2018 Ekim Anneleri

Hamileyken bende anladım konuşana bakmayacaksın hiç beklemediklerim yardımcı oldu bana gerçi çok şükür kimseye ihtiyacım olmadı ama niye konuşuyorsn madem dimi :)

Maşallah canım ne güzel.Bebek görmeye diye hastaneden geldiğim gibi koştu geldiler ama meraktan.Konuşurken de sevaptan günahtan bahsederler.Sevap için bahane çok oysaki..Hiç unutmam bir ara aşırı derecede canım kek çekmişti iki tepsi art Arda yapmiştim hepsini tek Başıma yiyip aşırı kalori Olmasın diye tabak tabak dağıtmıştım hamileyken,tabaklar boş gelmişti :) "otursam bi tepsi baklavayı tek Başıma yerim " demiştim bi de( tabi herhangi bir beklentiyle söylememiştim bunu gayri ihtiyari ) canım komşularım yok benim yani..bu apartmandakilerde iş yok.

Inanir misin bize yemek yapmaya bir tek esimin memleketten tanidigi universiteli bir cocuk geldi. Iki kere yemek yapti sagolsun. Komsular hep soyluyor da ben kapiyi calip bana yemek yapin diyemem ki.
Allaha sukur buyudu simdi. Az cok yapiyoruz.
Evet haklısın arayıp bir şey isteyemez düşünüyorsan yapıp getireceksin

Hayatımda kimsenin evine boş gidemem...Istanbulda bekarken yaşadım. Komşular aşure vs getirirlerdi. Tabağı boş vermeyim diye pasta yapar verirdim..

Hamileyken bende anladım konuşana bakmayacaksın hiç beklemediklerim yardımcı oldu bana gerçi çok şükür kimseye ihtiyacım olmadı ama niye konuşuyorsn madem dimi :)
Yok be onlsr boş laflar-mış ! Ben henüz hamile değilken Komşular " yok mu bişey hadi yap bi çocuk da biz bakarız sen Orayı Düşünme " diyorlardı.Şimdi hatırlatınca da " canım sen de hemfn inanmışsın " diyorlar :)

Boş olsun diye öyle konuşmak da ilginçmiş

Ay pişkinler :) Allah kimseye muhtac etmesin ya kendimiz yaparız herşeyimizi

Kek. Kurabiye vs Yufkadan borek. Salata olarak.kisir veya markette Hazır közlenmiş patlıcan közlenmiş biberi karıştırıp ustune zeytinyağı az sirke ve biraz soğan. Patlıcan salata yani..
Patlıcan salatayı etimek ve sarımsaklı yoğurtla yapmıştım ben hem çok şık hem değişik olmuştu denenebilir bence. Piyano kek var benim en sık yaptığım pratik ve beğenilen tarif

Sarma, ıspanaklı börek, gelin pastası veya kıbrıs tatlısı, kısır veya fellah köfte poğaça ve yoğurtlu bişey :) kendi sevdiklerimi yazdım hahah ben yapamam çocukla tabi sen çok hamaratsın
Estagfurullah canim.
Senin de iştahin yerindeymiş:)
Fellah köfte demissin.nerelisin.ben cok güzel yaparim onu.
Artık bebiş ister annesi.yaparsin o güzel ellerinle...
masallah ne hamaratsin.ben de hazir evdeyken bikac cesit ogreneyim diyorum.calisirken mutfakla cok ilgilenemedim.ama hep heves etmisimdir sarmalar borekler yapmaya :)
Tsk edrrim canim.tarif istersen verebilirim.
Işyeri acmayi düsünüyordum bi ara.ev yemekleri yapacaktim.kaldi.
Buyük sehirlerde kimse kimseyi tanimiyor.ben burda herkesi tanirim.o da fazla disari cikmam.kapiya gelirler.tanisirlar.cagirirsan gelirler.kendileri de cagiriir.cay kek borek sohbet iyidir.
Keşke orda da olsa.çünkü ailenden evvel onların yetismesi lazim.sonucta en yakin onlar var.
Bizim burda komşuluk sıfır valla ölsek kokumuz çıkana kadar haberleri olmaz
Of cok kötü.
Ev alma komsu al diye bosuna dememisler.
Evin kücük olsun.cevren güćlü olsun.
Ya sen hamilesin.sana göndersinler.
Bizim burda hamileyi birak dolmusa bayan binse bütün erkekler iner.o bayan oturinca geri cikarlar.
Küstügüm komsum bile biseyler göndermek icin ölür.kapiyi acmam
Kardesiyle gönderir.ona da acmam.esimi evdeyken bulunca gönderir.
Hatta komsularimin kaynanalari anneleri bile biseyler gönderir.yün corap örerler.patik gönderirler.
Keske siz gidip kapilarini calsaniz.belki onlar da sizi bekliyordur.

Ahaha deliler mi ne aman bana gelmesinler yemekleri de onların olsun sevmiyorum komşuculuk sırf dedikodu artık yok eskilerdeki gibi değil :) eşim geliyor bakıyor sağolsun oğluna koştur koştur yapıyorum bende böyle 3 kişi yorgun argın ama mutluyuz .

Bir arkadasim hamile. Icimden geciriyorum. Lohusaliginda ona corba yapcam, hosaf yapcam, yemek yapcam goturcem. Simdi yapamiyorum kizdan ama o zamana uslulasir herhalde.
Benim hamile arkadaşım var haftada en az iki kez bir şeyler yapıp gönderiyorum normalde de çok yaparım geldiklerinde fazla yapma diye tembihlerler geçen diyor ki eşi ikinci çocuk geldi hızın kesilir sandık ne ara vakit bulup yapıyorsun diye:) benim rahatlama yöntemim pasta börek yapımı olunca sürekli yaparım yeni şeyler de denerim:) evde sürekli bir şeyler vardır keşke yakınlarda olsanız çıkıp gelseniz kızlar:)

Sarma, ıspanaklı börek, gelin pastası veya kıbrıs tatlısı, kısır veya fellah köfte poğaça ve yoğurtlu bişey :) kendi sevdiklerimi yazdım hahah ben yapamam çocukla tabi sen çok hamaratsın
Pırasalı börek de güzel olur:)

Bizim burda komşuluk sıfır valla ölsek kokumuz çıkana kadar haberleri olmaz
3 bucuk yildir ayni binada oturuyorum 26 daire var ben sadece yan evdeki kadinin adini biliyorum oda pas pasin ustunde yaziyo
istanbuldamiydin benim de pazartesi misafirim var esimin isyerinden arkadaslari gelicek kisir börek kek sarma bide tatli uydursam yeter

Şimdi kalkıp gün masası hazırlayacağım kendime yaf acıktım :))) bu arada pileli börek çok kolay hiç uğraştırmıyor ben biri geleceği zaman hemen pile börek sade kakaolu kek yapıyorum üzerine hazır çikolata sos ve fındık fıstık ezmesiyle süslüyorum şimdi çocukla vakit almayan pratik lezzetli şeyler yapmaya çalışıyorum mecbur :)

Maalesef istanbula bir uçak uzaklıktayım sadece:)

Ne güzel hangi şehirdeydin sen canım öyle bi ortamım olsa keşke ben Elazığlıyım aslen de ben de güzel yaparım çok araştırırım her şeyi denerim severler genelde ama şuan yapamıyorum tabi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…