Kızlar bir şey daha soracağım .. Kızımın 2 gündür sürekli burnu tıkanıyor uykudan uyandırıyor damla damlatıyorum nerdeyse 6 seferi buluyor ve 3 4 kerede asprarörle çekmek zorunda kalıyorum .. Şimdi yine uyuttum yatırdım burnu tıkanık ağlayarak uyandı damlayı damlattım çekeyim dedim bir şey de yok ama tıkalı gibi neden acaba ?
normalde saat 10a dogru yatmadan degistiriyordum.sabah da 6da kalkinca degistiriyordum arada hic uyanmiyordu.bu ara gece bi kere kalkmaya basladi.kalktigi zaman degistiriyorum.yani 22de koydugum bezi saat 2 gibi bi de sabah 6 gibi degistirmis oldum bikac gundur.ama bir aydir hic kalkmazdi gece.Gece bebek bezini kac kere degistiriyorsunuz?
Anladım canim.benim kaynanamin sorunu bambaşka.artniyetlidir.evlatlarinda aynibseyi söyler.
Insanlar hakkinda iyi dusünmez.ve hep altinda kötü niyet arar.yorum yapar.
Bense tam tersiyim.hep iyi düsünürüm.
Hatta kaynımı bile öyle yetistirmis ki oglu kimseye güveni yok.evlenmiyor.internetten bisey almaz.bankada parasini birakmaz.kimseye para vermez.kimseyi görmek istemez.yolunu uzatir.eve biri gelince odasina kacar.yatarken yada salona geldiginde odasini kilitler.iste böyle güvensiz sorunlu cocuklar yetistirdi.
Esim de kimseyle samimi olmak istemez.herkesle resmidir.kendi dünyasinda yasar durur.
Kaynanam paranoyak bence.
Bisey söylemeye gelmiyor hemen bi panik bi korku verme bi telaş.insani dinlemiyor bile.sinir oluyorum konuşmak bile beni geriyor.
gun icinde tek memeyi 5-10dk emiyor.ama gece yatmadan 10ar dakika iki memeyi emiyor.bi de gece kalktiginde 5 birini 10 birini toplam 15 dk emiyor.ama gunduz hep tek meme.Hanımlar bebişin karnı acıktığında iki memeyi de mi boşaltıyorsunuz yoksa tek memeyi mi? Ben önce birini emziriyorum yaklaşık 30 dk emiyor. 2-3-4 saat sonra bu sefer diğerini emziriyorum yine 30 dk.
Acaba her seferinde ikisini de emzirsem mi?
Kızlar biz bugün esimle çok güzel yemekler yedik.
Burdaki bi yerden yemek sipariş ettik.üstüne bi sürü yemek geldi.burdaki vali icin yemek yapmislar.
O da yemeğe gelmemiş.
Yemekleri siparisleri olanlarin yemeklerine eklemisler.sonucta bi sürü cesit çesit yemekler gelmis.
Bizde esimle hepsini bölüsüp yedik.çok güzeldi.
Ağzımı şapurdatıyordum ki agzımdan sular yastiga ve üstüme akmiş.
Meğer hepsi rüyaymış
Kıskandım şu an :) Şaka bi yana bizde mapfre var ama ilaç ödediğini bilmiyordum biraz araştırayım inşallah vardır öyle bişey onda da. Eczaneye girince dünyanın parasını verip çıkıyorum hep.
Bizimkide öyle hatta bazen anne diyor tabi bilinçsiz olarak. Çok tatlı oluyorlar ya :) Şarkı da çok güzelmiş :)
Bana strepsils verdi direk eczane pastilde farketmez diye. Bu eczacılar da değişiyor aynı doktorlar gibi. İnşallah sıkıntısı yoktur 1 haftada bitirdim 1 paketi çokta iyi geldi.
Benim temmuz kuzusu da yaz kış komple çorapsız gezer. Ayağı buz kesiyor ama gitmiyor çorabı. Yalandan örtünün altına giriyor, sonra bir bakmışsın mutfağa gidiyor o çıplak ayaklarla. Neyse ki odadan çıkarken terlik giymeye alıştı :) buna da şükür
yardimmmmmm
oğlum bugün ilk defa memeye direndi, çok denedim sabrettim olmadi sagdigim sütten verdim aç kalmasın diye sonra yine huzursuz oynadık müzik açtım dans ettik felan gaz çıkarmalar yeniden emzirmeyi denedim yine direndi ama ben de direndim 18 dk emdi. ama bu durum beni korkuttu. ben işteyken her gün bir kez biberonla süt veriliyor. oğlum hicbir şekilde memeye hayır demez gibi geliyordu ama bugün korku düştü içime. 15 ekim doğumluyuz yani 12hafta + 3 gün acabaa dedim atak döneminde olur mu ki ? ne yapsam sizce ?
Aglarken ayyyy diyor bazen. Cok komik. Ben de niliko cok dertli bebek sarkisini soyluyorum.
Bu sayfada da olmustu canim. Ben 32 de uye oldum ama 5 haftaliktan beri takip ediyorum.
Teşekkür ederim serum fizyolojik duyuyorum hep ama benimki damla ondan alayım en iyisi böyle işe yaramadıİlk hasta olduğunda kızımda öyleydi bi kaç gece baş ucuna soğan kesip koydum iyi geldi bayağı.
Ardından doktora götürdüğümde aspiratör kullanmayın dedi ve başka türlü gösterdi burun temizlemeyi o kadar rahatlattı ki anlatamam hep öyle yapıyorum artık çok ağlamıyor da.
Alt açma bezinin üstüne yatırıyorum sırt üstü. Serum fizyolojiğin yarısını bi burun deliğine kalanını öbür tarafa sıkıyorum hızlı hızlı. Bi tüpün neredeyse tamamı bi seferde bitiyor ardından hemen ters çeviriyorum yüz üstü yatay pozisyonda tutuyorum başı aşağıda kalıyor azıcık sırtına vuruyorum az hızlı gaz çıkartır gibi. Su ile birlikte balgam ve sümüklerde akıyor. Akanı siliyorum geri çekmesin diye. Bi süre tutuyorum bu şekilde.
Başını kaldırmaktan kastım kucakta dururken başını dik tutmak değil, yattığı yerden yarım mekik çeker gibi doğrulmaya çalışıyor. Bu harekete ebe bile şaşırdı. Bunu yeni doğan bebek yapamaz ki :)
Ben içerken limon sıkıyordum bazen bir çay kaşığı bal koyuyordum bir kupaya doğrumu bilmiyorum ama diğer türlü hiç sevmemiştim :) çayıda şekersiz içtiğim için balla çok tatlı gelmişti bana deneyebilirsinOnu ben de okudum da etrafimda kimsenin basina gelmedi. Baska sebebi vardir bence. doktor bebege verme ama kendin bir iki fincan icebilirsin dedi. Gaza iyi geliyor gercekten. Ama midem bulandi artik. Ki cok severdim kokusunu.
Gece bebek bezini kac kere degistiriyorsunuz?
Suyu çok seviyor ama kafasına ve yüzüne gelince korkup ağlıyor bende yüzüne değdirmeden yıkıyorum kafasını yüzünede elimle siler gibi sürüyorum nasıl yapsam acaba alıştıramadımEn cok banyoda cikiyor ve aciliyor.Ben bol bol döküyorum kucagindayken kafasindan su.Yatip kalmasin canim yuzustu tutmayi dene.
Hanımlar bebişin karnı acıktığında iki memeyi de mi boşaltıyorsunuz yoksa tek memeyi mi? Ben önce birini emziriyorum yaklaşık 30 dk emiyor. 2-3-4 saat sonra bu sefer diğerini emziriyorum yine 30 dk.
Acaba her seferinde ikisini de emzirsem mi?
12 de yatarken değiştirip uyku tulumunu giydirip yatırıyordum 6 da kalkıyordu o zamana kadar ellemiyordum ama bir kaç gündür saat başı kalkmaya başladı o yüzden 2 kere değiştirdimGece bebek bezini kac kere degistiriyorsunuz?
Halbuki ikisinin de fiyatı aynı. Niye onu satmakta ısrar ettiyse. Benim eczacı biraz paranoyak galiba :) strepsils çeşitlerini severim lezzetli gelir bana ama oka mentol adı üstünde mentollü bişey. Neyse ki oğlum da sevdi, ikimiz beraber kullanıyoruz. Bi dahaki sefere strepsils istiyim bari ısrarla :)Bende doktora sordum icmeden içebilirsiniz dedi icinde paraseramol var parolda da var ayni madde
Suyu çok seviyor ama kafasına ve yüzüne gelince korkup ağlıyor bende yüzüne değdirmeden yıkıyorum kafasını yüzünede elimle siler gibi sürüyorum nasıl yapsam acaba alıştıramadım
Küvette oyunu seviyor benim sıpa :) sabah akşam suda oynamak için kirlendim ben diyor :)Ona da sukur cidden :) bide ust baş degistiriyor hergun,kac posta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?