Çok doğru canım şimdiden belli çocuklar giderek robotlaşıyor,soranlara çok efendi Çocuklarım var diye gurur duyar.Dedim efendi değil bastırılmış çocuklar bunlar,tartıştık sanane demeye getirdi.Sadece çocuklar için dua ediyorum.Olmasida,olmamasida normalmis bu sekilde.
Hosgeldin :)
Aslinda okuyunca daha zor :) ama pratikte oyle degil :) Cok severim.
Serbetli tatli sevmem ama bunda un bile yok ve hindistan cevizi aromasi cok hafif :)
Benimkide ayni canim.Hatta gecen hiiii diye oyle bi tepki verdim ki cok bosluguma geldi,dudaklarini büzüp agladi kiyamam :)
Aslinda artik gelisimsel olarakta eller agizda normal.Cunku tutmaya basladikcada herseyi agizlariyla taniyacakalr once.Oral dönem.Tukuruk yutma gb bi eylem olmadigi icjnde salyalar disarda :)
Salyalar hem ek gidaya hazirligiymis vucudun hemde disler cikmadan once (suresiz) once dis tomurcuklari hareketlenmeye baslarmis en dipten.Bu da sebepmis.Bakalim ne zaman cikacaklar :)
Jel hic onerilmiyor.Ne zaman cikacagini bilmiyorsun ve ne kadar kullanacaginida.Tetagil bi arastir istersen.Gerci onunda icerigini bilmiyorum ama.
Dis atesi 38i gecmez cok mudahalelik degildir aklinda olsun canim.Ama 38i geciyorsa dis doneminde ates bu baska biseyin isaretidir mutlaka
Bizde bayaadir eller dolu,tutuyor :) 1 hafta sonra 4 aylik.
Bence kesinlikle dogru degil.Ama hangi annenin bunu nasil yorumladigi cok onemli.Her egitim aglatarak degil.
Ben alismasi ve uyumayi ogrenmesi icin once rahatlamasi gerektigini dusunuyorum
Belli rutinleri gerceklestirip uyku hazirligi yapmak zaten cocugun alismasini ogrenmesini saglar.Yuzunde o rahatlamis gulumseme ile uykuya dalmasi butun egitimlerden onemli bnm icin :) aglamasinada hic gerek kalmiyor.
Degil canim.Egitim denen sey annenin secimi tamamen.Bide uyum sureci var.Sen hic aglatmazsin ama 3-4 gun gecistir.Daha uzun surer.Ama cocuk sonunda ne olacagini bildigi icin bu zaman gittikce kisalir ve daha az zamanda uyumaya baslar .Yani her turlu uyunayi ogretebilir anne.Ama egitim tadinda olmasi,illa illa olmasi kime neye gore bu baski anlamis degilim...
Ne oldu?ömür gecti gitti..Dunyayi verse 1 sene onceye geri donemez.
Cunku bahsettigin yaslarda korkular basliyor cocuklarda ve giderek gucleniyor.Bunlarida korkutarak asmaya calisirsa hepsi unutamadigi seyler olarak kalacak ve bu nesilden nesile gecen bisy,korkular.
Cok üzüldümm.
Cocuklar kumbara gibidir ilerleyen senelerse kumbaradan aldigi birikimden hic hosnut olacagina inanmiyorum kendisinin...
Ben Minieste denedim iyiydi ama son 2 pakette bebegin sirt kismina gelen yerlerde kabarti seklimde seyler takildi elime.Almadim bidaha.
Sleepy gayet iyi suan bizde ama o da olmasaydi Goon ve Molfixteydi sira :)
Çok geçmiş olsun canım iyileşir kuzun da o da rahat eder inşallah.Günaydın hanımlar yine hastalıkla başladık bir haftaya daha. Ah ahh içim gidiyor kızım yine dünden ateşlenmeye ve öksürmeye başladı geniz akıntısı var sürekli öğürme hareketi yapıyordu az önce kustu balgamı çıkardı. Umarım rahatlatır bu onu. Keşke çocuklar hiç hasta olmasalar benimkiler hasta olunca kendimde olmuyorum hiç. Buraya da yazıp duruyorum kusura bakmayın beni anlayabilecek pek kimse yok çevremde. Bu sıralar iyice yabancılaşmış hissediyorum kendimi
Allah yardımcın olsun canım sağlıklı halimizde sürekli gezdirmek zor oluyor bir de böyle durumda daha zor olur umarım seni yormaz bugün annesiEvet. Iyi ki esimin isi yakin da yalniz oldugumdan beri oglenleri geliyor. Kiz da uyuyor hala. Insallah keyifli olur bugun. Kucakta gezmek istemez.
Bengay falan da suremiyorum. Biraz azaldi ama. Geceki gibi degil.
Numara büyüdükçe pahalı oluyor. Biz en son 66 taneyi 39'a aldık yanlış hatırlamıyorsam. Ama 2 beden. Kalıbı büyük o yüzden idare etti. 3 beden sipariş edicez bitince. Civil hepsinden uygun geldi bana. Haliyle çabuk tükeniyor, e-bebek'ten aldık o yüzden son paketiCanım goon biraz fiyatı pahalı geldi taneye dökünce civilde nasıl fiyatlar? Hepsi burada ve ebebekte 1 liraya yakın tanesi
Canim benimki her emmede alttan atiyor.kendini zorluyor.zorlarken agzindan dökülüyor.eger kaldirir gazini cikarirsam midesindekiler de cikiyor.esim hayret ediyor.ne üst kalıyor ne örtü ne yer.Benimki genelde gazı varsa söylediğin gibi yapıyor emerken tepinip boğazına kaçırıyor çok hava yuttuğundan daha çok gaz yapıyor yarısını kusuyor falan öyle bir döngüye giriyoruz belki öyledir sizin de. Böyle tepindiğini görünce omzuma alıp gaz çıkarıyorum o halde mutlaka kaka yapıyor rahatlatıyor
Günaydin cabim.gecmis olsun kuzucuğuna.Günaydın hanımlar yine hastalıkla başladık bir haftaya daha. Ah ahh içim gidiyor kızım yine dünden ateşlenmeye ve öksürmeye başladı geniz akıntısı var sürekli öğürme hareketi yapıyordu az önce kustu balgamı çıkardı. Umarım rahatlatır bu onu. Keşke çocuklar hiç hasta olmasalar benimkiler hasta olunca kendimde olmuyorum hiç. Buraya da yazıp duruyorum kusura bakmayın beni anlayabilecek pek kimse yok çevremde. Bu sıralar iyice yabancılaşmış hissediyorum kendimi
Primadan biraz pahaliya geliyor sanki canim.Civil ve e-bebek'ten aldım canım. Bakıyorum, uygun olanı alıyorum. Diğer büyük sitelerde de var. Google'a yaz goon 3 beden, bantlı ve külot seçenekleri var
Garip bi sekilde asidan sonra huysuzlanmaya basladi.kusmalar ishaller filan.bizde bugün 14.haftaya basladik.9 ekim dogumlu.19. Hafta atagi 14ten basliyormus. Belki oyle olmustur. Ben de supheleniyorum ataktan.
Tsk ederim canim.4 kız kardesiz.Canim annen. Allah sifa versin. Hepiniz kiz misiniz? Ne eglencelidir.
Ben de bi suru cocuk yapmak istiyordum. Hem gec evlendim hemen olmadi hem de biriyle bile ugrasamiyorum.
Gecmiş olsun canim.boynunu sicak bi tülbentle sar.kolunu da cok kullamamaya calis bugün.ins bebis bugün seni yormaz da güzelce uyur.Gece terlemisim. kac zamandir sol kolum agliyordu. Bi uyandim kolum boynum tutulmus. Bebek kaka icinde yuzuyo. Soydum yikadim. Tansiyonum dustu hep. Dualar ettim bi suru. Cabucak da uyudu. Kahvaltimi anca yapiyorum. insallah uyur bugun hem kolum tutuk hem gozlerim karariyor.
Insallah düzelir canim.herzamn benbiliyorumcu insanlar olur etrafta.Ne güzel ya annene bayıldım.Benim annem de bizi dövmedi,kimi örnek alıyor anlamadım.Çocuklara çok üzülüyorum ben de..Ablasıyım ayni zamanda bir eğitimciyim ama asla söz dinlemez,her şeyin en doğrusunu bilir ! Dua ediyorum ben de düzelir inşallah
Hasta olmadığı zamanlarda günlük olarak verebilirsin sütle birlikte dediğim karışımı. Ben bütün kış her gün koymuştum bir kaşık sabah sütüne. Dediklerin de şifa olacak inşallah, hepsi birbirinden kıymetli ❤ bize çocukken bal tereyağı verirdi annem. Faydası olmuş olmalı ki, 18 yaşına kadar hastanenin önünden bile geçmemiş insanım :)Süt balgamı artırıyormuş sanırım süt vermwyeceğim de bal zencefil ıhlamur bal falan vereceğim. Geçen sefer tereyağı pekmez yapmıştım yine denerim onu da
Gece yarısı kalkıp emiyor, altını değiştirip uyusun diye gözünün içine bakarken kocaman gülücük atıp uykumu açıyor ❤ kucağıma alıyorum yumuşacık, bırakmak istemiyorum.. keyifliyken tadına doyum olmuyor bunların ❤Oy ben bunu yerim.uyandi besigine kafami elleriyle yüzümü kavradi ve gülümsedi.
Melek bu...
Canım sıkı bağlıyorum iki parmak geçecek kadar boşluk bırakıyorum o kadar. Sleepy methini bendw duydum çok güvenerek aldım ama tamamen hayal kırıklığı oldu. Tüm kakaları belden aşağı sızdırdı. Canbebe ve baby&me yanlardan sıZdırıyordu oda bazen her zaman olmadı. Acaba sorun bende mi dedim instagram da sleepy sayfasına baktım çoğu kişi sızdırmadan şikayetçiprima molfix minies sleepy a101 ve şok bezi bile denedim.en cok sleepy yi sevdim.bebek su an 6 kilo civari 3 numara bez kullaniyorum.acaba gevsek mi bagladiniz ki.
Şimdi tekrar denedim benim kız 7 kg civarı 3 numara kullanıyorum geçen hafta iki gün kullandım sızdırmadı kaka kalmadıprima icin sizdirmiyor deniyor ama cok fazla yapmissa veya beklemisse sizdiriyor. Bazen sirtindan bile sizmis oluyor. belki ben baglayamiyorum. Buyuk numaraya gecince bayagi azaldi. Simdi sleepy kullaniyorum. Daha bir hafta olmadi. Bir kere sirtindan sizmisti sadece. Ama siz de onu begenmemistiniz.
Benimde öyle hafif oluyor bazen bazende çok Kakası sıvı ondandır ek gıdaya geçince azalır belki deYa benm kenardan cikiyo hep. Her sabah komple kiyafet degistiriyorumm
Bende ilk önce yanlış mı bağlıyorum dedim ama yok internet te izledim aynı bağlıyorum neyse canım evlatlarımızın canı sağolsun tek sıkıntı bu olsun :))Aldgm prima bitmedi suan sleepyle karisik kullaniyorum. Ikiside ayni yerden yani sol taraftan tasiriyo. Benim fikrim bezle alakali olmadigi yonunde. Kusuru kendi baglayisimda buluyorum :)))) ama cozum yok
Anladım canım bebeğe göre değişiyor tabi bendw inş bebeğime göre bez bulurum :))Olmasida,olmamasida normalmis bu sekilde.
Hosgeldin :)
Aslinda okuyunca daha zor :) ama pratikte oyle degil :) Cok severim.
Serbetli tatli sevmem ama bunda un bile yok ve hindistan cevizi aromasi cok hafif :)
Benimkide ayni canim.Hatta gecen hiiii diye oyle bi tepki verdim ki cok bosluguma geldi,dudaklarini büzüp agladi kiyamam :)
Aslinda artik gelisimsel olarakta eller agizda normal.Cunku tutmaya basladikcada herseyi agizlariyla taniyacakalr once.Oral dönem.Tukuruk yutma gb bi eylem olmadigi icjnde salyalar disarda :)
Salyalar hem ek gidaya hazirligiymis vucudun hemde disler cikmadan once (suresiz) once dis tomurcuklari hareketlenmeye baslarmis en dipten.Bu da sebepmis.Bakalim ne zaman cikacaklar :)
Jel hic onerilmiyor.Ne zaman cikacagini bilmiyorsun ve ne kadar kullanacaginida.Tetagil bi arastir istersen.Gerci onunda icerigini bilmiyorum ama.
Dis atesi 38i gecmez cok mudahalelik degildir aklinda olsun canim.Ama 38i geciyorsa dis doneminde ates bu baska biseyin isaretidir mutlaka
Bizde bayaadir eller dolu,tutuyor :) 1 hafta sonra 4 aylik.
Bence kesinlikle dogru degil.Ama hangi annenin bunu nasil yorumladigi cok onemli.Her egitim aglatarak degil.
Ben alismasi ve uyumayi ogrenmesi icin once rahatlamasi gerektigini dusunuyorum
Belli rutinleri gerceklestirip uyku hazirligi yapmak zaten cocugun alismasini ogrenmesini saglar.Yuzunde o rahatlamis gulumseme ile uykuya dalmasi butun egitimlerden onemli bnm icin :) aglamasinada hic gerek kalmiyor.
Degil canim.Egitim denen sey annenin secimi tamamen.Bide uyum sureci var.Sen hic aglatmazsin ama 3-4 gun gecistir.Daha uzun surer.Ama cocuk sonunda ne olacagini bildigi icin bu zaman gittikce kisalir ve daha az zamanda uyumaya baslar .Yani her turlu uyunayi ogretebilir anne.Ama egitim tadinda olmasi,illa illa olmasi kime neye gore bu baski anlamis degilim...
Ne oldu?ömür gecti gitti..Dunyayi verse 1 sene onceye geri donemez.
Cunku bahsettigin yaslarda korkular basliyor cocuklarda ve giderek gucleniyor.Bunlarida korkutarak asmaya calisirsa hepsi unutamadigi seyler olarak kalacak ve bu nesilden nesile gecen bisy,korkular.
Cok üzüldümm.
Cocuklar kumbara gibidir ilerleyen senelerse kumbaradan aldigi birikimden hic hosnut olacagina inanmiyorum kendisinin...
Ben Minieste denedim iyiydi ama son 2 pakette bebegin sirt kismina gelen yerlerde kabarti seklimde seyler takildi elime.Almadim bidaha.
Sleepy gayet iyi suan bizde ama o da olmasaydi Goon ve Molfixteydi sira :)
Çok geçmiş olsun inşallah hemen atlatırGünaydın hanımlar yine hastalıkla başladık bir haftaya daha. Ah ahh içim gidiyor kızım yine dünden ateşlenmeye ve öksürmeye başladı geniz akıntısı var sürekli öğürme hareketi yapıyordu az önce kustu balgamı çıkardı. Umarım rahatlatır bu onu. Keşke çocuklar hiç hasta olmasalar benimkiler hasta olunca kendimde olmuyorum hiç. Buraya da yazıp duruyorum kusura bakmayın beni anlayabilecek pek kimse yok çevremde. Bu sıralar iyice yabancılaşmış hissediyorum kendimi
Sagol canim. Banyo yaptirirken cok dualar okudum. 2 bucuk saattir uyuyor masallah. Simdi uyansa da keyfi yerinde olur.Canim benimki her emmede alttan atiyor.kendini zorluyor.zorlarken agzindan dökülüyor.eger kaldirir gazini cikarirsam midesindekiler de cikiyor.esim hayret ediyor.ne üst kalıyor ne örtü ne yer.
Inanirmisin giydirecek kiyafet bulamiyorum artik.yikanip kuruması yetismiyor.yeni kiyafetler alacam bu yüzden.
Benimkisi günde 1 kere kaka yapiyor onda da bagirsaginda ne var ne yok ciktigi icin beline tasiyor.aslinda 4 gündür böyle.
Günaydin cabim.gecmis olsun kuzucuğuna.
Nane limon bal karisimi iyi gelir.bi dene istersen.
Primadan biraz pahaliya geliyor sanki canim.
Garip bi sekilde asidan sonra huysuzlanmaya basladi.kusmalar ishaller filan.bizde bugün 14.haftaya basladik.9 ekim dogumlu.
Tsk ederim canim.4 kız kardesiz.
Bende bi sürü istiyordum ama şartlar sanki buna izin vermiyor.aile destegi lazim.mesela birini annene birakip yada anneni cagirip digerleriyle ilginebilmelisin.
Bazen gec evlenmek gec cocuk yapmak iyidir.daha bilinçli oluyor.eş seçiminde de bebekle ilgili kararlarda da.
Uğrasamiyorum diye düsünme.nilikoya senden başkası bakamaz.her bebek annesine özgüdür.
Gecmiş olsun canim.boynunu sicak bi tülbentle sar.kolunu da cok kullamamaya calis bugün.ins bebis bugün seni yormaz da güzelce uyur.
Insallah düzelir canim.herzamn benbiliyorumcu insanlar olur etrafta.
Benim ablamds oģlunu dövüyordu.annem kıziyordu.cocugu senden alirim göstermem diye.ben sizi dövmedim.bi cocuga sabredemiyormusun diyirdu.
Bence kardesinde àşirı sinir var.tedavi olsun.cocuklar zarar görmesin.
Benimki 6 kilo degil daha. 3 numara bence tam geliyor. Bi sonraki paketi 3+ almayi dusunuyoruz. Ama her bebegin vucut yapisi da farkli tabi.Şimdi tekrar denedim benim kız 7 kg civarı 3 numara kullanıyorum geçen hafta iki gün kullandım sızdırmadı kaka kalmadı
Ay ne güzel canım ben de keşke aynı şeyleri söyleyebilseydim 10-11 aylıkken bronşit olmuşum sonra üniversiteye kadar hep hastaydım üniv.de yurtta her mikropla tanışınca geçti ama tabi çocuklarda istikrarı sağlayamadımHasta olmadığı zamanlarda günlük olarak verebilirsin sütle birlikte dediğim karışımı. Ben bütün kış her gün koymuştum bir kaşık sabah sütüne. Dediklerin de şifa olacak inşallah, hepsi birbirinden kıymetli ❤ bize çocukken bal tereyağı verirdi annem. Faydası olmuş olmalı ki, 18 yaşına kadar hastanenin önünden bile geçmemiş insanım :)
Biz alırsak 3numara alacağız o da sleepy e göre biraz yüksek geldi canım ama yine de denemek istiyorum kampanya takip edeyim bariNumara büyüdükçe pahalı oluyor. Biz en son 66 taneyi 39'a aldık yanlış hatırlamıyorsam. Ama 2 beden. Kalıbı büyük o yüzden idare etti. 3 beden sipariş edicez bitince. Civil hepsinden uygun geldi bana. Haliyle çabuk tükeniyor, e-bebek'ten aldık o yüzden son paketi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?