- 14 Temmuz 2016
- 4.839
- 5.584
- 108
- 45
canim ben de 3-6 ay ve 6-9 ay karisik aliyorum.bazilarinin kaliplari kucuk oluyor.bi de yikandikca da kuculuyor.hep biraz buyuk almak gerekiyoKizlar kiyafet alirken hangi araliklarda alıyorsunuz 62 cm 6 ay diyo 68 9 ay 62 cm bezle geriyor diye gittim e bebekten 68 cm aldim 9 aylik bebek gibimi simdi. Oylede degil ben bu beden isini anlamadim
4 ocakta 3ayi doldurdu evet bende sizin gibi düşünüyordum hatta annem mama al doymuyor dediğinde doymasa uyumaz diyordum ama mama takviyesi yaptigim halde kilo almayınca iste acti ama ben mi anlamıyorum dedim kendime kizdimSizinle hakikatten durum aynı aç mı kalıyor maalesef aç kalsa hep ağlar diye düşünüyorum dA niye kilo almadı merakta ediyorum sizin bebiş kaç günlük
Canim ben unibayb kullaniyorum.ama konaklara hic müdahale etmiyorum.Sebamed kullanıyorduk konak oldu, Mustela aldık gecmedi yine, dr Mustelanin yeni dogan kopuk sampuanini önerdi, aklınızda olsun diye yazdım arkadaslar..
Sacli mi bebegin? Benimki hala kel. Yani kel degil de cok ince sacli. Saclar cikinca mi oluyor konak?Sebamed kullanıyorduk konak oldu, Mustela aldık gecmedi yine, dr Mustelanin yeni dogan kopuk sampuanini önerdi, aklınızda olsun diye yazdım arkadaslar..
Aynen bende de kafa derisine yapışık kabuk kabuk. Dün çocuk dr una gösterdim. Dedi ki, mustela yeni dogan köpüğünü kullan ve özel bebek tarağı ile tara. Dedim taramaya korkarım vs birşey olmaz dedi..şampuan da su. Yarın netten alacamCanim ben unibayb kullaniyorum.ama konaklara hic müdahale etmiyorum.
Kafasina yapisik sekilde kabuklar var ama ellemiyorum hic.
Bilmiyorum müdahale edilmeli mi taranmali mi?doktorun ne diyor bu konuda?
Yok, o kadar az ki saçı..bozuk para gibi oyuklar var arka kısmında da. Diplerde kabuk kabuk kabartı gibi..Sacli mi bebegin? Benimki hala kel. Yani kel degil de cok ince sacli. Saclar cikinca mi oluyor konak?
Helvayı da birakali çok oldu cnm kakasında susam tanesi gibi taneler vardı ve çok huzursuzdu Dr biraktirdi
Gecmis olsun bebegine. Ben mustelanin yenidogan normal sampuanini kullaniyorum. Bitince bundan alirim. Her ihtimale karsi. Biz bazen her gun bazen gun asiri yikiyoruz.Yok, o kadar az ki saçı..bozuk para gibi oyuklar var arka kısmında da. Diplerde kabuk kabuk kabartı gibi..
Canim ben unibayb kullaniyorum.ama konaklara hic müdahale etmiyorum.
Kafasina yapisik sekilde kabuklar var ama ellemiyorum hic.
Bilmiyorum müdahale edilmeli mi taranmali mi?doktorun ne diyor bu konuda?
Cnm ben de çok yoruldum inan. Tam düzeliyor derken yeni birşey çıkıyor. Çok iyi çocuk alerji uzmanına gidiyoruz. Yumurta, domates (salçası da dahil), süt ve süt ürünleri, tavuk, balık, dana eti, kuzu eti, bulgur, soya, susam, kuruyemiş yasak bende. Benim de vücudunda morluklar oluştu, basım çok dönüyor, oğlum için zor duruyorum ayakta. Ama ilerleyebilen hastalikmis o yüzden ek gıdaya kadar çözmemiz gerekiyor. Gelişme geriliği yapabilirmis Allah korusun.Seninle aynı sıkıntıları cekiyoruz.. Geçen gün komşu aşure getirdi yedim, keşke yemeseydim.. Kuzum mahvoldu, uyuyamadı, acı acı çığlıklar attı.. Mukuslu yeşil kaka ve yarim saatte bir kusma mahvetti bizi. Öyle ki kıyafet degiştirirken yeni kıyafet batıyor daha tam giydiremeden geri çıkarmak zorunda kalıyordum. 2 aya yakındır süt ve süt ürünleri tüketmiyorum. Ara ara kuruyemiş denemesi yapıyordum ama asureden sonra onlar da tamamen yasaklı listesine girdi. Yumurta, tavuk, dana eti yemiyorum ama hala alerji yapan birşeyler var ve ben bulamadım. Patates yemekten içim dışıma çıktı, yoruldum artık.. Kızım bu ay sadece 400 gr aldı, ayını tamamlayana kadar 500 gr olur en fazla.. Kalsiyum takviyesi almama rağmen yetersiz geliyor, dişlerim cok koti durumda. Yeterli ve dengeli beslenemedigim için sürekli başım dönüyor. Mama vermek istemiyorum ve dayanamıyorum. Umarım çok yakında geçer..
Alerji Dr u onaylamadı, yaptirmadikEvet ben de yaptırmadım atopik dermotit sen yaptırdın mı rota
Ben de aynen çok sık emziriyorum. Bazen yarım saat arayla 5-10 dk emiyor. Bu ay 1400 gr almış maşallah. Ama ön süt son süt olayı dolu memeler için geçerli olabilir. Gece uykuda doluyor sütüm ve yarım saat emiyor her seferinde. Yağını suyunu şekerini alıyor her türlü :)Canim ben gak dediginde guk dediginde emziriyorum. Gayet de 1100 gr aliyor ayda. Ben bu onsut son sut olayina inanmiyorum. Hatta emzirme kampinda onsut son sut yoktur diye biliyorum. Sut bekledikce ayrisiyor icindeki yag ve su.
Bu gittigimde ben de sorcam. Cunku tek meme emziriyorum. Iki saat bekleyemiyor bazen. Benimki uyumuyo ya bi de. Uyusa bi sekilde gecer zaman. Ciyak ciyak agliyor. Biri varsa doktora gotur hocaya gotur falan diyor. O derece acikiyor. Iki meme emince de kusuyor napiyim diycem.
Zeytinyağı ya da bebek yağıyla yağlayıp taramayı öneriyorlar ben zeytin yağı kullanıyorum birkaç defa banyolardan önce yağlayıp tarayınca geçiyor olmaya başlayınca tekrar aynı işlemleri yapıyorumBaktım da benimkinde de var gibi konak zaten baya saçlı doğdu bize eğitimde banyodan önce yağ sürün kıl tarakla arkaya doğru yavaşça tarayın yıkadıktan sonra da fırçayla öne doğru tarayın demişlerdi
Diyet denesen çok zor ama on gün en azindan. İşe yarayıp yaramadığını görürsün. Gaz bitmez malesef biz üç buçuk ayı geçtik çok şükür ama sürekli gaz ve sancısı. Buna da şükür. İki saat uğraşıyorum şimdi gaz için. Önceden saatlerce ugrasoyordumAynen canim.kimisi de 3 ay diyor.
Bende sinir oldum ama bisey diyemedim.esim de öyle.
Bi daha izin vermem ama.bu bana ders oldu.
Denedim canim.fayda etmedi.sonra dün yapti ama azicik.bugunde yapmadi.
Doymustur o zaman canim.açsa içer.
Olabilir canim.bezi de fazla ağirlasmiyor zaten.su verim ben bundan sonra.
Canim ne kadar da yapsam gazi bitmiyor bizimkinin.1 dakikada 5 tane gaz cikarirnmi bi bebek.ya belki 1 günde 100 tane cikiyor.gözünden uyku akiyor ama gaz bitmiyor.
9. Ayda kaç doz yapıliyo cnm olmazsa ben de öyle yaptirayim. Bizim Dr hemen yapmak istiyobugun doktordaydık. sordum 9. ayda yaptır dedi.
Amin cnm Allah razı olsun. Tüm şifa bekleyenlere şifa versin RabbimAllah sana kolaylik, Bugra'ya sifa versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?