- 17 Aralık 2014
- 4.323
- 4.955
- 133
Hamileyken bende anladım konuşana bakmayacaksın hiç beklemediklerim yardımcı oldu bana gerçi çok şükür kimseye ihtiyacım olmadı ama niye konuşuyorsn madem dimi :)yaa evet bizim eski oturdugumuz yerde esimin amcasi da vardi ayni bina da.amca esi yenge sen dogur bebegine bakicam buyutucem derdi her firsatta.hamileyken bir kap yemek bile vermedi.dogumdan once de tasindilar zaten.madem bi iyiligin dokunmayacak bari oyle buyuk bie hevesle bebegine bakicam deme di mi :)
Maşallah canım ne güzel.Bebek görmeye diye hastaneden geldiğim gibi koştu geldiler ama meraktan.Konuşurken de sevaptan günahtan bahsederler.Sevap için bahane çok oysaki..Hiç unutmam bir ara aşırı derecede canım kek çekmişti iki tepsi art Arda yapmiştim hepsini tek Başıma yiyip aşırı kalori Olmasın diye tabak tabak dağıtmıştım hamileyken,tabaklar boş gelmişti :) "otursam bi tepsi baklavayı tek Başıma yerim " demiştim bi de( tabi herhangi bir beklentiyle söylememiştim bunu gayri ihtiyari ) canım komşularım yok benim yani..bu apartmandakilerde iş yok.Ayıp ediyorsun canim.niye artanları?
Sende onlarla gelirdin.
Benim komsularim iyiler.birisi 40 gun boyunca her sabah gelip bebegimi yikadi.aksamlari sormaya di.yaninda ne pisirdiyse getirdi.cok severim.hala getiriyor.
Diger kapikomsularimda iyiler.onlar da yemek gönderir.birisine hatta kızmıstim cocukca küsmelerinden dolayi.o bile ben hamileyken meyve gönderdi.kek gönderirdi.simdi de yemek yapinca gönderir.
Baska bi komsum da ben hamileyken buranin yöresel bi yemegini yapip getirmisti tepsiyle.
Bizim burda bi birbirimizden hic cekinmeyiz.herseyi isteriz.
Karsi komsum kizi icin yemek ister.bende biseyler isterim.hic utanmam.
Öteki komsum sen gelmeyince nefesim cikmiyor der.gitmesem küser.gidince sofra hazirlar.
Sonra ben evde bisey yoksa bisey yapmak istemiyorsam karinimi doyurmak icin de giderim.
Tabi bende onalrin cocuklarini anneleri yoksa alirom.karinlarini doyururum.ne isterlerse veririm.karne harcligi veririm.
Aramiz iyidir.
Havuc tarator da böyle yapiliyor canim.çok tsk edrrim:)
Bende doymuyorum ya.esime elin boş gelme diyorum:)aburcuburlara aşiğım
Yemekleri dr cok seviyorum.
Evet haklısın arayıp bir şey isteyemez düşünüyorsan yapıp getireceksinInanir misin bize yemek yapmaya bir tek esimin memleketten tanidigi universiteli bir cocuk geldi. Iki kere yemek yapti sagolsun. Komsular hep soyluyor da ben kapiyi calip bana yemek yapin diyemem ki.
Allaha sukur buyudu simdi. Az cok yapiyoruz.
Hayatımda kimsenin evine boş gidemem...Istanbulda bekarken yaşadım. Komşular aşure vs getirirlerdi. Tabağı boş vermeyim diye pasta yapar verirdim..Maşallah canım ne güzel.Bebek görmeye diye hastaneden geldiğim gibi koştu geldiler ama meraktan.Konuşurken de sevaptan günahtan bahsederler.Sevap için bahane çok oysaki..Hiç unutmam bir ara aşırı derecede canım kek çekmişti iki tepsi art Arda yapmiştim hepsini tek Başıma yiyip aşırı kalori Olmasın diye tabak tabak dağıtmıştım hamileyken,tabaklar boş gelmişti :) "otursam bi tepsi baklavayı tek Başıma yerim " demiştim bi de( tabi herhangi bir beklentiyle söylememiştim bunu gayri ihtiyari ) canım komşularım yok benim yani..bu apartmandakilerde iş yok.
Yok be onlsr boş laflar-mış ! Ben henüz hamile değilken Komşular " yok mu bişey hadi yap bi çocuk da biz bakarız sen Orayı Düşünme " diyorlardı.Şimdi hatırlatınca da " canım sen de hemfn inanmışsın " diyorlar :)Hamileyken bende anladım konuşana bakmayacaksın hiç beklemediklerim yardımcı oldu bana gerçi çok şükür kimseye ihtiyacım olmadı ama niye konuşuyorsn madem dimi :)
Boş olsun diye öyle konuşmak da ilginçmişYok be onlsr boş laflar-mış ! Ben henüz hamile değilken Komşular " yok mu bişey hadi yap bi çocuk da biz bakarız sen Orayı Düşünme " diyorlardı.Şimdi hatırlatınca da " canım sen de hemfn inanmışsın " diyorlar :)
Ay pişkinler :) Allah kimseye muhtac etmesin ya kendimiz yaparız herşeyimiziYok be onlsr boş laflar-mış ! Ben henüz hamile değilken Komşular " yok mu bişey hadi yap bi çocuk da biz bakarız sen Orayı Düşünme " diyorlardı.Şimdi hatırlatınca da " canım sen de hemfn inanmışsın " diyorlar :)
Patlıcan salatayı etimek ve sarımsaklı yoğurtla yapmıştım ben hem çok şık hem değişik olmuştu denenebilir bence. Piyano kek var benim en sık yaptığım pratik ve beğenilen tarifKek. Kurabiye vs Yufkadan borek. Salata olarak.kisir veya markette Hazır közlenmiş patlıcan közlenmiş biberi karıştırıp ustune zeytinyağı az sirke ve biraz soğan. Patlıcan salata yani..
Estagfurullah canim.Sarma, ıspanaklı börek, gelin pastası veya kıbrıs tatlısı, kısır veya fellah köfte poğaça ve yoğurtlu bişey :) kendi sevdiklerimi yazdım hahah ben yapamam çocukla tabi sen çok hamaratsın
Artık bebiş ister annesi.yaparsin o güzel ellerinle...U Umudumbitmedi_ itiraf ediyorum..hayatımda hiç sarma sarmadım desem, yaş 38. :))) Ya hazır aldım ya Annem yaptı. Denemedim hiç. Uğraşamam gibi geldi hep nedense..ıtiraf ediyorum hiç biber de doldurmadım :)))
Tsk edrrim canim.tarif istersen verebilirim.masallah ne hamaratsin.ben de hazir evdeyken bikac cesit ogreneyim diyorum.calisirken mutfakla cok ilgilenemedim.ama hep heves etmisimdir sarmalar borekler yapmaya :)
Buyük sehirlerde kimse kimseyi tanimiyor.ben burda herkesi tanirim.o da fazla disari cikmam.kapiya gelirler.tanisirlar.cagirirsan gelirler.kendileri de cagiriir.cay kek borek sohbet iyidir.U Umudumbitmedi_ 1 tane bile komşum yok. Apartmanın çoğu bizde işyeri.. geçen çöpü kapıya koyarken yan komşu asansörden inip evine yürürken "sizin bebeğiniz mi oldu, Gece bebek sesi duydum da" dedi.. düşünün, 9 ay hic karsilasmadik. beni hiç hamileyken görmediler:)))
Of cok kötü.Bizim burda komşuluk sıfır valla ölsek kokumuz çıkana kadar haberleri olmaz
Ya sen hamilesin.sana göndersinler.Maşallah canım ne güzel.Bebek görmeye diye hastaneden geldiğim gibi koştu geldiler ama meraktan.Konuşurken de sevaptan günahtan bahsederler.Sevap için bahane çok oysaki..Hiç unutmam bir ara aşırı derecede canım kek çekmişti iki tepsi art Arda yapmiştim hepsini tek Başıma yiyip aşırı kalori Olmasın diye tabak tabak dağıtmıştım hamileyken,tabaklar boş gelmişti :) "otursam bi tepsi baklavayı tek Başıma yerim " demiştim bi de( tabi herhangi bir beklentiyle söylememiştim bunu gayri ihtiyari ) canım komşularım yok benim yani..bu apartmandakilerde iş yok.
Ahaha deliler mi neYok be onlsr boş laflar-mış ! Ben henüz hamile değilken Komşular " yok mu bişey hadi yap bi çocuk da biz bakarız sen Orayı Düşünme " diyorlardı.Şimdi hatırlatınca da " canım sen de hemfn inanmışsın " diyorlar :)
Benim hamile arkadaşım var haftada en az iki kez bir şeyler yapıp gönderiyorum normalde de çok yaparım geldiklerinde fazla yapma diye tembihlerler geçen diyor ki eşi ikinci çocuk geldi hızın kesilir sandık ne ara vakit bulup yapıyorsun diye:) benim rahatlama yöntemim pasta börek yapımı olunca sürekli yaparım yeni şeyler de denerim:) evde sürekli bir şeyler vardır keşke yakınlarda olsanız çıkıp gelseniz kızlar:)Bir arkadasim hamile. Icimden geciriyorum. Lohusaliginda ona corba yapcam, hosaf yapcam, yemek yapcam goturcem. Simdi yapamiyorum kizdan ama o zamana uslulasir herhalde.
Pırasalı börek de güzel olur:)Sarma, ıspanaklı börek, gelin pastası veya kıbrıs tatlısı, kısır veya fellah köfte poğaça ve yoğurtlu bişey :) kendi sevdiklerimi yazdım hahah ben yapamam çocukla tabi sen çok hamaratsın
3 bucuk yildir ayni binada oturuyorum 26 daire var ben sadece yan evdeki kadinin adini biliyorum oda pas pasin ustunde yaziyoBizim burda komşuluk sıfır valla ölsek kokumuz çıkana kadar haberleri olmaz
istanbuldamiydinBenim hamile arkadaşım var haftada en az iki kez bir şeyler yapıp gönderiyorum normalde de çok yaparım geldiklerinde fazla yapma diye tembihlerler geçen diyor ki eşi ikinci çocuk geldi hızın kesilir sandık ne ara vakit bulup yapıyorsun diye:) benim rahatlama yöntemim pasta börek yapımı olunca sürekli yaparım yeni şeyler de denerim:) evde sürekli bir şeyler vardır keşke yakınlarda olsanız çıkıp gelseniz kızlar:)
Patlıcan sivri biber ve domatesle minik minik doğrayıp kavurarak etimekle de yapmıştım.Patlıcan salatayı etimek ve sarımsaklı yoğurtla yapmıştım ben hem çok şık hem değişik olmuştu denenebilir bence. Piyano kek var benim en sık yaptığım pratik ve beğenilen tarif
Maalesef istanbula bir uçak uzaklıktayım sadece:)3 bucuk yildir ayni binada oturuyorum 26 daire var ben sadece yan evdeki kadinin adini biliyorum oda pas pasin ustunde yaziyo
istanbuldamiydinbenim de pazartesi misafirim var esimin isyerinden arkadaslari gelicek kisir börek kek sarma bide tatli uydursam yeter
Ay canim cekti beni cagirMaalesef istanbula bir uçak uzaklıktayım sadece:)
Estagfurullah canim.
Senin de iştahin yerindeymiş:)
Fellah köfte demissin.nerelisin.ben cok güzel yaparim onu.
Artık bebiş ister annesi.yaparsin o güzel ellerinle...
Tsk edrrim canim.tarif istersen verebilirim.
Işyeri acmayi düsünüyordum bi ara.ev yemekleri yapacaktim.kaldi.
Buyük sehirlerde kimse kimseyi tanimiyor.ben burda herkesi tanirim.o da fazla disari cikmam.kapiya gelirler.tanisirlar.cagirirsan gelirler.kendileri de cagiriir.cay kek borek sohbet iyidir.
Keşke orda da olsa.çünkü ailenden evvel onların yetismesi lazim.sonucta en yakin onlar var.
Of cok kötü.
Ev alma komsu al diye bosuna dememisler.
Evin kücük olsun.cevren güćlü olsun.
Ya sen hamilesin.sana göndersinler.
Bizim burda hamileyi birak dolmusa bayan binse bütün erkekler iner.o bayan oturinca geri cikarlar.
Küstügüm komsum bile biseyler göndermek icin ölür.kapiyi acmam
Kardesiyle gönderir.ona da acmam.esimi evdeyken bulunca gönderir.
Hatta komsularimin kaynanalari anneleri bile biseyler gönderir.yün corap örerler.patik gönderirler.
Keske siz gidip kapilarini calsaniz.belki onlar da sizi bekliyordur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?