2018 Ekim Anneleri

Bebeklerin savunma mekanizması uyumak. Oğlum sese duyarlıydı bebekken, iki-üç haftalıkken akrabalarım ziyarete geldiğinde aşırı gürültü etmişlerdi. Çocuk kıpırdamadan 3 saat uyumuştu
Bak sen:)
Demekki gözlemim dogruymus:)
Ben o zaman hep bagira cagira konusurum uyku vakti:)

Kizlar benim bebegime bi hal oldu.
Saat 9 gibi emzirip yatiracaktim.emzirirken ağlamalar ikinmalar yerinde duramamalar filan.hemen kaldirmayim kusmasın diyroum.durmuyor.bu sefer daha gazi cikarmadan kusuyor.ard arda 4 5 kere üstümüze akacak kadar kesilmis kustu.üstü kirlendi.degistirdik.bu sefer de işlenmemis kustu.sonrada hıckırmaya basladi.
Çok huzursuz.bağiraak agliyor.kendini yırtıyor resmen.
En sonunda yatakodasina gittik.karanlikta biraz emdi uyudu.
Sizce nesi var?

bu anlattiklarinin aynisini rota asini yaptirdiktan sonraki birkac gun yasadik.asidandir diye dusundum.ama bu aralar genel bi degisikligi var.atak donemlerindeymisiz.bundandir diye dusunuyorum.

Yorumlarını için teşekkür ederim arkadaşlar.Bahsettiğim eğitim(!!)de şöyle Yapılıyor.Çocuğu uyku arkadaşıyla(ayıcık mesela) yatırıyorsun iyi gecele deyip çıkıyorsun.Tabiki ağlayacak.5 dk odanın dışında ağlamasının bitmesini bekliyorsun susmazsa gidip kucağıma Alıp öp sev yapıyormuşsun ve geri yatırıp odadan çıkıyorsun yine ağlarsa bu seve 10 dk dışarda bekliyormuşsun.Böyle böyle her ağlayışla dışarda 5 dk fazladan bekliyormuşsun.Çocuk ağlamaktan yorulup vazgeçip uyuyormuş.Ağlamaması ve kendiliğinden uyuması gerektiğini anlıyormuş.uvvvvv yazarken bile gerildim.Yok yok hiç bana göre değil.Size yazdıktan sonra kuzucum Ağlayarak uyudu yine memede sakinleşti daldı.Sabaj olsa da Neşeli halini görsem diye bekliyorum yine dayanmıyor yüreğim.
K kubra2553 pessinus sizin bilip yorum yaptığınız eğitim de bu muydu acaba ?

bu anlattiklarinin aynisini rota asini yaptirdiktan sonraki birkac gun yasadik.asidandir diye dusundum.ama bu aralar genel bi degisikligi var.atak donemlerindeymisiz.bundandir diye dusunuyorum.
Canim persembe günü yaptirsik rotayi.ondan mi acaba?benimki 96 günlük.atak kacinci haftada.ya ins gecicidir bu kusmasi yoksa kilo filan alamaz bu gidisle.

Ben ilk en hafifiyle basladim ve hic aglatma yok. Kim west ve tracy hog bunlar aglatmiyo ama benm bunlarla 1 ay surdu o yuzden bunlarnkiyle karisik bana gore en gaddr olan bu metodu da kullandm ve daha kesin cozum oldu. En son soyle olmustu emzk var zaten. Sii patt yontemiyle yaptim ve aglar aglamaz hemen gitmedim ilk 2 dk bekledim sonra 4 dk sonra 6 dk gibi.
Aglama tonlari da cok onemli siddetli bi aglamada zorlamak anlamsiz ama mizildanmaksa sikinti yok.
6 aylikken odayi ayirip uyku egitimi vermistim ve cok faydasini gordum. Bide uyku saatleri de cok onemli. Duzen ve rutinler de

Kizlar benim bebegim 3 4 gündür çok agliyir ve huzursuz.persembe günü rota yaptirdik.bugün de çok kustu.
Zaten bikac gündür kusuyor.ilk gün ishal olmustu.bugünde ishaldi dünde.bezinden tascak kadar yapmisti.
Sizce rota iyi gelmedi mi bebegime?

Ya bunlar zatn ishal gibi degiller mi hep :) ona takildim ben hep sivi gibi geliyo benmkinden. Kusma belki usutmeden olmustur. Rotanin hic yan etkisini gormedm bilmyrm o konuyu.
Bu arada tabi gecmis olsun. Belki yedigin farkli bisy etki etmis olabilir mi? Biyerde falan yediysen

Ben bunu zor yaparım.. uykusuzluk beni bekliyor daha demek ki :))))

Bunu ben asla yapamam hiç bana göre bir şey değil 5dkka ağlayacak içerde bende kapıda bekleyeceğim o arada delirmiş olurum muhtemel :) iyi böyle ben uyuturum kuzumu ağlamasın yeterki ağlatmadan olanı varsa onu alalım :)

Rotayla ilgisi olması için rotadan hemen sonra ve takip eden 1-2 gün olur. Sanmıyorum hiç. Bu bizde de oluyor.. bazen günde 3 4 t -shirt degistirdigim oluyor ara ara. Mide kapağı bebeklerde tam kapanmıyormuş..neden yatay da pek mutlu değiller çünkü mide kapağı tam oluşmadığından yedikleri şey geri geliyormuş. Bu nedenle sevmiyorlarmış o durumu. Ya fazla beslenmiştir ya da karnına baskı fazla olmuştur

Tipik Türk annesiyiz :)) Aşırı koruma güdüsüyle hareket ediyoruz:))

Nasıl olduğunu biliyorum canım çok araştırdım bu konuyu.Konuyu bilenler uygulayacaklar mi ve Zararlı oldupunu düşünenler var mi onu merak ettim
Şahsi fikrim, bebeği ağlaya ağlaya bir şeylere alıştırırsak belki çok güçlü, kendi işini kendi halleden bir birey olur ileride.. ancak bize ihtiyaç duymadan yaşamayı öğrendiği için yaşlılığımızda bizi huzur evine bırakıp, başlarda 5 günde 1, daha sonra 10 günde ve devamında arayı açarak gelir ziyarete... Taa ki biz onsuz yaşamayı kabullenene kadar.. uzun lafın kısası, uyku eğitimi bebek için değil, anne için bir ihtiyaçtır. Ben oğluma vermedim, kızıma da düşünmüyorum.. saygılar ❤

Yok güzelim ya ben zaten kitabi şeyleri uygulamada iyi değilim büyük kızımda tam bir uyku eğitimi olmasa da yatağına bırakıp birkaç dk ağlamasına müsaade ediyordum sonra uykuya dalıyordu zaten tabi bu durum ne kadar sürdü dersen diş çıkarmaya başlarken bitmişti şimdi oğlumun durumunu göz önünde bulundurunca yapabilir miyim şüpheliyim. Oğlum eğer bağırmaya başlarsa ne kucağa alma ne meme sakinleştiremiyor olan uyku da kaçıyor. Birkaç kez uykusu varken yatağına koydum lavaboya gidip gelene kadar uyumuştu ama o kadar işte daha da yapamadım. Biraz daha zaman var araştırırım eğer bize uyacak tarzda uyku eğitimi çalışmaları varsa ona göre hareket ederim. Kızımda uyku konusunu hiç oturtamadık hala 12 ,den önce uyutamıyoruz kardeşi öyle olmaz umarım

Canim persembe günü yaptirsik rotayi.ondan mi acaba?benimki 96 günlük.atak kacinci haftada.ya ins gecicidir bu kusmasi yoksa kilo filan alamaz bu gidisle.
Benimki sürekli bolca kusuyor ama kilo alımı iyi kendini şartlandırma canım kilo alamayacak diye

Yaa okurken üzüldüm kıyamam canım benim ayy parçalarım herhalde çocuğu dicem çocuğun neyini parçalıcaksın :) ama çok üzer beni böyle bi durum yaşarsam

Benimki her gece 21.00-21.30 arası uyur.Hem Odayı ayırıp hem tek uyuma işi Bayağı zorlamıştır miniği ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…