- 3 Aralık 2014
- 7.924
- 9.216
- 398
Bende istiyorum da destekçi yok maalesef tek başımayım bebeğimle. Pazartesi kontrolu var kızımın o zaman gidicem halledicem işimi kimse bilmedenBelki Röntgen çekileceksin ya da bir ilaca başlayacaksın..ben böyle Şeyler olacak olsa ilk hamile olmadığımdan emin olmak isterim
Bebek gündüz uyuduğu için de gece uykusu bölünüyor olabilir. Veya dediğin gibi büyüme atağı olabilir, acıkıp uyanıyordur. Yüz üstü yatmayı benim kızım da seviyor. Bu sabah 5'te yatırdım, 6'ya kadar uyumadan gözlemledim, öyle tatlı uyuyor ki döndürmeye kıyamadım :)15inci haftanin icindeyiz atak haftalarindayiz. gece uyanmayan bebek uyanip iki meme birden emmeye basladi.ha bir de gunduzleri yuzustu uyumayi cok sevdi.emzirip yuzustu koyuyorum 1-2 saat misil misil uyuyor.kaka sıklıgı da azaldi.gunde 2 kaka yapar oldu.
bu arada benim kaynvalidem biz 2 sene once nisanliyken vefat ettigi icin kv sorunu yasamadim.esim icin cok uzucu tabi annesinin eksikligi.simdi kp in yeni esi var.o da sever ilgi gosterir bize.
uyumak tamamen kendi tercihi :) bugün şükür ki fıldır fıldır gözleri ve ben bu durumdan çok mutluyum. tabi ilerleyen saatlerde ne olur bilmem ilk kez gündüz uyanık ve ben bunu çok özlemişim.Nasil uyutmayi basardiniz peki? Valla benim kiz cok sukur hasta degil, acta degildir diye dusunuyorum ama gunduz uykusu sifir sanki uyuyunca hayati kaciracak gibi butun gun gozler fildir fildir :)
uyumak tamamen kendi tercihi :) bugün şükür ki fıldır fıldır gözleri ve ben bu durumdan çok mutluyum. tabi ilerleyen saatlerde ne olur bilmem ilk kez gündüz uyanık ve ben bunu çok özlemişim.
Yok gülüm bizimki ona ihtiyaç olduğunu anlayınca hemen havaya giriyor. İmar barışı ödemesi için katkı istedik, neticede evin yarısı ona ait, hepsini bizim ödememiz haksızlık olur. O parayı verdi diye tribe girdi. Sanki benim cebime girecek.. doğalgaz da bağlattık, elimiz dar, bari faturalara el at demiş eşim. Ama imar barışı için para verdi diye 3 ay hiç faturalara dokunmadı. 3 katlı evin 2 katını kullanıyor, biz tek kattayız. Faturalar ortak ama genelde biz ödüyoruz. Keyfine göre su faturasını ödüyor bazen..
Kayınvalide ile mesafeli olmak senin için iyi bence. Öbür gelinin hiç bir özeli olmayacak. Bütün eşyayı kendi aldığı için evini kendi evi gibi görecek kv.. istediği gibi gelip gidecek, belki de yerleşecek..
evlilik icin de olan cocuktan ne cekineceksiniz Allah askına. Lütfen ~elaelam ne der~ sacmaligini takmayın.. kim ne derse desin, takmam ki.. bu hayat sizin sadece bu olay icin degil dediğim genel olarak insanları bu kadar takmamanizi öneririm. Benim bakacak düzenli bir bakici vs olsa su an bile bebek isterim :)))) kime neHamileysem zaten mecbur kulakları tıkıcaz söylenenlere karşı. Ama çok utanıyorum çevremdekilerin az çok tepkisini tahmin ediyorum
Benim eşimin abisiyle babam aynı yaşta :)) kayınvalidemde 87 yaşında benimki çok fenaydı yatak odamızın kapısına gelir vururdu sabahın 7 8 inde kalkın bugün cuma diye hergün bir şey bahane ederdi gerçi :))) kombiyi kapatmışlığı bile vardır anladınız siz onu :))) en son dayanamadım tabi ev ayrıldı şimdi alt katta oturuyor eskiye göre çok çok iyi sesim çıkması gerekiyormuş saygı gösterdikçe tepeme çıktılar .. Lohusalıktada sürekli geldi uyusam bile pat diye odama dalıp beni uyandırdılar hem kendi hem kızı sürekli çocuğu uyandırıp kucaklarına aldılar ben emzirmeye alsam tepeme dikilip izlediler emmesi biter bitmez kucağımdan aldılar açıkcası yine beni kendileri bu noktaya getirdiler şimdide dr a mı gitsen diyorlarKayinvalideler ah kayinvalideler :)
Bazilari cidden saka gibi okudukca.
Benim ki cok yasli 38 dogumlu.Esim 81li :) Tekne kazintisi :) Ablasi ve abisiylede arasi bayaa var :) Hatta esimin buyuk yegeniyle bnm aramda 3 yas var o 89lu ben 86 :))))
Cok uzak degiliz zaman zaman gelirler.
Oyle takilacak seylerimizde olmadi.Benzer ailelerimiz.Zaten yasida cok oldugundan ben gittim zaman zaman yardima,gittikcede yaparim,iste kendilerini cevirebildikleri kadar zaten.Bi beklentim yok :) Ona ragmen biz gittikce ugrasir yapar eder bosnaklar,borekleri yemekleri guzeldir seviyoruz diye yapar :) bazen gonderir :) Kayinpederim yogurt mayalamistir verir hemen buyuk kizim cok seviyor diye.
Oyle dogum oldu kalsin bisyler yapsin olmadi tabii :) Annemin emegi coktur ustumuzde o konuda sagolsun❤
Galiba cok yakin olmayinca beklentide olmuyor.En guzeli kendi kendine cevirmek evini.
Saygisizlik agir kelimeler vb seyler olmadi cok sukur.Onemli olanda bu sanirim.Gerisi herkesin kendi tercihi.
Sürekli diyorlardı da takmıyordm kafaya kızımda memeyi emmeyince nette de araştırdım yaşadıklarımın aynısı. Bu benim hamile olduğumu göstermez yinede ama gebeliklerim normal geçmiyor iğne vuruluyorm eğer Hamileysem erken öğrenmem gerek ki karnımdakini de kendimi de tehlikeye atmayayım. Gebelik düşünmüyodm daha kendimi toparlayamadım yeni yeni birbirimizi anlamaya başladık kızımla çok zor olacak benim için. Pazartesi test alayım Bi deneyeym olmadı lan veririm hayırlısı bakalım
Allah kolaylık versin canım çok geçmiş olsun bende. Bugün devlet hastanesine gittim sünnet görşşmekk için bir problem olmadıkça anestezici 1 yaşından ön e kabul etmiyormuş isterseniz özelde yapıyolar dedi lazerle yapılıyormuş dedim öyle bişey hiç biterse YÖK nerden duydun dedi sizin sünnet nasıl olduKızlar biz sünnet olduk pazartesi günü biliyorsunuz erken konuşmuşum bn 2 gündür hiç durmadan ağlama mevcut ve bildiğiniz tepiniyor cocuk gece gündüz uyku yok mahvoldum.surekli salliyiruz bebek arabasına yatırdım en son kollarım koptu. Enfeksiyon ile ilgili problemimiz olmasaydı ve böyle olacağını bilseydik hayatta yaptırmazdım.cok zor 6 saat uyku ile duruyorum pazartesiden beri
Eylul 40 dk emdi tika basa dolu esneyipte duruyo ayagimda hafifce salliyorum suan pispis acik ama gel gor ki yok uyumuyor
evlilik icin de olan cocuktan ne cekineceksiniz Allah askına. Lütfen ~elaelam ne der~ sacmaligini takmayın.. kim ne derse desin, takmam ki.. bu hayat sizin sadece bu olay icin degil dediğim genel olarak insanları bu kadar takmamanizi öneririm. Benim bakacak düzenli bir bakici vs olsa su an bile bebek isterim :)))) kime ne
Öyle değil.Demek istediğim şu:Hamile miyim diye baktırmaya gittiğinde böyle de düşünebilirler.Bende istiyorum da destekçi yok maalesef tek başımayım bebeğimle. Pazartesi kontrolu var kızımın o zaman gidicem halledicem işimi kimse bilmeden
Evet canım inşallah bakalım. Zaten Hamileysem de emzirmeyi düşünüyorum zorlucam bırakmasın diye. Rahatladım buraya içimi dökünce sıkıntı yapmıyorum herşey rabbim denBilinenin aksine aslinda hamileykende emzirilebilir.Doktorun ya da kullandigin ilaclarin etkenide buyuk tabii bu konuda.
Hatirliyorum ignelerin vardi.
O zaman canim daha net bi korunma yontemi secin.
Meme reddide buara biraz zamanlari olabildigindendir insallah.
Nette genelde cok genelleme olarak yaziyorlar.Yani hepimiz baksak kendimize gore bisy mutlaka buluruz.Hic kendini sıkıp dusunme sonuca gore rahatlarain insallah
Benim eşimin abisiyle babam aynı yaşta :)) kayınvalidemde 87 yaşında benimki çok fenaydı yatak odamızın kapısına gelir vururdu sabahın 7 8 inde kalkın bugün cuma diye hergün bir şey bahane ederdi gerçi :))) kombiyi kapatmışlığı bile vardır anladınız siz onu :))) en son dayanamadım tabi ev ayrıldı şimdi alt katta oturuyor eskiye göre çok çok iyi sesim çıkması gerekiyormuş saygı gösterdikçe tepeme çıktılar .. Lohusalıktada sürekli geldi uyusam bile pat diye odama dalıp beni uyandırdılar hem kendi hem kızı sürekli çocuğu uyandırıp kucaklarına aldılar ben emzirmeye alsam tepeme dikilip izlediler emmesi biter bitmez kucağımdan aldılar açıkcası yine beni kendileri bu noktaya getirdiler şimdide dr a mı gitsen diyorlar
Düşünsünler rahatladım buraya içimi dökünce Hamileysem de dicem anası belli babası belli ben bakıcam sizeneÖyle değil.Demek istediğim şu:Hamile miyim diye baktırmaya gittiğinde böyle de düşünebilirler.
Evet canım inşallah bakalım. Zaten Hamileysem de emzirmeyi düşünüyorum zorlucam bırakmasın diye. Rahatladım buraya içimi dökünce sıkıntı yapmıyorum herşey rabbim den
Hahahah ben evlendim düğün gecesi yatacak yer bulamadılar kalabalıktan benim eve misafir ayarlıyorlardı düşün :)) balayına gittik bir hafta orda rahattım işte sonrasınj hatırlamak bile istemiyorum :)) hergün gece yarısına kadar geleni bitmez mi bir evin ya bi de gece adam eve geliyo odaya giriyoruz kapıda bağrıyor erkenden odaya giriyorlar evde insan yok sanki erken dediği 1 2 insan dediğide kendi :)))) gir odana yat gel aramıza ahahahahGit doktor cok kalabalikta kalma dedi dersin ahahaha :))))))))
Ayni bizimde esimin abisiyle annem ayni yaslarda.Bastan birlikte oturmadik biz tabii birlikte olsal nasil olurdu bilemem buyukle durmak apayri bi olay.Bizimkilere normal gunde bile mesela surekli gelen giden olur en buyuk olduklarindan.Kv ciksa kp evde durur bayramlarda kapi kapanmasin diye.
Biraz kendi kisiligini belli edip mesafeyi belirledikcede tabii faydasi var :) yine de mizaclari iste.Biraz dusuncesiz olana hicbisy anlatamazsin.
Kombi olayida cok fenaymis ya insan bunu da kiskanmaz yani ne alaka :)))))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?