Bu tip çocuklarla maalesef her zaman her yerde karşılaşacaklar canım ya benim de içim acıyor ama onun adına çözmek istemiyorum bu kez her sorun yaşadığında bana gelmeye başlıyor ve biz her zaman yanında olamayacağız. İstemediğin hoşuna gitmeyen şeylerde hayır demesi gerektiğini söylüyoruz her seferinde ama onu daha beceremedikYaa okurken üzüldüm kıyamam canım benim ayy parçalarım herhalde çocuğu dicem çocuğun neyini parçalıcaksın :) ama çok üzer beni böyle bi durum yaşarsam
Çok güzel bir örmek oldu ,beğendimŞahsi fikrim, bebeği ağlaya ağlaya bir şeylere alıştırırsak belki çok güçlü, kendi işini kendi halleden bir birey olur ileride.. ancak bize ihtiyaç duymadan yaşamayı öğrendiği için yaşlılığımızda bizi huzur evine bırakıp, başlarda 5 günde 1, daha sonra 10 günde ve devamında arayı açarak gelir ziyarete... Taa ki biz onsuz yaşamayı kabullenene kadar.. uzun lafın kısası, uyku eğitimi bebek için değil, anne için bir ihtiyaçtır. Ben oğluma vermedim, kızıma da düşünmüyorum.. saygılar ❤
Benim ablamda çok katı yeğenim ilk doğdu beşiğin sallanma yerini bile kapadı ki sallamayayım alışmasın diye uyku eğitiminde de inat etti başardı 6. Ayda odasını ayırdı kendi başına uyuyor. Ama oldum olası ben daha anaç bir tip olduğum için sen beceremezsin der :) 3,5 yaşında şuan yeğenim geçen gün hiçbir şey sonsuza kadar sürmüyormuş bugünlerde korktum ben diye durup durup yanıma gelmeye başladı dedi.Benimki her gece 21.00-21.30 arası uyur.Hem Odayı ayırıp hem tek uyuma işi Bayağı zorlamıştır miniği ..
Kesinlikle yoksa özgüvensiz oluyorlar ama benim bile içim acıdı inşallah öğrenir en kısa zamanda hakkını aramayıBu tip çocuklarla maalesef her zaman her yerde karşılaşacaklar canım ya benim de içim acıyor ama onun adına çözmek istemiyorum bu kez her sorun yaşadığında bana gelmeye başlıyor ve biz her zaman yanında olamayacağız. İstemediğin hoşuna gitmeyen şeylerde hayır demesi gerektiğini söylüyoruz her seferinde ama onu daha beceremedik
Benim de kardeşim çok katı.3 çocuğu var ben daha bir çocuğu yeni doğurdum.Bana öğüt veriyor.İki yaşındaki kızından bahsediyor.2 yaşını doldurdu yatağına koydum burda uyuyacaksın dedim diyo,Çocuk ağlaya ağlaya Yanıma gelince de çabuk yatağına geri dön diye kızdım diyor.kızacaksın diyor yoksa olmazmış.Kardeşim ne diyorsa aksini yaparım çünkü çocukları döverek eğitmeye çalışan bir anne neyazıkki..Benim ablamda çok katı yeğenim ilk doğdu beşiğin sallanma yerini bile kapadı ki sallamayayım alışmasın diye uyku eğitiminde de inat etti başardı 6. Ayda odasını ayırdı kendi başına uyuyor. Ama oldum olası ben daha anaç bir tip olduğum için sen beceremezsin der :) 3,5 yaşında şuan yeğenim geçen gün hiçbir şey sonsuza kadar sürmüyormuş bugünlerde korktum ben diye durup durup yanıma gelmeye başladı dedi.
cok emmis olabikir mi?Kizlar benim bebegime bi hal oldu.
Saat 9 gibi emzirip yatiracaktim.emzirirken ağlamalar ikinmalar yerinde duramamalar filan.hemen kaldirmayim kusmasın diyroum.durmuyor.bu sefer daha gazi cikarmadan kusuyor.ard arda 4 5 kere üstümüze akacak kadar kesilmis kustu.üstü kirlendi.degistirdik.bu sefer de işlenmemis kustu.sonrada hıckırmaya basladi.
Çok huzursuz.bağiraak agliyor.kendini yırtıyor resmen.
En sonunda yatakodasina gittik.karanlikta biraz emdi uyudu.
Sizce nesi var?
Aman o daha fenaymış yok ablam mesela daha yumuşak ağlıyor alıp ıyutuyorum korkuyor diye ama uyuyunca hemen odasına bırakıyorum alışmasın diye der ama onu asla yapmaz sizinki tam katıymış ben ölsem kıyamam öyleBenim de kardeşim çok katı.3 çocuğu var ben daha bir çocuğu yeni doğurdum.Bana öğüt veriyor.İki yaşındaki kızından bahsediyor.2 yaşını doldurdu yatağına koydum burda uyuyacaksın dedim diyo,Çocuk ağlaya ağlaya Yanıma gelince de çabuk yatağına geri dön diye kızdım diyor.kızacaksın diyor yoksa olmazmış.Kardeşim ne diyorsa aksini yaparım çünkü çocukları döverek eğitmeye çalışan bir anne neyazıkki..
Benimki bunu hep çok emdiğinde yapıyor.Kizlar benim bebegime bi hal oldu.
Saat 9 gibi emzirip yatiracaktim.emzirirken ağlamalar ikinmalar yerinde duramamalar filan.hemen kaldirmayim kusmasın diyroum.durmuyor.bu sefer daha gazi cikarmadan kusuyor.ard arda 4 5 kere üstümüze akacak kadar kesilmis kustu.üstü kirlendi.degistirdik.bu sefer de işlenmemis kustu.sonrada hıckırmaya basladi.
Çok huzursuz.bağiraak agliyor.kendini yırtıyor resmen.
En sonunda yatakodasina gittik.karanlikta biraz emdi uyudu.
Sizce nesi var?
Ben hic 5 dk aglatmadim ki. Catlar bence. Bizimki agladi mi volumunu yukselterek agliyor. Tabi aglayip bi sure susturamadigimiz olmustur da.Yorumlarını için teşekkür ederim arkadaşlar.Bahsettiğim eğitim(!!)de şöyle Yapılıyor.Çocuğu uyku arkadaşıyla(ayıcık mesela) yatırıyorsun iyi gecele deyip çıkıyorsun.Tabiki ağlayacak.5 dk odanın dışında ağlamasının bitmesini bekliyorsun susmazsa gidip kucağıma Alıp öp sev yapıyormuşsun ve geri yatırıp odadan çıkıyorsun yine ağlarsa bu seve 10 dk dışarda bekliyormuşsun.Böyle böyle her ağlayışla dışarda 5 dk fazladan bekliyormuşsun.Çocuk ağlamaktan yorulup vazgeçip uyuyormuş.Ağlamaması ve kendiliğinden uyuması gerektiğini anlıyormuş.uvvvvv yazarken bile gerildim.Yok yok hiç bana göre değil.Size yazdıktan sonra kuzucum Ağlayarak uyudu yine memede sakinleşti daldı.Sabaj olsa da Neşeli halini görsem diye bekliyorum yine dayanmıyor yüreğim.
K kubra2553pessinus sizin bilip yorum yaptığınız eğitim de bu muydu acaba ?
Ben de diyorum. Ishal olsa nerden anliycam. Hep ishal gibi.Ya bunlar zatn ishal gibi degiller mi hep :) ona takildim ben hep sivi gibi geliyo benmkinden. Kusma belki usutmeden olmustur. Rotanin hic yan etkisini gormedm bilmyrm o konuyu.
Bu arada tabi gecmis olsun. Belki yedigin farkli bisy etki etmis olabilir mi? Biyerde falan yediysen
Ben memeye koymadan uyutalim diyorum. Esim bir saat gezdiriyor geri geliyor. Onceden uyuyordu onda. Git gide daha memeci oluyor napcam bilmiyorum. Bugun bebek arabasinda uyuttuk ama iki bucuk saat surdu. Esniyor esniyor hareket etmekten uyumuyor.Yok güzelim ya ben zaten kitabi şeyleri uygulamada iyi değilim büyük kızımda tam bir uyku eğitimi olmasa da yatağına bırakıp birkaç dk ağlamasına müsaade ediyordum sonra uykuya dalıyordu zaten tabi bu durum ne kadar sürdü dersen diş çıkarmaya başlarken bitmişti şimdi oğlumun durumunu göz önünde bulundurunca yapabilir miyim şüpheliyim. Oğlum eğer bağırmaya başlarsa ne kucağa alma ne meme sakinleştiremiyor olan uyku da kaçıyor. Birkaç kez uykusu varken yatağına koydum lavaboya gidip gelene kadar uyumuştu ama o kadar işte daha da yapamadım. Biraz daha zaman var araştırırım eğer bize uyacak tarzda uyku eğitimi çalışmaları varsa ona göre hareket ederim. Kızımda uyku konusunu hiç oturtamadık hala 12 ,den önce uyutamıyoruz kardeşi öyle olmaz umarım
Ben hircin cocuklara ezilenden daha cok uzuluyorum. gelecegin kotu insafsiz insanlari olmazlar insallah.Yaa okurken üzüldüm kıyamam canım benim ayy parçalarım herhalde çocuğu dicem çocuğun neyini parçalıcaksın :) ama çok üzer beni böyle bi durum yaşarsam
Zaten primada yeri geldiginde sizdiriyor.Kızlar Bebek bezi olarak hangi marka kullanıyorsunuz? Ben sleepy, baby me ve canbebe denedim hepsi sızdırdı ama en çok sleepy sızdırıyor kaç kez belden aşağı sızdırdı. canbebe ve baby me kenarlardan hafif sızdırıyor . Prima kullanmak istemiyorum başka marka tavsiye edersiniz sevinirim
İki gündür benimki de uykuya dalmakta zorlanıyor zombi modunda resmen çocuk gözler kıpkırmızı emiyor uyuyakalıyor gaz çıkarırken uyanıyor başa dönüyoruz geceleri de kızı ben oğlanı babası alıp uyutuyoruz çocuk onda on dkda uyuyup devam ediyor ben de kırk kez kalkıyor uykuyu açıyor.Ben memeye koymadan uyutalim diyorum. Esim bir saat gezdiriyor geri geliyor. Onceden uyuyordu onda. Git gide daha memeci oluyor napcam bilmiyorum. Bugun bebek arabasinda uyuttuk ama iki bucuk saat surdu. Esniyor esniyor hareket etmekten uyumuyor.
Kakası sıvı oluyor ondan mı acaba diyorum. ? sizin de sızdırıyor mu?Zaten primada yeri geldiginde sizdiriyor.
Bence sizdirmayan bez yoktur.
prima icin sizdirmiyor deniyor ama cok fazla yapmissa veya beklemisse sizdiriyor. Bazen sirtindan bile sizmis oluyor. belki ben baglayamiyorum. Buyuk numaraya gecince bayagi azaldi. Simdi sleepy kullaniyorum. Daha bir hafta olmadi. Bir kere sirtindan sizmisti sadece. Ama siz de onu begenmemistiniz.Kakası sıvı oluyor ondan mı acaba diyorum. ? sizin de sızdırıyor mu?
Odayi ayirma zor degil asil mevzu kendi kendine uyumayi ogretmk. Bence buyukken ayirmak daha zor. Tabi hangi yasta ayirildigina bagli. Simdi zeyneple de farkli odadayiz:) 3 oda icice. Ucumuzde farkli odadayiz:)))Benimki her gece 21.00-21.30 arası uyur.Hem Odayı ayırıp hem tek uyuma işi Bayağı zorlamıştır miniği ..
Ya benm kenardan cikiyo hep. Her sabah komple kiyafet degistiriyorummKakası sıvı oluyor ondan mı acaba diyorum. ? sizin de sızdırıyor mu?
Aldgm prima bitmedi suan sleepyle karisik kullaniyorum. Ikiside ayni yerden yani sol taraftan tasiriyo. Benim fikrim bezle alakali olmadigi yonunde. Kusuru kendi baglayisimda buluyorum :)))) ama cozum yokKızlar Bebek bezi olarak hangi marka kullanıyorsunuz? Ben sleepy, baby me ve canbebe denedim hepsi sızdırdı ama en çok sleepy sızdırıyor kaç kez belden aşağı sızdırdı. canbebe ve baby me kenarlardan hafif sızdırıyor . Prima kullanmak istemiyorum başka marka tavsiye edersiniz sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?