- 14 Temmuz 2016
- 4.839
- 5.584
- 108
- 45
ben elimin ağrısindan duramıyorum. parmaklarım bükülmüyor artık o denli..ben de ayağıma koyuyorum sallamıyorum ama arada cok nadir kipirti seklinde, b sayari yerde yanıma alıyorum, beyaz gurultu ağlarsa youtubedan ali babanın çiftliği vs aciiyorum....gunduz kucagimda uyutuyorum ama aglamali oluyor. Uykusu var gezmek istiyor. Artik kucagimda cok gezdiremiyorum. Koltuga oturunca basiyor yaygarayi. Aciyorum beyaz gurultuyu. Agzina emzigi tikiyorum. Hic sevmiyor emzigi. Bi de oturdugum yerde zipliyorum. Once mucadele ediyor. 5 dk icinde uyuyor ama. Yine de bu travmatik uykudansa memede uyusa daha iyi.
Bu arada bunca mucadeleye yarim saat uyuyor. O da kucakta.
Kilo alımı azaldı o yüzden aklıma geldi. Bayağı uğraşıyorum memeyi alması için. Doğum tarihleri aynıymış :)Bizimde 25 ekim ama azaldı dediğim gibi hızlı emiyor aynen ağzından taşırıyor tıkanıyor kilo alımı iyiyse meme reddi değildir diye düşünüyorum
Bende ayağa kalkıyorum konuşuyorum ağzına tıkıyorum resmenBizde aynı durumdayız şuan bildiğin takla atıyoruz memeyi tutsun diye yatakta yatarken oynata oynata veriyorum ağzına 2 seferdir öyle emiyor .. Hem emmek istiyor hem istemiyor bende şaşırdım
Ben tek meme veriyordum 2 memeyr döndüm şu an haftalık 100 civarı inşallah artarBiz de iki aylık olduk Salı kontrolü var haftada 150-200 gr alıyor normal dediler gelişimine ama benim sütüm sınırda iki memeyle anca doyuyor süt yavaş gelince sinirleniyor çıldırıyor hatta her emzirme ağlamalı
Yaninsuan onemli bi durumken evde bi birlikte cikip bi onunla cikip fln cozulecek bi durum degil en azindan.
Dinlen sen bol bol oncelikle stres yapma.
Insan en caresiz oldugu anda tabii kendi doktoruna guveniyor.Dönmemesi kırıcı olmus
Anneme geldim şimdi hem dinleneyim hem çabuk iyileşeyim diye. Kırk takla atıyorum memeyi alsın diye yatırınca ağlıyor ama alınca bırakmıyor.Olabilir canim.
Pozisyon degistirmeyi,ayakta emzirmeyi deneyebilirsin.
Ama eger gercekten cok stresli hissediyorsan bu bebeginede geciyor bunu da dusunmelisin.
Burnu acik mi onu goz onunde bulundurmussundur diye soylemiyorum :)
Daha hizli emmeye baslayacaktir sure degisebilir ama bunu da dusun.
Istedikce ver
Teşekkür ederim cevabınız için ben küçük bir yerde yaşıyorum doktora soruyorum sen emzir sütün gelecektir mama verme diyor ama bende 2 aydır doğru düzgün süt gelmedi herşeyi yapmama rağmen çocuğu aç bırakmaya içim elvermiyorformul su.. doktorumuz boyle acikladi..
bebek kac kilo kilo basına 150 ml. mesela bebek 3 kilo ise
3*150 yani gunde 450 ml beslenmeli tabi ortalama bu
bunu ogun sayısına bolun. mesela 3 saatte birse yani gunde 8 kere besleniyorsa
450 yi 8 e bolun..56 ml eder..
benim de sutum az. anne sutu+ mama veriyorum. gittiğimiz 3 doktorda bu formulu verdi bize.. ben buna gore veriyorum. bazen bitiremiyor itiyor tabi. mamayı ben yarim saat tutmuyorum hemen cop, biberonu yikiyorum. tavsiyem anne sutunu ölçme imkanınız yok (eğer sagip vermiyorsanız tabi).. eğer sagip veriyorsanız biberonla 24 saat icin ne kadar anne sutu ve mama icti, bi not tutun..Teşekkür ederim cevabınız için ben küçük bir yerde yaşıyorum doktora soruyorum sen emzir sütün gelecektir mama verme diyor ama bende 2 aydır doğru düzgün süt gelmedi herşeyi yapmama rağmen çocuğu aç bırakmaya içim elvermiyor
gunduz kucagimda uyutuyorum ama aglamali oluyor. Uykusu var gezmek istiyor. Artik kucagimda cok gezdiremiyorum. Koltuga oturunca basiyor yaygarayi. Aciyorum beyaz gurultuyu. Agzina emzigi tikiyorum. Hic sevmiyor emzigi. Bi de oturdugum yerde zipliyorum. Once mucadele ediyor. 5 dk icinde uyuyor ama. Yine de bu travmatik uykudansa memede uyusa daha iyi.
Bu arada bunca mucadeleye yarim saat uyuyor. O da kucakta.
Kızlar uyutmada beyaz Gürültülü ben de sürekli kullanıyordum kısa sürede uyuyordu evet ama içim rahat etmedi araştırdım ve bıraktım.Beyin Gelişimini geciktiriyormuş Alışkanlık yapiyormuş ileride anne ile iletişimi bozuyormuş filan.Ninni ve piş piş ile uyutuyorum artık.Nefes Kalmadı o ayrı :)ben elimin ağrısindan duramıyorum. parmaklarım bükülmüyor artık o denli..ben de ayağıma koyuyorum sallamıyorum ama arada cok nadir kipirti seklinde, b sayari yerde yanıma alıyorum, beyaz gurultu ağlarsa youtubedan ali babanın çiftliği vs aciiyorum....
yakinda kayınvalidem gelecek dort gözle onu bekliyorum :)))
Aynen bende de mevsim farkı var, bir de kızım iri bir bebiş maşallah, bir hafta giydi küçük gelmeye başladılar :)) ama dediğin gibi battaniyeler süper iş görüyor. Oğlumun ne çok bebek battaniyesi varmış, unutmuşum ❤Benim buyugun kiyafetleriyle bikac bebek buyudu :) Sevdiklerimden ayirdiklarim vardi biraz.Ama mevsim olarak fazla bisy tutmadi :) Battaniyeler is gordu bayaa :)
amannn herseye de zararlı diyorlar valla, bıktık :)Kızlar uyutmada beyaz Gürültülü ben de sürekli kullanıyordum kısa sürede uyuyordu evet ama içim rahat etmedi araştırdım ve bıraktım.Beyin Gelişimini geciktiriyormuş Alışkanlık yapiyormuş ileride anne ile iletişimi bozuyormuş filan.Ninni ve piş piş ile uyutuyorum artık.Nefes Kalmadı o ayrı :)
Evet aynen malesef her kolaylığa Zararlı deniyor ben de bıktımamannn herseye de zararlı diyorlar valla, bıktık :)
Biri bize eskilerin rahatlığını versin :))))Evet aynen malesef her kolaylığa Zararlı deniyor ben de bıktım
:)))) sağlıklı olsunlar da bugünler de geçip gidecek elbet.Biri bize eskilerin rahatlığını versin :))))
YaaKızlar uyutmada beyaz Gürültülü ben de sürekli kullanıyordum kısa sürede uyuyordu evet ama içim rahat etmedi araştırdım ve bıraktım.Beyin Gelişimini geciktiriyormuş Alışkanlık yapiyormuş ileride anne ile iletişimi bozuyormuş filan.Ninni ve piş piş ile uyutuyorum artık.Nefes Kalmadı o ayrı :)
Laktoz intoleransı zaten süt alerjisi değil mi? Canım senin anlatımına göre normal görünüyor kaka görünümünüzBen öyle duymustum.sanki.tam emim degilim.canim.yanlis olmasin.belki süt alerjisidir.bilen biri yazsa cok iyi olur.
Aynisı.benimkide babasinin omzunda uyuyor.bende de ya meme ya besikten sallma.yada ayakta sallama.
Canım bebedorun tarağının uçları da top top söylemeyi unutmuştum. Chicconun fiyatı yüksekse bu da düşünülebilirok o zaman sadece tarak olani alayım, teşekkür ederim..
Chicco tarağı 25 netteCanım bebedorun tarağının uçları da top top söylemeyi unutmuştum. Chicconun fiyatı yüksekse bu da düşünülebilir
Ben yapiyorum mamasini veriyorum biraz yanimda uzatiyorum alnina masaj yaparak uyutuyorum kedi gibi oluyorKızlar aranızda Bebeğini sallamadan yerine koyup uyutmayı başaranlar var mı ? Memede uyutmak değil ama
Yas 35 eskiye dair hicbir seyi ozlemedim.bebegimle birlikte cok sabirli ve sefkatli bir insan oldugumu anladim .benim bebegim tup bebek 1.denememde olmamisti dunya basima yikilmisti sanki.ileride oglumu okula gotururken ona okuma yazma ogretirken hayal ediyorum kendimi su an icin.gecmisimde yasamamis gibiyim geeiye baktigimda hersey cok renksiz ve sıkıci geliyor ben oğlumla tekrar doğdum sanki.her sabah ilk onun melek yuzune bakarak uyanmak en guzel sey benim icin oglumu cok cok herseyden cok seviyorum...Kizlar yaşlar neydi?
Anneler en cok ne özledi?
Bebeğinizle birlikte kendinizde en cok neyi farkettiniz kisilik olarak mesela?
Hep bebisler hep bebisler onlari hep konusacaz :) Bakalim annecikler nasil? Kendinizden bahsetmek iyi gelir.
2 sene onceki ve 2 sene sonraki kendinize burdan bi not dusmek ister misiniz? :))))))
Ikisi farkili seylermis canim.Laktoz intoleransı zaten süt alerjisi değil mi? Canım senin anlatımına göre normal görünüyor kaka görünümünüz
Rabbim bu mutlu yuvanızı korusun...Yas 35 eskiye dair hicbir seyi ozlemedim.bebegimle birlikte cok sabirli ve sefkatli bir insan oldugumu anladim .benim bebegim tup bebek 1.denememde olmamisti dunya basima yikilmisti sanki.ileride oglumu okula gotururken ona okuma yazma ogretirken hayal ediyorum kendimi su an icin.gecmisimde yasamamis gibiyim geeiye baktigimda hersey cok renksiz ve sıkıci geliyor ben oğlumla tekrar doğdum sanki.her sabah ilk onun melek yuzune bakarak uyanmak en guzel sey benim icin oglumu cok cok herseyden cok seviyorum...
Bende de işe yaradıCanim umarim yanlisim yoktur ama su 2 saat mevzu benim dr soyledi. İlk ay kilo alamadi Eylul, dr direk gak demis meme vermissin guk demis meme vermissin cocuk her seferinde su almis aldikcada gaz olmus diye fircalamisti beni 2 saat bekletmek ilk hafta cok zordu ben buz gibi havada sokaga cikariyodum sirf oyalansin diye dusun ve Eylul artik 3 saatte bir emiyor son gidisimizde dr um yine ayni seyi soyledi ne kdr sık emzirirsen o kdr kilo alamaz bebekten kuvvetli sinyaller gelmedikce emzirme yok dedi
Ki bu dr anneside cocuk dr hemde beni buyuten dr ayni zmnda
Cok sevindim sende ise yaradigina :)
Biz de yaptırdık 2.ayda. İki doz yapılacakmış toplam.ben bilgi vereyim. rota 2 doz ya 2-4 ya da 3-5. aylarda. ağız yoluyla veriliyor bebeğe. eczaneden aldık 220 civarı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?