2018 Ekim Anneleri

Sabahları çorba alışkanlığım da yoktur hiç mutlaka çorba olur evde ama içmedim hiç

Guzel fikir aslinda :) ben cok severim.
Ozellikle calisirken,kışın sabah corba icmekten alistim galiba ne guzel ısıtırdı :)
Hastalik vb durumlarda ilac kullanimlari oncesi sut ve sut urunleri tuketmemek icinde kolaylik olabiliyor kahvaltida.

Kızımı emzirdim iki memeden sonra sağıp bakayım dedim neredeyse hiç süt çıkmadı gerçekten azaldı galiba

İnşallah arttırabilirim

Emzirdikten sonra benimde cikmiyor.
Bazen sagdigimda da bi sure sonra duruyor.
Ama bebek damagi sadece vakum yapan makinelerden farkli cunku hem tukurugu ile uyarmis oluyor hemde sut arz talep meselesi oldugundan daha cok sute ihtiyac oldugunu bildiriyor.
Suan buna inandigin icin aksini dusunmedikce istedigin o manzarayi goremeyebilirsin malesef...
Canini bu kadar sıkma.
Mama takviyesi yapman gerekiyorsada denersin ama emerde sonucta elindekinden olma.
Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olma derler ya hani o hesap

Kizlar kiyafet alirken hangi araliklarda alıyorsunuz 62 cm 6 ay diyo 68 9 ay 62 cm bezle geriyor diye gittim e bebekten 68 cm aldim 9 aylik bebek gibimi simdi. Oylede degil ben bu beden isini anlamadim

Bunlar biraz magaza olarakta farkedebiliyor kalıplardan.
3 ay yaziyorsa mesela genelde 3 aylik bebege cok kisa sure giyecegi kadar tam oluyor.Aslinda kucuk yani.
3-6 yazanlarda bu pay biraz daha fazla olabiliyor ama yine tam gelebiliyor.
Benimde elimde hediye gelmis 6 aylik tsort var mesela kuculuyor artik :)
Yani bazen eline alip bu olur demek bile yetiyor :)
3 ay 62 cm mesela ama 3-6 ay 62-68cm.Yani araliklarin yazdiklari genelde daha iyi,bi once hafif bol sonra tam giydirilerek en azindan aldigimiza deger :)

Canim umarim yanlisim yoktur ama su 2 saat mevzu benim dr soyledi. İlk ay kilo alamadi Eylul, dr direk gak demis meme vermissin guk demis meme vermissin cocuk her seferinde su almis aldikcada gaz olmus diye fircalamisti beni 2 saat bekletmek ilk hafta cok zordu ben buz gibi havada sokaga cikariyodum sirf oyalansin diye dusun ve Eylul artik 3 saatte bir emiyor son gidisimizde dr um yine ayni seyi soyledi ne kdr sık emzirirsen o kdr kilo alamaz bebekten kuvvetli sinyaller gelmedikce emzirme yok dedi
Ki bu dr anneside cocuk dr hemde beni buyuten dr ayni zmnda
Cok sevindim sende ise yaradigina :)

Ev isisi 22-23 derece ustunu dr muz istemiyor gece 20 olsun diyor ama 22 oluyor
Nem bizimde ayni. Dusunce Eylulun esyalarini yikamissam kalorifer ustune atiyorum bulundugu odada.
Yarim kol atlet,tulum,penye yelek ve tek corap giydiriyorum

Sabahları çorba alışkanlığım da yoktur hiç mutlaka çorba olur evde ama içmedim hiç
Biz de tarhana çorbası içeriz kış aylarında. Ev yapımı bulabilirsen tavsiye ederim. Hem sana farklılık olur, hem için ısınır. Ben çok severim. Annem yapıp yollamış bol bol. Zor da olsa oğluma da biraz içiriyorum ekmekle birlikte. Yanında zeytin de iyi gider :)

Bunların hepsi alerjen mi çok üzücü gerçekten Allah kolaylık versin annelere.. bir nokta dikkatimi çekti. Süt ürünlerinde koyun sütü yazmıyor alerjen değil midir? Keçi sütü yer alıyor listede, oysa benim komşunun 4 yaşındaki torunu 1 yaşından beri süt alerjisi yüzünden sadece keçi sütü içiyor. Bu işte bir gariplik var

Kizlar kiyafet alirken hangi araliklarda alıyorsunuz 62 cm 6 ay diyo 68 9 ay 62 cm bezle geriyor diye gittim e bebekten 68 cm aldim 9 aylik bebek gibimi simdi. Oylede degil ben bu beden isini anlamadim
Ben de anlamiyorum. Aldigim seylerin bacaklari tam geliyor kollar upuzun veya kollar tam bacaklar kisa. Kollari mi kisa cocugumun. Patiksiz aliyorum. Hareket ettikce dize kadar cikiyor neredeyse ayaklar.

Canim ben gak dediginde guk dediginde emziriyorum. Gayet de 1100 gr aliyor ayda. Ben bu onsut son sut olayina inanmiyorum. Hatta emzirme kampinda onsut son sut yoktur diye biliyorum. Sut bekledikce ayrisiyor icindeki yag ve su.
Bu gittigimde ben de sorcam. Cunku tek meme emziriyorum. Iki saat bekleyemiyor bazen. Benimki uyumuyo ya bi de. Uyusa bi sekilde gecer zaman. Ciyak ciyak agliyor. Biri varsa doktora gotur hocaya gotur falan diyor. O derece acikiyor. Iki meme emince de kusuyor napiyim diycem.

Helvayı da birakali çok oldu cnm kakasında susam tanesi gibi taneler vardı ve çok huzursuzdu Dr biraktirdi

Canim 2.ay yalnizca 2 saat kuralina uydum 1250gr aldi bebegim bende bunu gorunce dogru yolda oldugumu gordum
Sio bakalim senin dr ne dicek
Gunduz uykusu hoc sorma bizde de yok

Canim 2.ay yalnizca 2 saat kuralina uydum 1250gr aldi bebegim bende bunu gorunce dogru yolda oldugumu gordum
Sio bakalim senin dr ne dicek
Gunduz uykusu hoc sorma bizde de yok
Aslinda demek istedigim her bebek farkli ya. Belki senin bebegin icin boyle daha iyidir. Gerci doktorun guclu aclik sinyalleri gormedikce emzirme demis. Diyorum ya benimki bangir bangir agliyor. Aslinda acliktan degil uykusuzluktan agladigini da biliyorum ama baska turlu durmuyor.
su kadar sure aglasin bir sey olmaz derse ona uyarim zaten. Korkuyorum cunku aglamaktan bir sey olur diye.

Iyi aksamlar Burda bi arkadasa saglik ocagino arayacagim rota virusuyle ilgiki sanada haber veririm demistim ama ismini bulamadim..dum aradim bilgi veremem dedi ozel asi ben bilmiyorum dedi artik doktora fln soracagiz demekki
ben bilgi vereyim. rota 2 doz ya 2-4 ya da 3-5. aylarda. ağız yoluyla veriliyor bebeğe. eczaneden aldık 220 civarı.

Kendim usuyup kulotlu corap giyiyorsam cocugun da icine ince bi pijama daha giydiriyorum. Kendine gore ayarla ya i. Biz bu aksam misafirlige gittik. Orda terledi uyurken. Bebek geliyor diye cok acmislar isiyi.
dusunceli insanlarmış. ben de geçtiğimiz yillarda arkadaslarim çocuklarıyla geldiginde hep açardım kombiyi daha cok onlar daha gelmeden

hediyelerde de büyük beden getirenlere daha cok memnun oluyorum. :))) sonra giydiririm diye..
zaten su anda giydiklerini fazlasıyla aldık ya o yüzden :)))

Ben de anlamiyorum. Aldigim seylerin bacaklari tam geliyor kollar upuzun veya kollar tam bacaklar kisa. Kollari mi kisa cocugumun. Patiksiz aliyorum. Hareket ettikce dize kadar cikiyor neredeyse ayaklar.
bu yüzden artık takim almıyorum, tek tek ust ve alt alıyorum.

Tsk ederim canim.ins bebisin bian evvel düzelir.
Benimkide bu aralar emme araligini acti.ama yine de memede boğusma huyu bitmiyor.yapacak bisey yok.
Helvayı da birakali çok oldu cnm kakasında susam tanesi gibi taneler vardı ve çok huzursuzdu Dr biraktirdi
Canim ben neyden kaynaklandigini bilimiyorum.
Sadece önceden yemediğin sey olarak sadece helvayi biliyorum.belki baska biseyden de olabilir.
Önceden kakası sarı ve ici pütürlüydü .
Simdi ise hic pütür yok ve sarı renkte.
Icinde sümük gibi bisey yok.sadece çok homojen.sencr bi sıkıntı var mı?

SelAm hanımlar bayadıe girmiyorum 1-2 sayfa okuyabildim sadece .. rota aşısı konuşuldu sanırım bende yaptıracağım kızımdada yaptırmıştım ki iyiki yaptırmışım 6-7 aylıkken olmuştu ve hafif atlatmıştı aşılı olduğu için ve yinede geröejten çok zor üzücü olmuştu bizim için..bence yaptırılmalı şimdi hele kesinlikle hiç düşünmem evde bir çocuk daha var Mikrop getirwvilecek okula gidiyor çünkü .. süt içinde ben fıstıklı baklava yediğim zaman sütüm inanılmaz artıyor isterseniz deneyim gerçekten çok ilgşnç ama o gün göğsüm ilk gğnlerdeki gibi şişiyor akıyoesütlerim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…