19. Hafta atagi 14ten basliyormus. Belki oyle olmustur. Ben de supheleniyorum ataktan.Canim hepsi ihtimal.dahilinde.ama peki huzursuzluk yapmasi.3 gündür bi tuhaf.
Ve daha öncede fazla beslenmisti.ama fazlasini cikarmisti.bu sefer ard arda yerlere kadar kustu.sonrada midede hicbisey kalmayinca hickirmaya basladi.
Ardana meme verdim emdi yine.uyudu.benim bebgim tokken asla memeyi almaz.uykusu gelse bile iter.sadece karin doyurmak icin emer.
Bi gariplik var.
Canim kusan bebekler iyi kilo alamazmis.zaten benim sütüm az.onu da kusunca bidaha emmeye süt yok.
Ćok da emmedi canim.
Canim 3 4 gündür bezi tâşarcasina yapiyor.ishal.bide sabahtan beri öksürüyor hapsuruyor.
Benimki memede uyumuyor artik.cok huzursuz.tepinip dururyor.ictigi ya bogazina kaciyor yada agzindan geri dökülüyor.olan uykusu da kaciyor.memeden cekip ayagimda hafifce salliyorum.
Canim nerden aliyirsun
Bide tanesi kaca geliyor?
Canim annen. Allah sifa versin. Hepiniz kiz misiniz? Ne eglencelidir.Anne şefkat kaynagidir.cocuklari böyle dövmesi cok uzücü.
Biz 4 kardesiz.hepimiz üstüste doğmusuz.annem.hicbirimizi dövmedi.kizmadi.hep eģitti.ama güzel ve yumusak ses tonuyla.
Ögle uykusuna yatirirdi bizi.uyumak istemezdik.bizr uyursaniz fare size şeker getirecek derdi.
Bizde hızlıca gözlerimizi yumar.uyurduk.uyaninca yastigimizn altinda seker cikolata filan olurdu.
Cok sevinir hemen bi çirpida yerdik.
Ne kadar anlayisli ve sakinmis annem.
Bi yere giderken de guzelce tembihlerdi.kizlarim simdi teyzenize gidiyoruz.lütfen güzelce oturun.biyerleri karistirmayin.
Dönuste anne biz senin sözünü dinledik diyince aferin kizlarima der bizi öperdi.
Ben hergece yataklarina kacar gelirdim.annem yataginda uyu kizim derdi ama ben yine de gelirdim.annem hic kizmadi.hic bagirmadi.
Keske kizkardesin de bagirmasa kizmasa.yazik o cocuklara
Canim insallah hemen iyilesir kuzun.Günaydın hanımlar yine hastalıkla başladık bir haftaya daha. Ah ahh içim gidiyor kızım yine dünden ateşlenmeye ve öksürmeye başladı geniz akıntısı var sürekli öğürme hareketi yapıyordu az önce kustu balgamı çıkardı. Umarım rahatlatır bu onu. Keşke çocuklar hiç hasta olmasalar benimkiler hasta olunca kendimde olmuyorum hiç. Buraya da yazıp duruyorum kusura bakmayın beni anlayabilecek pek kimse yok çevremde. Bu sıralar iyice yabancılaşmış hissediyorum kendimi
Aşı yok ama yine tartı, boy-baş-göğüs ölçümü var. Bir de benim ilk gebeliğimde 5li tetanoz aşısının 4.dozu vardı onu yapmışlardı. Çocuğuma iğne yok bana var diye zil takıp oynayacaktım nerdeyse :)))-
ayyy tesekkür ederim kendimi hazırladım bebişi hazırladım aşıya götürmek için, megerse yokmuş aşı
Teşekkür ederim canım kızım büyük olan canım şu an emmiyor artık ona da takviye bir şeylerden hazırlayacağım ateşi düşse ona göre az da olsa içim rahatlayacakGünaydın gerçekten çok zor çocuklar hasta olunca inşallah hemen düzelir canım Allah şifa versin üzme kendini sütün onun ilacı onun hastalığına göre salgılanıp iyileştirecek inşallah
Aynen canım burada belli konular ilgi odağımız olduğu için anlaşıldığını hissedebiliyorsun. Bazen komşuma anlatıyorum aldığım tepkiler doğallıktan anlamaktan uzak o yüzden onlara geçiştirmelik cevaplar verip derdimi bu ortamda anlatıyorumCanim insallah hemen iyilesir kuzun.
Ben de burda yazmayi seviyorum. Balkondan komsularla konusmak gibi.
Kızına bağışıklık kuvvetlendirici neler veriyorsun canım kızına? Sabahları süt içiyorsa içine bir çay kaşığı bal propolis arı sütü karışımı at, faydasını görürsün. Ben öyle iki kış geçirdim, oğlum hiç hasta olmadı. Bu kış köyden gelen balla idare ettik ama alıcam yine. Pahalı ama değiyorGünaydın hanımlar yine hastalıkla başladık bir haftaya daha. Ah ahh içim gidiyor kızım yine dünden ateşlenmeye ve öksürmeye başladı geniz akıntısı var sürekli öğürme hareketi yapıyordu az önce kustu balgamı çıkardı. Umarım rahatlatır bu onu. Keşke çocuklar hiç hasta olmasalar benimkiler hasta olunca kendimde olmuyorum hiç. Buraya da yazıp duruyorum kusura bakmayın beni anlayabilecek pek kimse yok çevremde. Bu sıralar iyice yabancılaşmış hissediyorum kendimi
Canım goon biraz fiyatı pahalı geldi taneye dökünce civilde nasıl fiyatlar? Hepsi burada ve ebebekte 1 liraya yakın tanesiCivil ve e-bebek'ten aldım canım. Bakıyorum, uygun olanı alıyorum. Diğer büyük sitelerde de var. Google'a yaz goon 3 beden, bantlı ve külot seçenekleri var
Çok geçmiş olsun Allah güç kuvvet versin anneler hastalanacak ya da bebekle çok ilgilenemeyecek durumda olacaksa hafta sonları olsa keşke eşler mesaide ve çocuklarla ilgilenmek zorunda okunca kötü oluyprGece terlemisim. kac zamandir sol kolum agliyordu. Bi uyandim kolum boynum tutulmus. Bebek kaka icinde yuzuyo. Soydum yikadim. Tansiyonum dustu hep. Dualar ettim bi suru. Cabucak da uyudu. Kahvaltimi anca yapiyorum. insallah uyur bugun hem kolum tutuk hem gozlerim karariyor.
Tuzlu ayran mı içsen canım tansiyon için. Tutulan boynuna sıcak uygulama ve hafif masaj iyi gelebilir. Geçmiş olsunGece terlemisim. kac zamandir sol kolum agliyordu. Bi uyandim kolum boynum tutulmus. Bebek kaka icinde yuzuyo. Soydum yikadim. Tansiyonum dustu hep. Dualar ettim bi suru. Cabucak da uyudu. Kahvaltimi anca yapiyorum. insallah uyur bugun hem kolum tutuk hem gozlerim karariyor.
Süt balgamı artırıyormuş sanırım süt vermwyeceğim de bal zencefil ıhlamur bal falan vereceğim. Geçen sefer tereyağı pekmez yapmıştım yine denerim onu daKızına bağışıklık kuvvetlendirici neler veriyorsun canım kızına? Sabahları süt içiyorsa içine bir çay kaşığı bal propolis arı sütü karışımı at, faydasını görürsün. Ben öyle iki kış geçirdim, oğlum hiç hasta olmadı. Bu kış köyden gelen balla idare ettik ama alıcam yine. Pahalı ama değiyor
Aynen sevgiyle sakinleştirip yerine koyup çıkmayı öneriyor.Bizşmki de git gide yükseltir volumu.Azıcık bağırsa elim ayağıma dolanıyor zaten.Yapamam gibiBen hic 5 dk aglatmadim ki. Catlar bence. Bizimki agladi mi volumunu yukselterek agliyor. Tabi aglayip bi sure susturamadigimiz olmustur da.
Kim west'in kitabinda aglayinca sakinlestirip yerine geri koyuyorsun.
Bence bebek bakmaktaki en zor sey uyku. Keske hic uykusu gelmese neseli olsa.
Ben de 6 aylıkken ayırmayı düşünüyorum en başından beri ama o kadar alıştım ki geceleri onunla ayni odada soluk almaya :) nasıl olcak bakalımOdayi ayirma zor degil asil mevzu kendi kendine uyumayi ogretmk. Bence buyukken ayirmak daha zor. Tabi hangi yasta ayirildigina bagli. Simdi zeyneple de farkli odadayiz:) 3 oda icice. Ucumuzde farkli odadayiz:)))
bizimki gunduz uykusunu eger emerek uyuyakalmadiysa aglayarak yapiyo.mesela uykusu var.kucagimda pispisliyorum tepiniyo.emzik takiyorum ittiriyo.ayakta salliyorum cildiriyo.kundak yapip kucakta pispisliyorum tepinip cilginca agliyor.of diyorum boyle uyumayacak.kundakli halde aglarken yatagina koyuyorum 7-8 dk aglayip uykuya daliyo.uyutmaya ugrasip daha uzun sure aglatmaktansa yataga koyup daha kisa sure aglayip uyumasi daha iyi oldu bizde.tabi her bebek boyle uyumayabilir.gece uyku sorunumuz yok ama sadece gunduzler boyle :)Aynen sevgiyle sakinleştirip yerine koyup çıkmayı öneriyor.Bizşmki de git gide yükseltir volumu.Azıcık bağırsa elim ayağıma dolanıyor zaten.Yapamam gibi
Ben de çok üzülüyorum.kendiyle gurur duyuyor o Yüzden düzelme imkan da yok malesef.Bir daha asla evine gidip o sahneleri görmek isyemiyorum aslacocuklar icin üzüldüm...
Evet. Iyi ki esimin isi yakin da yalniz oldugumdan beri oglenleri geliyor. Kiz da uyuyor hala. Insallah keyifli olur bugun. Kucakta gezmek istemez.Çok geçmiş olsun Allah güç kuvvet versin anneler hastalanacak ya da bebekle çok ilgilenemeyecek durumda olacaksa hafta sonları olsa keşke eşler mesaide ve çocuklarla ilgilenmek zorunda okunca kötü oluypr
Kahvaltimi yapip uzaninca toparladim biraz. Tesekkur ederim.Tuzlu ayran mı içsen canım tansiyon için. Tutulan boynuna sıcak uygulama ve hafif masaj iyi gelebilir. Geçmiş olsun
Ne güzel ya annene bayıldım.Benim annem de bizi dövmedi,kimi örnek alıyor anlamadım.Çocuklara çok üzülüyorum ben de..Ablasıyım ayni zamanda bir eğitimciyim ama asla söz dinlemez,her şeyin en doğrusunu bilir ! Dua ediyorum ben de düzelir inşallahAnne şefkat kaynagidir.cocuklari böyle dövmesi cok uzücü.
Biz 4 kardesiz.hepimiz üstüste doğmusuz.annem.hicbirimizi dövmedi.kizmadi.hep eģitti.ama güzel ve yumusak ses tonuyla.
Ögle uykusuna yatirirdi bizi.uyumak istemezdik.bizr uyursaniz fare size şeker getirecek derdi.
Bizde hızlıca gözlerimizi yumar.uyurduk.uyaninca yastigimizn altinda seker cikolata filan olurdu.
Cok sevinir hemen bi çirpida yerdik.
Ne kadar anlayisli ve sakinmis annem.
Bi yere giderken de guzelce tembihlerdi.kizlarim simdi teyzenize gidiyoruz.lütfen güzelce oturun.biyerleri karistirmayin.
Dönuste anne biz senin sözünü dinledik diyince aferin kizlarima der bizi öperdi.
Ben hergece yataklarina kacar gelirdim.annem yataginda uyu kizim derdi ama ben yine de gelirdim.annem hic kizmadi.hic bagirmadi.
Keske kizkardesin de bagirmasa kizmasa.yazik o cocuklara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?