2018 Ekim Anneleri

Kızlar bir şey daha soracağım .. Kızımın 2 gündür sürekli burnu tıkanıyor uykudan uyandırıyor damla damlatıyorum nerdeyse 6 seferi buluyor ve 3 4 kerede asprarörle çekmek zorunda kalıyorum .. Şimdi yine uyuttum yatırdım burnu tıkanık ağlayarak uyandı damlayı damlattım çekeyim dedim bir şey de yok ama tıkalı gibi neden acaba ?

Anladım canim.benim kaynanamin sorunu bambaşka.artniyetlidir.evlatlarinda aynibseyi söyler.
Insanlar hakkinda iyi dusünmez.ve hep altinda kötü niyet arar.yorum yapar.
Bense tam tersiyim.hep iyi düsünürüm.
Hatta kaynımı bile öyle yetistirmis ki oglu kimseye güveni yok.evlenmiyor.internetten bisey almaz.bankada parasini birakmaz.kimseye para vermez.kimseyi görmek istemez.yolunu uzatir.eve biri gelince odasina kacar.yatarken yada salona geldiginde odasini kilitler.iste böyle güvensiz sorunlu cocuklar yetistirdi.
Esim de kimseyle samimi olmak istemez.herkesle resmidir.kendi dünyasinda yasar durur.
Kaynanam paranoyak bence.
Bisey söylemeye gelmiyor hemen bi panik bi korku verme bi telaş.insani dinlemiyor bile.sinir oluyorum konuşmak bile beni geriyor.

Kızlar biz bugün esimle çok güzel yemekler yedik.
Burdaki bi yerden yemek sipariş ettik.üstüne bi sürü yemek geldi.burdaki vali icin yemek yapmislar.
O da yemeğe gelmemiş.
Yemekleri siparisleri olanlarin yemeklerine eklemisler.sonucta bi sürü cesit çesit yemekler gelmis.
Bizde esimle hepsini bölüsüp yedik.çok güzeldi.
Ağzımı şapurdatıyordum ki agzımdan sular yastiga ve üstüme akmiş.
Meğer hepsi rüyaymış

Benim temmuz kuzusu da yaz kış komple çorapsız gezer. Ayağı buz kesiyor ama gitmiyor çorabı. Yalandan örtünün altına giriyor, sonra bir bakmışsın mutfağa gidiyor o çıplak ayaklarla. Neyse ki odadan çıkarken terlik giymeye alıştı :) buna da şükür

Ahahha:)))) bende ohh ne güzel afiyet olsun yazcktmm. Ruyaların gerçk olsun inş diyin o zamn :)

Hahah çok güldüm canım ne güzel diye okuyorum ben de :) nerdeeee :)

Bizim de aynı tepkileri. günler yakınmış biz de 64 günlüğüz en geç gelen bebek benim heralde :)
Ben kızımı 29 Ekim'de bekliyordum Kasım'a kaldı :) yine de geç doğan bir bebek olarak oldukça tombul ve gelişimi de ileride gibi. Bir haftadır başını kaldırıyor yattığı yerde. Hemşire görünce şaşırdı. Gözle takip de 1 ayı doldurmadan başladı. Seninki vaktinde mi doğdu?

Benim de 29 Ekim di :) 7 kasımda suyum geldi ama tüm suni sancılara rağmen bebeğim aşağı inmedi sezaryen oldum. Maşallah bizimki de başını 3 haftalıkken kaldırıyordu az az gözü de seninki gibi çok kalınca içeride gelişmişler :)

İlk hasta olduğunda kızımda öyleydi bi kaç gece baş ucuna soğan kesip koydum iyi geldi bayağı.

Ardından doktora götürdüğümde aspiratör kullanmayın dedi ve başka türlü gösterdi burun temizlemeyi o kadar rahatlattı ki anlatamam hep öyle yapıyorum artık çok ağlamıyor da.

Alt açma bezinin üstüne yatırıyorum sırt üstü. Serum fizyolojiğin yarısını bi burun deliğine kalanını öbür tarafa sıkıyorum hızlı hızlı. Bi tüpün neredeyse tamamı bi seferde bitiyor ardından hemen ters çeviriyorum yüz üstü yatay pozisyonda tutuyorum başı aşağıda kalıyor azıcık sırtına vuruyorum az hızlı gaz çıkartır gibi. Su ile birlikte balgam ve sümüklerde akıyor. Akanı siliyorum geri çekmesin diye. Bi süre tutuyorum bu şekilde.

Bana da hediye geldi çok güzel bir tulum. Giydirsem içinde durur mu meraktayım. Yarın yıkayıp kurutayım bari unutmadan. Oğlumun bir sürü hediye kıyafeti gömme dolapta unutulup küçük kalmıştı. Getirdikleri esnada büyük geldiği için kaldırmıştım, sonra da unuttum gitti. Kızımın kıyafetlerini de unutmasam bari :) öyle güzel hediyeler geldi ki, giydiremezsem yanarım

Senin güzel enerjinin yansıyor olmalı ❤ iyi geceler arkadaşım ❤

Büyüyüp de geldi benim kızım diyorum hep :) iki aylık kontrolde kilosu 7100 Gr, boyu da 62 cmdi maşallah. Yatırıyorum, kaldır beni der gibi hem kafayı kaldırıyor yastıktan hem ayakları. Ha yuvarlandı yuvarlanacak diye korkuyorum. İzlem için sağlık ocağına gittiğimde sedyeye yatırırken hemşire uyardı, aman kenara bırakma döner düşer senin kız çok fena diye :)

Aynen canım insallah saglik ocağında yapilmaya başlanır ücretsiz olarak
Gelişmiş ülkelerde rutin her bebege yapılırmış ve ücretsiz olarak
Allah hepimizin yavrularını korusun nazardan saklasin

Eczanemiz anlasmali cok şükür mesela ayda 4 kutu strepsils pastil 2kutuda pharmaton karsiliyor sigortam recete yazdırıp gidip aliyorum valla annemlere filanda veriyorum cok iyi
Gece mesela kac kere terli emzirmeye kalktim sabah boğazım şişip yutkunamazdim pastille atlattim
Asiyida sordum abla sen yazdir karsiliyor dedi öyle aldim canim

Allahim acil şifalar versin miniğine canim cok üzüldüm insallah en kisa zamanda iyileşir
Moralini yüksek tutmaya calis bebisin sana ihtiyaci var sütüne de Allah dermansiz dert vermesin atlatir iyileşir hemencecik insallah

yardimmmmmm
oğlum bugün ilk defa memeye direndi, çok denedim sabrettim olmadi sagdigim sütten verdim aç kalmasın diye sonra yine huzursuz oynadık müzik açtım dans ettik felan gaz çıkarmalar yeniden emzirmeyi denedim yine direndi ama ben de direndim 18 dk emdi. ama bu durum beni korkuttu. ben işteyken her gün bir kez biberonla süt veriliyor. oğlum hicbir şekilde memeye hayır demez gibi geliyordu ama bugün korku düştü içime. 15 ekim doğumluyuz yani 12hafta + 3 gün acabaa dedim atak döneminde olur mu ki ? ne yapsam sizce ?

Alla alla ne sigortası o?

Bende çok tüketiyorum pastili iyi oluyor para ile aldım hep. Hatta kızımın ilaçlarını devlet karşılamadı hasta olduğunda özel sigortayı sordum bizde geçmez dedi eczane.

Aynen masallah canim cok mutluyum bende bu durumdan :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…