2018 Ekim Anneleri

Aynen bizde de gece uykusu kalmadi su gazdan dolayi 10 da yatirdik sabaha kadar cirpindi yine gazdan dolayi 2 de uyandirdik komple hani uyansin yapsin diye cunku uyku agir basiyor yok yapmadi simdide oyun halisinda hareketlerle yapar belki dedim nolcak boyle bilmiyorum geriliyorum cok inan ki dr sordum olmaz bir sey gece uyuyorsa gunduz uykusu aramiyoruz dedi ama ben gunduz kilitleniyorum bu sefer bizimki kangurudada durmuyor bu ayin bitmesini bekliyorum su yenidogan aparatini cikarip kullanicam uyku egitimi bende cok arastiriyorum canim ama 4. Ay sonrasinda oneriliyor ben 6. Ay gibi dusunucem

Gaz için biogaia kullan canım iyi oluyo.Bir Çay kaşığı rezene de iyi geliyo

Insanlar ne derse desin.. lütfenn böyle yaşamayın hayatı. Hem ister 1. Ay ister 5. Ay kime ne Allah aşkına. Kimseyi takmayın..

Eczaneden test alip baksana canim valla sen anlattıkça benimde korkasim geliyo
Alıcam canım da çocukla çıkamadım eşime al dedim ihtimal yok gerek yok diyo pazartesi ancak çıkabilirim kimseye diyemem al diye olsada bilinmesini istemiyorum,

Biz de hic bir sey yapmayarak korunuyoruz. Dogumdan beri bes kere olmus mudur bilmem. bebek uyuyunca ikimiz de hangi kosede bayildigimizi sasiriyoruz.
Ya bizimde 4 5 kere ya oldu ya olmadı zaten biz niyetine girsek uyanıyor hemen benimde eşim koruyor geri çekilmeye ama tam anlamıyla Bi boşalmada olmadı yarıda kaldı çocuk durmayınca. Dediğin gibi uyuyunca nereye düşüp kalacağımı şaşırıyorum. Tabi rabbim nasip edicem dedikten sonra bunlar hep bahane. Yinede ihtimal vermiyorum ama Bi korkuda yok değil

Insanlar ne derse desin.. lütfenn böyle yaşamayın hayatı. Hem ister 1. Ay ister 5. Ay kime ne Allah aşkına. Kimseyi takmayın..
Hamileysem zaten mecbur kulakları tıkıcaz söylenenlere karşı. Ama çok utanıyorum çevremdekilerin az çok tepkisini tahmin ediyorum

Masallah minisine❤
Bizde Aralık'ta o fiyattan yaptirdik.
Kuzenim benden once aldi 75'e.
Bu ay tekrar dusuyor.

Ilerde kısmetse kayinvalide olacağız.. gelinimi anlamam için kızımın olmasına gerek yok. Benim de bir kadın olmam yeterli :)))

Tam anlamiyla olay bu :) bide illa kendi evladinin isin icinde olmasi duygulari etkiliyorsa sonucta evladinin secimi ve mutluluguda kendimizden onemli.Cok uzak seyler geliyor bana bunlar ama bakalim nasil olacaz :)
Allah saglikla,iyi insanlarla karsilastirsin hepsini.Istedikleri zaman olsun yuvalari cocuklari.Aile bambaska bisy cidden
Boyle hor gormekten ziyade sonsuz saygiyi hakeden bi durum.

Kitap önerisi olan var mı kızımın gelişimi için okumak istiyorum hangi ayında ne yapabilirim etkinlik , oyuncak ne alabilirim , nasıl davranmalıyım vs vs .. Güvenli bağlanma kitabını okuyan var mı ?

Ben hamilelik dahil 5 yilda pek cok kitap okudum :) aklima geldikce yazarim biriktirmiyorum bide elimde degil.
Ama aklimda kalanlardan
'Cocugunuzun Beynine Hosgeldiniz' var.
Oyle cok ve guzel kitaplar var ki.
Suan elimde 'Bilincli Bebek' var tekrardan ve 'Cocugunuza Kulak Verin' var bi kucugunden bi buyugunden gidiyorum artik :)
Ay ay gelisimleri ile en guzel ornekleri kendileri verecekler.Ama neler yapabilecegini ay ay gelisimden okudugunda fikir olur.Normal gelisim surecinde aynilari bekleniyor zaten.Bu oyun oyuncak meselesinde hep aklinda olsun ne zamanindan once ne de zamani gecmis seyler alma :) Sevip ayirdigi oyuncaklar ayri tabii zamanla seninde kafanda iyice oturacaktir.Ben donem donem bikac taneyi kaldirip bikac tane birakiyordum degistiriyorduk mesela.Buyudukce bu döngüde iyi.Cok sık almamak gerekiyor.Bebekken zaten en guzel seyler anne ile onu izlemekle basliyor.Hicbisy icin acele etme❤

Bence senin sutun gayet iyi canim.Yoksa bebegin inan ki durmaz.Teklif ettiginide bitirip aglar.Son kontrol ne zaman?

Memeden kesmedede zaten artik bayaa oturmus oluyor aslinda hersey.Zaten durumunuza gore memeden kesmeye basliyorsun.
Ama suan sadece uyumak icin istiyorsa uyanip tekrar dalmaya ugrasirken yine isteyebilir alistigi icin.Bu ben yaparimda ziyade saglikli uyku icin gerekli derler :) Ama bebegin mizacida cok onemli bence.Benim ilk kiz acayip memeciydi ve aksini denemek bile delilikti resmen :))))
Yani cok anne ve bebekle alakali bi durum bence.
Belki uykulari degistikce degisir bu durumda.
10 gun sonra 4 aylik olacak Simay yaklasik 1 haftadir bi geciste.Uykulari azaliyor ama daha bi oturakli oluyor.

Saat olarak cok varsa ben sagiyorum.Hem cumartesi gunleri lazim oluyor diye hem sut beklemesin ihtiyac var desin memisler :)

Sutten kesince 2 dk emzik gb kullanirsa biraktirmis olmuyorsun canim :) meme bez gb durumlar net kararlar oluyor cocuklar icinde.Ama zaten o zaman bayaa oturmus oluyor hersey buyudukleri icinde ve zaten oyle karar veriyorsun.

Elini emmesi gelisiminin bi parcasi canim.
Bizimkide uzun zamandir ayni ust bas islaniyor.Elini emmek icin agiza gotururken zamanla farkinda olup izleyecek oynamaya baslayacak sadece kipirtilarini sonra bisyler tutmaya baslayacaklar :)
Ama salya kasinti vs damak gelisimi icin normal.Dis hazirliklari disler cikmadan once damak icinde tomurcuk tomurcuk olduklari icin cikmaya aylar oncesinden hareketlenerek baslarlarmis.
Ben dis doneminde karanfil yaği yapiyordum biraz rahatlatsin diye cunku 4 er 4 er cikardi hep ilk kizim.

Ama mesela Atlas 4 aylikkende cikarabilir belli olmaz tabii.Ama o kasinti hissi tamamen gecirilemiyor tabii.Bisyler tuttukca onlari agiza goturdukce kasiyorlar.
Jel vb urunler dis cikarirken veriyor bazi doktorlar ama hic onerilen bisy degil.

Genelde bebek sonrasi cok duyulanlar arasinda bu kelime hamile misin :)))))

Ama sunu soylemek isterim ki eger anladigim gb geri cekilme yontemi ise durumunuz bu bi korunma yontemi degil.Hele ki bebek istemiyorken hic degil.Artik bebegin var ve bi bebek daha istemedigin bir donemin icindeysen gerekli ciddi bi sekilde korunmak gerek.
Kaldi ki eger istiyorsan ve sen bunu goze alabiliyorsan hamilede kalabilirsin bu sizden baska hic kimseyi ilgilendirmez canim.
Eger saglik ocagindakiler tanidik yine de cekinirim dersen baska bi hastanede baktir.Ama herkesin vucudu farkli.Regl baslayinca en cok toparlaniyor karin.Bide vucut tipide farkli hepimizin.

20 gunlukten beri biogaia kullandi kizim 2 ayda farkli bir gaz ilaci kullandi inan hic fayda etmedi
Rezeneyi dene o zaman bağırsakları boşalsın miniğin.Arkadaş önermişti vermiştim ben biogaia şişesi bittiği zamanlar..damladan daha etkili

Him anladim canım
Hani canim hani baZi kv ler maddi destek sağladılar diye üzerinde hak iddia eder herseye karışır ya öyle sandim
Bak benimki mesela ben yabanciyim öyle nirmalde de aramadan gelmez biseyime karismaz filan kaynima yeğenini aldi yaza dugun yapacaklar gecen diyor hiç aramam sormam canim ne zaman isterse evine gelirim diye esyalarını filan alıyorlar destek oluyorlar bide yegeni ya cok sevinçli onun ablasini da esime istemiş eşim istememis kuzenimle evlenmem diye
Hatta annemde demisti sana laf carpmis anlamamışsın senin evine habersiz gelemiyor teklifsiz gelemiyor diye
Seninkini de öyle sandim ben

Alıcam canım da çocukla çıkamadım eşime al dedim ihtimal yok gerek yok diyo pazartesi ancak çıkabilirim kimseye diyemem al diye olsada bilinmesini istemiyorum,
Belki Röntgen çekileceksin ya da bir ilaca başlayacaksın..ben böyle Şeyler olacak olsa ilk hamile olmadığımdan emin olmak isterim

Aşı eczanede 215 di ben 40 tl ödedim sigortam karşılıyordu ama cok pahali karsilamasaydi da dün yaptirdik rotayi isal filan yapabilir dediler ama bi sorun olmadi

Kayinvalideler ah kayinvalideler :)
Bazilari cidden saka gibi okudukca.

Benim ki cok yasli 38 dogumlu.Esim 81li :) Tekne kazintisi :) Ablasi ve abisiylede arasi bayaa var :) Hatta esimin buyuk yegeniyle bnm aramda 3 yas var o 89lu ben 86 :))))
Cok uzak degiliz zaman zaman gelirler.
Oyle takilacak seylerimizde olmadi.Benzer ailelerimiz.Zaten yasida cok oldugundan ben gittim zaman zaman yardima,gittikcede yaparim,iste kendilerini cevirebildikleri kadar zaten.Bi beklentim yok :) Ona ragmen biz gittikce ugrasir yapar eder bosnaklar,borekleri yemekleri guzeldir seviyoruz diye yapar :) bazen gonderir :) Kayinpederim yogurt mayalamistir verir hemen buyuk kizim cok seviyor diye.
Oyle dogum oldu kalsin bisyler yapsin olmadi tabii :) Annemin emegi coktur ustumuzde o konuda sagolsun❤

Galiba cok yakin olmayinca beklentide olmuyor.En guzeli kendi kendine cevirmek evini.
Saygisizlik agir kelimeler vb seyler olmadi cok sukur.Onemli olanda bu sanirim.Gerisi herkesin kendi tercihi.

Rezeneyi dene o zaman bağırsakları boşalsın miniğin.Arkadaş önermişti vermiştim ben biogaia şişesi bittiği zamanlar..damladan daha etkili

Sabah kalkinca 4 kez kaka yapiyor bizimkinin sorunu gaz ve kaka gece sıkıstiriyor ama uykusu agir bastigindan yapamiyor

Yok gülüm bizimki ona ihtiyaç olduğunu anlayınca hemen havaya giriyor. İmar barışı ödemesi için katkı istedik, neticede evin yarısı ona ait, hepsini bizim ödememiz haksızlık olur. O parayı verdi diye tribe girdi. Sanki benim cebime girecek.. doğalgaz da bağlattık, elimiz dar, bari faturalara el at demiş eşim. Ama imar barışı için para verdi diye 3 ay hiç faturalara dokunmadı. 3 katlı evin 2 katını kullanıyor, biz tek kattayız. Faturalar ortak ama genelde biz ödüyoruz. Keyfine göre su faturasını ödüyor bazen..

Kayınvalide ile mesafeli olmak senin için iyi bence. Öbür gelinin hiç bir özeli olmayacak. Bütün eşyayı kendi aldığı için evini kendi evi gibi görecek kv.. istediği gibi gelip gidecek, belki de yerleşecek..

Sürekli diyorlardı da takmıyordm kafaya kızımda memeyi emmeyince nette de araştırdım yaşadıklarımın aynısı. Bu benim hamile olduğumu göstermez yinede ama gebeliklerim normal geçmiyor iğne vuruluyorm eğer Hamileysem erken öğrenmem gerek ki karnımdakini de kendimi de tehlikeye atmayayım. Gebelik düşünmüyodm daha kendimi toparlayamadım yeni yeni birbirimizi anlamaya başladık kızımla çok zor olacak benim için. Pazartesi test alayım Bi deneyeym olmadı lan veririm hayırlısı bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…