- 2 Kasım 2017
- 250
- 298
- 23
Canım bizim de öyle eskiler kusan çocuk iyi beslenirmis der ne yapalim kusmayan cocuk cok az gaz konusunda bana çörekotu çayı çok iyi geldi daha doğrusu çocuğa deneyebilirsin yine gazi oluyor ama kendi çıkarıyor ağlama ıkınma azaldıEskiler ne zaman bu kadar teferruatlı temizlik yapmış ki.. şimdiki gibi çok eşya, kıyafet, kap kacak yoktu eskiden. Haliyle temizlemesi de daha kolay olurdu.
Geçmiş olsun canım. Benim kızım da doğduğundan beri kusuyor. Daha hastanede fark ettik, emdi gazını çıkarıp yattı, hemen ağzına geldi içtiği süt. Eve çıktıktan sonra da git gide arttı. Bazen her emzirme sonrası kusuyor. Yatırınca isyan ediyor.. aynı şekilde oyun esnasında birden ağlayıp ağzından burnundan kustuğu oluyor. Kilosuna bir etkisi yok şu an. Zaten tombul doğdu, yaşıtlarından iri bir bebiş maşallah.. inşallah bir an evvel geçer sıkıntıları.. öyle minicikler ki, canı yanıyor diye kahroluyorum. Gazı da oluyor bolca :/
Canim bana yazmadin ama benim bi sorum var.Canım bizim de öyle eskiler kusan çocuk iyi beslenirmis der ne yapalim kusmayan cocuk cok az gaz konusunda bana çörekotu çayı çok iyi geldi daha doğrusu çocuğa deneyebilirsin yine gazi oluyor ama kendi çıkarıyor ağlama ıkınma azaldı
Canım şöyle biter çocuğun uyutmayan durumu biter kolik gibi ağlaması biter daha dogrusu nadiren olur diyeyim ama gaz hep vardır sadece kendisi artık atabiliyordur az veya çok olmasi senin yediklerine çocuğun soğukla temasına senin üşütmene bağlıdır yani bez değiştirirken çok oyalanmak bile yani poponun acik kalmasi gaz yapabilir kendin gibi düşün bebeğini. Artık gazını kendisi çıkartıyor drlar her emmeden sonra çıkarın bana dua edeceksiniz demesinin nedeni bu :)Canim bana yazmadin ama benim bi sorum var.
Bebegin gaz problemi genelde 3 ve 4.ayda biter diyorlar ya.tamamen mi bitiyor.bittigini yada azladigini nasıl anlicaz.
Mesela benim.bebegim günde belkide 50 kere alttan cikariyor.yatagina koyarken uykuda uyanikken.emerken filan.hep bi atiyor.emerken çok zorlaniyor.3 4 tane o anda atiyor.ıkıniyor.süt genzine kaciyor.
Önceden bu kadar cok alttan cikmazdi.
Sence artik gazını kendisi cikarttigi icin mi?
Aklıma hemen kulak geldi. Bir kulağında ağrı mı var acaba? Gerçi kulak ağrısında eli kulağa gidermiş kafasına vururmuş ama bilemedim.Gunaydin kizlar, ya birkac gundur Eylul emmiyor ne sikintisi var cozemedikte 2 memeyide 20 ser dk emen kizim sabah 6 da 10 dk emdi 9 da 20 dk emdi sola aliyorum sanki igne batiriyorlar yay gibi kasiyo kendini aglamaya basliyor saga aliyorum bir sorun yok ama sagda da sut kalmadi ne olacak boyle nasil kilo alacak bu kiz bilmiyorum burnu tikali degil gazi mi var desem sabahtandir 3 kez kaka yapti bizim oyle birgun gunde 2 kez yapiyor bazen cok yapiyor kakasini yaptigi halde gaz olurmu anlamadim kafayi cevirip etrafi izliyor beni izliyor ama emmiyor
27 Aralıkta yaptırdık perşembe aşı gününde 2 hafta önce. Dört aşısını birden.Ne zaman yaptirdinizki ben gecen ctesi goturdum yaotirdim
Canim yine de onun temizlik standartlarina yetisemiyorum.
Kendisi de kabul ediyor.
Gecen diyorki ben titis biriyim.yaptigini begenmiyorum sende haklisin.zor.
Onun icin sana yardim ediyorum:)
Emziğin tek artısı ani bebek ölümleri riskini kaldırıyormuş. Okuduğum kadarıyla yapılan araştırmalarda emzik emen bebeklerde bu durum görülmemiş. Eğer doğruysa çok faydalı. Sonra doktorumuz emzik vermiyoruz bebeğe ağız diş yapısını bozuyor diyor kalakalıyoruz. Ailem diyor bebeğe emzik lazım siz emzikle büyüdünüz var mı bir diş probleminiz eee yok. Ama ergenlik çağındaki kuzenime tel takıldı, çocuğun psikolojisi bozulmuş o yaşlarda tel takmayı nedense çok problem ediyorlar. Doktoru hemen sormuş emzik verdiniz mi, evet emzik kullanmış, ondan damak yapısı bozulmuş demiş... Bir kısır döngü... Kalbimizin sesini dinleyeceğiz galiba.Evet büyüklerimiz kadar rahat olmak lazım belki arada bizim doktorumuz bile söyledi büyüklerde bir şey söylüyorsa arada dinlemek lazım diye.aslında doktorun bence anne olması çok ama çok önemli o zaman daha iyi anlıyorlar iki farklı gözle bakıp orta yolu buluyorlar. Bende emZik veriyorum onunla uyuyor kusmasını azaltıyor diye okuduk öyle gibi de. Tek korkum uyurken bazen ağzından düşürüo kulağının içine kadar sokuyo o yüzden sürekli bakmak zorunda kalıyorum.
Biz aynı sorunla doktora gittiğimizde bize alerji olduğunu söyledi nitekim öyleydi de. Kızarıklıklar için nemlendirici içeriği temiz bir krem yazdı. Verilen o kortizonlu kremler de çare değil. Bazı doktorları anlamıyorum anlık çözümler üretiyorlar, sorunun kaynağına inmiyorlar. Büyük kızımda da vermislerdi kremler vs kullanmadım, o kizarikliga sebep olan şeyi buldum ve kurtuldu kızım.Kortizonsuz başka ilaç buldum netten başka tanıdık bir çocuk dr una sordum onu önerdi kortizonlu ilaç deride incelme yapar ve bir kere sürüyorsan sonra 5 kere sürmen gerekebilir dedi coresatin aldım linola da nemlendirici yazmıştı onu aldım sürdüm şimdi inşallah iyi gelir
Aklıma hemen kulak geldi. Bir kulağında ağrı mı var acaba? Gerçi kulak ağrısında eli kulağa gidermiş kafasına vururmuş ama bilemedim.
İnternetten girip öğrenebilirsin hastanede yapılan tahlilin sonucunu. Sağlık ocağı ayrı bir dünya zaten :) güya hepsi sağlık bakanlığına bağlı ama hiç biri birbirinden haberdar değil
Kortizonsuz başka ilaç buldum netten başka tanıdık bir çocuk dr una sordum onu önerdi kortizonlu ilaç deride incelme yapar ve bir kere sürüyorsan sonra 5 kere sürmen gerekebilir dedi coresatin aldım linola da nemlendirici yazmıştı onu aldım sürdüm şimdi inşallah iyi gelir
Günaydın herkese :)
Sağlık merkezi kontrolünden geliyorum.Kilo 6800 gr boy 60 cm.Baş Çevresi 41 cm..3 ay 1 haftalığız..gözüne de bakıldı şükür bişey yok.Gitmişken kendime de kan tahlili yaptırayım değerlerime baktırayım dedim doktor gerek yok dedi.Ağustosta bakılmış normal sonuclar değişmemiştir dedi.Oğlumu Canından bezdiren Reflü 6 aylık olana kafar devam edermiş hep öyle diyorlar zatenalerji sorunu olanlara çok çok geçmiş olsun
Oğlum hiç kusmazdı bebekken, kızım günde kaç kere kusuyor, inşallah kalıcı bir sorun değildir. Rezene içtiğim zaman ona da veriyorum biraz sulandırıp. Kaka yapmasına faydası oluyor. Bizim gazın nedeni ağızdan her zaman çıkarmaması. Bekliyorum çıkarmasını ama bir müddet sonra kollarım ağrıyor. Omuz, dirsek ve bileklerimde ağrı var, zorluyor beni. Çörek otu çayı mı yağı mı?Canım bizim de öyle eskiler kusan çocuk iyi beslenirmis der ne yapalim kusmayan cocuk cok az gaz konusunda bana çörekotu çayı çok iyi geldi daha doğrusu çocuğa deneyebilirsin yine gazi oluyor ama kendi çıkarıyor ağlama ıkınma azaldı
Neyseki geçmiş sevindimCanim benim oda degistirdim azicik oyaladim ve gazini cikardi oyle emdi bu gaz ne illet bir sey ya yavrumun cani aciyor ve bir sey yapamiyorum 3 ay 5 gunluguz gecsin artik
Düzeldi canm şimdilik. Bi süre yukarı çıkarmadm çıkınca da hep Surat astım laf soktum oda anladı herhalde şimdilik ağzına bişeyler vermiyo güzel seviyo eskisi gibi hırpalamıyo çocuğumu
Ben de olmadım hala, rutin doktor kontrolüm vardı kadın doğumda baktı polikistik olmuş dedi üzerinde durmadı 6 ay sonra yine gel, regl olmazsın sen emzirdiğin sürece dedi. Öyle. Ben de çok meraklısı değildim zaten aman olmazsa olmasınKızlar konusu geçti mi bilmiyorum. Adet olmayan varmı doğumdan sonra. Ben olmadım Karnım şiş sanki 6 aylık hamile gibiyim akıntım çok sıkıntı veriyo. Hamile olma ihtimalim yok eşimi gördüğüm yok çocukla uğraşırken onunda beni gördüğü yok yeterki kızına bakaymmışım. Süt koruyo diyolar düzenli emzirince adet görmüyomuş bazıları. Sizce dr a gitsem mi ?
Cayi canım yağı da iyiymiş ama denemedim her yağa güvenmiyorum bir çay kaşığı çörekotuna kaynamış su ekleyip biraz bekliyorum sonra içiyorum ama çocuğa vermiyorum hiç bir çaydan. Çıkaramadıkça birikiyordur yavrum yaOğlum hiç kusmazdı bebekken, kızım günde kaç kere kusuyor, inşallah kalıcı bir sorun değildir. Rezene içtiğim zaman ona da veriyorum biraz sulandırıp. Kaka yapmasına faydası oluyor. Bizim gazın nedeni ağızdan her zaman çıkarmaması. Bekliyorum çıkarmasını ama bir müddet sonra kollarım ağrıyor. Omuz, dirsek ve bileklerimde ağrı var, zorluyor beni. Çörek otu çayı mı yağı mı?
Ohh ne güzel maşallah benim de hayalim incelmek ama bu boğazla biraz zor gibi :)Ben 3 ay oldu dogum yapali 3 aydir duzenli oluyorum adetin 2.gunu sular seller gibi oluyorum miktari artti.cok kilo verdim hamileyken cok almistim simdi ipince oldum gobek yalan oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?