Ya bizde artik kuvette yikamak istemiyoruz cidden kulfet oluyor annemde diyorki bacaklarinin arasina havlu koy bebegide sıkıstir bacaklarinin arasina nasilsa kafasi artik dik duruyor o sekilde yika diyor daha kolay olur aslinda
Biz odada küvetinde yıkıyoruz çünkü ısıtıcı kullanıyoruz bebek için.Petekler tek başına ortamı yeterince ısıtmıyor.Ortamı çok ısıtıyoruz aman hasta Olmasın diye ,banyoda yıkasak donar herhalde ama küvet de tartıyor bakalım nolcak nereye kadar böyle
Bende diyorum ki bizimki mi hareketlendi demek seninde oyle ya o filede balik gibi yemin ederim simdi cup diye suya duscek diyorum bide filede buyuk kaliyo artik ayaklari sarkiyo asagi oyle hareketli ki gecen bi avuc su yuttu resmen
Kızlar banyoda bebek yıkayan arkadaşlara sunu anlatayim
Burda doktorda bir kadınla tanıştım banyo suyundan bebegi bakteri kapmış beraber giriyorlarmış banyoya. Ben küvette yıkıyorum birde hazır su ile
Düz filemi kullanıyorsunuz bizimki öyleydi sevmedi hemde alta çok çöküyor onlar köpüklü havlu fileler var ondan aldık hem üzerinde keyifle yatıyor hemde köpükleri su döktükçe sıcasık ısınıyor üşümüyor.
Suyu bileğime tutup ayarlıyorum son ayarda açmıyorum babası suyu tutuyor yakın mesafeden ben kucağımda yıkıyorum sonra eşim havluyla alıp gidiyor odaya bende o kurulayana kadar su döküp çıkıyorum saçlarımı falan yıkamıyorum yani
Ben uzun zamandir kucagimda dusta yikiyorum.Ama oturabilecegim bi yer var once orda dizlerime kaymayacagi bisy koyup vucudunu basini yikayip sonra ayaga kalkip uzun uzun su döküyorum :) Bıcır bıcır bide guluyor :)
En son kendi kuvetinde yikadigimda dönüp suyu yalamaya calisiyordu :)))))))))
Yani bende mesela dusa kabinin kuveti buyuk,köse kısmı oturma yeri oraya oturup dizlerimin uzerine Simay'in uzerinden cikardigim badisini ya da yikanacaksa battaniye koyuyorum.Önce sirtini bana dayiyorum usumesin diye.Ayaklari elleri bacaklari derken tum vucuduna doküyorum.Sonra vucudunu o sekilde yikiyorum.Sonra yuzustu dizime koyup sirtini poposunu yikayip basini yikiyorum.Yuzustu kaldigi icin daha cok su dokerek daha iyi durulaniyor başı.Su da kacmiyor kulaklarini tutuyorum.Sonra sirtustu cevirip dokuyorum su basinin ustunden vucuduna fln gulusuyoruz o ara :)
En son ayaga kalkiyorum kucagimda tutuyorum ve basindan döküyorum ara ara sumükler bayaa yumusamis ve akiyor oluyor buarada artik :) Apayri bi keyif.
Ama ben yikanmiyorum onunla esim aliyor sesleniyorum.
Gecen belime kadar kaka yapinca girip yikadim onda da mama sandalyesine battaniye ve havlusunu koyup ayarladim dusa kabinin yanina.Hemen oraya koyup sardim sıkıca.Hemen kendime su dokup havluyu sarip cikip giydirdim :)
Aman ne cok anlattim :)geranio sende sormustun galiba ozet varr koş:))))))))))
Doktordan geldik kızım günde 40 gr almaya başlamış 6 günde 230 civarında ölçtü hiiiiç gerek yok dedi doktor mama için şükürler olsun o kadar rahatladım ki :)
ben hic suslu değilim iki kulagimda da 3 er delik olmasina ragmen kupe bile takmam makyaj bile ozel gunlerde anca kizim olsa napardim bilmem iyiki oglum var herseyleri basitAynisi aynisiiii :)))))
Rengarenk bilekliklerle dolu kollar, babasina siparis veriyor ördürüyor bileklik renk renk :)
Saclari tariyor topluyor kendisi :) Bazende ördürüyor :) Ben cok örerim degisik degisik :)
Kiyafet zaten beni hic cagirmiyor artik degisip geliyor.Oyuna gore kostum gb oluyor bazen :))))
Tam dedigin gb yalniz bende süslü degilimdir benim tam aksim parlak pullu seyler sever :))))))
Ben de banyo rutinimizi anlatayim. Yatak odasinda klima var. 24 dereceye getiriyorum ama oda daha sicak oluyor. Suyu hazirliyorum. Termometre yok. Bilegimin iciyle olcuyorum. Havlusunu esyalarini hazirliyorum. Kuveti suyu getiriyorum. kopuk fileyi petegin ustunde isitiyorum. Bazen tek basima bazen esimle yikiyoruz. Tekken de hic zorlanmiyorum. Lif kullanmiyorum. Bi kere bebek sungeri kullandim. Kizardi vucudu. Elimi kopurtup yikiyorum. Yikama bitince bi havluyla kurulayip baska havluya koyuyorum. Yag veya losyon suruyorum. Giydiriyorum. Kuveti bosaltiyorum. Yeri siliyorum. Haliyi seriyorum. Emziriyorum. Genelde uyuyor. kizla bas edemedigimde yikiyorum. Genelde her gun veya gun asiri. Cok yorgunken haftada iki yikadigimiz da olmustu.Banyoda risk olmasın ya lütfen şimdi olmasa bile biraz daha büyüyünce banyoda oyunlar oynamanın hayalini kuruyorum ben :) Küçük kardeşimle yapardık saatlerce şarkılar söyler oyunlar oynardık kızımda da yapmak istiyorum.
Sağolun kızlar bi cesaret deneyeyim bakalım sarıp eşime veririm kızımu yıkayıp su dökünüp çıkarım bende. Oda da elektrikli ısıtıcı ile yıkıyoruz ama yine de sanki üşür gibi geliyor. Elde tutması da zor olmaya başladı yüzüstü çabuk çabuk yıkarken sanki tam temizleyememiş ya da durulayamamış hissediyorum bu sefer. Yakın zamanda duşu deneyeceğim :)
İnşallah sizde güzel haberler alırsınız. Bu hafta çok dikkat ettik ek takviye vs de aldım devam edeceğim onlara ne olur ne olmaz diye.Çok sevindim maşallah darısı başıma
Bizimde benzer oluyot öncesinde bi hazırlık sonrasında toparlanma derken yıkamaktan çok onlar vaktimi alıyor. Duşta daha çok ten tene temaz ederiz ve dhat rahat olur diye düşünüyorum cesaretimi toplayıp deneyeceğim bi gün.Ben de banyo rutinimizi anlatayim. Yatak odasinda klima var. 24 dereceye getiriyorum ama oda daha sicak oluyor. Suyu hazirliyorum. Termometre yok. Bilegimin iciyle olcuyorum. Havlusunu esyalarini hazirliyorum. Kuveti suyu getiriyorum. kopuk fileyi petegin ustunde isitiyorum. Bazen tek basima bazen esimle yikiyoruz. Tekken de hic zorlanmiyorum. Lif kullanmiyorum. Bi kere bebek sungeri kullandim. Kizardi vucudu. Elimi kopurtup yikiyorum. Yikama bitince bi havluyla kurulayip baska havluya koyuyorum. Yag veya losyon suruyorum. Giydiriyorum. Kuveti bosaltiyorum. Yeri siliyorum. Haliyi seriyorum. Emziriyorum. Genelde uyuyor. kizla bas edemedigimde yikiyorum. Genelde her gun veya gun asiri. Cok yorgunken haftada iki yikadigimiz da olmustu.
Dusta yikayamam ya tutamam elimden kayar.
Saol canim.o zaman yeni paketi 4 numara alayim.Ben bayadır 4 numara kullanıyorum canım 3 bitene kadar mahvolduk her bez değişiminde kıyafet değiştiriyorduk 4 çok iyi oturuyor taşma yapmıyor. Yeni alacaksan 4 deneyebilirsin bizim bebişler iriler biraz
Ya bende zaten cok dikkat ediyorum.hicbi yerini öpmüyorum.omzuma alinca yüzünü cevirip de agzima gelince bazen unutup öpüyorum of ya.Uçuklar risk zaten bebeklerde ya. Dikkat edin. Uçuk kremleri oluyor eczanelerde. Geçmiş olsun
Gözünaydin canim.maşallah minişe:)Doktordan geldik kızım günde 40 gr almaya başlamış 6 günde 230 civarında ölçtü hiiiiç gerek yok dedi doktor mama için şükürler olsun o kadar rahatladım ki :)
Amin canım:)Çok sevindim maşallah darısı başıma
Oh ne güzel:)Atlasi anneme bıraktım yakindaki avm ye geldim biraz alisveris yaptım simdi kahvemi içip burayi okuyorum iyi geldi valla ne zamandır evdeydim
Maşallah canim.alışmişsin miniģe.Ben de banyo rutinimizi anlatayim. Yatak odasinda klima var. 24 dereceye getiriyorum ama oda daha sicak oluyor. Suyu hazirliyorum. Termometre yok. Bilegimin iciyle olcuyorum. Havlusunu esyalarini hazirliyorum. Kuveti suyu getiriyorum. kopuk fileyi petegin ustunde isitiyorum. Bazen tek basima bazen esimle yikiyoruz. Tekken de hic zorlanmiyorum. Lif kullanmiyorum. Bi kere bebek sungeri kullandim. Kizardi vucudu. Elimi kopurtup yikiyorum. Yikama bitince bi havluyla kurulayip baska havluya koyuyorum. Yag veya losyon suruyorum. Giydiriyorum. Kuveti bosaltiyorum. Yeri siliyorum. Haliyi seriyorum. Emziriyorum. Genelde uyuyor. kizla bas edemedigimde yikiyorum. Genelde her gun veya gun asiri. Cok yorgunken haftada iki yikadigimiz da olmustu.
Dusta yikayamam ya tutamam elimden kayar.
Zaten 24 saat poposunu beklesen gıkı cıkmıyo.. ayaklar havada ööyle etrafı izliyo..Canim balgam olabilir.cani sikiliyordur ben hic durmadiginda altini aciyorum oyle kaliyor biraz
Şu resim burda olduğu sürece baķıp baķıp duracam:)Çok sevindim maşallah darısı başıma
Bende pamukları kavanoza koydum peteğin üstünde durması için ılık oluyor :)Kızlar bebeklerinizin poposu ıslak mendille üsuyorsa.petegein üstünde bulundurabilirsiniz.tabi 40ın üzeri çalışmıyorsa.
Deneyebilirsin o vakit canım denemek için. Dr normal dediyse sorun yok aslında ama anne yüreği işte içimiz rahat etmiyor2 hafta sonra 3 aylık kontrolü var da, onu taktım kafama. Benim bebiş ilk ay 400 gr alabildi sadece. En son günde 26 gr alıyordu. Takığım bu kilo işineDoktor şimdilik iyi dedi ama taktım işte. Eşim 3.ay kontrolünde sanki mama verecekmiş gibi bir izlenim verdi dedi, onun sözünden sonra iyice taktım.
Kolay tarama spreylerinden kullanıyoruz canım o halde böyle. Aslında sorunun kaynağı uçlarından kestirmemesi kestirse ölü olan uçlar gidecek daha kolaylaşacak işimiz ama kabul etmiyor
Internette gezerken bi sitenin reklami vardi. Tikladim. Ikili mama onlugu 109 lira. Ne kadar da ucuz diğ mi?
Şu resim burda olduğu sürece baķıp baķıp duracam:)
Ya çok tatlı minnoş.kız bebekler cok şirin ya.
Banyoda risk olmasın ya lütfen şimdi olmasa bile biraz daha büyüyünce banyoda oyunlar oynamanın hayalini kuruyorum ben :) Küçük kardeşimle yapardık saatlerce şarkılar söyler oyunlar oynardık kızımda da yapmak istiyorum.
Sağolun kızlar bi cesaret deneyeyim bakalım sarıp eşime veririm kızımu yıkayıp su dökünüp çıkarım bende. Oda da elektrikli ısıtıcı ile yıkıyoruz ama yine de sanki üşür gibi geliyor. Elde tutması da zor olmaya başladı yüzüstü çabuk çabuk yıkarken sanki tam temizleyememiş ya da durulayamamış hissediyorum bu sefer. Yakın zamanda duşu deneyeceğim :)
Saol canim.bebislere bakmasi zor ama cok tatlilar.benimki yetmiyor sevmeye.simdi bütün bebekler sirin geliyor.sende cok iyi yapmissin.bazen hava almak iyidir.Ay canım seninki de çok şirin valla maşallah Allahım bağışlasın hepsini. Ben de şimdi doğumdan beri ilk kız sinemaya gideceğim annem sağolsun geldi valla özlemiştim:)
Doktordan geldik kızım günde 40 gr almaya başlamış 6 günde 230 civarında ölçtü hiiiiç gerek yok dedi doktor mama için şükürler olsun o kadar rahatladım ki :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?