Baharat: Anason, defne yaprağı, tarçın, karanfil, zencefil, hardal, Hindistan cevizi, kırmızı biber, karabiber, kekik ve vanilya.
Baklagiller: Barbunya, beyaz fasulye, soya, mercimek, bezelye, yer fıstığı.
Teşekkürler canım vakit ayırıp yazdığın için:)
Balık: Hamsi, morina balığı, yılan balığı, kalkan, uskumru, torik, pisi balığı, alabalık, sardunya, kılıç balığı.
Kabuklular ve yumuşakçalar: Yengeç, istakoz, karides, midye, ahtapot, istiridye, salyangoz, mürekkep balığı.
Kanatlı ürünleri: Yumurta akı ve sarısı, tavuk ve hindi eti.
Kırmızı et: Sığır, geyik, koyun, domuz ve tavşan etleri.
Kuru yemiş: Badem, Brezilya fıstığı, kestane, Hindistan cevizi, fındık, çam fıstığı, fıstık, haşhaş tohumu, kabak çekirdeği, susam ve ceviz.
Meyve: Elma, kayısı, muz, böğürtlen, kiraz, hurma, üzüm, kivi, limon, turunç, ıhlamur, kavun, portakal, şeftali, çilek ve erik.
Sebze: Kuşkonmaz, patlıcan, brokoli, Brüksel lahanası, lahana, havuç, karnabahar, kereviz, salatalık, sarımsak, marul, soğan, biber, patates, bal kabağı, ıspanak, domates.
Süt ve ürünleri: Kazein, çedar peyniri, küflü peynir, inek, keçi, kısrak sütü ve kesilmiş sütün suyu.
Tahıl: Arpa, malt, mısır, yulaf, pirinç, darı, çavdar ve buğday.''
Sizde ne listeler vardir elbet ama boyle bi toptan tekrar bakinca belki tukettiginiz oldugunu gorursuniz diye paylastim hepiniz icin.
Instagram vb sosyal medya paylasimlarinin oldugu yerlerde ailerjiyle yasiyorum benzeri sayfalar oluyor belki sizler icin ek tarifler cesitlendirilmis seyler faydalanabileceginiz bi cok sey cikar.
Evet cnm biz de bu ay çok azkilo aldık. Çok teşekkürlerCanim umarim yanlisim yoktur ama su 2 saat mevzu benim dr soyledi. İlk ay kilo alamadi Eylul, dr direk gak demis meme vermissin guk demis meme vermissin cocuk her seferinde su almis aldikcada gaz olmus diye fircalamisti beni 2 saat bekletmek ilk hafta cok zordu ben buz gibi havada sokaga cikariyodum sirf oyalansin diye dusun ve Eylul artik 3 saatte bir emiyor son gidisimizde dr um yine ayni seyi soyledi ne kdr sık emzirirsen o kdr kilo alamaz bebekten kuvvetli sinyaller gelmedikce emzirme yok dedi
Ki bu dr anneside cocuk dr hemde beni buyuten dr ayni zmnda
Cok sevindim sende ise yaradigina :)
Unibaby ile yıkadım konak oldu. Johnsons baby ile yıkadım iyice arttı. Daha minicik kızım, zeytinyağı ve karbonat karıştırın sürün diyorlar da, kafası ıslak bir şekilde yarım saat nasıl beklenir kış günü :/Sebamed kullanıyorduk konak oldu, Mustela aldık gecmedi yine, dr Mustelanin yeni dogan kopuk sampuanini önerdi, aklınızda olsun diye yazdım arkadaslar..
Mukuslu idi bizimki. Susam i bırakınca geçti. Daha sonra balçık gibi yoğun mukuslu kaka yapıyor oğlumO susam taneleri herkeste yok mu ya ben normal diye biliyordum sindirilemeyen anne sütünün yağlı kısmı doğduğundan beri öyle bizim bi sorun muymuş o
Mukuslu idi bizimki. Susam i bırakınca geçti. Daha sonra balçık gibi yoğun mukuslu kaka yapıyor oğlum
U Umudumbitmedi_ Basta sebamed yeni dogan kullandık. Yoktu sonra konak oldu. Mustela şampuan aldık, hala var. Dün çocuk dr una tekrar sorduk. Mustela kopuk olanı al dedi. Yukarda linki atmıştım. Düzenli tara dedi. Tarak alacam nette baktim biraz da chicco nunki iyiymis. Onerisi olan varsa baska marka onu da alirim.Bi de yazmayi sabah unuttum, dr banyo öncesi zeytinyağı sur dedi..haftada 2 kez banyo yaptir dediGecmis olsun bebegine. Ben mustelanin yenidogan normal sampuanini kullaniyorum. Bitince bundan alirim. Her ihtimale karsi. Biz bazen her gun bazen gun asiri yikiyoruz.
Bu arada ben de yuzumu onunla yikayip, vucut losyonunu suruyorum yuzume.
Dün dr Mustela kopuk olan şampuanı alın dedi. linki varBaktım da benimkinde de var gibi konak zaten baya saçlı doğdu bize eğitimde banyodan önce yağ sürün kıl tarakla arkaya doğru yavaşça tarayın yıkadıktan sonra da fırçayla öne doğru tarayın demişlerdi
Yastık 1 yasa kadar önerilmiyor. Yan yatis yaptığıyla bir sağ bir sol hep yan yatırdık basta. Artık sırtüstü koyuyoruz o çeviriyor sağa sola.. kafaları zaten engebeli. Bi yer çökük bi yer düz vsArkadaşlar kızım anne karnında sürkli sağına yatıkmış doğuncada sağ sol ve dü yatırmaya çalıştım hep destekli ama bi şekilde dönüyordu tam sağa dönemediği için düZ yattı hep sağda hafif düzlük olmuştu şimdi arkası düzleşmeye başladı çevirip destek koyduğumda huysuzluk yapıp ağlıyor biraz baktım ortası oyuk yastıklar var bilgisi olan var mı yastık kullanılmıyor ya normalde onu kullansam sakıncası var mıdır ki erken müdahale etmem lazım şuan çok değil çünkü
Kan tahlili yaptırın. Değerleriniz düşmüşse vitamin alın..geçmiş olsun.Cnm ben de çok yoruldum inan. Tam düzeliyor derken yeni birşey çıkıyor. Çok iyi çocuk alerji uzmanına gidiyoruz. Yumurta, domates (salçası da dahil), süt ve süt ürünleri, tavuk, balık, dana eti, kuzu eti, bulgur, soya, susam, kuruyemiş yasak bende. Benim de vücudunda morluklar oluştu, basım çok dönüyor, oğlum için zor duruyorum ayakta. Ama ilerleyebilen hastalikmis o yüzden ek gıdaya kadar çözmemiz gerekiyor. Gelişme geriliği yapabilirmis Allah korusun.
Ben sabahları mısır unlu soğanlı patates, soğanlı mantar, soğanla kavrulmuş haşlanmış patates, su ve unla yapılmış ıspanaklı, patatesli, pırasalı börek yiyorum zeytinle.
Sebze ıspanak, patates ve kereviz yiyordum Dr tüm sebzeleri açtı.
Bakliyat hiç yemiyordum onlar da serbest. Ve meyve de serbest.
Acaba ekmeği de glutensiz mı tuketsek Dr a sormayı unuttum iki hafta sonra gittiğimde soracağım. Tel de sormak istemiyorum.
Tatlı kabak tatlısı yapıyorum bu ara.
Cnm öyle kötü sancıları oluyor ki iyi olsunlar da hep yapalım diyeti. Ne zamana kadar bilmiyorum. Buğra da bu ay 500 civarı kilo aldı.
Diyetten sonra çok şükür olumlu yönde gelişme var bizde. Uykusu eskiye nazaran çok daha iyi, ve uykuda cirpinmalar ve az uyumalar azaldı, kusma azaldı, sancılar azaldı, memede ağlama azaldi, fışkırarak kaka azaldi ve daha bir sürü şey. Azalmayan tek şey yeşil ve mukuslu kaka. Kakayi da 4-5 günde bir yapiyo. Mukuslu kaka için yarın gastroenteroloji ye gideceğiz durumu yazarım burdan. Sizde surekli mı mukus?
Hangi marka tarak aldınızZeytinyağı ya da bebek yağıyla yağlayıp taramayı öneriyorlar ben zeytin yağı kullanıyorum birkaç defa banyolardan önce yağlayıp tarayınca geçiyor olmaya başlayınca tekrar aynı işlemleri yapıyorum
Dun cocuk doktorundaydik..en erken 9. Ayda. Yani ilk dozu 9. Ayda dedi. toplam 2 doz dedi...9. Ayda kaç doz yapıliyo cnm olmazsa ben de öyle yaptirayim. Bizim Dr hemen yapmak istiyo
Keşke bastan onu alsaydık. Yarın netten sipariş vereceğim. Yukarda linki attim. Olanı geçirir dedi dr dün bize.. Bi de her banyo öncesi z.yagi sur dedi..Unibaby ile yıkadım konak oldu. Johnsons baby ile yıkadım iyice arttı. Daha minicik kızım, zeytinyağı ve karbonat karıştırın sürün diyorlar da, kafası ıslak bir şekilde yarım saat nasıl beklenir kış günü :/
Bahsettiğin şampuan konağı geçiriyor mu yoksa olmadan önlemek için mi kullanılıyor?
Kızımdan kalan vardı canım bebedorun tarak fırça seti sık dişli olan tarakla tarıyorum zeytin yağından sonra o kaldırıyorHangi marka tarak aldınız
Neler neler yapmaya başladım inşallah etkisi olurBugun benim de azaldi. Tek memeyle doyan cocuk ikinciyi istedi. Geceden yorgundum diye belki. Ama bazi gunler olabilir. Suyu arttiralim.
Canım brnim daha yeni oldu geçicidir inşallahBenimde çıkmıyor ama benim sütüm zaten azdı hep
Canım şu an 10 haftalık 5350 çıktı kilosu. Doğduğundan beri hiç bi değişiklik yapmadık ama azaldı yavaş yavaş. 2 aylık kontrolünde kendi doktoru çok iyi demişyi kilo alımı azalsa da hasta olunca başka doktora götürdüm o takip etti 3 gün kilo alımı günde 15 gra düşmüş mama takviyrsi yapalım dedi. Ama o hasta ben hasta normal değil mi?Galactago'da kullanmistim o da iyi gelmisti.Boyle seyleri biraz zamanli duzenli kullanmakta fayda var.
Ben bunu anlayamiyorum aslina bakarsan.Ilk ay fazla aldi diye birsey yaptiniz mi mesela?
Kilo gittikce azalacak.Belli bir persentilde degil mi bebegin?
Bence doymasa o verdigin sutude icerdi.
Biriyle daha gorusmeni tavsiye ederim ben.Bu kadar evhanlandirmak biraz agir olmus.
Benimki 10 haftalık 3 aylıklar zor olmaya başladı 6 aylıklara başlıyorum hatta zıbın vs alıcam 6 ve 9 aylık alacağım onlardan.Kizlar kiyafet alirken hangi araliklarda alıyorsunuz 62 cm 6 ay diyo 68 9 ay 62 cm bezle geriyor diye gittim e bebekten 68 cm aldim 9 aylik bebek gibimi simdi. Oylede degil ben bu beden isini anlamadim
Ne yapacağımı şaşırdım açıkçası. Gerçekten yok mu geçici bi dönem mi?Emzirdikten sonra benimde cikmiyor.
Bazen sagdigimda da bi sure sonra duruyor.
Ama bebek damagi sadece vakum yapan makinelerden farkli cunku hem tukurugu ile uyarmis oluyor hemde sut arz talep meselesi oldugundan daha cok sute ihtiyac oldugunu bildiriyor.
Suan buna inandigin icin aksini dusunmedikce istedigin o manzarayi goremeyebilirsin malesef...
Canini bu kadar sıkma.
Mama takviyesi yapman gerekiyorsada denersin ama emerde sonucta elindekinden olma.
Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olma derler ya hani o hesap
Canım ya durumuna çok üzüldüm geçer inşallah.Tarhana Çorbası içebiliyor musun acaba ? Sütü de artırıyo..badem de etki ediyor süte..ıspanak flnCanım paketli gıdalar tüketmemek gerekiyormuş dr öyle söylemişti ben de dün misafirliğe gittim kek ve poğaça yedim canım çekip yemesem daha kötü olacaktım pastaneden ekler almışlar ondan da yedim iki tane bugün gördüm iki kez kakada. Sabahları kötü hissediyorum çok kahvaltıda her gün mutlaka haşlama omlet ya da menemen olarak yerdim yumurtayı şimdi olmayınca eşime ve kızıma da yapınca içim gitti zamanla kolaylaşır mı böyle yeme durumlarına insan bilmiyorum. Çok mutsuzum sütüm de az gibi bomboş göğüslerim
Alerji varsa rota aşısı yapılıyormuş zaten.Bir çocuk doktorunu takip ediyorum o paylaşmıştıBen alerjiden ötürü rota yaptırmama kararı aldım inşallah pişman olmam
Evet cnm biz de bu ay çok azkilo aldık. Çok teşekkürler
Başka bir dr a daha danışın isterseniz. Malum herbiri ayrı birşey diyor bazen.Alerji Dr u onaylamadı, yaptirmadik
Bende mustela kullanıyorum en başından itibaren şükür hic olmadı konakKeşke bastan onu alsaydık. Yarın netten sipariş vereceğim. Yukarda linki attim. Olanı geçirir dedi dr dün bize.. Bi de her banyo öncesi z.yagi sur dedi..
Bunların hepsi alerjen miçok üzücü gerçekten Allah kolaylık versin annelere.. bir nokta dikkatimi çekti. Süt ürünlerinde koyun sütü yazmıyor alerjen değil midir? Keçi sütü yer alıyor listede, oysa benim komşunun 4 yaşındaki torunu 1 yaşından beri süt alerjisi yüzünden sadece keçi sütü içiyor. Bu işte bir gariplik var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?