Hayırlı olsun çabucak geçsin iyileşsinKızlar bugün sünnetimiz oldu. Pipi hafiften şişti. Lazerle yaptılar pipi bandaja sarılı sadece ucu gözüküyor biraz kanıyor çok hafif. Pipi deki bandaj 2 gün sonra alınacak. Şiş yapmada sıkıntı yok. Operasyondan 2 saat sonra pipi biraz daha şişti. Normalmiş akşam saat 6 gibi taburuyuz. 1 gün hastahanede gözetim altında kalmış olucaz. Narkoz verilerek yapıldı lokal anestezi değil. Girmesi ile ayık olarak çıkması 1 saat surdu.
Ben 15 kontrolüne 18 günlükken götürdüm, 57 cm ölçtü hemşire. Sonra 1 aylık kontrolde yine aynı hemşire, yine 57 ölçtü. Sorumlu hemşire hiç demedi not alırken, geçen sefer de aynı ölçtün diye.. d vitaminine bakmadım, kontrol etmek aklıma gelmedi. Sana hangisini verdiler? Bizimki Tera-d3Saglik ocagina ben pek guvenmiyorum verdikleri d vitamininde de zararli maddeler vardi ilk baslarda konusmustuk hatirlarsiniz
3.ay kontrolunde Eylulun boyunu olctu 59 cm dedi 2.ayda 58,5cm di oysa. Demiyor ki bi hata var yarim cm mi uzadi bu bebek neyseki kendi dr muz olctu 62cm cikti
Çörek otunu deniyim canım o zaman. Belki ağızdan çıkarması kolaylaşır. Daha emme esnasında duyuyorum midesindeki gazın gurultusunu ama bir türlü çıkaramıyor. Mutlaka yediklerimle alakalı bu. Çörek otu iyi gelir inşallah, her derde deva diyorlarCayi canım yağı da iyiymiş ama denemedim her yağa güvenmiyorum bir çay kaşığı çörekotuna kaynamış su ekleyip biraz bekliyorum sonra içiyorum ama çocuğa vermiyorum hiç bir çaydan. Çıkaramadıkça birikiyordur yavrum yaGaz gerçekten zor umarım en kısa zamanda çözülür canım
Merhaba kızlar size birşey sormak istiyorum sizin bebeklerinizde sürekli ilgimi istiyor oğlum 3 aylık oldu ve 3 aydır tuvalete ve pratik yemek yapabiliyorum bebeğim sürekli ilgi istiyor ya emiyor ya kucakta ayakta dolaşıyoruz şarkılar eşliğinde yada uyuyor ama kucağımda acaba sizin günlük bebek rutinleriniz nedir nasıl geçiyor bebeğinizle gününüz oyun halısında 15-20 dk sonra sıkılıyor her sıkıntısında memeyle sakinleşiyor artık bensiz de biraz vakit geçirsin artık büyüdü diyorum ama nasıl yapacsğımıda bilmiyorum
Okuduğum kadarıyla ekim bebeklerinin çoğu süt alerjisi var Allah yardımcıları olsun özellikle @Semabuse anlattıkça içim gidiyor rabbim kolaylıklar versin inşallah
Ben Mart Ortası başlamayı düşünüyorum bensiz duruyor mu test edicem önce,durmazsa daha da öteleyeceğimIse baslayan varmi subatta baslayacagim ben resmen ocak bitmesin istiyorum. Isim evime yakin gerci hizli yurursem 5 dk da gidebiliyorum ogle arasında eve gelicem 1 saat ama yinede istemiyorum
Sağol canımMasallah kucuk adama❤
ne guzel canim yakinmis isin.benimkisi iki otobusle birbucuk saat o yuzden baslamiycam uzunca bi sure.Ise baslayan varmi subatta baslayacagim ben resmen ocak bitmesin istiyorum. Isim evime yakin gerci hizli yurursem 5 dk da gidebiliyorum ogle arasında eve gelicem 1 saat ama yinede istemiyorum
Ya canim benimki yarim saat ve 1 saat boyinca da kusuyor.
Acaba hemen yatirdigim icin mi?ne zaman yastik kullanmayi biraktim kusmaya basladi.
Linki de şu canim.
https://urun.gittigidiyor.com/oyunc...T9HvzQ6lKB4owZIm1fMaApbQEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
Evet canim bizim dr ustune basa basa yaz kis hatta yazin 2 kez yikanicak dedi varipta her aksam kese kopuk yapmiyorum 1 gun sampuan var 1 gun yok ama her gun mutemadiyen o su dokuluyor bedenine
B Bir mucizeEgzamalarda genelde kortizonlu ilaçlar veriliyor canım kızımda kullanmıştım oradan biliyorum kullanabilirsin başka türlü geçmiyor
Bizimkiler ya eskileri yada elin gelinini örnek.gösterir.hele kv bogasım geliyor bazen.
Neymiş şunun gelini hiç sokağa ćikmazmis.kv emredermis cık yikari yemegi yap.gelinde tamam anne dermiş.hatta gelini de öğretmenmiş.
Bigün birinin gelini diye basladi kaynim lafı ağzına gömdü.ne var senin gelinlerinde dedi.
Canim reflü belirtisi nasil?benimkide bazen kusuyor bazen kusmuyor.yere sirtustu koyunca yanaklarindan sizıyor.bazen de fiskirtiyor.bazen de gazini cikarirken biraz kusuyor.
Gidecem zaten canim.
Benim karnimin ivi agriyor bebegi kucagima alimca.bide bebek ayaklariyla vurunca agriior.normal mi bu?
Ya kızlar evde tekim kargoya gitmem lazım yürüyerek yokuşta kar da yağıyor bebeğiyle dışarı çıkan var mi nasıl gidiyorsunuz kucağınızda çıkabilir miyim acaba
Bu arada, sağ göğsümde sertlik ve ağrı belirdi.. mastit olacak diye ödüm kopuyor.. o kadar sık emziriyorum yine de böyle oluyor.. daha ne yapmalı...
Valla Bende emZik emmişim dişlerim maşallah baya dümdüz dizili çok düzgün hatta en son bi diş hekimi telmi taktırdımız kim yaptıysa çok güzel yapmış nasıl sıralı dedi hayır kendi dişim dedim ni sevindim:)Emziğin tek artısı ani bebek ölümleri riskini kaldırıyormuş. Okuduğum kadarıyla yapılan araştırmalarda emzik emen bebeklerde bu durum görülmemiş. Eğer doğruysa çok faydalı. Sonra doktorumuz emzik vermiyoruz bebeğe ağız diş yapısını bozuyor diyor kalakalıyoruz. Ailem diyor bebeğe emzik lazım siz emzikle büyüdünüz var mı bir diş probleminiz eee yok. Ama ergenlik çağındaki kuzenime tel takıldı, çocuğun psikolojisi bozulmuş o yaşlarda tel takmayı nedense çok problem ediyorlar. Doktoru hemen sormuş emzik verdiniz mi, evet emzik kullanmış, ondan damak yapısı bozulmuş demiş... Bir kısır döngü... Kalbimizin sesini dinleyeceğiz galiba.
Canım benzer durumu ben de yaşadım eczaneye desitin alsın diye eşimi gönderdim eczacı geçmediyse kortizonlu krem isimleri söylemiş onlardan kullanmanız gerekir diye almamış eşim onları dr a götürdüm o yazdı bir hafta kadar kullandım ond da dediğin gibi çözüm olmadı kantaron yağı kullandım geçer gibi oldu bitnedi en son yıkayıp uzun süreli havalandırdım sudokrem sürdüm o çözdü bize de o iyi geldi. Kızımın yüzünde atopik dermatit vardı geçer tekrar olurdu onda kullandık kortizonlu o ancak geçiriyordu onu. Her bireyde farklı sorunlar farklı çözümler oluyorB Bir mucize
İlk günden beri prima ve bepanthen kullanıyorduk. Sonra bez bitti başka bir marka aldık 3. haftanın başında. O bebek bezi yüzünden, şimdi markasını yazmayayım sadece 2 bez kullandım ve tamamen kabardı poposu. Doktora götürdük kortizonlu ilaç ve başka bir ilaç daha yazdı. Kullandık bir hafta hiç geçmedi hatta kortizonlu krem sürünce daha da kötü oluyordu. Doktora söyledim ters tepki vermiş demekki dedi ve Mustela pişik kremini önerdi. Mustela sayesinde geçti pişiği. O günden beri mustela kullanıyorum.
Yani bizim de bir hafta kortizonlı krem maceramız olmuştu. Bizde ters tepti ama kullanılıyormuş bebeklerde özellikle egzamalarda.
Emziğin tek artısı ani bebek ölümleri riskini kaldırıyormuş. Okuduğum kadarıyla yapılan araştırmalarda emzik emen bebeklerde bu durum görülmemiş. Eğer doğruysa çok faydalı. Sonra doktorumuz emzik vermiyoruz bebeğe ağız diş yapısını bozuyor diyor kalakalıyoruz. Ailem diyor bebeğe emzik lazım siz emzikle büyüdünüz var mı bir diş probleminiz eee yok. Ama ergenlik çağındaki kuzenime tel takıldı, çocuğun psikolojisi bozulmuş o yaşlarda tel takmayı nedense çok problem ediyorlar. Doktoru hemen sormuş emzik verdiniz mi, evet emzik kullanmış, ondan damak yapısı bozulmuş demiş... Bir kısır döngü... Kalbimizin sesini dinleyeceğiz galiba.
Ben de mercimek ve turunçgil yemedim hala. Gaz yapmıyor mu size ve bebişe? Artık başlasam mı ki?@Semabuse et yerine yeşil mercimeği ısrarla öneririm. Benim protein kaynağım yeşil mercimek. Hatta yeşil.mercimegi yer yemez üstüne mandalina veya portakal yersen demir bakımından da fayda sağlamış olursun.
Ben Mart Ortası başlamayı düşünüyorum bensiz duruyor mu test edicem önce,durmazsa daha da öteleyeceğim
5.5 aylık oluyo Mart Ortası inş
Ben başlayacağım 12 Ocak iznim bitiyor rapor alip şubatta baslayacam seninle aynı hisleri yaşıyorumIse baslayan varmi subatta baslayacagim ben resmen ocak bitmesin istiyorum. Isim evime yakin gerci hizli yurursem 5 dk da gidebiliyorum ogle arasında eve gelicem 1 saat ama yinede istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?