2018 Ekim Anneleri

İnan simdi geldi beni bekliyor parti için :)

Canim dakikalar normal artik. Ama uykuyu bilemiyorum. Benimki gunduz neredeyse hic uyumadigi icin...

Ah kizlar bende bir oğlan anasi olarak gelinime zulmetmemeye yemin ettim valla kotu soz kullanmicam karismicam gelinime
Bende bi öyle diyorum ama manyağa bağlamadım da değil oğlumla.eşim sağolsun işten geliyor git uyu biraz 2-3 saat bakarım ben diyor 10 dakika sonra oğlumu öZledimm diye manyak gibi yapışıyorum ikisine kimselere kaptıramam valla kusura bakmeyecekler

benimki hiç uyumuyordu ama artık hep uyuyor hep ama hep deliriyorum resmen... aç olsa,hasta olsa ağlar dimi uyumaz herhalde...
Benimki gece gündüz farketmiyor 3 saatte bir kalıyor 1 1,5 saat ayakta kalıyor yatıyor arada 1,5 2 saatte gece uyursan uyu zor oluyor diyordum dün 5 saat uyudu bu defada korktum dürtecektim valla. Bizlerde ne istediğimizi bilmiyoruz biraz büyüyorlar artık bence korkacak bir şey yok artık yenidoğan değiller uyumak istiyorsa demek ki uykuya ihtiyaç duyuyor.

haklısın aslında ama alışık olmayınca korkuyorum birde sütüm yetersizdi ondan hiç emin değilim mamayı kesecektik.birde kızım böyle yapınca tedirgin oldum. sarılık olsa uyur,şekeri düşerse uyur,kulağı ağrıyor bu çocuğun vs. dedikçe çevremdekiler iyice çıldırıyorum. aklımda kızımı doyurmaktan başka birşey yok. birde boğazı ağrıyordur çıktı şimdi. annem durdu durdu boğazı şiş bu çocuğun ondan emmiyor diyor ay delirticekler el biriliği ile sonunda o olacak. ne biliyim hasta olsa aç olsa uyumaz diyorum ama bilmiyorum işte. başında bekliyorum gece gündüz uyandırma operasyonundayım resmen...her hafta doktora götürmekten gına geldi. eşimde en sonunda doktor saydırıcak sana onu istiyorsun diyor.

Valla canim o bosanma isini bende cok dusundum benim esim yardimci oluyor ama annesi ile cok sorun yasadikkv geldi bize ilgi gostermiyor hep anacigiyoa takiliyor bide kv cok sinir bozucu

Yok canım kv ile ilgisi yok zararsız benim eşim cok odun duygusuz yanlis tanimisim

Ben de mercimek ve turunçgil yemedim hala. Gaz yapmıyor mu size ve bebişe? Artık başlasam mı ki?
İlk gün baklagil ve turunçgil yemeyin ikinize de gaz yapar demişlerdi de.
Hiç dikkat etmedim gaz yapıyor mu diye açıkçası. Bebeğim genel olarak oldukça sakn bir bebek şimdiye kadar 3 kez kriz anı oldu ama üçüde alerjidendi. Yiyebileceklerim de oldukça sınırlı olduğu için çok da seçemiyorum, yemeyim diyemiyorum.

Kızlar 13 haftalık olduk bu cumartesi 14 olacak rotanın ilk dozuna geç mi kaldik

Benden de şimdiden anlaşıyoruz ama evlenmicek

haha isin sakasi doganin kanunu onlarda sevicek evlenicek Allah hepsini iyilerle karsilastirsin

Çok güzel maşallah bebişe, doğru karar vermişsiniz. Ben 20 günlükken gazı başladığı için sab simplex başlamıştım. 10 gün kadar kullandım sonra doktoruma ağzımdan kaçırdım kullandığımı, doktor o damlaları kullanmıyoruz kesin dedi. İyice çocuk çok kötü olmadan verme hatta hiç verme dedi. Bağırsakları kendisi zorlanarak öğrenecek halledecek sen ne kadar damla kullanırsan o kadar uzatırsın süreci dedi. İlk zamanlar anlamadım doktora kızdım hatta. Ama dediği gibi kestim ve 2 aydır bebiş çıkarıyor gazını. Gazlı yiyince evet zorlanıyor ama kendi çıkarmayı öğrendi ben de yardımcı oluyorum arada. O ilk zamanlar annemle evde dört döndük gazını çıkartmak için 1.ayının sonunda damlayı bırakıp biraz kendi zorlanınca gazını çıkarmaya başladı da rahatladık.
Ama o ilk zamanlar hala aklımda ve gaz yapan şeyler bende çok korku yapıyor. Aman bu bende gaz yaptı acaba bebek çıkarabilecek mi korkusu hala geçmedi bende misal mandalina ve portakal yemeyi çok özledim ama yemiyorum

3.ay büyüme atağı geldi hemen aklıma. Az yeme çok uyuma yazıyordu hep bunlar.

bende subatta baslayacagim benimde annem bakicak. Bi süre sonra alisiriz heralde ya suan zor geliyor ama belki iyi bile gelir hiç evden cikmadigim hatta ustumu degistirmedigim günler oluyor çünkü

Annemle yakın oturuyoruz, anneme kızımı bırakıp dışarı çıkıyordum nasıl iyi geliyordu anlatamam moralim yerine geliyordu. şu an annem evinde yok kaç günden beri çıkamıyorum evde bunaldım. Soğuk diyede kızımı dışarı çıkaramıyorum. İşe başlayınca daha verimli olacağıma inanıyorum. İnşallah yanılmam [/QUOTE]

Gunaydinnn guzel bir gun olsun insallah :) dun misafirlerim geldi kizlar yazamadim gece boyu ikinma hakkinda yazdiklariniza donemedim. Ben su gaz olayini hafiften alismasi adina fasulye,mercimek,nohut,portakal harici her seyden yiyordum ama sanirim bi sure daha dikkat etmem lazim bulgur pilavi yemistim mesela o sabaha kadar ikinma oldugunda gerci hemen sute gecer mi bilmiyorum ama. Birde sanirim kakaoda yaz yapiyor ne yapalim bebislerimiz iyi olsunda yemeyiz hicbirini.
Mevlut yapacagim eksikleri tamamlamaya basladim. Sizlerin oldu mu neler yaptiniz?
Bu arada Eylul dun 8 bucuktan aksam 9 bucuga kadar yalnizca 15 dk uyudu ben artik gunduz uyutmaya calismaktan vazgectim gelisimini etkilemesinde

L Lawinya34
Ben nasil calisip kazandigim parayi evimize borclarimiza pazar marketimize harciyorsam ve bunu bir marifetmis gibi degilde hayatin musterek oldugunu bu zmnda tek maasla cok zorlanacagimizi biliyorsam yani gayet normal bir seyse bu bizim icin, esiminde evde bana yardimci olmasi gayet normaldir bizde. Ha kendliginden mi gorurde yapar tabiki hayir :) Benim birkac defa soylemem gerek ama olsun Allah razi olsun yardim eder seninkide ediyordur umarim :)

benimki hiç uyumuyordu ama artık hep uyuyor hep ama hep deliriyorum resmen... aç olsa,hasta olsa ağlar dimi uyumaz herhalde...

Nasil uyutmayi basardiniz peki? Valla benim kiz cok sukur hasta degil, acta degildir diye dusunuyorum ama gunduz uykusu sifir sanki uyuyunca hayati kaciracak gibi butun gun gozler fildir fildir :)

Cok sukur gecmis canim ne guzel. Rezene hakkinda bi iyi bi kotu seyler duyuyorum ne yapacagimi sasirdim bende ilk dogdugunda cok iciyordum sonra olumsuz seyler duyunca biraktim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…