2018 Ekim Anneleri

Canım bizim de öyle eskiler kusan çocuk iyi beslenirmis der ne yapalim kusmayan cocuk cok az gaz konusunda bana çörekotu çayı çok iyi geldi daha doğrusu çocuğa deneyebilirsin yine gazi oluyor ama kendi çıkarıyor ağlama ıkınma azaldı

Canim bana yazmadin ama benim bi sorum var.
Bebegin gaz problemi genelde 3 ve 4.ayda biter diyorlar ya.tamamen mi bitiyor.bittigini yada azladigini nasıl anlicaz.
Mesela benim.bebegim günde belkide 50 kere alttan cikariyor.yatagina koyarken uykuda uyanikken.emerken filan.hep bi atiyor.emerken çok zorlaniyor.3 4 tane o anda atiyor.ıkıniyor.süt genzine kaciyor.
Önceden bu kadar cok alttan cikmazdi.
Sence artik gazını kendisi cikarttigi icin mi?

Canım şöyle biter çocuğun uyutmayan durumu biter kolik gibi ağlaması biter daha dogrusu nadiren olur diyeyim ama gaz hep vardır sadece kendisi artık atabiliyordur az veya çok olmasi senin yediklerine çocuğun soğukla temasına senin üşütmene bağlıdır yani bez değiştirirken çok oyalanmak bile yani poponun acik kalmasi gaz yapabilir kendin gibi düşün bebeğini. Artık gazını kendisi çıkartıyor drlar her emmeden sonra çıkarın bana dua edeceksiniz demesinin nedeni bu :)

Aklıma hemen kulak geldi. Bir kulağında ağrı mı var acaba? Gerçi kulak ağrısında eli kulağa gidermiş kafasına vururmuş ama bilemedim.

Ama ben emmeden sonra bırakmadım gaz çıkarma işini kimyon ve corekotunu hala içiyorum çünkü beni de rahatlatıyor. Onlar aslında yeni doğdu hamilelik 12 ay derler ya uyum süreçleri neredeyse bitti U Umudumbitmedi_

Emziğin tek artısı ani bebek ölümleri riskini kaldırıyormuş. Okuduğum kadarıyla yapılan araştırmalarda emzik emen bebeklerde bu durum görülmemiş. Eğer doğruysa çok faydalı. Sonra doktorumuz emzik vermiyoruz bebeğe ağız diş yapısını bozuyor diyor kalakalıyoruz. Ailem diyor bebeğe emzik lazım siz emzikle büyüdünüz var mı bir diş probleminiz eee yok. Ama ergenlik çağındaki kuzenime tel takıldı, çocuğun psikolojisi bozulmuş o yaşlarda tel takmayı nedense çok problem ediyorlar. Doktoru hemen sormuş emzik verdiniz mi, evet emzik kullanmış, ondan damak yapısı bozulmuş demiş... Bir kısır döngü... Kalbimizin sesini dinleyeceğiz galiba.

Biz aynı sorunla doktora gittiğimizde bize alerji olduğunu söyledi nitekim öyleydi de. Kızarıklıklar için nemlendirici içeriği temiz bir krem yazdı. Verilen o kortizonlu kremler de çare değil. Bazı doktorları anlamıyorum anlık çözümler üretiyorlar, sorunun kaynağına inmiyorlar. Büyük kızımda da vermislerdi kremler vs kullanmadım, o kizarikliga sebep olan şeyi buldum ve kurtuldu kızım.

Aklıma hemen kulak geldi. Bir kulağında ağrı mı var acaba? Gerçi kulak ağrısında eli kulağa gidermiş kafasına vururmuş ama bilemedim.

Canim benim oda degistirdim azicik oyaladim ve gazini cikardi oyle emdi bu gaz ne illet bir sey ya yavrumun cani aciyor ve bir sey yapamiyorum 3 ay 5 gunluguz gecsin artik

İnternetten girip öğrenebilirsin hastanede yapılan tahlilin sonucunu. Sağlık ocağı ayrı bir dünya zaten :) güya hepsi sağlık bakanlığına bağlı ama hiç biri birbirinden haberdar değil

Saglik ocagina ben pek guvenmiyorum verdikleri d vitamininde de zararli maddeler vardi ilk baslarda konusmustuk hatirlarsiniz
3.ay kontrolunde Eylulun boyunu olctu 59 cm dedi 2.ayda 58,5cm di oysa. Demiyor ki bi hata var yarim cm mi uzadi bu bebek neyseki kendi dr muz olctu 62cm cikti

Beyaz gürültüden bahsedilmiş, uyutmak için alternatif olarak slingi öneririm ya da yenidoğan eklentili kanguruyu.
Hamileyken ErgoBaby 360 Kanguru almıştım ama 4 ay için yeni doğan kitini satın almadım çok pahalıydı. 4 aycıktan ne olacak demiştim. En fazla 1 ay dayanabildim tam yenidoğan eklentisini alıyordumki arkadaşım Sling al çok rahat edersin dedi. Gerçekten öyle. Uyku vakti gelince slinge bağlıyorum ve anında uyuyor. Bazen göğsümde uyutuyorum bazen oradan yatağına koyuyorum. Dışarıya da slingle çıkarıyoruz park gezmelerine. Göğsüme sarılı, kollar da serbest, işimi gücümü yapıyorum, ilk ay ayrı ayrı yerdik yemeği şimdi masaya birlikte oturabiliyoruz. Hafta sonu eşime bağlıyorum kucağında uyuyakalıyor saatlerce. Bebekler bu sling olsun kanguru olsun çok seviyorlar uyutmak için aklınızda bulunsun
Bir de gündüz uykularını hep sarılı geçirince gece de sanki yatağını özlüyor bebiş. Sallanan karyolasına yatırıp biraz sallayınca dalıyor.

Cok sevindim gecer insallah hemen.

Masallah kucuk adama❤

Oğlum hiç kusmazdı bebekken, kızım günde kaç kere kusuyor, inşallah kalıcı bir sorun değildir. Rezene içtiğim zaman ona da veriyorum biraz sulandırıp. Kaka yapmasına faydası oluyor. Bizim gazın nedeni ağızdan her zaman çıkarmaması. Bekliyorum çıkarmasını ama bir müddet sonra kollarım ağrıyor. Omuz, dirsek ve bileklerimde ağrı var, zorluyor beni. Çörek otu çayı mı yağı mı?

Canim benim oda degistirdim azicik oyaladim ve gazini cikardi oyle emdi bu gaz ne illet bir sey ya yavrumun cani aciyor ve bir sey yapamiyorum 3 ay 5 gunluguz gecsin artik
Neyseki geçmiş sevindim 4.ayda geçer diyorlar ama bakalım ne zaman geçecek bu gazlar :)

Ben de olmadım hala, rutin doktor kontrolüm vardı kadın doğumda baktı polikistik olmuş dedi üzerinde durmadı 6 ay sonra yine gel, regl olmazsın sen emzirdiğin sürece dedi. Öyle. Ben de çok meraklısı değildim zaten aman olmazsa olmasın Polikistiğin de çok üzerinde durmadım açıkçası. Hiç kafaya takasım yok :)

Cayi canım yağı da iyiymiş ama denemedim her yağa güvenmiyorum bir çay kaşığı çörekotuna kaynamış su ekleyip biraz bekliyorum sonra içiyorum ama çocuğa vermiyorum hiç bir çaydan. Çıkaramadıkça birikiyordur yavrum ya Gaz gerçekten zor umarım en kısa zamanda çözülür canım

Ben 3 ay oldu dogum yapali 3 aydir duzenli oluyorum adetin 2.gunu sular seller gibi oluyorum miktari artti.cok kilo verdim hamileyken cok almistim simdi ipince oldum gobek yalan oldu
Ohh ne güzel maşallah benim de hayalim incelmek ama bu boğazla biraz zor gibi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…