2018 Ekim Anneleri

Kizlar kiyafet alirken hangi araliklarda alıyorsunuz 62 cm 6 ay diyo 68 9 ay 62 cm bezle geriyor diye gittim e bebekten 68 cm aldim 9 aylik bebek gibimi simdi. Oylede degil ben bu beden isini anlamadim
canim ben de 3-6 ay ve 6-9 ay karisik aliyorum.bazilarinin kaliplari kucuk oluyor.bi de yikandikca da kuculuyor.hep biraz buyuk almak gerekiyo

Sizinle hakikatten durum aynı aç mı kalıyor maalesef aç kalsa hep ağlar diye düşünüyorum dA niye kilo almadı merakta ediyorum sizin bebiş kaç günlük
4 ocakta 3ayi doldurdu evet bende sizin gibi düşünüyordum hatta annem mama al doymuyor dediğinde doymasa uyumaz diyordum ama mama takviyesi yaptigim halde kilo almayınca iste acti ama ben mi anlamıyorum dedim kendime kizdim

Sebamed kullanıyorduk konak oldu, Mustela aldık gecmedi yine, dr Mustelanin yeni dogan kopuk sampuanini önerdi, aklınızda olsun diye yazdım arkadaslar..
Canim ben unibayb kullaniyorum.ama konaklara hic müdahale etmiyorum.
Kafasina yapisik sekilde kabuklar var ama ellemiyorum hic.
Bilmiyorum müdahale edilmeli mi taranmali mi?doktorun ne diyor bu konuda?

kizlar bikac seferdir bebegimi gunduz uyutabildim.tesaduf mu oldu bilmiyorum ama yaptigimi anlatayim.emzirdim gazini cikardim.biraz etrafina bakinarak oyalandi.sonra altini degistirdim.ve penye battaniyeyle kundak yaptim.uzerine de acmasin diye bi battaniyeyi kenarlarindan sikistirarak kapattim.kanepeye koydum.bu arada tv izliyorum ses var birazcik.7-8 dk agladi sonra uykuya daldi.bikac seferdir boyle uyudu.normalde kucakta uyutmaya calisinca daha uzun sure tepine tepine agliyo.boyle daha kisa surdu hem de yorulmamis oldum.tabi burnunda sumuk var mi yok mu kontrol etmek lazim uyutmadan once. insallah tesaduf degildir de boyle uyur baska zamanlar da :)

Sebamed kullanıyorduk konak oldu, Mustela aldık gecmedi yine, dr Mustelanin yeni dogan kopuk sampuanini önerdi, aklınızda olsun diye yazdım arkadaslar..
Sacli mi bebegin? Benimki hala kel. Yani kel degil de cok ince sacli. Saclar cikinca mi oluyor konak?

Benim oğlum bide son 3 gecedir geceleri iki memeyi emip tekrar uyaniyor onceden 4-5 saat uyurdu
Bu gece 2de emzirdim 2 memeyi 3te uyandi yine emzirdim 4te uyandi 60cc mama verdim 8de uyandi

Aynen bende de kafa derisine yapışık kabuk kabuk. Dün çocuk dr una gösterdim. Dedi ki, mustela yeni dogan köpüğünü kullan ve özel bebek tarağı ile tara. Dedim taramaya korkarım vs birşey olmaz dedi..şampuan da su. Yarın netten alacam
https://www.mustela.com.tr/content/Yenidogan-Kopuk-Sampuani

Helvayı da birakali çok oldu cnm kakasında susam tanesi gibi taneler vardı ve çok huzursuzdu Dr biraktirdi

O susam taneleri herkeste yok mu ya ben normal diye biliyordum sindirilemeyen anne sütünün yağlı kısmı doğduğundan beri öyle bizim bi sorun muymuş o

Yok, o kadar az ki saçı..bozuk para gibi oyuklar var arka kısmında da. Diplerde kabuk kabuk kabartı gibi..
Gecmis olsun bebegine. Ben mustelanin yenidogan normal sampuanini kullaniyorum. Bitince bundan alirim. Her ihtimale karsi. Biz bazen her gun bazen gun asiri yikiyoruz.
Bu arada ben de yuzumu onunla yikayip, vucut losyonunu suruyorum yuzume.

Baktım da benimkinde de var gibi konak zaten baya saçlı doğdu bize eğitimde banyodan önce yağ sürün kıl tarakla arkaya doğru yavaşça tarayın yıkadıktan sonra da fırçayla öne doğru tarayın demişlerdi

Arkadaşlar kızım anne karnında sürkli sağına yatıkmış doğuncada sağ sol ve dü yatırmaya çalıştım hep destekli ama bi şekilde dönüyordu tam sağa dönemediği için düZ yattı hep sağda hafif düzlük olmuştu şimdi arkası düzleşmeye başladı çevirip destek koyduğumda huysuzluk yapıp ağlıyor biraz baktım ortası oyuk yastıklar var bilgisi olan var mı yastık kullanılmıyor ya normalde onu kullansam sakıncası var mıdır ki erken müdahale etmem lazım şuan çok değil çünkü

Cnm ben de çok yoruldum inan. Tam düzeliyor derken yeni birşey çıkıyor. Çok iyi çocuk alerji uzmanına gidiyoruz. Yumurta, domates (salçası da dahil), süt ve süt ürünleri, tavuk, balık, dana eti, kuzu eti, bulgur, soya, susam, kuruyemiş yasak bende. Benim de vücudunda morluklar oluştu, basım çok dönüyor, oğlum için zor duruyorum ayakta. Ama ilerleyebilen hastalikmis o yüzden ek gıdaya kadar çözmemiz gerekiyor. Gelişme geriliği yapabilirmis Allah korusun.
Ben sabahları mısır unlu soğanlı patates, soğanlı mantar, soğanla kavrulmuş haşlanmış patates, su ve unla yapılmış ıspanaklı, patatesli, pırasalı börek yiyorum zeytinle.
Sebze ıspanak, patates ve kereviz yiyordum Dr tüm sebzeleri açtı.
Bakliyat hiç yemiyordum onlar da serbest. Ve meyve de serbest.
Acaba ekmeği de glutensiz mı tuketsek Dr a sormayı unuttum iki hafta sonra gittiğimde soracağım. Tel de sormak istemiyorum.
Tatlı kabak tatlısı yapıyorum bu ara.
Cnm öyle kötü sancıları oluyor ki iyi olsunlar da hep yapalım diyeti. Ne zamana kadar bilmiyorum. Buğra da bu ay 500 civarı kilo aldı.
Diyetten sonra çok şükür olumlu yönde gelişme var bizde. Uykusu eskiye nazaran çok daha iyi, ve uykuda cirpinmalar ve az uyumalar azaldı, kusma azaldı, sancılar azaldı, memede ağlama azaldi, fışkırarak kaka azaldi ve daha bir sürü şey. Azalmayan tek şey yeşil ve mukuslu kaka. Kakayi da 4-5 günde bir yapiyo. Mukuslu kaka için yarın gastroenteroloji ye gideceğiz durumu yazarım burdan. Sizde surekli mı mukus?

Ben de aynen çok sık emziriyorum. Bazen yarım saat arayla 5-10 dk emiyor. Bu ay 1400 gr almış maşallah. Ama ön süt son süt olayı dolu memeler için geçerli olabilir. Gece uykuda doluyor sütüm ve yarım saat emiyor her seferinde. Yağını suyunu şekerini alıyor her türlü :)

Zeytinyağı ya da bebek yağıyla yağlayıp taramayı öneriyorlar ben zeytin yağı kullanıyorum birkaç defa banyolardan önce yağlayıp tarayınca geçiyor olmaya başlayınca tekrar aynı işlemleri yapıyorum

Diyet denesen çok zor ama on gün en azindan. İşe yarayıp yaramadığını görürsün. Gaz bitmez malesef biz üç buçuk ayı geçtik çok şükür ama sürekli gaz ve sancısı. Buna da şükür. İki saat uğraşıyorum şimdi gaz için. Önceden saatlerce ugrasoyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…