2018 Ekim Anneleri

istanbuldamiydin benim de pazartesi misafirim var esimin isyerinden arkadaslari gelicek kisir börek kek sarma bide tatli uydursam yeter
İş arkadaşlarını severim bizimkiler gibi olunca benimkiler gelirken kendiler yapar bende yerim hatta birde canımın istediklerini söylerim sipariş veriyorum utanmadan eşimin arkadaşları yine çok anlayışlı gelir sadece çay içerler yemeğe dışarı çıkarlar yapsam da kızarlar birdaha gelmicez diye bizimkiler mis valla

Ay canim cekti beni cagir
Yaa valla keşke yakın olsanız misafir ağırlamayı çok severim sadece bir arkadaş vardı burada bana yakın başka da kimse yok maalesef o arkadaş da bu sıralar pek girmiyor ankara istanbul izmir gibi bir yerlerde yaşasam tanışmak misafir olarak ağırlamak çok isterdim

Ayy maşallah ne güzelmiş komşuların birde anlaşıyorsan tamamdır. Maşallah bozulmazsın hiç.

Bizim apartmanda benimde komşum yok kayınvalidemle komşular ama benimle değil. Onu muhattap alırlar benden önce o yaşadığı için o evde bende iletişim kurmuyorum artık o yüzden onlarla. Ama mahallede var 1-2 arkadaşım. Komşuluğu sevmem de iyi anlaştığın 1-2 kişi olacak mutlaka arkadaşsızlık zor oluyor.

Yaza şehir değiştirme ihtimalimiz var mesela hem seviniyorum hem yalnız kalacağım muhtemelen burkulmuyor değil içim.

Kimse getirmedi bişeyler yapıp. Kayınvalidemim komşusu helva yapmıştı yeni dopduğumda süt yapar diye bi onu gördüm hep gelenlere biz yapıp yedirdik bi kişi de düşünmedi hazır bişeyler alıp gelen oldu 1-2 o kadar.

Etrafımda hamile olsun doğum yapan olsun mutlaka yapıp götüreceğim çok ihtiyaç oluyor gerçekten.

Ben bi de bunlar uyur mu dinlenir mi diye dusunmeyenlere sasiriyorum.

Aynen ya keske tanissak hepimiz ama herkez bir yerlerde .afiyet olsun simdiden arkadasim

Kesinlikle ben de bunu düşünüyorum lohusalık en zoruydu benim için çevremde görürsem yardım için elimden geleni yapacağım. Bunu çok iyi anladım insanın anlayışlı birine nasıl ihtiyacı oluyor o günlerde

Ne güzel hangi şehirdeydin sen canım öyle bi ortamım olsa keşke ben Elazığlıyım aslen de ben de güzel yaparım çok araştırırım her şeyi denerim severler genelde ama şuan yapamıyorum tabi:)
Maşallah canim.marifetlisin sende.ben bitlisteyim canim.ama yaza tayin isticez.ins daha iyi komsularim olur.
Ben malatyaliyim.ondan fellah köftesi diyorsun.yakınız sonucta.
Ya benim üniversiteden en yakin arkadasimda elazığlı.adi da gülcan:)
Bu arada neden istanbulda oturuyorsun.kalıcı mısın?
Bana kalabalık misafir gelse genelde akraba grubu gelir, onlar da ikramlıkları kendileri getirir :))) kimseye bir lokma hazırlamadım şu ana kadar
Seninki daha iyiymis canim:)

Saol canim.bizde yaza tayin isticez.5 yildir burdayim.alistim.
Bu arada benim kardesimde esinin nenesi halalariyla ayni apartmanda.ama kardesim komsularla iyi gecinir.hep toplanirlar.
Sende giriş insanlara.kaynananin kapısi baska seninki başka.
Ben kardesimi evlendirdim dönerken karsi komsunun kapisini caldim.
Cikan bayanla tanistim.dedimki benim kızkardesim burda.kimsesi yok.tanısırsaniz guzel olur.size emanet ediyorum.sansima kadin da cok iyi biri cikti.kardesim surekli evlerinde.onun da kizlari var.
Cok güzel komsuluklari oldu.

Cozulen sutte 24 saat durabiliyor biliyorsundur.
Anne sutunde lipaz bulunur.Insan sutundeki yaglarin sindirimi icin bir maddeymis.O yuzden tadida degismisse almiyor olabilir bebegin.
Ögünler oturunca yapmasi tabii cok guzel olur ki gerekli olanda budur.Ama 6 aylikken bunlarin oturmus olmasi icin bayaa 4 aylikken baslamis olmak gerekir tatlara fln.Yani zamanin daralmasi iyi degil.Belki alerjisi cikmayacaktir hic bir urunde ama cikarsa en başa donersin mesela neler verdiysen en bastan 3 gun kuralina uya uya devam etmeye ugrasirsin.
Zamanin var bunlar hep oturur hic kendini sıkma

Bir Arkadaşım bu D vitamini damlalarının dişleri çürüttüğünü duymuş kendisi su veriyormuş arkasından.Ben de suya başladım öylelikle ama doktora sormadım sorayım

Benim bildigim aksine kemik ve dis gelisimi icin gereklidir.Suda da cözünmedigini biliyorum.Sen yine de karar verirken bilem birine danisarak devam et canim.Simdi 3 ay kullanmissin diyelim mesela boşa vermis olma.

Evet jeller hic onerilmiyor.
Arkadasimin esi dis doktoru o da hic onermiyor ve kendi cocuklarinda bile kullanmadilar.
Tetagil var bide onu cok duymustum kullanani ama ben kullanmadim :) Zaten ilac özürlüyümdür.Ne kullanabilirim ne severim.
Pirasanin ici cikar diye dusunmustum bende hic vermedim :) Taze soganda derler.
Karanfil yagi yapmistim ben.Ya da zeytinyagi ile karanfil yagi inceltilip surulebiliyor.

8.aya bayaa oturmus olur bazi seyler :)
Labneyide kendin yaparsan ver canim.
Ben yogurdunu yaparken bi yandan az sütüde kesip lor yapiyordum.

Kızlar carsamba gunü esimin okulundan bayan ögretmenler gelecek bebeği görmeye.
Sizce neler hazirlayayim.fikri olan var mi?

Benimde aklima kabak havuc geldi ayri ayri kavurup sonra birlestirip dereotu yogurt fln cok guzel oluyor :) Aksamdan kavuruyorum.
Yufka yalanci su boregi (en son kesip katisimi tepsinin tumune döküyorsun) ya da tava boregi cok basit oluyor :)
Yanina tuzlu kek yapabilirsin.
Ve fincan tatlisi oneririm hem cok basit hemde guzel :)

Sarma, ıspanaklı börek, gelin pastası veya kıbrıs tatlısı, kısır veya fellah köfte poğaça ve yoğurtlu bişey :) kendi sevdiklerimi yazdım hahah ben yapamam çocukla tabi sen çok hamaratsın

Ay bunlar zaten hepsi ayri emekkk :)))
Yalniz hepimize bi gün masası lazimmis :)))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…