2018 Ekim Anneleri

Yani muhtemelen denemişsinizdir ama yaAyım dedim başka biberon denediniZmi hani emzik seçiyorlar ya belkş biberonda seçiyordur akışı çok yüksek ya da düşük geliyor olabilir veya aventin anne memeaine yakın olanı vardı nasıl bilmiyorum tabi. Ben dr. Brown kullanıyorum şu gaz yapmasın diye olandan içinde yeşil bir çubuğu var.

Benimkinin uyku ağlaması daha değişik : hıııııı hıııııı dşye kesik kesik :) kaprisli bir mızıklama şeklinde :)
Benimkide ayni canim.miziklanmayla karisik ifade ediyor.tabi bi ben anliyorum.esim ne derdi var anlayabilmis degil hala:)
U Umudumbitmedi_ ben kırkımız çıkar çıkmaz gittim kuaföre..kendime geldim de dipler gelmeye başladı yine boyatıcam işe dönmeye yakın boyatıcam inş
Boyat canim.valla moral oluyor.eminim çok güzel olmustur:)
Canım annem diyorki fincanla yada minik çay bardağiyla ver kızim biberon kullanma diye.memeni de birakmaz diyor.
Ben doğar doğmaz aç olunca annemin de sütü yokmuş.pazar günü ve sabaha karsiymis.şartlar ve imkansizliklar kötü olunca bana çay bardaginda şekerli su vermisler.içmişim.annemi de sütü gelince emmisim.
Sende sağdıgın sütü yavaştan fincanda ver.hem damaklarini da kaşır gibi yapar.di dene canim.
Allah yardimcin olsun.

:)))) ahh anilar.
Bizim kizlarda ne kadar benzermis bizde ilk disi 9.ayda gormustuk :)
Özleniyor herseyleri❤

Kizlar bebeler buyuyor suan anne yani besiginde yatiyor ama eller carpiyor kenarlarina artik benim gibi 6.ayda degilde yasina yakin oda yapip ayirmayi dusunenler gecici olsrak ne yapacaksiniz
Park yatak kullanan var mi
Ben kullanıyorum canım 1.5-2 yaşa kadar rahat kullanılıyor ve taşıması çok kolay kızımda kaç kez memlekete götürdük toplayıp

Süt iznin olmayacak mı canım gelip emzirirsin olmaz mı öyle evden çıkmadan emzirirsin katı gıda da verir bakıcın diyeceğim ama tam bir öğün gibi olmuyor o dönemler tadımlık oluyor. İstersen ara ara biberonu tekrar deneyebilirsin henüz zamanın var telaş yapma şimdiden. Belki biberonu ağzına yaklaştırıp süt gelecek şekilde biraz emziğini de sıkabilirsin. Keyfi yerindeyken oyun gibi damla damla da olabilir ya da uyuklarken... farklı çözüm yollarını deneye yanıla bulabilirsin diye düşünüyorum aklıma bunlar geldi benim

:)))) ahh anilar.
Bizim kizlarda ne kadar benzermis bizde ilk disi 9.ayda gormustuk :)
Özleniyor herseyleri❤
Seninki de 4 lü çıkarmıştı değil mi dişlerini kızım da 1 ayın içinde çıkardı ilk dörtlüyü o kadar komikti ki annemlerdeydim yoğurt yedirirken kaşığa çarptı bir baktım diş :) önce sol alt ardından sağ üst sonra sol üst çıktı hepsi beşer gün arayla 15 günde üç dişi vardı sonuncusundan 15 gün sonra da 4. Diş çıktı. Dişlerin çıkma sırası çok komik gelmişti çaprazlama:) ya bir de ilk dişini gören hediye alırmış ya talihsizlik bu ya bütün dişlerini ben gördüm ailemin yanında olmama rağmen:):) şimdi düşünüyorum da ilk hevesler ne değişik geliyordu şu an ise yüzde bir tebessümle hatırlıyoruz o günleri

Bir videoda görmüştüm yenidoğana şurup ölçeği gibi bir şeyle içiriyordu sütü çay kaşığıda olabilir demişti hemşire
Her şeyi reddediyor.D vitamini sonrası bir Çay kasığı su veriyorum ben onu bile dışarı atmaya uğraşıyo ağlıyo genzine kaçıyor

Ben bir bazen iki ıslakla siliyorum bir kuruyla kurulayarak siliyorum birde her alt açmada ya iki ya 3 kullanıyorum 15 li paketi 65 tl normal pamukla nasıl olur ki bilemedim kolay oluyor mu
Zor tabi normal pamukla ama tasarruf etmeye çalışıyorum. Kızım biraz dar zamanımızda doğdu. İmar barışı, doğalgaz derken sıkıştık.. idare ediyoruz, bu günümüze halimize şükür

Rota aşısıyla alakalı bir şey daha soracağım kızlar .. Eczaneden kendimiz alıp hastanede mi yaptırıyoruz nasıl oluyor ? Dr değiştircem bulamadım istediğim gibide size sorayım dedim :)
Canim eczaneden alip yaptiriyosun.ama ozel hastaneye gotureceksen ara sor artik hastanelerdede var bu asi.

Zor tabi normal pamukla ama tasarruf etmeye çalışıyorum. Kızım biraz dar zamanımızda doğdu. İmar barışı, doğalgaz derken sıkıştık.. idare ediyoruz, bu günümüze halimize şükür
Kizlar ben alt aalari yarim yarim kullaniyorum kesiyorum 9rtadan daha tasarruflu oluyor

Mama kullanmıyorum canım şimdilik.Sütüm günü kurtarıyor aslında ama bazı Akşamlar ağlaya ağlaya uyuyo acaba diyorum doymuyor da mi ağlıyor.çünkü gündüzleri Karnı doyunca çok sakin oluyor akşam memeler yumuşuyo.Meme istemedi sakinleştirip yatırdım ayağıma.Bu sıralar uyumaya yatırdığımda ağlamasa da havayı yalıyo yine öyle yaptı boş meme tuttum boş boş emzik gibi kullanıp uykuya daldı.Acaba diyorum uyuduğuna göre tok muydu ? Ya da eşim sütü tam ısıtmamıştı ona göre sıcaktı bana göre soğuktu süt ondan da almamı olabilir mi Yarin kalan sütü deneyeceğim Bakslım iyi ısıtarak.

Bana dediler ki 5.ayda ek gıdaya hazırlık olarak mevsim meyvelerinin suyunu sıkıp tattır,6 aylıkken de posasını ver.Bakıcı kadın da dedi ki günde 5 öğün yiyecek süt dışında.kahvsltı öğle yemeği meyve yoğurt bişey daha vardı unuttum.Böyle bir plan için Erkrn mi 6 ay canım ?

O zamanin meraki ve heyecani❤
simdinin ne kadar manidar olusu❤
Evet canim hep 4er cikardi disleri :) Ilk disler hicbisymis tabii zamanla onu goruyor insan :)
Annelerden baskasi nasil gorecek ama :) genelde sessiz kalirmis anneler

Bebedorunkini kullandık sadece başka denemedik canım çünkü ilk zamanlar alıyordu.Sonra bi kaç gün emzik denemedi yaptık emziği almadı biberonu da emzik sanarak iyice Bıraktı.farklı biberon alayım ben yarın

Çok şükür canım Rabbim bolluk bereket versin rızkınız kazancınız helal bereketli olsun

Sağol csnım ama ağxına meme dışında bişeyle süt verilmesini kabul etmiyor.D vitaminini su ile veriyorum bir Çay kaşığı onda bile yüzünü ekşitiyo dışarı itiyor

Sağol csnım da biberonun emzik kısmından Fışkırtma işini yaptık her seferinde ama yok onda daha şiddetli ağlıyo..süt soğumasın diye de ısrarcı oluyorum iyice sinirleniyor.Biberonu değişmeyi deneyeceğim.Bizşmkünin ağzı büyük geliyor galiba öğürüyor..

Sınıf öğrt yım canım bizde süt izni yok evimiz de iki vesait uzaklıkta zaten.6 saatliğine bırakıcam bakıcıya tam bırakırken emziririm diyorum evet bi de gelir gelmez..iki saat uyusa diyprum ben yokken bi iki defa da gıda verilse ..kadın diyor ki yoğurt ,meyve,karışımlar fln yapıcam diyo..bunları yapınca oyalamaz mı

Eger gecis donemi ise uykulari degisir ve o arada huysuzluk huzursuzluk arasi dolaniyorlar.Bizde de dedigin gb aksam oldugunda garip bi karmasa cikiyordu.
Suan o arada yarim saat kestirip 2 saat sonra gece uykusuna geciyor.O sekerlemeyi biara tutturamadik mesela :)))))

Ek gidaya gelince şöyle.5bucuk aylik gb ki uzmanlar 180 gunun dolmasini onerir genelde.Diyelim ki 5bucuk aylik ek gidaya basladin zaten 1-2 kasik veriyorsun.
Ve 3 gun ayni gidadan ilerliyorsun.Alerji durumunu anlayabilmek icin hem belli bi saatin gecmesi hemde neyin alerji yaptigini tam anlamak icin tek gida veriyorsun hergun biraz daha fazlalastirabilirsin.3 gun kurali bu
Sonra mesela bunu tattirdin pesine emziriyorsun.Sonra rutin ev hali emzirmeleri.Tatlar eklendikce cesit arttikca yine beslenme sonrasi ustune emme geciyor.Suyundan ziyade ki mesela armut diyelim cam rendeden geciriyorsun veriyorsun.Genelde ilk elmadir.
Boyle ustten tatlar eklendikce sebze,yogurt ilk gidalardan iste.3 gunden hepsini dusunsen bayaa zaman geciyor anlayacagin :) mesela bisy dokunmadi diyelim.Yogurt ekledin 4.gun bunu da 3 gun kurali ile ilerliyorsun.Inek ve keci sutu onerilmiyor 1 yasa kadar ama yogurt baslangic gidalarindan.
Yani cok kapsamli ama ozetle 12 aya kadar hala anne sutu birinci secenek.Ve olmasi gereken.Yoksa mama.Yani sut her turlu beslemenin cogunlugu
Yani tamaminin oturmasi icin 15 gunde 1 ayda pek yetmiyor.

Bir de kalan sutu deyince dikkatimi cekti?Icmedigi degil ama di mi?
Tadina bakmanida oneririm.
Gecen arkadasimda bahsetti istemedi bide tadina bakayim demis kiz o kadar kotuydu ki cocuk hakli dedi :))))

Canım eğer ısıtılan sütü tekrar ısıtacaksan ısıtma ha dolapta duran ısıya maruz kalmayansa kullanabilirsin görünce yazayım dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…