2018 Ekim Anneleri

Goon kullanıyorum ben, memnunum

prima molfix minies sleepy a101 ve şok bezi bile denedim.en cok sleepy yi sevdim.bebek su an 6 kilo civari 3 numara bez kullaniyorum.acaba gevsek mi bagladiniz ki.

cocuklar icin üzüldüm...

Canim hepsi ihtimal.dahilinde.ama peki huzursuzluk yapmasi.3 gündür bi tuhaf.
Ve daha öncede fazla beslenmisti.ama fazlasini cikarmisti.bu sefer ard arda yerlere kadar kustu.sonrada midede hicbisey kalmayinca hickirmaya basladi.
Ardana meme verdim emdi yine.uyudu.benim bebgim tokken asla memeyi almaz.uykusu gelse bile iter.sadece karin doyurmak icin emer.
Bi gariplik var.
Benimki sürekli bolca kusuyor ama kilo alımı iyi kendini şartlandırma canım kilo alamayacak diye
Canim kusan bebekler iyi kilo alamazmis.zaten benim sütüm az.onu da kusunca bidaha emmeye süt yok.
cok emmis olabikir mi?
Ćok da emmedi canim.
Benimki bunu hep çok emdiğinde yapıyor.
Canim 3 4 gündür bezi tâşarcasina yapiyor.ishal.bide sabahtan beri öksürüyor hapsuruyor.
Ben memeye koymadan uyutalim diyorum. Esim bir saat gezdiriyor geri geliyor. Onceden uyuyordu onda. Git gide daha memeci oluyor napcam bilmiyorum. Bugun bebek arabasinda uyuttuk ama iki bucuk saat surdu. Esniyor esniyor hareket etmekten uyumuyor.
Benimki memede uyumuyor artik.cok huzursuz.tepinip dururyor.ictigi ya bogazina kaciyor yada agzindan geri dökülüyor.olan uykusu da kaciyor.memeden cekip ayagimda hafifce salliyorum.
Goon kullanıyorum ben, memnunum
Canim nerden aliyirsun
Bide tanesi kaca geliyor?

sleepy kullanıyoruz, memnunuz.

Anne şefkat kaynagidir.cocuklari böyle dövmesi cok uzücü.
Biz 4 kardesiz.hepimiz üstüste doğmusuz.annem.hicbirimizi dövmedi.kizmadi.hep eģitti.ama güzel ve yumusak ses tonuyla.
Ögle uykusuna yatirirdi bizi.uyumak istemezdik.bizr uyursaniz fare size şeker getirecek derdi.
Bizde hızlıca gözlerimizi yumar.uyurduk.uyaninca yastigimizn altinda seker cikolata filan olurdu.
Cok sevinir hemen bi çirpida yerdik.
Ne kadar anlayisli ve sakinmis annem.
Bi yere giderken de guzelce tembihlerdi.kizlarim simdi teyzenize gidiyoruz.lütfen güzelce oturun.biyerleri karistirmayin.
Dönuste anne biz senin sözünü dinledik diyince aferin kizlarima der bizi öperdi.
Ben hergece yataklarina kacar gelirdim.annem yataginda uyu kizim derdi ama ben yine de gelirdim.annem hic kizmadi.hic bagirmadi.
Keske kizkardesin de bagirmasa kizmasa.yazik o cocuklara

Kızlar bir şey soracağım iki aylık verem aşısından sonra bebeğinin kolu enfeksiyon gibi beyazlamış olan var mı? Akşam oğlumu yıkarken farkettim normal mi bilemedim bu zamana kadar bir şey yoktu

Olmasida,olmamasida normalmis bu sekilde.

Hosgeldin :)

Kıbrıs tatlısı çok meşakkatli ve masraflı yaa :)) çok hoşuma gitmişti yemek uygulamasında görünce ama yapmaya cesaret edemedim :))

Aslinda okuyunca daha zor :) ama pratikte oyle degil :) Cok severim.
Serbetli tatli sevmem ama bunda un bile yok ve hindistan cevizi aromasi cok hafif :)

Benimkide ayni canim.Hatta gecen hiiii diye oyle bi tepki verdim ki cok bosluguma geldi,dudaklarini büzüp agladi kiyamam :)
Aslinda artik gelisimsel olarakta eller agizda normal.Cunku tutmaya basladikcada herseyi agizlariyla taniyacakalr once.Oral dönem.Tukuruk yutma gb bi eylem olmadigi icjnde salyalar disarda :)
Salyalar hem ek gidaya hazirligiymis vucudun hemde disler cikmadan once (suresiz) once dis tomurcuklari hareketlenmeye baslarmis en dipten.Bu da sebepmis.Bakalim ne zaman cikacaklar :)

Jel hic onerilmiyor.Ne zaman cikacagini bilmiyorsun ve ne kadar kullanacaginida.Tetagil bi arastir istersen.Gerci onunda icerigini bilmiyorum ama.
Dis atesi 38i gecmez cok mudahalelik degildir aklinda olsun canim.Ama 38i geciyorsa dis doneminde ates bu baska biseyin isaretidir mutlaka

Bu arada oyun halısında elini yemekten kendi kendine söylenmekten oyuncaklara uzanmıyor sizin bebişler nasıl tutmalar başladı mı bende çok aceleciyim yaf

Bizde bayaadir eller dolu,tutuyor :) 1 hafta sonra 4 aylik.

Bence kesinlikle dogru degil.Ama hangi annenin bunu nasil yorumladigi cok onemli.Her egitim aglatarak degil.

Ben alismasi ve uyumayi ogrenmesi icin once rahatlamasi gerektigini dusunuyorum
Belli rutinleri gerceklestirip uyku hazirligi yapmak zaten cocugun alismasini ogrenmesini saglar.Yuzunde o rahatlamis gulumseme ile uykuya dalmasi butun egitimlerden onemli bnm icin :) aglamasinada hic gerek kalmiyor.

Bütün uyku eğitimleri ağlatarak mı ben onu anlayamadım
Degil canim.Egitim denen sey annenin secimi tamamen.Bide uyum sureci var.Sen hic aglatmazsin ama 3-4 gun gecistir.Daha uzun surer.Ama cocuk sonunda ne olacagini bildigi icin bu zaman gittikce kisalir ve daha az zamanda uyumaya baslar .Yani her turlu uyunayi ogretebilir anne.Ama egitim tadinda olmasi,illa illa olmasi kime neye gore bu baski anlamis degilim...

Ne oldu?ömür gecti gitti..Dunyayi verse 1 sene onceye geri donemez.
Cunku bahsettigin yaslarda korkular basliyor cocuklarda ve giderek gucleniyor.Bunlarida korkutarak asmaya calisirsa hepsi unutamadigi seyler olarak kalacak ve bu nesilden nesile gecen bisy,korkular.

Cok üzüldümm.
Cocuklar kumbara gibidir ilerleyen senelerse kumbaradan aldigi birikimden hic hosnut olacagina inanmiyorum kendisinin...

Ben Minieste denedim iyiydi ama son 2 pakette bebegin sirt kismina gelen yerlerde kabarti seklimde seyler takildi elime.Almadim bidaha.
Sleepy gayet iyi suan bizde ama o da olmasaydi Goon ve Molfixteydi sira :)

3. Ay aşısı yokmuş rota dışında öylemi arkadaşlar?
Online olanlar acil cvp yazabilirmi?

Benimki genelde gazı varsa söylediğin gibi yapıyor emerken tepinip boğazına kaçırıyor çok hava yuttuğundan daha çok gaz yapıyor yarısını kusuyor falan öyle bir döngüye giriyoruz belki öyledir sizin de. Böyle tepindiğini görünce omzuma alıp gaz çıkarıyorum o halde mutlaka kaka yapıyor rahatlatıyor

Bazi okuduklarima ne kadar uzuldum..
Sonucta yetistirilmis her cocuk gelecegimiz,hepimizin evladinin yaninda karsisinda belki de es olarak yoldasi olacak.
Cocuk biz rahat olalim rahat oturalim diye gelmis bi saksi bitkisi mi ki dunyaya?
Ne garip...

Okumak ne ile karsilasagimizi bilmek guzel ama bazi seylerinde artik mecburen olmasi gerektigi gb dusunmekte annelere baski bence.Uyku,aliskanliklar fln cocuga verilmis hediyedir bence kendisini tanimasi adina ama mecburen ve boyle olmasi gerektigini dusunup baskiyla yapmak hep bi iz diye dusunuyorum..
Bu hayat bizim duygularimizi doya doya yasamak varken teorilere gömülmek aslinda en zor yol.
Hersey geciyor hersey duzeliyor ama duygular,cocuklarin yureklerine ektiklerimiz,cocuga bi kere dogru diye ogretilmis bisyde geri donulemez ve duzeltilemez.
Hep derim ve yapmaya calistigim budur.Cocuk korktugu icin degil yanlis oldugunu bilerek ve uzmek istemeyerek yapmamali birseyi.
Yani babam buna cok kizar diye korkup yapmamazlik etmesin diyebilsin ki örneğin; 'Bu benim icin şu sebepten yanlis ve babam cok uzulur'...
Korkutularak hayvan bile yetistirilmiyor artik....Onlar belki yiyeceklerle egitilebiliyor ama biz insaniz ve insan icin en buyuk ödül sarılmak,gönül bağıdır❤

Bi insanın gözlerinin içi gülmeli önce...

Günaydın hanımlar yine hastalıkla başladık bir haftaya daha. Ah ahh içim gidiyor kızım yine dünden ateşlenmeye ve öksürmeye başladı geniz akıntısı var sürekli öğürme hareketi yapıyordu az önce kustu balgamı çıkardı. Umarım rahatlatır bu onu. Keşke çocuklar hiç hasta olmasalar benimkiler hasta olunca kendimde olmuyorum hiç. Buraya da yazıp duruyorum kusura bakmayın beni anlayabilecek pek kimse yok çevremde. Bu sıralar iyice yabancılaşmış hissediyorum kendimi

Günaydın gerçekten çok zor çocuklar hasta olunca inşallah hemen düzelir canım Allah şifa versin üzme kendini sütün onun ilacı onun hastalığına göre salgılanıp iyileştirecek inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…