2018 Ekim Anneleri

Su gece uyanmalari aklima bir sey daha getiriyor aslinda; anne yani besigim var reflu yatagini icine koydum Eylul onun ustunde yatiyor. O reflu yataginin egimli olmasi nedense icimi rahatlatiyor acaba kizim ondan mi rahatsiz oluyor ya hic kullananiniz var mi? Yada egimli olmayan dumduz zeminde yatiriyormusunuz geceleri? Ben dogdugundan beri reflusu cok sukur yok ama egimli ya iste guven veriyor

Ben kullanıyorum dr hastanede reflü yatağı kullan demişti hastanedekide reflü yatağıydı zaten hemen almıştık bizde

Oyy daha da dikkatli olman lazim o zaman ister istemez oluyorsundurda.Insallah acin gecmistir ilerlemez.Bidaha da olmaz❤

Kesinlikle bende erken burakılmasından yanayım ama ben amannn ne var canım emdide ne oldu benimki 8 yaşında bıraktı diyenide duydum çok normalmiş gibi kınamayayım hoş benimki de bırakmaz falan :)

Aslinda hicbirsey icin bundan oldu demeyiz biz insalar ama 8 yas cocuga eziyet resmen :))))

Purdevita canim

Kizlar esleriniz bebislere bakiyormu size yardimci oluyormu ev temizligi bebegin bakimi konularinda?

Cok sukur.Normal birseye sukur eder olmusuz :)
Yani onunda evi onunda cocuklari,icinden gelmezse bakmazsa sorun vardir bence

Ben iciyorum hep dedigim gb abartmadan :) Evet daha fazla gaz cikartiyor.Tuzsuz leblebi ile tuketmek gerekirmis gaz konusu icin
Ama dedigin gb sutte cok farkediyor cidden
Zaten icerik olarak bulgur pirinc maya fln :) fermante olusu probiyotik etkisi kalsiyum destegi faydasi cok fazla.

Ben ilk kizimda 5bucuk aylikken tatlarla ve 3 gun kuraliyla yavas yavas baslamistim.Zaten oturana kadar oyle bir öğünlük fln olana kadar bayaa zaman geciyor :)

Evet.Illa gun olarak bekleme ama ayaklarinin acikligindan anlarsin.Yani 4 bugun bitti hopp otursun degil daha oncede rahat ediyor olabilir kanguruda :)
Slingte cok severim onu da ilk kizimda kullanmistim hep :) Simdi hem esim takabilsin hemde buyuguylede olunca daha rahat olsun diye kanguru aldim bende Mamadus'tan.Onlarda yenidogan aparati icinde oluyor.21 Eylul dogumlu bnm bebis.Aparati cikarmadim ama bacaklari icerde kalmiyor artik.

Regl icinde evet bnmde zor gecerdi ilkten sonra duzelmisti.Insallah onceden zor gecenlerin artik farkeder.Olmayip olmayip 40 gun oluncada zaten uzun bi sure icin yetiyor insana :))))))

Doktor kontrolude olmus o açıdan iyi .
Emme dakikalari bizde de oyle ama ara o kadar acik degil sadece.Mesela mama aldigi aralarda daha uzun durmasi daha normal.
Bebegin kendine gore ayarlar bunlari.Artik yenidogan gb sarilik,kan sekeri tedirginlikleri yok.Bazi bebekler ataklari daha cok uyuyarak gecirebilir

Kızlar 13 haftalık olduk bu cumartesi 14 olacak rotanın ilk dozuna geç mi kaldik

14+6 yani 15 haftayi doldurmadan yapilabiliyor.

Evet bulgur ve kakao gazlilar :) cok abartmadan tuketmek en iyisi.
Uyku durumunu degistiriyor olabilir.Boyle gecisler olur canim.Daha iyi oturur insallah gunduz uykularida :)
Ben mevludu erken yapmistim 40in icinde.Hastaliklar baslamadan ve evde kuran okunsun istedim cabucak oyle kalabalik.Cok kisi cagirmadim zaten oyle süse püsede girmedim :) Asure zamaniydi asure yapmistik :) Allah yardimcin olsun.

Cok sukur gecmis canim ne guzel. Rezene hakkinda bi iyi bi kotu seyler duyuyorum ne yapacagimi sasirdim bende ilk dogdugunda cok iciyordum sonra olumsuz seyler duyunca biraktim

Rezenenin azı coğu onemliymis sanirim.
Gunluk tuketim onemliymis.Oyle abartilan dozda etkilesim zormus aslinda biraz.Tabii kim ne kadar iciyor bilinmez ama dikkat ederek tuketebilirsin.
Suyun bile fazlasi zarar iste...

Cok egimli degil onlar rahatsiz olacak kadar ama dene istiyorsan.Birde duz yatmalari gunduz desteksiz yatmalari vs oyun oynarken kendilerince gelistirici.Kafa kaldirmaya calisip,ayaklari havaya hatta agiza goturmeye baslayacaklar bunlar hep gelisimlerinin bi parcasi kaslari icin.Surekli bisyle destek vererek yatirmamak lazim.Mesela gunduz yastik fln koymak hem yavas yavas kafayi kaldirip yamulma haline donebilir hemde vucut dengesi olarak ayaklarini kaldirmasini zorlastirir.Dönmeye baslarken yastikla daha zor onlar icin,engelleyici bisy aslinda.
Gece emzirmeyi meyilli yaptigina emin olup biter bitmez hemen yatirmadan azcik durup,deneyebilirsin düz zemin.

dogdugundan beri dumduz yataginda yatiriyorum

kizlar dun bebegim kucagimda yuzustu gibi uyuya kaldi.ben de o sekilde koydum 2 saat uyudu.sonra emdi gene 1 saat uyudu gunduz.hic uyumazdi bu kadar.yuzustu rahat mi etti acaba.bi yerde tehlikeli oldugunu okumustum ama cok da guzel uyudu oyle :)

Cok sukur gecmis canim ne guzel. Rezene hakkinda bi iyi bi kotu seyler duyuyorum ne yapacagimi sasirdim bende ilk dogdugunda cok iciyordum sonra olumsuz seyler duyunca biraktim

Doktor sütün yetmiyor dediğinden beri sürekli içiyorum canım lütfen onun zararı olmasın ya herşey zararlı

Reflü yatağını kullanıyorum ben doğrduğundan beri memnunum ama çok kaymaya başladı artık kızum savah uyanınca yatağın dibinde buluyorum resmen

kizlar dun bebegim kucagimda yuzustu gibi uyuya kaldi.ben de o sekilde koydum 2 saat uyudu.sonra emdi gene 1 saat uyudu gunduz.hic uyumazdi bu kadar.yuzustu rahat mi etti acaba.bi yerde tehlikeli oldugunu okumustum ama cok da guzel uyudu oyle :)

Bnm ikiside cok uyumustur oyle :)
Simdi kucugude ozellikle kangurudan cikariyorsam uyuyorsa hemen oyle yuzustu koyuyorum yine.Daha rahat uyuyor evet.
Tehlike kismi kafasini cevirmesi vb durumlar canim takip ediyorsan dikkat ediyorsan sorun yok

Kizlar günaydın boza hic icmedim bimde görmüştüm dolapta şişede ama salep gibidir diye merak etmedim tadini hic simdi alsam nasil hazırlanıyor sadece ısıtılıp mi iciliyor

Kizlar günaydın boza hic icmedim bimde görmüştüm dolapta şişede ama salep gibidir diye merak etmedim tadini hic simdi alsam nasil hazırlanıyor sadece ısıtılıp mi iciliyor
direk bardaga koyup soguk olarak iciceksin canim.ama her marka boza guzel olmuyor.bulabilirsen akman boza al.ben bi ara cok icerdim uzerine tarcin ve leblebiyle :)

Ben düz yatırıyorum reflüsü var birde ama nefret ediyor reflü yatağından yaygara yapıyor tercihleri var saygı duyuyoruz bizde :)

Bizim buralarda da Alikoka boza bilinir en cok :)
Bildigim en iyisi Vefa'dır :)
Cok diyemem ama severim boza.Sadece bardaga koyup iceceksin tarcin seversen ekleyebilirsin ve yaninda leblebi arkadasinda dedigi gb :) pekmez,tarcin,karanfil,zencefil,hindistan cevizide konabilir agiz tadina bagli.
Market turu degilde daha taze olabilecek yerlerden bulabilirsen daha sagliklidir ama aklinda olsun.
Birde alerji durumu varsa bulgur pirinc maya seker var.Normal yapimida bunlarla.

Direkt bardağa koyup içiyorum ben ama dolapta beklediği için bi 10 dk falan bekletiyorum bardakta öyle içiyorum

U Umudumbitmedi_ canim senin kv ne zaman gitti ne kadar kaldi?benimki haftaya bay bay simdiden ana ogul icerde duygulu anlar yasiyor birbirilerini ozleyecekler diye .arkadas bu ne ana ogul iliskisidir anlamadim
Bebegim 38 günlükken geldi.15 gün kaldi gityi.canim.1 bucuk ay oluyor gideli.
Ama keske gelmez olaydi.esimle aramızın biraz acilmasina sebep oldu.zatenn azönce de tartistik.haksız mıyim bilmiyorum.
Herseyi annesine anlatiyor.evimizle ilgili bi problem cikti.biz uzakta oturuyoruz.kadin illa yaninda olalim istiyor.ama çenesi ve hareketleri yüzünden ben istemiyorum.
Esim burası ve evle ilgili bisey anlatsa binu firsat bilip gelemediniz cikamadiniz diyor.
Tayin istememis icin sürekli söyleniyor.bende esime söyleme biseyimiz oldugunda diyorum.karismasin diyorum.
O da bana karişşin ben alınmiyorum diyor.
Ama beb sinirden deli oluyorum o kadın agzını açıp karıştıkça.
Mecbur degilim onun dibinde olmaya.
Bi maydonozu bile nasıl temizleyecegime bi ton laf eden kadinla yasanir mı ya.
Neyse tartiştik ve esime bitti artik git annenin yanina boşaniyoruz dedim.

Valla canim o bosanma isini bende cok dusundum benim esim yardimci oluyor ama annesi ile cok sorun yasadikkv geldi bize ilgi gostermiyor hep anacigiyoa takiliyor bide kv cok sinir bozucu
Bu oğlan anaları cocuklari evlenince bi kıymete biniyor.gelini bi dıslamalar bi afra bi tafra.
Halbuki esim evlenmeden once bana beni cok sev.sevgi göstermediler hic ilgilenmediler diyordu.anası biraz oğlum diyince hemen anacı oldular.

İnan simdi geldi beni bekliyor parti için :)
Benimkide gece bana sarıliyor ben tepikliyorum.git yanimdan:)
Uyucam ben:)

Ben de kırkı çıkınca yaptım akika kurbanını kestim onunla kavurma pilav baklava ve sarma yaptık yanında ayran hediye olarak da süslü kolonya şişesi ve çikolata dağıttım çikolata yazılı ve fotoğraf baskılı yapıyorlar hacı şerif bilirsiniz belki çikolatası da güzel

Bende yaptım mevlütü iyice kış olmadan yapayım demiştim :) akikasını kestik yanına pilav ayran baklava börek açtık sarma vardı bana göre menüde börek sarma fazlalık ama ablamlar biri sarmayı biri böreği benden habersiz yapıp getirmiş sağolsunlar .. Gül lokumu ve fındık fıstıklı karışık mini lokumlardan aldım gül lokumunu mini kek kalıplarına koyduk minik lokumlarıda kutularına poşetlerede akide şekeri ve draje koyduk süsledik yasin kitabi tesbih çantası birde kolonya şişesi vardı tabi bunlar hep tercih dediğim gibi bana göre abartı ablamlar heves etti hep biraz fazla oldu .. Bana kalsa et pilav tatlı ayran yeterliydi .. Hediye olarakta yasin tesbih vardı sadece aklımda ..

dün bi arkadaş hamak beşikten bahsetmişti bulamadım şimdi ama bende alacağım kullanıp önerecek olan var öı hangi marka netten baktım çok lafam karıştı

Aynen sana katiliyorum canim.cocugu tek basimiza yapmadik sonucta tamamen anneye dusmez butun isler biraz erkekletde yardimci olmali.benimkide gece kalkiyor mamasini veriyor sagolsun ben uyuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…