- 19 Ekim 2011
- 7.753
- 8.268
- 398
- 41
Yeni gördüm bildirimiYazılanları çok okumaya fırsatım olmuyo
Sürekli bebek ev işi vs
şöyle son 4 sayfayı alelacele okudum şimdi
@Semabuse canım Allah yardımcın olsun, şifasını versin, bebem bronşiolit oldu yeni atlattı ama ömrümden ömür gitti, herzaman diyorum onların tırnagına birşey olsa annelerin canından can gidiyo... ama sabır ve duayla gececek inş bugünlerde...
Eşin yardım etme konusuna gelince, etmezse ev işleri yürümez, mesela ben emzirirken 4 yasındaki oğlum geliyo anne kakam geldi diyo, evet gidip kendi kakasını yapabiliyo ama poposunu silemez, şimdi koltukta tv karşısında elinde telefon oturan eşim dururken benim bebeği memeden cekip oğlumla ilgilenmem ne kadar doğru yada adaletli olur.. ki kocamın bu durumda kendini savunacak bi tarafı olamaz.. sen annesin sen bakacan cocuklara demesi ne kadar abes kaçar... ki Allahtan demez yemeğidenyapar çocugada bakar temizlikte yapar.. ha benim kadar başaramaz ama bunlar bana moral motivasyon olur.. aksi halde catışmalar kavgalar önlenemez..
Bişekilde iyilikle eşinizin size yardımcı olmasını saglayın... siz anneyseniz oda baba.. eş olarak size, baba olarakta cocuk bakımında yardımcı olması lüx bişey değil olması gereken şey...
SaskinAnne kızım grip sonrası bronşiolit atlattı yeni.. doktorun dediği burnu sürekli acık kalacak.. burnu doldukça aspiratörle temizliyceksin... şiddetli çekim yapmadıkça mukozaya bişi olmaz korkma.. zaten hafif cekince aspiratöre gelmese bile burun ucuna geliyo onuda peceteyle alabilirsin, yada ben kulak çöpüyle hafif dokundurup alıyorum hemen geliyo zaten..
İlaç kullanmayı çok sevmeyen biriyim çocuklarımada mümkün mertebe vermem doğal haliyla hastalığı atlatmalarını beklerim.. kızım ilkin grip oldu burnunu temizlemek başını yüksek yatırmak işe yaramamış olacakki bigece birden bire emmemeye başladı, sürekli uyuyunca ertesi gün bebeği kaptığım gibi hastaneye, gerekli önlemleri aldığım halde bronşiolit olmuş dedi doktor.. iki kerelik iğne ve ilaçlı buhar tedavisi... zamanında getirmişsin dedi... ilaç kullanmayı sevmem dedim ama gerekiyorsa da mutlaka kullanırım... ates takibi hep yapıyordum hiç olmadı bu arada... demem oki grip kendi haline atlatılabilen birşey ama bazende bronşiolite çevirebiliyo kendini, işaretlere dikkat etmek lazım.. bebeğin normal rutinini bozuyosa dikkat edin, emmemesi, halsizlik, sürekli uyuklama, ateş olursa doktor yolunu biran önce tutun..
Çocuk büyütme yolunda Allah hepimize yardım etsin, sabır ve duayla atlatıcaz inş bugünleri...
bebegim 8 haftalikken 3-4 gun suren bi kanamam olmustu.aradan bir ay gecti.simdi gene kanamam var 3 gundur.doktora kontrole gitmistim bebek 8 haftalikken.uzunca bi sure regl olmazsin sut korur demisti ultrasonla alttan baktiginda.ama oldum sanirim.sen de bi kontrole git.bazilari bir yil hic olmayabiliyormus.Kızlar konusu geçti mi bilmiyorum. Adet olmayan varmı doğumdan sonra. Ben olmadım Karnım şiş sanki 6 aylık hamile gibiyim akıntım çok sıkıntı veriyo. Hamile olma ihtimalim yok eşimi gördüğüm yok çocukla uğraşırken onunda beni gördüğü yok yeterki kızına bakaymmışım. Süt koruyo diyolar düzenli emzirince adet görmüyomuş bazıları. Sizce dr a gitsem mi ?
Canim bu ay indirim olmus bizde bilmiyoduk 220 vermetin sakinBiz de yarin yaptıracağız da nasıl 72 TL oldu 220 diyor arkadaşlar da
Ne zaman yaptirdinizki ben gecen ctesi goturdum yaotirdimBiz 200 küsür lirayı bayıldık maalesef. Duydum bizden sonra fiyatı inmiş..
Senin bebis biraz asi olacak sanirimo zaman ayaklarinin altina masaji dene bacaklarina da dene cnmonu bende denedim ama mayismiyor bile benim oglan
Simdi o da geliyor aklima ama sabah 6 da 10 dk emmisti en son yani 9-10 gibi artik acikmasi gerekmez mi
Dene canim sonucuda yaz bana cnmbide gozlerinin icine bak adini soyle benimki buna bayiliyorBen yatağa koyup yanına uzanayım dediğimde oyun istiyo sıkılıyo ağlıyo..karnına masaj seviyor da alnına hiç denememiştim deneyeyim bakayım tepkisi ne olacak :)
Canim ben çarsamba gunu yaptiracam.yine indirimde mi?
bebegim 8 haftalikken 3-4 gun suren bi kanamam olmustu.aradan bir ay gecti.simdi gene kanamam var 3 gundur.doktora kontrole gitmistim bebek 8 haftalikken.uzunca bi sure regl olmazsin sut korur demisti ultrasonla alttan baktiginda.ama oldum sanirim.sen de bi kontrole git.bazilari bir yil hic olmayabiliyormus.
Kızlar benim minnak azönce ne yaptı?
Sabahtan beri huysuzlaninca uyumak istiyordur dedim emzirdim.ama 2 kere.her seferinde uyumadi.bende gittim camasirlari getirdim döktım ortaya katliyordum.huysuz huzysuz ihliyor yine.bende cani sıkılıyor heralde dedim.
Kendinin camasirlarini katladim.bizimkini katlamadim.tuttum erindem kendini kaldirdi.aldim kucagima.emme pozisyonuna gelince hafiften piş oiş dedim baktim uyumuş.
Megersem yavrumun uykusu gelmiste dalmak icin kucagimi istiyormus.
Oy canim benim.beni koklaya koklaya uyudu.
Bu aralar memede uyumuyor.hep sakince kucagimizda kedi gibi uyumak istiyor.
Yere yün döşegini seriyorum.arada gözünü acıp beni yokluyor.geri kapatiyor.uzunca uyuyor.
Ama yaninda yoksam aglayarak uyaniyor.
Sabahta basini pencereden tarafa cevirmis bakiyordu.
Bende tam zit yönde kapidan metehan metehan diye cagirinca döndü bana bakti.
Ya ne kadar tatlilar.iyice şirinleşiyorlar.
Bize yanit vermeye basladikca aradaki bağ da gitgide artiyor
plojovic Az önce eczaneyi aradım Mustela var mi diye, o arada sordum. Fiyat düşmedi dedi..
Bende daha olmadimKızlar konusu geçti mi bilmiyorum. Adet olmayan varmı doğumdan sonra. Ben olmadım Karnım şiş sanki 6 aylık hamile gibiyim akıntım çok sıkıntı veriyo. Hamile olma ihtimalim yok eşimi gördüğüm yok çocukla uğraşırken onunda beni gördüğü yok yeterki kızına bakaymmışım. Süt koruyo diyolar düzenli emzirince adet görmüyomuş bazıları. Sizce dr a gitsem mi ?
Canim ezcaneye degil kontrole goturdugun hastaneye sor aerik hastanelerde yapiyorBikac yeri arayip dener misin? Yani boyle biseyin bile heryerde tek bi duzende olmamasi ne garip ya.....
Aksam 9 bucukta emdi uyudu. Eylul hemen hemen her gece 3 te kalkar iki gogsude emerdi. Dun bi baktim yarimda kalkti emzireyim dedim 10 dk emdi birakti belki emerek uyuya kaldi ama butun gece ikindi ve tekrar memede uyuya kaldigi icin bende memeye aldim 3 te yine uyandi iki gogsude normal emdi 6 bucukta yine uyandi ama ikinarak kaka yada gaz bu seferde 10 dk emdi yani o zmn ben o aralarda kalktiginda emzirmeden tekrar uyutmam gerekirdi
Şişkinliğin var mı pekiBende daha olmadim
Hayirli olsun canim.huysuzlugu varmi bende nisan gibi yaptiracamKızlar bugün sünnetimiz oldu. Pipi hafiften şişti. Lazerle yaptılar pipi bandaja sarılı sadece ucu gözüküyor biraz kanıyor çok hafif. Pipi deki bandaj 2 gün sonra alınacak. Şiş yapmada sıkıntı yok. Operasyondan 2 saat sonra pipi biraz daha şişti. Normalmiş akşam saat 6 gibi taburuyuz. 1 gün hastahanede gözetim altında kalmış olucaz. Narkoz verilerek yapıldı lokal anestezi değil. Girmesi ile ayık olarak çıkması 1 saat surdu.
Ben 70 liraya aldim rota virusu ama söyle bisey geldi basima
Eczacı buz akusu ile vermedi eve gitmem 30dk falandı hemen dolaba koydum ebe de soğuk zincir bozulmuş dedi eczaneyi aradım hata sizin bak sizin vermeniz lazım dedim değiştiririrz ama fiyat 214 oldu fark öderseniz dedi
Hem suçlular hemde beni suçluyorlar
Şimdi 140 lira fark ödeyip pahali asi alacagim. Etkisi olmazsa çocuğa boşuna eziyet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?