- 24 Eylül 2017
- 5.213
- 7.462
- 198
Ne olur yani biraz daha dursa da senin bi yemeğini yapsa.cocuklarini uyutsa.Helal olsun böyle kayınvalideye can kurban. Bize denk gelmedi. Benimki günde 10 dk uğrar, o çocuğu oyalarken ben abisine kahvaltı hazırlarım. Çocuğu doyurunca ayak üstü ben de atıştırırım. Babaanne çıkar gider, bi daha da uğramaz. Yarı aç takılırız bebek uyumazsa :) akşama eşim işten gelince yemek hazırlarım, o çocuklara bakar. Uzun lafın kısası, kv gölge etmesin, başka ihsan istemem.. zira kendisi patronluk taslamayı çok sever. Biraz faydası dokunsa hemen emir komuta başlıyor
Canim ayni sıkıntıları bizde yaşadık cumartesi oldu şu iki gündür ağlamıyor sadece ağlamasının nedeni pipisi beze değince rahtsız oluyordu bardak koydurmamamisti başta sonra biz direttik kağıt bardağı kesip koyduk ağlaması geçti çok şükür sonra bardak tahriş etti tenini onda da bezi bol bağladım bir ıyilesti gibi hayırlı olsun sizeKızlar biz sünnet olduk pazartesi günü biliyorsunuz erken konuşmuşum bn 2 gündür hiç durmadan ağlama mevcut ve bildiğiniz tepiniyor cocuk gece gündüz uyku yok mahvoldum.surekli salliyiruz bebek arabasına yatırdım en son kollarım koptu. Enfeksiyon ile ilgili problemimiz olmasaydı ve böyle olacağını bilseydik hayatta yaptırmazdım.cok zor 6 saat uyku ile duruyorum pazartesiden beri
Öyle derse tabi kızı gibi davranılmaz :))Ankadim canim.bizimki o geciste heralde.kendisi cikariyor bide su memede tepinme huyu gecse iyi olacak.genzine süt kaciyor cünkü.
Bende heo cikariyorum ama bi bakiyorum alttan da cikiyor:)
Benimki hala laf sokuyor arada.ben en sonki tartismada agladim.ama sonra dusündüm.kendisi sanki dört dörtlük mü diye.sonra bi baktim ki ben onun yaninda süperim:)
Canim mecbiren bebegi birakiyirum.bi yere.misafir geliyor.kapi caliyor.ocaktaki yemege bakmaliyim.esim biseyelr istiyor.oluyor yani.illaki her emzirmenin ardindan kucakta 15 dakika tutmak mümkün olmuyor.bazen emip uyuyor.
Canim benim kv teyzemin kızı.yani beni kendisi görüp bengenmisti.oģlu görünce begenmis gelip istemislerdi.
Simdi diger eltim yabanci ama benden daha kiymetli.zamaninda onunla kavga etmisler.araya mesafe koymus eltim.resmidir.esi de kesinlikle annesine laf söyletmez.kaynim sinirlidir.
Benim esim naif ve sakin biri.ona herseyi söykedikleri icin bana da herseyi söylüyor.bende esime cok kizıyorum.esim de bana hak verir.yaptigı söylediği yanlis der.annesiyle ben tartıssam ikimizin yaninda beni tutar.ama kızip da anne yeter artik bi kendine gel diyemez.kirmak istemiyor.
Ama böyle yapinca da kıymetli degil.kaynimi çok sever.o kırıp döker halbuki.
Benim kaynanamda en sinir olduğum sey kizım deģilsin der durur.benim yanimda da baskalarina kızın gibi olmuyor der durur.
Ilerde kısmetse kayinvalide olacağız.. gelinimi anlamam için kızımın olmasına gerek yok. Benim de bir kadın olmam yeterli :)))O zaman en azindan az da olsa meyilli yatir tabii incecik bisyde olsa.Iyice zorlanmasin kuzucuk
Kv'ne sinir oldum.Zaten seninde niyetin kizi olmak degildir.Sonucta bide caniymissin.Yabancida degilmis.
Onun evladi degilsen birinin evladisin sonucta.Kaldi ki insansin.
Bunlar hep kendi kisiliklerinin yanlisindan halbuki keske farkedebilseler
2 aydır 3 kere yemek getirdi. İkisini yüzsüzlük edip istemiştim. Arada (2 haftada 1) pişi yapıp getiriyor oğluma. Biz onun her ihtiyacına koştuk vaktiyle.. doğuma gittim geldim, ev darmadağın. Ne bir kap bulaşık yıkanmış, ne yataklar toplanmış. Eşim bana yardım eder ama tek başına beceremiyor. Zaten oğluma baktı ben hastanedeyken. Alt katta annesi var, suya sabuna dokunmuyor ne yazık ki..Ne olur yani biraz daha dursa da senin bi yemeğini yapsa.cocuklarini uyutsa.
Ben çok iyi kaynanalar biliyorum anne gibi.
Gelininin eli kokmasin diye sarimsaklari soyup kavanozlara doldurup gönderenleri.
Helal olsun böyle kayınvalideye can kurban. Bize denk gelmedi. Benimki günde 10 dk uğrar, o çocuğu oyalarken ben abisine kahvaltı hazırlarım. Çocuğu doyurunca ayak üstü ben de atıştırırım. Babaanne çıkar gider, bi daha da uğramaz. Yarı aç takılırız bebek uyumazsa :) akşama eşim işten gelince yemek hazırlarım, o çocuklara bakar. Uzun lafın kısası, kv gölge etmesin, başka ihsan istemem.. zira kendisi patronluk taslamayı çok sever. Biraz faydası dokunsa hemen emir komuta başlıyor
Bi sorununuz oldu mu?neden böyle ilgisiz.2 aydır 3 kere yemek getirdi. İkisini yüzsüzlük edip istemiştim. Arada (2 haftada 1) pişi yapıp getiriyor oğluma. Biz onun her ihtiyacına koştuk vaktiyle.. doğuma gittim geldim, ev darmadağın. Ne bir kap bulaşık yıkanmış, ne yataklar toplanmış. Eşim bana yardım eder ama tek başına beceremiyor. Zaten oğluma baktı ben hastanedeyken. Alt katta annesi var, suya sabuna dokunmuyor ne yazık ki..
Babaannemiz istemişti. Onu kırmamak için yaptık. Pideli tatlılı oldu. Ben bi de mevlit sekeri yaptırdım,bebeğe mevlüt giysisi giydirdim. Bir de mevlut flaması aldım.isterseniz linkleri atarım.Gunaydinnn guzel bir gun olsun insallah :) dun misafirlerim geldi kizlar yazamadim gece boyu ikinma hakkinda yazdiklariniza donemedim. Ben su gaz olayini hafiften alismasi adina fasulye,mercimek,nohut,portakal harici her seyden yiyordum ama sanirim bi sure daha dikkat etmem lazim bulgur pilavi yemistim mesela o sabaha kadar ikinma oldugunda gerci hemen sute gecer mi bilmiyorum ama. Birde sanirim kakaoda yaz yapiyorne yapalim bebislerimiz iyi olsunda yemeyiz hicbirini.
Mevlut yapacagim eksikleri tamamlamaya basladim. Sizlerin oldu mu neler yaptiniz?
Bu arada Eylul dun 8 bucuktan aksam 9 bucuga kadar yalnizca 15 dk uyudu ben artik gunduz uyutmaya calismaktan vazgectim gelisimini etkilemesinde
Ay çok zormus bnde bezi bol bağlıyorum pipi kıpkırmızı bu kırmızılık ne zaman geçiyor... bandajı yarın çıkaracağız ve bepanten süreceğiz siz nasıl yaptınızCanim ayni sıkıntıları bizde yaşadık cumartesi oldu şu iki gündür ağlamıyor sadece ağlamasının nedeni pipisi beze değince rahtsız oluyordu bardak koydurmamamisti başta sonra biz direttik kağıt bardağı kesip koyduk ağlaması geçti çok şükür sonra bardak tahriş etti tenini onda da bezi bol bağladım bir ıyilesti gibi hayırlı olsun size
Ben iş yapsin istemiyorum.çenesini tutsun.iyi davransin zaten yeter.hem koştura koştura yemek yapayim hemde mana bulsun.iste bu insani çileden cikartiyor.afedersin ben wce gidemezken onun karni doysun diye kosturuyordum.deģmiyor.
Aynen canım.değismezler.böyle gelmis böyle giderler.
Kendilerine baktigin sırece iyisin.muhtaclik bitince yine ayni.
Benim ailem o felc olunca bak kızım yazık.kızi yok dediler.bütün akrabalar da bak dedi.
Tabi baktik.ama oğlu ile kocasi baktı oldu.
Emzirirken görmüyoruz tabi mesela emzirdikten sonra yaklaşık 1.30 saat sonra sağdığım 30 ml sütü veremedim en fazla 20 ml içti.Bizde emzirme var.Sagdigimda farkli cikiyor sut zaman ilerledikce(buyugu baleye goturunce 1 kez annem veriyordu biberonla ama artik daha uzun durmaya basladi gerek kalmayacak galiba)
Emerken kendisi birakiyor canim.Bir iki fırt daha oynayarak cekip en son diliyle ittiriyor :)
Ki bazen ben balede beklerken uyaniyor ya annem uyaninca hemen veriyordu almiyordu.Acikinca aliyordu biberonu.Ben aradim bikac kez memeler sizlayinca anne simdi dene vermeyi diye hatta :)
Bi malt kaldı denemediğim onu da alacağım şimdi hepsini bir anda karıştırmayayım dedim.Rezeneninde etkisi var canım ama malt içeceği daha iyi süt yapıyor,günde birtane iciyordum ben aç karnina, e-bebekten almıştım..
Senin hakkını ödeyemez boşver iyilik yap denize at misali olsun Allah görüyor.Bana göre.de yatacak yeri yok.
Bi su bile veresim gelmiyor artik.
Evlendim geldim ilk 10 gün bizde kaldilar.sonra gittiler.geri geldiler 1 ay kaldilar.sonra da 15 tatile gittik.1 hafta kaldik.dönüste felc gecirdi.20 gun hastanede kaldim baktim.500 km ötedeki evime getordim.1 ay baktim.ayağa kaldirdim.evime gitti.tatillerde de evini temizledim yemegini yaptim.
Anlayacagin ben kaynanamin bi faydasini görmedim.benim onda çok hakkim var.ama hepsi haram olsun.bana bigün kızı gıbi davranmadi.
Esim bile bigün kaynanami basına kalkti.o senin altindan aldi bakti.ayıp senin bu yaptigin dedi.
Ben hic basina kalkmadim.ama bundan sonra bana eger dişe dokunur bisey derse başina kalkacam.
Salaklik etmisim.hic dilr getirmemekle.ama kendisi en ufak biseyde dısini gosterir.
Çok geçmiş olsun inşallah bir an önce atlatır minik. Kimden duysam bebekken çok rahat oluyordu sünnet biraz huysuzluk yapıyordu sadece.Kızlar biz sünnet olduk pazartesi günü biliyorsunuz erken konuşmuşum bn 2 gündür hiç durmadan ağlama mevcut ve bildiğiniz tepiniyor cocuk gece gündüz uyku yok mahvoldum.surekli salliyiruz bebek arabasına yatırdım en son kollarım koptu. Enfeksiyon ile ilgili problemimiz olmasaydı ve böyle olacağını bilseydik hayatta yaptırmazdım.cok zor 6 saat uyku ile duruyorum pazartesiden beri
Şöyle günde 2-3 bardak humana still tee 2-3 bardak galaktago 1-2 bardak direk rezene demleyip içiyorum. Sütümün yettiğini öğreneyim düzene koyacağım.Yani fazlasi zarardir diye dusunuyorum rezeneyi ne kdr ictigine bagli. Aynen bizimkide kayiyo :)
215 verdikKızlar buğün kızım 3 ay kontrolü vardı boyu 63 cm kilosu 7.150 gr. Baş çevresi ise 41,5 dedi doktor rota aşısıda vuruldu 214 tl istediler bana pahalı geldi ama yine yaptırdım siz ne kadar yaptırdınız
Aynen. Benimki de elim kolum ayağım oldu resmen. O kadar yardim etti ki hediye aldım gitmeden. Haftaya yine gelecek. Inşallah uzun kalır..Ay yok benim kaynanam Allah icin yardimciydi iyiydi
Sabah kalkar kahvalti hazirlar evimi siker süpürür öğlen oglan uyuyunca uyu kizim derdi
Ben uyumazdim elimde degil
Hatta bazen temizliğe kalkınca anne birak bugugn oturalım tembellik edelim derdim kendisi yok kizim süpürelim silelim temiz oturalım ya biri gelirse filan derdi
Yazik sizin kaynananiz hiç insan değilmiş yazik gunah vallahi
Anlayislari batsın.Gelinsin bakmak zorundasin eline sağlık demek yok çünkü bu senin görevin babaannemin anlayisi
Öyle tabi canim.Allaha havale.Emzirirken görmüyoruz tabi mesela emzirdikten sonra yaklaşık 1.30 saat sonra sağdığım 30 ml sütü veremedim en fazla 20 ml içti.
Sütüm arttı mı yetiyor mu bilmek istiyorum kontrole gitmeden. Gece uyuttuktan sonra iki memeyi de iyice emzirdikten 1 saat sonra sağdım 30 ml çıktı iyi mi kötü mü anlamadım.
Bi malt kaldı denemediğim onu da alacağım şimdi hepsini bir anda karıştırmayayım dedim.
Senin hakkını ödeyemez boşver iyilik yap denize at misali olsun Allah görüyor.
Hrpsinin içlerine Allah merhamet versin inşallah. Böyle insanlara ne kadar resmi o kadar iyi olursun.
Çok geçmiş olsun inşallah bir an önce atlatır minik. Kimden duysam bebekken çok rahat oluyordu sünnet biraz huysuzluk yapıyordu sadece.
Şöyle günde 2-3 bardak humana still tee 2-3 bardak galaktago 1-2 bardak direk rezene demleyip içiyorum. Sütümün yettiğini öğreneyim düzene koyacağım.
Benim kizim sabahlari cok keyifli oluyor. Ilk beslenmesinden sonra 3 saate kadar durabiliyor. Sonra uykusu gelip uyursa yarim saat, ki ona yetmiyor, geri de dalmiyor. Ondan sonra butun gun saat basi meme istiyor. Bir ay sonra ise baslayacagim icin ben de esirgemiyorum. Hele aksam uykusundan once cildiriyor. Bir iki hafta onceye kadar esim kucaginda karanlikta uyutuyordu. Simdi bagirta bagirta gezdiriyor. Yine bana getiriyor. Bu acikmis diye. Bir saat memede takili kaliyoruz. Benim icin hava hos. Bagirmasin yeter. Biberonla da duruyor. Onu da belirteyim. Yani sutun kalitesiyle ilgili degil. Duygusal olarak ihtiyac hissediyor. Aslinda uyku basina vurmus. bebek uyku ile beslenme arasinda iliski kurmamali deniyor. Ilerde memeden kesme haric bi sorun yasar miyim? Su anda boyle olmasi benim icin hic sorun degil. 14 haftalik.
Babaannemiz istemişti. Onu kırmamak için yaptık. Pideli tatlılı oldu. Ben bi de mevlit sekeri yaptırdım,bebeğe mevlüt giysisi giydirdim. Bir de mevlut flaması aldım.isterseniz linkleri atarım.
Kızlar buğün kızım 3 ay kontrolü vardı boyu 63 cm kilosu 7.150 gr. Baş çevresi ise 41,5 dedi doktor rota aşısıda vuruldu 214 tl istediler bana pahalı geldi ama yine yaptırdım siz ne kadar yaptırdınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?