeye çalıştım bazen su bile icemedim bir haftadır sürekli emmek istedi geceleri saat başı kalktı daha sonra memede cirpinmalar başladı. Resmen bogusuyordu. 4saat boyunca memedeydi. Eşim sagip ver istersen dedi, sagdigimda iki memeden en fazla 10damla zor çıktı. İlk başta çok panik yaptım, diyetten sonraki sagdigim sütlerden verdim. Sabah uyandığımda buradaki bir arkadaşın dediği aklıma geldi, daha önce de yapıyordum bunu ama aklımdan çıkmış. Arkadastan Allah razı olsun adını hatırlamıyorum. Arkadaşin gittiği Dr bebeği en az iki saat bekletin oyalayin, iki saatte süt oluşur verimliliği artar şeklinde. Hemen uygulamaya başladım. Çok şükür sütüm de oluştu emzirme aramız da arttı oğlum da doydu bin şükür. Sen de öyle yapsan cnm. Artık uuyudugunda ilk belirtide emzirmiyorum, uyanıkken de zaman dolmamissa oynuyorum, konuşuyorum şarkı söyleyip oyaliyorum. Çok zorlandim bu bir hafta her yerim ağrıdı odadan çıkamadım, uyumadım. Sık emmesi 2saat dolmadigi icin sütun azaldığındanmis. Mama da vermek istemedim, çok korktum ama yetmeyecek diye. Bol su içtim. @plojovic in söylediği fıstık kurunu kuruyemiş yasak olduğu için yapamadım. Dun sabah tam emecekken gazdan dolayı ememedi, gazını 1,5saat sonra ağlayarak çıkardı, sonra hıçkırık tan ememedi, sonra da uykusu geldi kaç saat aç durdu.
@justsmilee sen ne yaptın cnm inşallah artmıştır sutun.
Merak ettiğim bir şey daha var evlerinizin nem ve oda sıcaklığı nasıl? Biz çok nemli bir yerde denizin dibindeyiz normalde aşırı nemli ama kalorifer çalışınca inanılmaz düştü nem buhar makinası aldık. Şuan 24-25 derece ev nemde %50-55 arası bu koşullarda olanlar nasıl giydiriyorsunuz bebeklerinizi bir hastalık atlattık ödüm kopuyor yeniden olmasın
Biz de tarhana çorbası içeriz kış aylarında. Ev yapımı bulabilirsen tavsiye ederim. Hem sana farklılık olur, hem için ısınır. Ben çok severim. Annem yapıp yollamış bol bol. Zor da olsa oğluma da biraz içiriyorum ekmekle birlikte. Yanında zeytin de iyi gider :)Sabahları çorba alışkanlığım da yoktur hiç mutlaka çorba olur evde ama içmedim hiç
Bunların hepsi alerjen miBaharat: Anason, defne yaprağı, tarçın, karanfil, zencefil, hardal, Hindistan cevizi, kırmızı biber, karabiber, kekik ve vanilya.
Baklagiller: Barbunya, beyaz fasulye, soya, mercimek, bezelye, yer fıstığı.
Balık: Hamsi, morina balığı, yılan balığı, kalkan, uskumru, torik, pisi balığı, alabalık, sardunya, kılıç balığı.
Kabuklular ve yumuşakçalar: Yengeç, istakoz, karides, midye, ahtapot, istiridye, salyangoz, mürekkep balığı.
Kanatlı ürünleri: Yumurta akı ve sarısı, tavuk ve hindi eti.
Kırmızı et: Sığır, geyik, koyun, domuz ve tavşan etleri.
Kuru yemiş: Badem, Brezilya fıstığı, kestane, Hindistan cevizi, fındık, çam fıstığı, fıstık, haşhaş tohumu, kabak çekirdeği, susam ve ceviz.
Meyve: Elma, kayısı, muz, böğürtlen, kiraz, hurma, üzüm, kivi, limon, turunç, ıhlamur, kavun, portakal, şeftali, çilek ve erik.
Sebze: Kuşkonmaz, patlıcan, brokoli, Brüksel lahanası, lahana, havuç, karnabahar, kereviz, salatalık, sarımsak, marul, soğan, biber, patates, bal kabağı, ıspanak, domates.
Süt ve ürünleri: Kazein, çedar peyniri, küflü peynir, inek, keçi, kısrak sütü ve kesilmiş sütün suyu.
Tahıl: Arpa, malt, mısır, yulaf, pirinç, darı, çavdar ve buğday.''
Sizde ne listeler vardir elbet ama boyle bi toptan tekrar bakinca belki tukettiginiz oldugunu gorursuniz diye paylastim hepiniz icin.
Instagram vb sosyal medya paylasimlarinin oldugu yerlerde ailerjiyle yasiyorum benzeri sayfalar oluyor belki sizler icin ek tarifler cesitlendirilmis seyler faydalanabileceginiz bi cok sey cikar.
Ben de anlamiyorum. Aldigim seylerin bacaklari tam geliyor kollar upuzun veya kollar tam bacaklar kisa. Kollari mi kisa cocugumun. Patiksiz aliyorum. Hareket ettikce dize kadar cikiyor neredeyse ayaklar.Kizlar kiyafet alirken hangi araliklarda alıyorsunuz 62 cm 6 ay diyo 68 9 ay 62 cm bezle geriyor diye gittim e bebekten 68 cm aldim 9 aylik bebek gibimi simdi. Oylede degil ben bu beden isini anlamadim
Canim ben gak dediginde guk dediginde emziriyorum. Gayet de 1100 gr aliyor ayda. Ben bu onsut son sut olayina inanmiyorum. Hatta emzirme kampinda onsut son sut yoktur diye biliyorum. Sut bekledikce ayrisiyor icindeki yag ve su.Canim umarim yanlisim yoktur ama su 2 saat mevzu benim dr soyledi. İlk ay kilo alamadi Eylul, dr direk gak demis meme vermissin guk demis meme vermissin cocuk her seferinde su almis aldikcada gaz olmus diye fircalamisti beni 2 saat bekletmek ilk hafta cok zordu ben buz gibi havada sokaga cikariyodum sirf oyalansin diye dusun ve Eylul artik 3 saatte bir emiyor son gidisimizde dr um yine ayni seyi soyledi ne kdr sık emzirirsen o kdr kilo alamaz bebekten kuvvetli sinyaller gelmedikce emzirme yok dedi
Ki bu dr anneside cocuk dr hemde beni buyuten dr ayni zmnda
Cok sevindim sende ise yaradigina :)
Helvayı da birakali çok oldu cnm kakasında susam tanesi gibi taneler vardı ve çok huzursuzdu Dr biraktirdiS Semabuse canim bebegin kakasinin mukuslu olduğu nasil anlasılır?
Bebegimin kakasi sari ve yogundu.
Islak mendille kaldirinca kalkti.sanki jölemsiydi.
Neden olmus olabilir.tehlikeli mi?emmiyor bide.
Dün yediklerimi yazayim.
Sabah herzamanki gibi peynir zeytin tahinhelvasi ekmek cay yumurta
Öglen yogurdun yüzü.
Aksam tavuk ve yesil salata
Yemekten sonra da biraz cips yedim.
Canim ben gak dediginde guk dediginde emziriyorum. Gayet de 1100 gr aliyor ayda. Ben bu onsut son sut olayina inanmiyorum. Hatta emzirme kampinda onsut son sut yoktur diye biliyorum. Sut bekledikce ayrisiyor icindeki yag ve su.
Bu gittigimde ben de sorcam. Cunku tek meme emziriyorum. Iki saat bekleyemiyor bazen. Benimki uyumuyo ya bi de. Uyusa bi sekilde gecer zaman. Ciyak ciyak agliyor. Biri varsa doktora gotur hocaya gotur falan diyor. O derece acikiyor. Iki meme emince de kusuyor napiyim diycem.
Aslinda demek istedigim her bebek farkli ya. Belki senin bebegin icin boyle daha iyidir. Gerci doktorun guclu aclik sinyalleri gormedikce emzirme demis. Diyorum ya benimki bangir bangir agliyor. Aslinda acliktan degil uykusuzluktan agladigini da biliyorum ama baska turlu durmuyor.Canim 2.ay yalnizca 2 saat kuralina uydum 1250gr aldi bebegim bende bunu gorunce dogru yolda oldugumu gordum
Sio bakalim senin dr ne dicek
Gunduz uykusu hoc sorma bizde de yok
ben bilgi vereyim. rota 2 doz ya 2-4 ya da 3-5. aylarda. ağız yoluyla veriliyor bebeğe. eczaneden aldık 220 civarı.Iyi aksamlar Burda bi arkadasa saglik ocagino arayacagim rota virusuyle ilgiki sanada haber veririm demistim ama ismini bulamadim..dum aradim bilgi veremem dedi ozel asi ben bilmiyorum dediartik doktora fln soracagiz demekki
dusunceli insanlarmış. ben de geçtiğimiz yillarda arkadaslarim çocuklarıyla geldiginde hep açardım kombiyi daha cok onlar daha gelmedenKendim usuyup kulotlu corap giyiyorsam cocugun da icine ince bi pijama daha giydiriyorum. Kendine gore ayarla ya i. Biz bu aksam misafirlige gittik. Orda terledi uyurken. Bebek geliyor diye cok acmislar isiyi.
hediyelerde de büyük beden getirenlere daha cok memnun oluyorum. :))) sonra giydiririm diye..Bunlar biraz magaza olarakta farkedebiliyor kalıplardan.
3 ay yaziyorsa mesela genelde 3 aylik bebege cok kisa sure giyecegi kadar tam oluyor.Aslinda kucuk yani.
3-6 yazanlarda bu pay biraz daha fazla olabiliyor ama yine tam gelebiliyor.
Benimde elimde hediye gelmis 6 aylik tsort var mesela kuculuyor artik :)
Yani bazen eline alip bu olur demek bile yetiyor :)
3 ay 62 cm mesela ama 3-6 ay 62-68cm.Yani araliklarin yazdiklari genelde daha iyi,bi once hafif bol sonra tam giydirilerek en azindan aldigimiza deger :)
bu yüzden artık takim almıyorum, tek tek ust ve alt alıyorum.Ben de anlamiyorum. Aldigim seylerin bacaklari tam geliyor kollar upuzun veya kollar tam bacaklar kisa. Kollari mi kisa cocugumun. Patiksiz aliyorum. Hareket ettikce dize kadar cikiyor neredeyse ayaklar.
Tsk ederim canim.ins bebisin bian evvel düzelir.Cnm salidan beri giremedim buraya. Yazdiklarindan sadece zeytin ekmek ve salatayı yiyebiliyorum ben diğerlerinin hepsi çok dokunuyor. Evet jolemsi oluyor sümük gibi uzuyo kkaka. Bizim aylardır yeşil ve mukuslu cnm, ilk hafta sariydi sadece.
Dün alerji doktoruyla görüştük tekrar ek olarak kuzu etini ve kuruyemisi de kestik. Mukuslu kaka devam ettiği için. Artık Sadece sebze ve zeytin yiyorum. Yumurtayi kesince uykusunun bölünmesine yol açmış bizde onu farkettim. Bulgur çok kusma. Tavuk huzursuzluk. Süt ürünleri zaten tuketmiyirum.
Ben de sana yazacaktım Buğra önceden 2saatte bir tek meme emiyordu. Bronşite yakalandığında sık sık emzirmeye çalıştım bazen su bile icemedim bir haftadır sürekli emmek istedi geceleri saat başı kalktı daha sonra memede cirpinmalar başladı. Resmen bogusuyordu. 4saat boyunca memedeydi. Eşim sagip ver istersen dedi, sagdigimda iki memeden en fazla 10damla zor çıktı. İlk başta çok panik yaptım, diyetten sonraki sagdigim sütlerden verdim. Sabah uyandığımda buradaki bir arkadaşın dediği aklıma geldi, daha önce de yapıyordum bunu ama aklımdan çıkmış. Arkadastan Allah razı olsun adını hatırlamıyorum. Arkadaşin gittiği Dr bebeği en az iki saat bekletin oyalayin, iki saatte süt oluşur verimliliği artar şeklinde. Hemen uygulamaya başladım. Çok şükür sütüm de oluştu emzirme aramız da arttı oğlum da doydu bin şükür. Sen de öyle yapsan cnm. Artık uuyudugunda ilk belirtide emzirmiyorum, uyanıkken de zaman dolmamissa oynuyorum, konuşuyorum şarkı söyleyip oyaliyorum. Çok zorlandim bu bir hafta her yerim ağrıdı odadan çıkamadım, uyumadım. Sık emmesi 2saat dolmadigi icin sütun azaldığındanmis. Mama da vermek istemedim, çok korktum ama yetmeyecek diye. Bol su içtim. @plojovic in söylediği fıstık kurunu kuruyemiş yasak olduğu için yapamadım. Dun sabah tam emecekken gazdan dolayı ememedi, gazını 1,5saat sonra ağlayarak çıkardı, sonra hıçkırık tan ememedi, sonra da uykusu geldi kaç saat aç durdu.
@justsmilee sen ne yaptın cnm inşallah artmıştır sutun.
Canim ben neyden kaynaklandigini bilimiyorum.Helvayı da birakali çok oldu cnm kakasında susam tanesi gibi taneler vardı ve çok huzursuzdu Dr biraktirdi
Teşekkürler3. Ayda asi yok. Isteğe bağlı rota var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?