2018 Ekim Anneleri

hay masaallah. haftada 2 yıkıyoruz, banyo benim icin yorucu oluyor, usendigimizden hafta 2.
tek hiç yikamadim. korkarım.. bi de elim de sorun var ya..cesaret edemem..
Canim elim iyilessin cesaret edersin.hem cok da güzel yikarsin.bi kere yikasan sonrakiler cok kolay gelir.
Hem tek daha iyi oluyor.çocuk usümüyor böyle.biri dökünce sen dök demeden dökmüyor ya devamliĺik olmuyor.ben üsümesin diye suyu gezdiriyorum vücudunda.

Elimde köpürtüp sürüyorum ama dediğin gibi bize iyi gelmedi galiba bi de ben şimdi nasıl kurtulcam bunlardan :)

Banyo oncesi zeytinyağı sürüp yumusamasini bekleyebilirsin.Istersen kendi yumusak lifiyle yuvarlaklar yapa yapa yıka istersen konak taragi alıp geriye dogru tarayarak :)

Ayyy onlarda minicik doğmuş ne tesadüf hemde rabbim ne büyük :) el kadarmış desenize sizinkiler ben bizimkini kucağa almaya korkuyordum daha da küçükmüş onlar 200 gram 200 gramdır :)

Yapililar aslinda gr baska yapi baska cunku :)
ben 2 tane ardarda 3bucuk kilo dogan bebek gordum arkadasimi beklerken biri minicik cikti biri bu kesin 5 kilo dersin oyle :)))))
Hic korkmadim ama cok severim bebek ondan galiba :))))

Aynen altı açarken çok neşeli bez kapanmaya başlayınca suratın şekli hemen değişiyor:)

Canim siz kac numara kullaniyorsunuz.benim bebeğe 3 numara artik tam oturuyor.dun kaka yapmisti sızdi kenarindan pijamasina cikmis.
Elimde bi 10 günlük 3 numara var.sence 4 numaraya gecmeli miyim?
Ben bayadır 4 numara kullanıyorum canım 3 bitene kadar mahvolduk her bez değişiminde kıyafet değiştiriyorduk 4 çok iyi oturuyor taşma yapmıyor. Yeni alacaksan 4 deneyebilirsin bizim bebişler iriler biraz

Ben yanlış anlamisim pardon
O kadın duşa beraber girmiş bebegi ile
Aynı anda yikanmislar yani akan su mikroplu olunca bebek bakteri kapmış

Yani bende mesela dusa kabinin kuveti buyuk,köse kısmı oturma yeri oraya oturup dizlerimin uzerine Simay'in uzerinden cikardigim badisini ya da yikanacaksa battaniye koyuyorum.Önce sirtini bana dayiyorum usumesin diye.Ayaklari elleri bacaklari derken tum vucuduna doküyorum.Sonra vucudunu o sekilde yikiyorum.Sonra yuzustu dizime koyup sirtini poposunu yikayip basini yikiyorum.Yuzustu kaldigi icin daha cok su dokerek daha iyi durulaniyor başı.Su da kacmiyor kulaklarini tutuyorum.Sonra sirtustu cevirip dokuyorum su basinin ustunden vucuduna fln gulusuyoruz o ara :)
En son ayaga kalkiyorum kucagimda tutuyorum ve basindan döküyorum ara ara sumükler bayaa yumusamis ve akiyor oluyor buarada artik :) Apayri bi keyif.
Ama ben yikanmiyorum onunla esim aliyor sesleniyorum.
Gecen belime kadar kaka yapinca girip yikadim onda da mama sandalyesine battaniye ve havlusunu koyup ayarladim dusa kabinin yanina.Hemen oraya koyup sardim sıkıca.Hemen kendime su dokup havluyu sarip cikip giydirdim :)
Aman ne cok anlattim :) geranio sende sormustun galiba ozet varr koş:))))))))))

Ay valla aynılar :) ben de örmeyi çok severim ama saçlar o kadar karışıyor ki kurutur kurutmaz birbirine giriyor sadece at kuyruğu ya da topuz yapabiliyorum kıvırcık olduğundan açık halde önden az öreyim dedim kaç kez ördüm kıvırcıkların arasında kalıyor:) tamamını zaten öremiyorum saçlar ayrılmıyor birbirinden:)

Baktiysan iceriklerini gormussundur instagramda canim.Hani şu icerik inceleyen sayfalar :) Losyonlu oldugu icinmis koku.Ek gidadan sonra daha beter kokuyor.Buyugunde bende onu kullanmistim malesef,ek gidayla degistirip Huggies almistik.
Takip ediyorum canim. Ondan sleepy aldik bu sefer.

B Bir mucize Canim eklemek istiyorum onemli bisy.Zeytinyagi kullanirken benmari usulu isitilmasini onerirler bebeklerde.Asidik oldugu icin.
Simdi başa sürünce fln istersen bildigin birinede sor daha net bilgi al

Ama ne tatlidir ya :) cok severim kivircik heralde insan olmayani sever ya bnm saclar dumdüz :)))))
Hep duymusumdur kivirciklarda sac meselesi uzun bi hikaye anneler icinde cocuklar icinde :)
Ben cok severim sac örmeyi Allahtan alistirabildim kizimida :) oncedende cok örerdim kizlar hususi gelirdi, kizin olursa yasadi derlerdi :)))))

Belki biliyorsundur ama Tangle Teezer sac açıcı tarak bazilarinda cok işe yariyor.
Kolay tarama spreylerinden kullanıyoruz canım o halde böyle. Aslında sorunun kaynağı uçlarından kestirmemesi kestirse ölü olan uçlar gidecek daha kolaylaşacak işimiz ama kabul etmiyor

Çok tatlı duruyor evet saçları ama dediğin gibi tarama derdi olmasa keşke. Üç günde sokak çocuklarına dönüyor resmen saçlar tak bir bütün oluyor birbirine girip:) diyorum seni görenler hiç mi yıkamıyor bu çocuğu diyecekler:)

Ben de sleepy sipariş verip deneyeceğim de bebeğiniz kaç kilo 3 numara uyuyor bize gibi geldi de yanlış almayayım
Benim bebegim 5.6 kilo. 3 numara bize su an tam geldi. Ustunde 10 kiloya kadar yaziyor ama o yazanlar hic tutmaz. Bi de 3+ var. Bi daha ondan alcaz.

Böyle devam edilebilir bence canım ne güzel boşaltıyorsa göğsünü. Neden ikisini emzirmeliyim diye düşündün ki bebeğinin kilo alımı iyi değil mi ya da doymuyor ağlıyor mu?
2 hafta sonra 3 aylık kontrolü var da, onu taktım kafama. Benim bebiş ilk ay 400 gr alabildi sadece. En son günde 26 gr alıyordu. Takığım bu kilo işine Doktor şimdilik iyi dedi ama taktım işte. Eşim 3.ay kontrolünde sanki mama verecekmiş gibi bir izlenim verdi dedi, onun sözünden sonra iyice taktım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…