Instagramda #ybb etiketiyle yikanabilir bebek bezi var. Bak istersen. Insanlar buna donmeye basladi.Siz yazınca bir göz attım sayfaya annelerimizin usulü pamuk üstünede naylon alıp elimde yıkıcam nerdeyse
Ben suyu kettledan koyuyorum. Ilik su oluyor hep icinde.Pamuk ve suyla temizliyorum, suyu peteğin üstünde ısıtıyorum. Bir kere idrar yolu enfeksiyonu oldu, o zamandan beri mendille silmek zorunda kalsam bile mendilleri yıkayıp siliyorum. Ben bezi de peteğin üstünde ısıtırım, içine giyeceği her kıyafeti, çorapları v.s. her alt açmada ısıtırım
Icinde bakteri uremez mi canim?Aslında ha mendil ha pamuk ikiside aynı değil mi yani ha kavanozun kapağını açmışım ha mendil kutusunun bana zor gelmiyor açıkcası dışardada pamuk kullanıyorum .. Kavanoza katlayıp katlayıp koyuyorum üstüste pamukları üstlerine kaynamış su döküyorum bir gün yetiyor bana küçük sos kavanozuna yaptım fikir olsun diye yazdım canım ..
Doydum anne yemin ederim doyduma cok guldum.https://www.anneysen.com/ilk-yil/ma...begin-ic-sesi-anneme-neler-oluyor-boyle_10805
Hanımlar şu linkteki yazıya bayıldım
Evet canım o yukardakiydi şimdi ne yapayım ne alayım :)Şu yukardaki alinti mi :)))))
Aynen öyle canim.Kucucuk kucucuklerden almana gerek kalmiyor.
Sadece bazi burun spreyleri kisa kullanim gerektiren tedavi edici seyler onlarida zaten kafana gore almamalisin.
Ben bir bazen iki ıslakla siliyorum bir kuruyla kurulayarak siliyorum birde her alt açmada ya iki ya 3 kullanıyorum 15 li paketi 65 tl normal pamukla nasıl olur ki bilemedim kolay oluyor muİçinde 60 tane varmış. Maksimum 3 günde biter. Normal pamuk kullanıyorum ben. Daha fazla dayanıyor
Ben genelde hergün yıkıyorum ama şampuan değiştirince oldu malesef yorgun hissedersem 2 günde yıkıyorumKizlar konaktan bahsedilmiş bizim bir bitmedi ya yavrumun basi kabuk kabuk, zeytinyağı karbonat karistirip sürüyorum banyo öncesi, o dediğiniz mustelanin köpük şampuanı bende de var onunla yikiyoruz sonra, baya temizleniyor sonra yine oluşuyor sanirim sık banyo yaptırmadığımiz icin ben üşüyecek diye korkumdan cok yaptırmiyorum :)
Neden üresinki bilmediğim için soruyorum .. ıslak mendil gibi oluyor aynı hergün yeni yapıyorum günlük bitiyor zaten ..Icinde bakteri uremez mi canim?
O da güzel canim.onemli olan bebişlerimizin üsümemesi:)Ben islak mendili en basindan beri sicak suyla islatip kullanıyorum
Çok.güzel canim.bebis sıcacik olur.Pamuk ve suyla temizliyorum, suyu peteğin üstünde ısıtıyorum. Bir kere idrar yolu enfeksiyonu oldu, o zamandan beri mendille silmek zorunda kalsam bile mendilleri yıkayıp siliyorum. Ben bezi de peteğin üstünde ısıtırım, içine giyeceği her kıyafeti, çorapları v.s. her alt açmada ısıtırım
Bende 6 aylik olmayi iple cekiyorum.ama ben baharin gelmesi icin:)oğlusu bebek arabasina koyup temiz havada yürüyüş yapmak icin:)Kısmetse 6 aylık olunca banyoya transfer Olmayı düşünüyorum ben oğluşla :) hem ortalık ısınmaya başlıyo o vakit :))
Bu da guzel canim.bende sleppy yenidogan ıslak mendil kullaniyorum.pisik de yapmadi.Ben de her seferinde ketildan su ılıtıp sunu kullanıyorum
https://www.e-bebek.com/baby-me-beb...MIwvDr3_Pl3wIVWouyCh1-TwBzEAQYAiABEgLycfD_BwE
Canim 6 aydan sonra ne oluyor.ne acıdan rahatliyorlar?Çok şükür❤
Süt olayı cidden kafa rahatlığı..
6aydan sonra az da olsa rahatlıyor ya anneler genelde daha rahat devam ediliyor :)
Islak mendilin icinde kuflenmesini onleyen madde var. Bilemiyorum ki islak zeminde mikroplar uruyor ya. Oyle dusundum yani. Kuf gibi. Bir gunde bitiriyorsan uremeyebilir.Neden üresinki bilmediğim için soruyorum .. ıslak mendil gibi oluyor aynı hergün yeni yapıyorum günlük bitiyor zaten ..
Canım ben de diz çöküp yıķıyordum ama dizlerim falan belim çok ağrıyordu eşimde tutmakta zorlanıyordu sonra benim büyük yemek masasının üzerini keşfettim polar örtü seriyorum üstüne küveti koyuyorum yanina da minder koydum yıkayınca hemen oraya alıp kurulayıp giydiriyorum bu yöntemle kendim yıkayabiliyorum rahatcaDiz çöküyorum ben,eşimle yıkıyoruz zaten ben başını çenesini destekliyorum
Kısmetse 6 aylık olunca banyoya transfer Olmayı düşünüyorum ben oğluşla :) hem ortalık ısınmaya başlıyo o vakit :))
Aslında öyle. Sodyum klorür miktarı aynı mı bilmiyorum ama şırınga ile yapmak bana zor geldi daha hızlı sıkılıyor istemeden fazla sıkmaktan zarar vermekten korktuğum için bıraktım. Almıştım aynı ikisi de diye kendime kullanıyorum şimdi minik şişeler kadar rahat kullanamadım belki biraz daha büyüyünce hep onu kullanırım.Adına bakıp da bir şey sanmayın; serum fizyolojik 1 litre saf suda 9 gram sodyum klorür yani bildiğimiz sofra tuzu bulunan bir çözeltiden başka bir şey değildir.
Her birinde 5 ml serum fizyolojik bulunan 12 flakonun fiyatı tam 20 lira.
Evet, yanlış okumadınız, 60 mililitre su ve yarım gram tuzun fiyatı 20 lira, yazı ile ‘yirmi lira’.
Yani litresi yaklaşık 350 tl ye geliyor.
Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta'nın da hastalarına yazdığı 1 litresi 2-3 lira olan ve üstelik de damara zerk edilebilecek kadar ‘steril’ olan serumlardan alın ; bütün aile aylarca kullanın.
Bizim doktorda öncesinde fahiş fiyatlı olanı tavsıye etti ve bizde bilmediğimizden uzunca bir süre kullandık(kazıklandık-dolandırıldık).
Daha sonra Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta'nın konuyla ilgili yazdıklarını okudum.
Sonuç olarak eczaneden 3,5 Tl ye yarım litrelik (500 ml) Poliforma marka PF %0,9 İZOTONİK SODYUM KLORÜR İ.V İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ adlı ürünü kullanıyoruz artık. Bırde şırınga almanız gerekiyor 50 kuruşa.
Doktorumuza tekrar konuyu açtığımızda iyi yapmışşınız dedı.(neden en başta bizi bu sekılde yonlendırmediği ayrı bir soru işareti tabiki . sitede bakarken şunu buldum
O kadar ıslak olmuyor sıkınca su çıkmıyor yani teşekkür ederim yinede uyarın için günlük bitiyor sabah yapıyorum akşamda son bitenden sonra tekrar yapıyorum sonra öğlen bitiyor yeniliyorum o şekilde yaniIslak mendilin icinde kuflenmesini onleyen madde var. Bilemiyorum ki islak zeminde mikroplar uruyor ya. Oyle dusundum yani. Kuf gibi. Bir gunde bitiriyorsan uremeyebilir.
Ben evde kullanmadan once hemen kettledan islatiyorum. Disarda islak mendil kullaniyorum.
Ovh Dogru.benim minnak uykusu gelince ovh diyor.bende babasina uykum geldi meme ver diyor diyorum.Bebeklerin ağlarken bu doğal refleksleriyle bir takım sesler çıkardığını anlatan Yusufoff, ”neh” sesinin ”açım’, ”Ovh”un ”uykum var”, ”Heh”in ”rahatsızım”, ”eh”in ”Gazım var”, ”Eair”in ise ”karnım ağrıyor” anlamına geldiğini ifade etti.
Doğru mu kızlar :)
Neh ve ovh kelimeleri benimkine uyuyor demek dogru anluyirmusuz şükür ki :)Bebeklerin ağlarken bu doğal refleksleriyle bir takım sesler çıkardığını anlatan Yusufoff, ”neh” sesinin ”açım’, ”Ovh”un ”uykum var”, ”Heh”in ”rahatsızım”, ”eh”in ”Gazım var”, ”Eair”in ise ”karnım ağrıyor” anlamına geldiğini ifade etti.
Doğru mu kızlar :)
Bizimkiler Boşnak dedin ya, çok merak ediyorum senin prensesleri ❤ nasıl sarıdır onlar şimdi, pamuk gibidirler ❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?